Привіт, Гість ( Вхід | Реєстрація )
![]() ![]() |
5.07.2008 00:22
Допис
|
|
![]() Старійшина ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 1 486 З нами з: 11.02.2007 14:04 З: з Небес Користувач №: 3 146 Репутація: 294
|
ПРЯМО ЗАРАЗ СПОГЛЯДАЮ МАЛОРОСІЙСТВО В ДІЇ
Переглядаю "фконтактах" одного модератора з Теревень. Бачу, що коментарі до фоток хтось пише москальською, та людина у свою чергу відповідає теж як це гідно робити хохлую. Але далі моєму подиву немає меж, заходжу на головну сторінку обох дописувачів. ОБИДВІ ЗАПОВНЕНІ УКРАЇНСЬКОЮ!!! Це ж як замалоросійщитися треба, що будучи на самоті обидві людини пишуть українською, але на людях удавають хохлуїв!!!!! |
|
|
|
5.07.2008 01:12
Допис
|
|
|
Чайник ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 2 З нами з: 5.07.2008 00:30 Користувач №: 10 875 Репутація: -1
|
ПРЯМО ЗАРАЗ СПОГЛЯДАЮ МАЛОРОСІЙСТВО В ДІЇ Переглядаю "фконтактах" одного модератора з Теревень. Бачу, що коментарі до фоток хтось пише москальською, та людина у свою чергу відповідає теж як це гідно робити хохлую. Але далі моєму подиву немає меж, заходжу на головну сторінку обох дописувачів. ОБИДВІ ЗАПОВНЕНІ УКРАЇНСЬКОЮ!!! Це ж як замалоросійщитися треба, що будучи на самоті обидві людини пишуть українською, але на людях удавають хохлуїв!!!!! Думаю, що Ви перебільшуєте. Це власне особиста воля кожного спілкуватись тою мовою, якою йому зручніше. На мій погляд, нечемно ся поводити так.... |
|
|
|
5.07.2008 01:19
Допис
|
|
![]() Старійшина Т Пропажа 2009![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: СуперМодератори Повідомлень: 6 661 З нами з: 19.09.2007 10:00 З: скіфські вали Користувач №: 6 573 Репутація: 1621
|
Цікаво, в чий це ви, пане Світлоносний контакт заходили?)
|
|
|
|
5.07.2008 01:39
Допис
|
|
|
Старійшина ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 4 388 З нами з: 29.11.2006 19:23 Користувач №: 2 233 Репутація: 819
|
ПРЯМО ЗАРАЗ СПОГЛЯДАЮ МАЛОРОСІЙСТВО В ДІЇ Переглядаю "фконтактах" одного модератора з Теревень. Бачу, що коментарі до фоток хтось пише москальською, та людина у свою чергу відповідає теж як це гідно робити хохлую. Але далі моєму подиву немає меж, заходжу на головну сторінку обох дописувачів. ОБИДВІ ЗАПОВНЕНІ УКРАЇНСЬКОЮ!!! Це ж як замалоросійщитися треба, що будучи на самоті обидві людини пишуть українською, але на людях удавають хохлуїв!!!!! Хм, а оце взагалі не красить вас як людину, шановний авторе поста. Це не ваше діло до того якою мовою хтось комусь пише вконтактах, тому ніякого морального права писати таке ви не маєте. На Теревенях всі спілкуються українською, і це передбачено правилами форуму. А якшо ви вирішили ганятися за відьмами( чи як ви це собі уявляєте) - так не виносіть цей брєд на форум. |
|
|
|
5.07.2008 09:18
Допис
|
|
![]() Писар ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 436 З нами з: 25.11.2007 23:49 З: Лутугине Луганська область. Користувач №: 7 733 Репутація: 216
|
|
|
|
|
5.07.2008 09:24
Допис
|
|
![]() Старійшина Т Пропажа 2009![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: СуперМодератори Повідомлень: 6 661 З нами з: 19.09.2007 10:00 З: скіфські вали Користувач №: 6 573 Репутація: 1621
|
|
|
|
|
5.07.2008 10:03
Допис
|
|
![]() Постійний житель ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 125 З нами з: 8.06.2008 16:37 З: The country of dreams Користувач №: 10 610 Репутація: 24
|
Шановне панство, згадаймо часи правління Шербицького, коли українська мова витіснялася навіть з побутового рівня. Російська мова вводилася в школах, як основна. Люблячі батьки відразу почали писати заяви, про перехід навчання на російську мову, бо це полегшить їхнім діточкам життя, звичайно, що влада це заохочувала. Що можна говорити, коли навіть львів'яни масово писали такі заяви, свідомо відмовляючись від вивчення рідної мови - мови, за яку сиділи при Сталіні їхні діди. У більшості шкіл не було навіть факультативів з вивчення української мови.
