Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал! Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал! Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал!
Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал! Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал!
Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал!
Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал! Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал! Теревені.org.ua - Інформаційно-Розважальний Портал!
Головна сторінка Головна сторінка Новини Новини Файловий архів Файловий архів Галерея Галерея Форум Форум МініЧат МініЧат

Привіт, Гість ( Вхід | Реєстрація )

Відповісти в даній теміСтворити нову тему
> Підключення до Adsl інтернету та настройки модему Calisto821+ та мережевої карти
satpl
Допис 21.03.2007 21:53
Допис #1

Ледар
**

Група: Користувачі
З: Рогатин
Користувач №: 3 186

Репутація: 1

Тут розглянем як самостійно підключитись до ADSL інтернету. Для прикладу взятий модем Calisto821+, який Укртелеком надає в оренду, і у більшості клієнтів Укртелекому в користуванні є саме цей модем. Ну і на даний момент тарифи в цього провайдера є найнижчими в Україні.

Цей спосіб самий простий і поширений. Для початку налаштуєм мережеву карту. Заходим в Панель керування => Мережеві підключення. Для зручності можете перейменувати підключення на свій смак.

і заходим в властивості мережевої карти.

Дальше вибираєм Протокол Інтернету TCP/IP => Властивості

і прописуєм мережевій карті IP адрес і маску підмережі. За замовчуванням в модемі IP адрес 192.168.1.1, відповідно в мережевої карти адрес має бути тої самої підмережі, що у модему. Жмем на ОК і виходим.

Не обовязково 192.168.1.2, як на скріншоті. Може бути і 192.168.1.3 і т.д., як вам буде зручніше. В модемі настроювати нічого не прийдеться (якщо там до вас ніхто не загдядав smile.gif ). В крайньому випадку можна повернути модем до заводських налаштувань. Для цього ззаду на модемі є отвір в який треба запхати, щось тонке, наприклад канцерялярську скрепку і вклюсити модем в розетку і почекати доки не почне мерехтіти червона лампочка. Після того як лампочка згасне, скрепку можна відпустити.

Тепер саме підключення. Заходим в Майстер нових підключень => Підключитись до Інтернету =>

Встановити підключення вручну =>

Через високошвидкісне підключення, що потребує імені користувача і пароля =>

Назва підключення =>

Ім’я користувача, Пароль і Підтвердження =>

Готово.

Спосіб 2. Режим роутера.

Налаштування мережевої карти практично нічим не відрізняються, від описаного в Способі 1. Прийдеться тільки в властивостях Протоколу Інтернету TCP/IP дописати Основний шлюз, а також DNS-сервер. Тут вказуєм IP адрес модему 192.168.1.1

Тепер черга модему. Налаштовувати модем будем через WEB-інтерфейс. В адресній лінійці любого інтернет браузера набираєм адрес модему 192.168.1.1 і в віконці, що зявиться вводим Логін і Пароль.

Логін admin Пароль admin(в мене саме так)

Тиснем на ОК і ми в модемі
Далі вибираєм Configuration - WAN Connection

Тепер нам потрібно видалити існуюче WAN з’єднання.

І створити нове.

Вибираєм ATM PPPoE Routed і тиснем на Configure. В полі Description пишем довільну назву (обовязково!!!), відмічаєм пташкою Enable NAT on this interface, тип аутентифікації PAP, User name і Password тут думаю пояснень не треба. Зберігаєм зміни натиснивши на Configure.

Тепер ще потрібно дещо змінити. Тиснем на Edit

Потім на Edit 'Ip Interface'

Далі обовязково зайдіть в Edit 'Tcp Mss Clamp'

і в полі Value змініть параметр false на true (якщо ви цього не зробите, то більшысть сайтів в Інтернеті вам буде недоступна). Після цього тиснем на Change.

Далі заходим в Save config і зберігає зміни – Save.

На цьому все.

