Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Рушаємо в дорогу, процес підготовки до подорожі
Теревені — Форум > Загальний > Подорожі, події
Сторінки: 1, 2
Олеська
В мене будь-яка поїздка починається зі списку. Сідаю і продумую на листку все, що потрібно не забути взяти в дорогу, що купити і що налагодити.
Власне, список - то все, що я роблю наперед. А за години дві до вирушення в путь, я починаю скажено бігати по квартирі і збирати усе необхіднонезабуте до купи. В процесі біганини, щось зі списку випадає, щось замінюється, а щось... таки забувається...

Чи готуєтесь Ви заздалегідь до подорожі? Чи все виходить спонтанно?
cu100
в мене все аналогічно, але я чомусь люблю ту біганину по хаті, може я просто адреналінозалежний?
Олеська
Цитата(cu100 @ 30.05.2008 21:44) *
в мене все аналогічно, але я чомусь люблю ту біганину по хаті, може я просто адреналінозалежний?

Так, власне, в цьому і весь цинус: бігаєш, збираєшся, хвилюєшся... а потім сядеш в авто-(поїзд), набереш повітря в легені, затримаєш і видихнеш: "Їду".)
Sergik
ну щось аналогічне, з вечора перед сном збирається наплічник, а вранці перед виходом згадується те що треба було б взяти в першу чергу, або якщо наплічник ще має місце то його можна забити корисними речами, наприклад ще футболку взяти, кілька пар шкарпеток і т.п. ну за першим разом складно зібратись ))
Ластiвочка
Багато їздила, але в мене до планової поїздки збори не такі smile.gif. Звечора(ніч) обдумую що взяти, потім протягом дня просто зношу все у купу, що мала взяти. Речей, одягу беру мінімум. До позапланової поїздки - беру необхідне - з часом вже виробилась звичка. Збираюсь дуже швидко. завжди в наявності міні-аптечка і голки-шпильки. Та й залежно яка поїздка і куди...Як правило майже нічого не забуваю
Пересічний
Так само, тільки не складаю цей список кожного разу, а тільки доповнюю. Не потрібне не беру. smile.gif
milochka
збираю сумку заздалегідь . Спочатку все зношу в одну купу , а потім вже дивлюсь що найбільш необхідне , а якщо ще є місце вложую все інше ) Коли їхала до санаторію ( в Кам'янець - Подільський ) так впихала все в сумку що вона ледве не тріснула
Дощ
З досвіду поїздок.
Торбу діпше спакувати зарані, якщо маєте час.
І тоді речі в ній вляжуться, і за 2-3 години туди можна буде вкласти ще приблизно третину вкладеного перед цим.
І ще.
Не прагніть геометрії в ваших чемоданах та наплічниках. Вкладайте все в як цеглинки одна до одної.
Якщо це наплічник, то найважче варто класти ближче до спини.
Якщо відсутня анатоміка, то стережіться гострих кутів!

Сам люблю складати список. Щось типу
...4. Шампунь
5. Мило для рук.
6. Мило господарче
7. "бельевая верьовка" 1,5 м. ggggg.gif

У Прохаська думки з приводу. "Ці списки можна було би публікуввати ніби мінімалістські тексти"
Ласочка:)
Коли перший раз їхала сама на табір, то список складала за місяць(бо багато тре було купити), а речі збирала за три дніsmile.gif зараз все швидко - збираюся за 2 години, все по пам"яті... спочатку зношу все в свою кімнату, потім розкладаю по пакетиках, потім трамбую в наплечник.
Трям
Як не дивно, в цілому розділі не знайшов такої теми))) Так от, так як такої теми нема + збираюся на море, то вирішив запитати у вас, що ж потрібно з собою у дорозі і на відпочинку? Які пропозиції? Пишіть все, починаючи від підзарядки, закінчуючи плавками))) Підкажіть, бо в самого вже голова не варить))) smile.gif
Nеmesis
- Аптечку
- Іглу та ниточку - з власного досвіду знаю, що потрібні
- Спальні мішки, якщо збираєтесь їхати під намет
- Щось на комахи
- Крем для шкіри
- Щось, чим можна догрівати воду та якусь металеву посудину
Теревені.org.ua
Кожен вибирає сам, що йому необхідно. Все залежить куди будеш їхати і як саме будеш відпочивати. Думаю ви мене зрозуміли.
Манюня
"Головне, не потрібно набирати багато одягу. Тільки все саме необхідне." Завжди собі так кажу, а потім не можу зрушити з місця сумку, бо мені все саме необхідне. Дивно, що шубу з собою на море не беру.
Topper
"Гумки" не забудь rolleyes.gif
Нечупара
голову головне не забудь
Neorlandina
книжку, фотік, документи, білети, ліхтарик, зарядки, серветки вологі, туалетний папір і ще купу всього.
або просто
купу грошей.
конвалія
Цитата(Neorlandina @ 7.08.2008 23:36) *
...або просто
купу грошей.