|
|
|
|
5.07.2008 15:10
Допис
|
|
![]() Писар ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 436 З нами з: 25.11.2007 23:49 З: Лутугине Луганська область. Користувач №: 7 733 Репутація: 216
|
Ближче до теми! Нетематику видалено!
|
|
|
|
5.07.2008 23:56
Допис
|
|
|
Хочу повернути тему у конструктивне річище і розвинути спостереження Світлоносного без переходу на особистості. Пригадався такий випадок. Минулого літа їхав по своїх спраах поїздом до Києва. Разом зі мною їхала одна пані. Дорогою, як водиться, розмовляли. Я говорив українською, попутниця - російською. Через певний час їй на мобільний зателефонував чоловік. І попутниця одразу перейшла з ним на українську мову. Помітивши моє здивування, пояснила потім, що вдома вони з чоловіком розмовляють завжди українською. А перед тим ми балакали кілька годин і я говорив лише українською. От мені в голові не вкладається : які причини такого феномену і як це назвати? Це ж уже навіть не хохлуйство, не синдром "молодшого брата" і не "повага до співрозмовника". Я можу ще зрозуміти, чому україномовні миттєво переходять на російську з "русскоговорящими". Страх, невпевненість, століття зросійщення тощо. Але що змушує україномовного розмовляти російською коли до нього звертаються українською?! До того ж, тривалий час звертаються. Не розумію! Нонсенс якийсь. Може, у теревчан будуть думки з цього приводу?
|
|
|
|
6.07.2008 17:12
Допис
|
|
![]() Місцевий ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 207 З нами з: 19.04.2008 16:17 З: Україна Користувач №: 9 960 Репутація: 200
|
Хочу повернути тему у конструктивне річище і розвинути спостереження Світлоносного без переходу на особистості. Пригадався такий випадок. Минулого літа їхав по своїх спраах поїздом до Києва. Разом зі мною їхала одна пані. Дорогою, як водиться, розмовляли. Я говорив українською, попутниця - російською. Через певний час їй на мобільний зателефонував чоловік. І попутниця одразу перейшла з ним на українську мову. Помітивши моє здивування, пояснила потім, що вдома вони з чоловіком розмовляють завжди українською. А перед тим ми балакали кілька годин і я говорив лише українською. От мені в голові не вкладається : які причини такого феномену і як це назвати? Це ж уже навіть не хохлуйство, не синдром "молодшого брата" і не "повага до співрозмовника". Я можу ще зрозуміти, чому україномовні миттєво переходять на російську з "русскоговорящими". Страх, невпевненість, століття зросійщення тощо. Але що змушує україномовного розмовляти російською коли до нього звертаються українською?! До того ж, тривалий час звертаються. Не розумію! Нонсенс якийсь. Може, у теревчан будуть думки з цього приводу? Маразм змушує, от що (грубувато, знаю, але у мене більше варіантів немає)... Те, про що ти, Максиме, написав, мене просто вразило...я в шоці...Коли вже українці навчаться цінувати свій скарб--солов'їну мову? |
|
|
|
6.07.2008 17:47
Допис
|
|
![]() Козак - перевертень ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 3 025 З нами з: 15.02.2008 12:28 З: пекельне болото Користувач №: 9 112 Репутація: 345
|
варіант такий - вона російськомовна, і лише своєму чоловікові поступається у мові...
