Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Присутність чоловіка при пологах
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
-=VJ=-
Цитата(Ласочка:) @ 25.12.2009 17:26) *
Чоловік без медичної освіти допоможе, якщо дитина не правильно розміщена і виходить не головою, а боком, якщо пуповина навколо горла закрутилася, якщо жінка виснажилася, а дитина не йде?

А жінка без медичної освіти - допоможе?
Ласочка:)
Цитата(-=VJ=- @ 25.12.2009 22:16) *
А жінка без медичної освіти - допоможе?

ні, не допоможе. ми ж зараз говоримо про присутність чоловіка при пологах.

а якщо ви(ти)( вже хтозна як) щодо оцього мого коментаря

Цитата
іноді ще потрібна жінка.
, то тут я мала на увазі жінку, що народжує.
Ластiвочка
А знаєте, що помітила? при спільних пологах чоловіки менше бухаютьsmile.gif Може потім вже...Бо раніше, коли до жінок не пускали, а чоловіки нервово курили під вікнами то мало "устойчивих" було smile.gif
spanky
Цитата(БоБриК @ 14.07.2008 09:50) *
А ти спочатку спробуй) Цікаво шо ти після того заговориш)) От мій 1 знайомий був присутній, потім з того горя в запой пішов, кошмари снилися вночі.

З якого такого горя? що побачив як на світ з"явилась його кровиночка? Так він хотів тієї дитини. . .Я сама народжувала свою донечку з чоловіком і маю тільки позитивні емоції,а мій чоловік перших 50 грам випив аж на хрестинах,а за дитину готовий порвати кожного,хто не так на неї гляне.

Цитата(Ластiвочка @ 19.01.2010 11:29) *
А знаєте, що помітила? при спільних пологах чоловіки менше бухаютьsmile.gif Може потім вже...Бо раніше, коли до жінок не пускали, а чоловіки нервово курили під вікнами то мало "устойчивих" було smile.gif

Згідна з тобою на всі 100%.Бо більше розуміють і більше переймаються проблемами жінки
-=VJ=-
Корисна стаття для деяких людей з печерними поглядами ggggg.gif

Ще в 2002 році Європейське бюро ВООЗ, стурбований високими показниками дитячої та материнської смертності, поставило мету до 2015 року знизити її на 75% за рахунок впровадження нових технологій в пологових будинках. Для цього і був створений проект «Здоров'я матері та дитини». Україна стала однією з перших на пострадянському просторі, де проект запрацював. Зараз він охоплює половину українських пологових будинків, і в них смертність дітей та матерів знизилася вдвічі.

Щоб діти народжувалися здоровими, а пологи проходили без ускладнень, виявляється, треба просто створити людські умови. Затишні сімейні пологові зали, зі звичайними ліжками. Обладнати їх гімнастичними стінками, м'ячами - все це діє як знеболювальне під час переймів. Дати можливість жінці самій вибирати зручне положення для пологів, а майбутньому татові брати участь у процесі. Обмежити застосування ліків (тільки в екстрених випадках) і не розлучати малюка з мамою після народження. Все це і є нові технології. Директор проекту говорить, окремо кожна технологія не дасть таких результатів, тільки їх комплекс здатний привести до зниження смертності та захворювань новонароджених.

- Елен, невже наша система охорони здоров'я була така погана?
- Коли в 2003 році вперше потрапила в український пологовий будинок, склалося враження, що повернулася років так на п'ятдесят тому. Все тому, що майже 70 років радянські медики були ізольовані від світової науки. А те, що побачила в пологових будинках, не було науково доведено, а часом і зовсім не піддавалося здоровому глузду.
- І що ж у наших пологових будинках робили не так?
- Практично всі українські жінки народжували лежачи на спині. Хоча давно доведено, що це положення найбільш небезпечне для плоду та породіллі. Є маса інших способів: зараз народжують і сидячи на спеціальному стільці у вигляді підкови, і спираючись на великий гумовий м'яч, і лежачи у ванні з водою, кому як зручно.

Кожній другій жінці під час пологів, або після них, ставили крапельницю, але часто в цьому не було необхідності. Та й взагалі, в Україні зловживають медикаментами - там, де досить одного препарату, призначають дві-три.

Мені було незрозуміло, чому маму і дитину після пологів розлучають. Адже так важливо покласти щойно народженого малюка мамі на живіт в контакт «шкіра до шкіри». Це виключає можливість гіпотермії, дитина обігрівається природним шляхом. І потім, коли малюк знаходиться весь час з мамою - це знижує ризик передачі госпітальних інфекцій у пологовому будинку, та й харчування завжди під рукою. Адже грудне молоко - оптимальна їжа для новонародженого і джерело антиінфекційних речовин.