Це точно, головні дві речі: гроші та паспорт cool2.gif . Ще також треба зручне взуття laugh.gif
Dynkan 113
якщо з наметами то в аптечку обовязково поклади пігулки від алергії, повір комусь тай пригодиться.
Lady Erato
ja zavzhdy spokijna, jakwo zi mnoju:
1. dokumnety
2. gamanec'
3. klu4i vid xaty
4. jakwo pju jakis' liky - to jix
5. wampyn' i zasoby gigijeny
a dali:
4. mobilnyj i zaryadka
5. fotoaparat i zaryadka
6. kupalnyk
7. svetr na vypadok xolodnoji pogody 4y jakas' kurto4ka
8. sandali i krosy (na riznu pogodu)
9. w4os' paradniwe, bo tezh ne znajew, kuda tebe zatyagne zhyttya, slovom, na rizni sytuaciji, ale ne nabyraju bagato
Miguel
Цитата(Фруктик @ 7.08.2008 22:49) *
"Гумки" не забудь rolleyes.gif

то, жоречі дуже корисна річ, з широким спектром застосувань. Крім основного призначеня, це: герметичний контейнер, джгут, резервуар для води, перевязочний матеріал, буй, сигнальний маячок, діелектрик.... може хтось знає ще якісь застосування?
serotonin
Пару днів як сам повернувся з Криму.. Можу додати таке:

1. пашпорта краще не брати - зробіть ксерокопію
2. мотузки метрів 3-4 (для сушіння білизни чи рушників, підвязати щось (чи когось...))
3. зручне взуття для гірських походів (ви ж не збираєтесь весь час смажитись на пляжі?), оптимально - кросівки на поліуретані, він до каменю "липне"...

Цікавого відпочинку і сонячної погоди!
Олеська
Я дуже багато речей беру в дорогу. Пишу список перед поїздкою і обов"язково все ж щось забуваю, при чому найголовніше.)

Найперше в дорогу беру ніж, сірники, аптечку, гребінь, гроші, вологі серветки, записник і ручку. І звичайно кілька змінних речей.
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
Доповню ше своє: візьми краще дві пари шльопок( або одні нормальні), бо дуже і дуже часто вони рвуться... Також не забудь крем від опіків і від укусів комах, бо всяке може бути( а особливо, коли комарі!!). Якшо на море, то не забудь взяти рушник( а то я раз так в табір їхала, шо рушник забула.. Нам в таборі маленькі давали..(() і шось на голову, бо я цього літа на морі перегрілась два рази без головного убору.
Ну от поки і всьо) все решту тобі написали)
ЛяльКА=)
Спешл фор Травень хД
1. Штопор
2. Алька-Зельцер
3. Маленьку пляшечку мінералки на ранок=) (бо чомусь вода завжди зникає невчасно)
jakobz
Десь я бачив будиночки переносні... ВІзьми з собою. Шо за дурні теми пішли? Важко придумати шо ТОБІ треба? чи весь форум має думати. які памперси кому потібні? Фтопку півфоруму...
Білий Дракон
1. Куди саме їдеш?
2. Як їдеш (дикун, готель)?
3. На скільки їдеш?
Sergik
оскільки тема називається "Речі у дорогу", отже пишем не лише про поїздку на море в санаторії але й про поїзди "дикарями" . отож поїхали:
недавно купив собі ніж б\у victorinox - річ незамінна у походах і багатофункціональна і головне якісна і надійна. тож він тепер завжди зі мною, в кожному поході і мандрівці, і так повсякденно його ношу майже завжди (в ньому є така класна штукенція як пилка для дерева, тож в останньому поході обійшовся без сокири). сокира, мапа місцевості М1:100 (1:75), компас (навігатор), наступне сухий спирт, сірники і запальничка, ліхтарик, батарейки запасні, металева посудина (маю шикарне алюмінієве військове горнятко на 0.5 л річ теж суперова і легенька!!), ложка (+виделка за бажанням), аптечка (загальна + індивідуальна), засоби особистої гігієни (рушник туди теж відноситься) , нитка з голками, дратва (моток купив за 2 грн. неодноразово рятував в походах). поліетиленові пакети, беру пакети для сміття (заховати сухі речі під час непогоди, ну і по прямому призначенні). ну і решта теплі речі на довгий рукав, футболки, шкарпетки, штани, щось на голову (кепка, панамка, бандана), взуття (кеди (кросівки)+кеди(кросівки) або берци(залежно від відпочинку і місцевості куди їду)), дощовичок, хороший настрій, бойовий дух, оптимізм. ну наразі ніби усе, можливо щось забув (невиключено що щось забув) то додам згодом, або додадуть форумчани smile.gif
Білий Дракон
Я так зрозумів, що малося на увазі саме дикунами. Тому дуже важливі вище згаданні питання (КУДИ і НА СКІЛЬКИ).
Панночка
1.Гроші
2.Гроші
(Далі - за текстом д.в.)
begemot
взяти мінімум самий необхідний і звісно фотоапарат.
bendera.UA
Цитата(Павлина @ 7.08.2008 21:27) *
- Аптечку