|
|
|
|
6.07.2008 18:05
Допис
|
|
![]() Місцевий ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 207 З нами з: 19.04.2008 16:17 З: Україна Користувач №: 9 960 Репутація: 200
|
варіант такий - вона російськомовна, і лише своєму чоловікові поступається у мові... Ну гаразд, можливо...А що сказати про одного львів'нина ( у Львові говорив українською), який приїхав у Київ і почав говорити російською, навіть з тими, хто звертався до нього українською (ситуація схожа на ту, про яку Світлоносний розповідав) . Як це називається? Цей допис відредагував макарена: 6.07.2008 18:12 |
|
|
|
6.07.2008 20:33
Допис
|
|
|
Ну гаразд, можливо...А що сказати про одного львів'нина ( у Львові говорив українською), який приїхав у Київ і почав говорити російською, навіть з тими, хто звертався до нього українською (ситуація схожа на ту, про яку Світлоносний розповідав) . Як це називається? Звичайний для заробітчан комплекс меншовартості. Варто лише подивитись, як галичан висміюють та ж сама "Наша раша" чи "Вечірній квартал" (це те, що я бачила і набільш запам"яталось). Я би пики їм за це начистила! |
|
|
|
6.07.2008 20:38
Допис
|
|
|
"kotlet bez czci i wiary"© ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 1 563 З нами з: 28.04.2008 21:55 З: Олімп Користувач №: 10 104 Репутація: 804
|
Цитата варіант такий - вона російськомовна, і лише своєму чоловікові поступається у мові... То як вона живе в Україні і вже знає цю мову, то що їй заважає спілкуватися українською? Тим більше, що знала, що її співрозмовник українськомовний. А де повага для держави, в якій вона живе? Ви в змозі уявити собі їхати до Великобританії і спілкуватися там українською навіть коли знаєте англійську? Cумніваюсь, чи англієць був би так поблажливий як Максим, навіть якщо він би якимось дивним чином знав українську. Бо так ви створюєте ієрархію, яка мова важливіша в його державі. І чому бути поблажливим тільки для російській? Чому вона краща за англійську, китайську, німецьку тощо? Чому вона краща за інші слов'янські мови? Цей допис відредагував Павлина: 6.07.2008 21:01 |
|
|
|
6.07.2008 22:29
Допис
|
|
![]() Козак - перевертень ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 3 025 З нами з: 15.02.2008 12:28 З: пекельне болото Користувач №: 9 112 Репутація: 345
|
|
|
|
|
7.07.2008 15:50
Допис
|
|
|
Частий гість ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 57 З нами з: 2.11.2007 22:28 Користувач №: 7 358 Репутація: 6
|
Я взагалі-то сам з російськомовної родини (хоч і народився у Львові). Ми звикли вдома спілкуватися російською, хоча при цьому є цілком патріотично налаштованими... Але я десь два роки тому постановив собі почати переходити на українську. Спочатку важко було, бо навчався в російськомовній школі, але зараз, якщо я не нервую, в моїй мові майже ніколи не з'являються російські слова. Окрім того, я іноді ловлю себе на тому, що починаю думати українською (чи англійською - теж буває). Спілкуюся українською поза сім'єю з усіма, і тим більше в Могилянці, де, слава Богу, створено класне україномовне середовище.
|
|
|
|
7.07.2008 17:02
Допис
|
|
|
ладна, нафіг...
Цей допис відредагував DarkLordVillis: 7.07.2008 17:12 |
|
|
|
7.07.2008 17:16
Допис
|
|
![]() Профі ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Група: Користувачі Повідомлень: 337 З нами з: 25.06.2008 21:36 З: Дім там де я Користувач №: 10 782 Репутація: 69
|
Хм, а оце взагалі не красить вас як людину, шановний авторе поста. Це не ваше діло до того якою мовою хтось комусь пише вконтактах, тому ніякого морального права писати таке ви не маєте. На Теревенях всі спілкуються українською, і це передбачено правилами форуму. А якшо ви вирішили ганятися за відьмами( чи як ви це собі уявляєте) - так не виносіть цей брєд на форум. Вперше Номаде, та я тебе повністю підтримую |
|
|
|
7.07.2008 17:33
Допис
|
|
|
ПРЯМО ЗАРАЗ СПОГЛЯДАЮ МАЛОРОСІЙСТВО В ДІЇ Переглядаю "фконтактах" одного модератора з Теревень. Бачу, що коментарі до фоток хтось пише москальською, та людина у свою чергу відповідає теж як це гідно робити хохлую. Але далі моєму подиву немає меж, заходжу на головну сторінку обох дописувачів. ОБИДВІ ЗАПОВНЕНІ УКРАЇНСЬКОЮ!!! Це ж як замалоросійщитися треба, що будучи на самоті обидві людини пишуть українською, але на людях удавають хохлуїв!!!!! "не суди, та не судимий будеш" - це явно не про СВІ†ЛОНОСНОГО. Він судить всіх підряд, і навіть не судить. а відразу виносить вирок навіть не дослідивши обставин. Визначив себе, як абсолют, як еталон... От кили вже він судить, і я судитиму, діагноз поставлю: Фанатична манія величі. Максим Стюфляєв. Попередження за порушення пункту 2.2 Правил форуму. |
|
|
|
7.07.2008 20:37
Допис
|
|
|
Ну що ви так накинулись на Світлоносного? Він правий щодо профіля російською. Я теж там є. Зарєєструвалась давно. Майже не заходжу туди - не цікаво. Але коли ще тоді реєструвалась, то чомусь теж російською. Мабуть Світлоносний мене і мав на увазі, хоча я там російською не спілкуюсь. Я взагалі там не спілкуюсь. На мій російський профіль звернув увагу хлопець. Я не виправила, бо стрьомно взагалі туди заходити. Мабуть взагалі заберу його звідти. Так от. Я визнаю, що ступила. Навіть не можу сама собі пояснити, чому я так... Але впевнена, що не я одна там така...
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Версія | Поточний час: 7.09.2010 08:29 |
|
Теревені ©2005-2010 - Усі права застережено |