Цитата(Nameless One @ 23.07.2008 09:23)

Але фішка в тому що батьки того хлопчика якраз може і казали йому що не можна матюкатись. А він всупереч їм це робить. Типу: я крутий, я роблю що хочу, і пофіг що кажуть батьки. Кажуть не матюкатись - я матюкаюсь.
Ну, й дурні батьки тому що. Не варто забороняти "неможна, нізззя"© дитині будь-що, але треба пояснити чому це робити не є правильно або доречно /не плутати з добре-погано/.
Цитата(Nameless One @ 23.07.2008 09:23)

Крім того тут ше така фішка що дитина бере приклад з самих батьків. Типу батьки самі матюкаються. При дитині. А їй кажуть - "тобі не можна, ти замалий". Що на думку дитини означає - "тобі можна буде коли ти станеш дорослий". От тобі і пояснення тої "дорослості" про яку ти говорив.
Тому що треба не просто "давати приклад", а пояснювати суть прикладу - погано чи хорошого - нема різниці.
Узагалі більшість прблем виховання вилазять із батьківських хитрощів попередніх років: колись сказали дитині, що от так, а вона згодом робить так,як сказали, а батьки дивуються, бо не очікували такого швидкого прогресу дитячого інтелекту. Нефіґ, тому що, хитрувати у вихованні - все-одно вилізе!
Цитата(LoNeLy RoMaNtiC gIrl @ 23.07.2008 10:20)

оце настрочили ))) да мені впринципі всеодно винен-невинен , але мені цікаво , як можна навчиту адміністративного права в 5 років , і пояснити що це таке ??? маєте приклад ???
По-перше, у п'ять років дитина доволі розумна й багато чого може зрозуміти, тмоу не треба лякатися пояснень.
По-друге, можна тупо розбити шибку самому /в ювелірному магазині або ще десь, ґґ/, можна пояснити на прикладі купівлі-ламання іграшки дитини /тут недосвідченим батьками настанова купляти одраз дві іграшки, щоби після ламання було чим втішити дитину, ги/.
По-третє, якщо у 5 років батьки не змогли пояснити дитині правила поведінки, то чого карати дитину? Вони ж нездари, а не дитина, тому що "нема поганіх учнів, проте погані вчителі©.