Ще можна зайти в System - Backup/Restore і зберегти налаштування в вигляді файла, щоб потім, якщо буде потрібно зробити всю вищеописану процедуру за декілька секунд. Що я і зробив.
Перейти на початок сторінки

+Цитувати повідомлення
Legum
Допис 23.03.2007 14:01
Допис #2

Генеральний писар

З: Луцьк
Користувач №: 490

Репутація: 90

навіщо прописувати айпі, коли в можна виставити на автоматичне.....
я прописую, коли 2 мережеві, і хочу підключити ще користувача......

+Цитувати повідомлення
Шипастый
Допис 20.05.2007 10:05
Допис #3

Ледар
**

Група: На перевірці
Користувач №: 4 648

Репутація: 1

навіщо так багато дій?!.

все набагато простіше!..

+Цитувати повідомлення
x-man
Допис 3.11.2009 18:49
Допис #4

Профі

З: Тернопіль
Користувач №: 6 454

Репутація: 116

можна ше таку самі інфу тіки на модем 3СОМ хочу з роутера переключитись на проте підключення через запуск ярличка ..

+Цитувати повідомлення
deepfish
Допис 3.11.2009 19:55
Допис #5

Писар

З: Рівненщина
Користувач №: 465

Репутація: 209

пошукай тут

+Цитувати повідомлення
Evol
Допис 3.11.2009 20:11
Допис #6

Старійшина

Користувач №: 1 365

Репутація: 451

Цитата(x-man @ 3.11.2009 18:49) *
можна ше таку самі інфу тіки на модем 3СОМ хочу з роутера переключитись на проте підключення через запуск ярличка ..

змінюєш десь там в настройках модема з 'PPPoE' на 'Bridging' і... усьо.

+Цитувати повідомлення
Nomad
Допис 3.11.2009 21:51
Допис #7

Старійшина

Користувач №: 2 233

Репутація: 819

Хороша інструкція, кому треба- пригодицця.

Якшо тирнет підключаєцця в УТ, то можна взяти модем ZyXel, разом з модемом іде диск з утилітою для настройки модема в режим роутера. Там всьо набагато простіше, треба тільки ввести авторизаційні данні.

+Цитувати повідомлення
x-man
Допис 5.11.2009 12:23
Допис #8

Профі

З: Тернопіль
Користувач №: 6 454

Репутація: 116

Цитата(Evol @ 3.11.2009 20:11) *
змінюєш десь там в настройках модема з 'PPPoE' на 'Bridging' і... усьо.

якщо оце зміню, зроблю підключення через ярлик все має бути ок ? бо я коли робв роутер міняв не тіки з чогось там на PPPoE але і ше шось клацав ) по інструкції...

+Цитувати повідомлення
Evol
Допис 5.11.2009 13:09
Допис #9

Старійшина

Користувач №: 1 365

Репутація: 451

Цитата(x-man @ 5.11.2009 12:23) *
якщо оце зміню, зроблю підключення через ярлик все має бути ок ? бо я коли робв роутер міняв не тіки з чогось там на PPPoE але і ше шось клацав ) по інструкції...

ну там можливо ше прийдеться виставити значення VPI та VCI. можеш їх глянути в поточному PPPoE підключенні. більше нічого ніби не треба. а шо там в інструкції? smile.gif

+Цитувати повідомлення
Авантюрист
Допис 24.11.2009 02:06
Допис #10

what the f...?

З: Ukraine
Користувач №: 3 292

Репутація: 242

Зараз більшість роутерів автоматом підключається - багато чого з цих налаштувань не потрібно!

+Цитувати повідомлення

Відповісти в даній теміСтворити нову тему
1 Користувачів переглядають дану тему (1 Гостей і 0 Прихованих Користувачів)
0 Користувачів:

RSS Lo-Fi Версія Поточний час: 7.09.2010 07:44

Теревені ©2005-2010 - Усі права застережено

Украинская Баннерная Сеть