і то правда - про таке забувати не можна)))
До речі - про аптечку
Аптечка першої допомоги, в поході комплектується з урахуванням чисельності групи, складності походу, віддаленості маршруту від населених пунктів, пори року і т.д. В гірських і зимових походах включають також запасні сонцезахисні окуляри. За наявності в групі медпрацівника він може доукомплектувати відповідно до своїх знань і кваліфікації. укладається в жорстку упаковку, що виключає пошкодження термометра, ампул, флаконів, а також оберігаючу її від води, снігу. Засоби, які повинні включатися в аптечку при підготовці походів будь-якої складності і тривалості:
Приблизний склад аптечки для багатоденної подорожі на групу в 6 - 8 чіл.

1. Бінти стерильні - 7 см х 5 м, 14 см х 5 м (стерильний перев'язувальний матеріал) - 8-10 шт.
  2. Бінт еластичний (перев'язувальний матеріал при розтягуваннях) - 1-2 шт.
  3. Джгут (для зупинки кровотечі) - 1.
  4. Вата хірургічна (для перев'язок) - 20 г.
  5. Лейкопластир широкий (для заклеювання ссадин,потертостей) - 1.
  6. Лейкопластир бактерицидний - 8-10 шт.
  7. Піпетка - 1.
  8. Термометр медичний - 1.
  9. Розчин йоду 5% (для обробки шкіри навкруги ран) - 10 мл.
  10. Перманганат калія - порошок (для полоскань, промивань, обеззараження ран) - 10 г.
  11. Розчин діамантового зеленого 1% (для обробки садна, подряпин) - 10 мл.
  12. Сода питна в таблетках (для полоскання горла, промивання шлунку, при печії) - 20 шт.
  13. Перекис водню 3% (для обробки ран) - 30 мл.
  14. Борна кислота - порошок (для промивання очей) - 5г.
  15. Синтоміцинова емульсія (для змазування ран, подряпин, опіків, відморожень) - 30 мл.
  16. Нашатирний спирт в ампулах (нюхати при непритомності) 4 амп.
  17. Дитячий крем (для змазування потертостей, попрілостей) - 1 тюбик.
  18. Анальгін з амидопирином в таблетках (жарознижуючий і болезаспокійливий засіб) - 20 шт.
  19. Бесалол в таблетках (те саме) - 20 шт.
  20. Ентеросептол в таблетках (при болях в животі) - 30 шт.
  21. Ампіокс в капсулах - (при поносах) - 40 шт.
  22. Таблетки від кашлю (при запальних захворюваннях дихальних шляхів) - 40 шт.
  23. Ножиці (для ампутацій кінцівок та при гнійних ранах wink.gif ) - 1.
  24. Англійські шпильки (підколюватись над товарішами) - 10.

ну і звичайно - не забудьте презервативи.......... якщо в тому є щоч найменший сенс)))
FeMINIsto4ka
хіхі... а моїм подорожам дуже часто передують сни... от як починаються снитись море,гори чи різні міста знач тре в дорогу wink.gif

осьо ввечері їду в Ужгород... поки маю лише список місць, де хочу побувати і маршрут smile.gif

головне, шо треба мати - фотоапарат, вода і така як я крейзануто-відчайдушна подруга поруч smile.gif
Kassandra
завжди складаю список.пробую продумати всякі ситуації і що може статися.Тобто завжди беру аптечку і флягу з горілкою або спиртом. Раз вже переконалася,що недарма беру)) А так список відносно стандартний,хіба може харч мінятися...рюкзак пакую звечора(якщо рано їдеться),тільки такий харч що скоро псуєтться допаковую в останній момент...А так я люблю купу понабирати, люблю носити важкі рюкзаки)))
чорно-біла
списки не складаю і завжди щось забуваю. не люблю відчуття що щось забула, бо знаю, що потім побачу, що воно було не безпідставним
Halka
Не складаю списки, але завжди все продумую наперед. Зазвичай не забуваю нічого, навіть беру забагато.
Miguel
Якщо в списку тільки ці два пункти
Цитата(Дощ @ 3.06.2008 11:40) *
6. Мило господарче
7. "бельевая верьовка" 1,5 м. ggggg.gif

