Даруйте, не дуже можу писати після пішого походу довжиною у 60 км, але спробую пояснити свою точку зору:
Категорично проти присутності чоловіків, тому що:
1). встояти на ногах (в прямому розумінні) можуть одиниці. Зазвичай гепаються без свідомості, і медперсоналу крім породілі, немовляти, потрібно ще надавати якусь допомогу чоловікові

(добре коли він хирляк троха, а як здорова арматура?).
2) добре, коли пологи проходять нормально і без ускладнень (а ускладнення тепер майже в кожної), коли купа розрирів і інші "тонкощі" - видовище не для слабкодухих - коли суцільне криваве місиво - це також впливає на психіку і залишається в пам"яті надовго. Потім, при статевому акті ця картина випливатиме перед очима чоловіка ще дуже довго...Він нічого не говоритиме дружині, але.....
3) при пологах жінка преребуває в стані афекту і говорить чи робить такі речі, за які потім буває дуже соромно.
Тому, дорогі дівчата, в мене до вас таке прохання: вам дуже хочеться, щоб кохана людинка була поруч, щоб потримав за руку чи пожалів, але якщо ви направду його кохаєте, то не примушуйте пройти через випробування. Ви в цьому випадку набагато сильніші і нехай ваш коханий бачить у вас сильну і люблячу жінку. Нехай радіє разом з вами, тим більше, що після пологів його до вас пустять...ви будете можливо змучені, бліді, виснажені, але щасливі, а ще...ще сильні...І навіть коли він вам цього не скаже, він оцінить ваше рішення, повірте, і можете йому жалітись на біль, на медиків і ти ди скільки захоче, можете вимагати будь-яку захцянку, можете прибрехнути трошки (він же там всеодно не був), але він настільки вас кохає, що повірить кожному слову

. І наостанок: медицина не стоїть на місці і є засоби обезболення пологів. А чоловіків не хочу бачити в пологовому залі, НІЗАЩО!!!!