Жодна наука не в змозі пояснити, навіщо немовлят закутують, як мумій, в пелюшки так, що вони не можуть поворухнути ні ручками, ні ніжками. Як, утім, і те, що рідний батько може побачити свою дитину тільки при виписці. Адже він так необхідний малюку і мамі ще під час пологів.

Тато, присутній при пологах, за словами Елен, це не данина моді, а медична необхідність. Роками практики було доведено, що присутність партнера удвічі знижує кількість медичних втручань під час пологів і на 90 хвилин скорочує їх тривалість.

- Коли ми починали впроваджувати проект, доводилося чути чимало безглуздих відмовок. Мене запевняли, що українські чоловіки ні за що не підуть на пологи, мовляв, не переживуть подібних випробувань, - згадує директор проекту. - А вони пішли, і ще ніхто не помер, навіть навпаки, кажуть, що стали уважніше ставитися до своїх дружин і дітей.

Елен говорить, що найважче навчання піддавалися столичні акушер-гінекологи. Київські лікарі ніяк не могли зрозуміти, навіщо щось міняти, та й в казкові результати нових технологій не вірили.

- Українські медики думають, що збільшення фінансування або нове обладнання вирішить всі проблеми. Але це омана, проблеми будуть до тих пір, поки не зміниться ставлення до роботи і пацієнта. У Києві лікарі занадто впевнені у собі, тому до наших рекомендацій поставилися як-небудь. Адже ми постійно відстежуємо, наскільки активно застосовують нові технології, розробили свою систему оцінювання. Оцінюємо пологового будинку по 9-ти показниками: наскільки активно використовуються партнерські пологи, поддержіваестя чи грудне вигодовування, чи застосовується вільне положення при пологах ... За цими показниками жоден зі столичних пологових будинків, що беруть участь в проекті, в лідери не потрапив. Але, коли їхала в Україну, я не мала ілюзій. Розуміла, що за 8 років (на стільки розраховано проект) людей по-іншому думати не навчиш. Але нам вдалося зрушити систему з мертвої точки, і це вже успіх.

Кращі
1 Житомирський обласний центр охорони здоров'я матері та дитини
2 Луцький клінічний пологовий будинок
З Старожінецкій районний пологовий будинок (Чернівецька область)
З 4-х київських пологових будинків, які беруть участь у проекті, лише одна - пологовий будинок № 7 - отримав сертифікат якості надання медичної допомоги. Решта навіть цього не були удостоєні.
----
Цитата(Ластiвочка @ 19.01.2010 11:29) *
А знаєте, що помітила? при спільних пологах чоловіки менше бухаютьsmile.gif

Ну це взагалі дивно, тут тобі і медицинський спирт, і жінка кричатиме зовсім з іншого приводу.
Тітонька ÈMMY
Звісно, що в такий момент коханий необхідний поруч! Хоча... В кого який коханий...
Якщо ще доведеться народжувати, то хотіла би це робити за підтримки любого. Навіть коли кладе руку на місце де болить, то проходить, так я можу уявити на скільки пологи стали б менш неприємні за його безпосередньої підтримки!
Гуцулочка
Мій чоловік був зі мною перед пологами, цілих 8 годин. Це мені дуже допомогло, він мене підтримував, заспокоював. Коли я народжувала, він вийшов. Тоді вже потрібні тільки лікарі, а чоловік може й не витримати такого "зрелища".
Зараз в нас все класно. Наші тосунки після родів не погіршилися, а тільки покращилися.
nochnaya_ulica
Чоловік, на мій погляд, може бути поруч, безпосередньо перед пологами, коли перейми - адже це може тягнутися декілька годин, дуже важких годин..
А от щодо присутності на самих пологах - я проти... Нехай жінка залишається загадкою biggrin.gif
Sensssorika
для мене було несподіванкою, коливиявилося, що Артьом не поділяє моїх поглядів на цю тему. але все одно сказав: "Як скажеш" laugh.gif
zav
Цитата(nochnaya_ulica @ 11.04.2010 23:13) *
Нехай жінка залишається загадкою biggrin.gif

Не варто плутати загадки з нестачею знань про анатомію людини.

Цитата(Sensssorika @ 11.04.2010 23:52) *
для мене було несподіванкою, коливиявилося, що Артьом не поділяє моїх поглядів на цю тему. але все одно сказав: "Як скажеш" laugh.gif

Це він присипляє вашу увагу, ґґґ.
reyneke
Ааа! Я в цій темі так і не написала, що пів року тому народжувала разом із чоловіком.smile.gif Усе гуд. Хоч чоловік і був зі мною протягом УСІХ пологів.)