то зворотній квиток можна вже і не купляти...
Панночка
1. Продумати, що взяти з собою
2. Назбирати все це
3. Викинути половину, знову подмати
4. Коли кількість речей, щоо залишилась, може вміститися до валізи - пакуйте!
jakobz
Цитата(Олеська @ 30.05.2008 21:42) *
В мене будь-яка поїздка починається зі списку. Сідаю і продумую на листку все, що потрібно не забути взяти в дорогу, що купити і що налагодити.
Власне, список - то все, що я роблю наперед. А за години дві до вирушення в путь, я починаю скажено бігати по квартирі і збирати усе необхіднонезабуте до купи. В процесі біганини, щось зі списку випадає, щось замінюється, а щось... таки забувається...

Звечора кидаю в рюкзак пару штанів, шорти дві футболки, засоби гігієни,дощовик та намет. Всьо, я готовий)
Castiel
Цитата(jakobz @ 20.05.2009 08:35) *
Звечора кидаю в рюкзак пару штанів, шорти дві футболки, засоби гігієни,дощовик та намет. Всьо, я готовий)

Аптечка? Ніж? Вода? ЗАпасне взуття?
Біла киця
Ну, я ходила кілька разыв у гори. Так от краще брати з собою запасні сухі речі. Навіть якщо внизу світить сонце і спека - то, у горах можливий туман чи дощ. Якщо ж ще сильний вітер - то ще гірше.... Взуття – щось на товстій підошві. Можна туфлі. Кеди і кросівки - не зручно. Якщо пройшов дощ, трава мокра, відповідно штани по коліно мокрі. Для одноденного походу достатньо трохи їжі, пластикову пляшку для води, куртку чи краще дощовик, шапку. Та якщо кілька днів, то речей треба більше. Приблизний комплект – штани на зміну, куртка, взуття також на зміну. І звісно намет, спальник, казанок, їжі на кілька днів. Я ще завжди карту и компас беру, бо маю звичку губитися
Бажано мати з собою хоча по одному засобу засіб з кожної групи препаратів:
від застуди і лихоманки: фервекс, колдрекс, терафлю
Знеболюючі: парацетамол, аспірин, спазмалгон
проти шлункових розладів: імодіум, діарол
Від отруєння: полісорб, біле вугілля (активоване не раджу – незручно)
Антиалергійні препарати - кларитин, телфаст
Серцеві препарати - корвалол, валокардин
антисептики - йод, зеленка
Ножиці, пінцет, бинт, лейкопластир

-=VJ=-
Цитата(Олеська @ 30.05.2008 21:42) *

Готуємось заздалегідь. От зараз підбираємо намет - хтось може щось порадити, чи тут спеців по такій справі нема? smile.gif
Kassandra
-=VJ=-
маєм намет Hannah. Абсолютно задоволені. Головне беріть двошаровий..
І в принципі таке питання,яке мало бути в першу чергу: на скільки місць?
-=VJ=-
Цитата(Kassandra @ 31.05.2009 15:19) *
І в принципі таке питання,яке мало бути в першу чергу: на скільки місць?

Гм - на двох, але щоб влізло і четверо, якщо треба буде biggrin.gif
Ми поки що зупинились на такому - що скажете? smile.gif
Kassandra
Цитата(-=VJ=- @ 31.05.2009 18:35) *
Гм - на двох, але щоб влізло і четверо, якщо треба буде biggrin.gif
Ми поки що зупинились на такому - що скажете? smile.gif

ее...воно матюкається 404 not found
-=VJ=-
Цитата(Kassandra @ 31.05.2009 18:41) *
ее...воно матюкається 404 not found

Дивно - у мене все ОК.
Ну тоді так
Kassandra
Цитата(-=VJ=- @ 31.05.2009 19:49) *
Дивно - у мене все ОК.
Ну тоді так

Tramp`повські речі хороші, але ще б порадила вам оце - 3+1 і ще й на кілограм легша.
jakobz
Цитата(БоБриК @ 20.05.2009 09:57) *
Аптечка? Ніж? Вода? ЗАпасне взуття?

В рюкзаку завше є ніж, активоване вугілля та анальгін. Запасне взуття майже ніколи не беру
begemot
беру лише мінімум, плюс ноут та свій фотик. це головне)
Castiel
Цитата(begemot @ 18.06.2009 01:38) *
беру лише мінімум, плюс ноут та свій фотик. це головне)

Ще забув розбірну супутникову антену, щоб завжди бути фконтактє

Вчора пакував рюкзак)
Спішив, тому взяв саме саме. Ніж, намет, спальник, каремат, дещо з одягу, ліхтар сухпайок, бинт, тару)))
Панночка
з жахом дивлюся на гору одягу... через пару днів має бути ...
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.