Цікаво, а як форумляни дивляться на пологи із мамою, чи подругою?...))
Neorlandina
Цитата(reyneke @ 12.04.2010 13:09) *

иии уявляю собі пологи з подругою:

ой свєта, ти не уявляєш собі які я трусики вчора собі купила на розпродажу! всього лише за 100 грн справжній "тріумф" не мілавіца якась!
та ти шо! де таке знайшла?! ой, диви, води відійшли... так шо у вас там з сєрьожей? він вибачився чи як?
чорно-біла
Цитата(reyneke @ 12.04.2010 12:09) *

та чого мілачіцца, можна ще сусідів покликати, колег по роботі...))
Neorlandina
або пологи з мамою:
доню ну хто тебе навчив так тужитися? ти точно як твій батько. от коли я тебе народжувала ти так вилетіла тільки тебе й зловили. ой це молодьож, нічо не вміють, давай я тобі покажу як.
Ластiвочка
Цитата(reyneke @ 12.04.2010 13:09) *

Знаю такий випадок. Дівчина старша, сама-одна і дитину вирішила народити для себе. При пологах була мама поряд. Все склалось добре для усіхsmile.gif
reyneke
чорно-біла, Neorlandina
Ваше ставлення зрозуміле.)))
Я сама, коли почула від подруги "З чоловіком??? Нє-нє-нє! Краще з мамою", думала, вона глузує...)) А зараз дивлюся, таки явище є... Нещодавно знайома народжувала і з чоловіком, і з мамою.)
-=VJ=-
Цитата(reyneke @ 12.04.2010 22:33) *
Я сама, коли почула від подруги "З чоловіком??? Нє-нє-нє! Краще з мамою", думала, вона глузує...))

Тут все просто - на таку важливу і інтимну подію людина йде з тим, кому найбільше довіряє, до кого прив"язана
І коли це не чоловік - то вельми погано. Бо вирощувати та виховувати ту дитину вона буде не з матусею, і не з сестрою чи подругою, а з чоловіком. Це мала б бути найрідніша людина для неї, а вона - для чоловіка.
А так маємо цілком логічну картину - потрахались, дитину зробили, через два-три роки розбіглись і мати вирощує дитину сама. І так з половиною шлюбів.
Manfred
Цитата(Neorlandina @ 12.04.2010 15:45) *
або пологи з мамою:
доню ну хто тебе навчив так тужитися? ти точно як твій батько. от коли я тебе народжувала ти так вилетіла тільки тебе й зловили. ой це молодьож, нічо не вміють, давай я тобі покажу як.

Не повірите, але мені якось трапився у мережі викладений відео-файл з пологами, на яких була присутня вся родина включно з дядями та тьотями, племінниками тощо. Породіллю було щиро шкода, тому моя опінія: на пологах (крім лікарів) має бути присутній лише чоловік.
Sensssorika
Цитата(zav @ 12.04.2010 09:21) *
Це він присипляє вашу увагу, ґґґ.

Ха! я дуже сподіваюся, що коли "прийде час"- мій чоловік буде на роботі. не може ж він зі мною 24 гоии на добу сидіти.
моїй однокласниці лікарі "пророчили" роди 7 квітня, а вона шось оце досі ходить.
Manfred
Цитата(Sensssorika @ 13.04.2010 10:24) *
Ха! я дуже сподіваюся, що коли "прийде час"- мій чоловік буде на роботі. не може ж він зі мною 24 гоии на добу сидіти.
моїй однокласниці лікарі "пророчили" роди 7 квітня, а вона шось оце досі ходить.

Хз, але навряд чи, бо зазвичай, пологи відбуваються вночі, саме народження ближче до ранку, звісно, коли без стимуляції, а природних шляхом.
reyneke
Цитата(Sensssorika @ 13.04.2010 09:24) *

Так то ж ПДР, тобто прєдположитєльная дата родів. biggrin.gif Мені ставилии на 25 вересня (40 тижнів), але сказали, що якщо до 7 (чи 10, не пам"ятаю вже) жовтня не родю, то приходити до консультації з речами, кластимуть у лікарню.
zav
Цитата(Sensssorika @ 13.04.2010 09:24) *

А що як вихідні?..
Sensssorika
Цитата(zav @ 13.04.2010 10:12) *
А що як вихідні?..

значить відправлю його на роботу в нічну зміну і в вихідний laugh.gif
та й не піде ж він проти моєї волі. нашо йому щоб я зайвий раз хвилювалася?
"мнє нільзя нєрвнічать,у міня сєрце слабоє" (с)

Цитата(reyneke @ 13.04.2010 10:01) *
Так то ж ПДР, тобто прєдположитєльная дата родів. biggrin.gif Мені ставилии на 25 вересня (40 тижнів), але сказали, що якщо до 7 (чи 10, не пам"ятаю вже) жовтня не родю, то приходити до консультації з речами, кластимуть у лікарню.

так у неї вже майже 10 місяців. нєпарядок..
reyneke
Цитата(Sensssorika @ 13.04.2010 10:23) *
так у неї вже майже 10 місяців. нєпарядок..

ПДР то, зазвичай, 40 тижнів. Ще можна спокійно ходити пару тижнів після ПДР.
ВакуОлька
Цитата(reyneke @ 13.04.2010 11:47) *
ПДР то, зазвичай, 40 тижнів. Ще можна спокійно ходити пару тижнів після ПДР.

якщо 42 тижні - то ще в межах норми, але якщо більше, то таки в лікарню треба.

А ще кажуть, що хлопці довше за ПДР "сидять", бо лінивіwink.gif
веснянка
Цитата(-=VJ=- @ 13.04.2010 07:23) *
Тут все просто - на таку важливу і інтимну подію людина йде з тим, кому найбільше довіряє, до кого прив"язана
І коли це не чоловік - то вельми погано. Бо вирощувати та виховувати ту дитину вона буде не з матусею, і не з сестрою чи подругою, а з чоловіком. Це мала б бути найрідніша людина для неї, а вона - для чоловіка.

хочу на другі з чоловіком, але він,либонь, боїться більше, ніж я
мабуть варто про це тему створити))
п.с.це все фігня, от коли на пологи приодить гурт із студентів з медінституту, це вже справді весело)
чорно-біла
Цитата(веснянка @ 13.04.2010 22:12) *
п.с.це все фігня, от коли на пологи приодить гурт із студентів з медінституту, це вже справді весело)

оооось в мене і з'явилась нова фобія... unsure.gif
----
Цитата(чорно-біла @ 13.04.2010 22:14) *

Що запросять на пологи?
chipie
Цитата(веснянка @ 13.04.2010 23:12) *

ем. від цього ж можна відмовитись?)
----
Цитата(-=VJ=- @ 13.04.2010 07:23) *
А так маємо цілком логічну картину - потрахались, дитину зробили, через два-три роки розбіглись і мати вирощує дитину сама. І так з половиною шлюбів.
Щось не уловлюю зв'язку з розлученням, та присутності на пологах.

Раніше не було такої "моди" народжувати разом, і якось розлучень було менше. Не кажу вже за давні часи, коли вважалось, що жінка має народжувати тільки в присутності жінок. Чоловіків виганяли.
Neorlandina
стосовно пологів разом із подругами чи матір.ю.
з матір.ю хіба як лікарів поряд не буде, а тільки вона.
а серед подруг певно ніхто б і не погодився, злякалися б до усрачки.
а я б пішла якби мене хто запросив - цікаво ж блін.
Sensssorika
Цитата(Neorlandina @ 14.04.2010 00:50) *
а серед подруг певно ніхто б і не погодився, злякалися б до усрачки.
а я б пішла якби мене хто запросив - цікаво ж блін.

ага, мене он запросила одна на таке. і, плять, відмовити не можу, а йти не хочу! стрьомно. aaa.gif

zav: сувора догана без занесення за порушення п. 2.2.2.
reyneke
хочу на другі з чоловіком, але він,либонь, боїться більше, ніж я

так ти в нього питала?

Ну їм же треба на комусь вчитись... pardon.gif

Цитата(чорно-біла @ 13.04.2010 23:14) *

Чого? Подивляться й підуть собі... smile.gif
Teren
Хм, а яким чином я зможу бути там корисним? Краще нехай народжує із мамою - вона лікар, зможе фахово контролювати процес (бо зараз акушери мають манічку "накручувати цінник", наприклад, кесарити не тому, що треба, а тому, що гаманець чоловіка породілі дозволяє здійснювати таку операцію mad.gif ).
-=VJ=-
Цитата(---- @ 13.04.2010 23:50) *
Щось не уловлюю зв'язку з розлученням, та присутності на пологах.

Безпосереднього - нема. Опосередкований - є, оскільки це одна з частинок, з яких складається майбутня велика проблема.

Раніше не було такої "моди" народжувати разом, і якось розлучень було менше.

Раніше взагалі розлучень було менше, бо церква не дозволяла. Зате по сусідкам і сусідам бігали так, що аж гай шумів.

Не кажу вже за давні часи, коли вважалось, що жінка має народжувати тільки в присутності жінок. Чоловіків виганяли.

Чоловіків виганяли тільки з недавніх часів. В давні часи сім"я могла жити хутором за три дні конем від найближчих сусідів, і єдиний, хто міг допомогти - це і був чоловік.

Цитата(Teren @ 14.04.2010 09:28) *
Хм, а яким чином я зможу бути там корисним?

Читати хоч інколи тему треба - тут вище вже сто разів розписували.
чорно-біла
Цитата(reyneke @ 14.04.2010 08:14) *
Чого? Подивляться й підуть собі... smile.gif

власне мене і це мало радує.)))
ще одна причина чому я за присутність чоловіка. він їх прожене і вони підуть спостерігати за якоюсь жінкою, що не захотіла народжувати з чоловіком happy1.gif
Teren
Цитата(-=VJ=- @ 14.04.2010 11:17) *
Цитата(Teren @ 14.04.2010 09:28) 
Хм, а яким чином я зможу бути там корисним?

Читати хоч інколи тему треба - тут вище вже сто разів розписували.

Таке питання іноді називають риторичним  ggggg.gif

До речі, майже усі знайомі народжували "класнично" - перешуганий чоловік, який бачить, як його коханій погано і який поняття не має, як допомогти і що робити, точно не допоможе. От мама - та принаймні розумітиме, що робиться, бо й сама таке проходила. Одні знайомі народжували разом - так там чоловік хіба заважав.

reyneke
Цитата(Teren @ 14.04.2010 17:39) *
перешуганий чоловік, який бачить, як його коханій погано і який поняття не має, як допомогти і що робити, точно не допоможе.

А почитати про процес, нє? На курси походити разом з коханою, нє? Чи ви думаєте, жінки інстинктивно все знають?

Цитата(Teren @ 14.04.2010 17:39) *
От мама - та принаймні розумітиме, що робиться, бо й сама таке проходила.

Ага... і за дитиною допомагатиме глядіти, в кращому випадку, теж мама, бо вона таке проходила... happy1.gif
Teren
Цитата
Ага... і за дитиною допомагатиме глядіти, в кращому випадку, теж мама, бо вона таке проходила...
До речі. biggrin.gif Чоловіча справа - захищати, годувати і виховувати, якщо син. НМСД.
zav
Цитата(Teren @ 14.04.2010 18:31) *
До речі. biggrin.gif Чоловіча справа - захищати, годувати і виховувати, якщо син. НМСД.

А доньку одразу в сад до дитбудинку, угу.
Teren
Просто жінці важко виховати сина мужчиною, а батькові - "немужикувату" дочку. Тут сама природа розподілила сфери. Мова не іде про "нелюбов" до дочки, мова про міру втручання у виховний процес. На жаль, у нас у процесі виховання дітей обидвох статей задіяні, у переважній більшості, жінки - із усіма витікаючими наслідками. Як майбутня дружина поважатиме мого сина, якщо пані Теренова його виховуватиме "маминим синочком" (із усією любов"ю до жінок, інакше вони, у більшості, просто не вміють - занадто люблять і опікають своїх чад, що у випадку дочок, не так вже й погано).
----
Цитата(-=VJ=- @ 14.04.2010 10:17) *
Раніше взагалі розлучень було менше, бо церква не дозволяла. Зате по сусідкам і сусідам бігали так, що аж гай шумів.
Ага, ось чому зараз багато чоловіків мліють, коли народжується дитина.

Цитата(-=VJ=- @ 14.04.2010 10:17) *
Чоловіків виганяли тільки з недавніх часів. В давні часи сім"я могла жити хутором за три дні конем від найближчих сусідів, і єдиний, хто міг допомогти - це і був чоловік.
Зрозуміло, це такий собі акушерський експрес-курс. Ще одна вигода від присутності.

Цитата(Teren @ 14.04.2010 17:31) *
До речі. biggrin.gif Чоловіча справа - захищати, годувати і виховувати, якщо син.
Капці. Я все робив неправильно.
Бернатка
мій був присутній на обох пологах. Перший раз не хотів іти, але пішов. Були ускладнення, дуже злякався і за мене і за дитину. Але потім знайомим казав, що чоловік на пологах потрібен. Медицина зараз поза законом, роблять усе що забажають, а при чоловікові таких можливостей набагато менше. Уявіть ситуацію: відразу після пологів вводять мамі загальний наркоз без попередження - роби що завгодно - ніхто потім нічого не доведе.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.