Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Ви отримували прочухана у дитинстві від батьків?
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2, 3
energizer82
Ви отримували прочухана у дитинстві від батьків? Як ви ставитеся до фізичного покарання дітей?
(=kapitoshka=)
ну трошки було.але що я їх розумію . я в дитинстві було справжнє мале чортенятко. як тепер памятаю була у нас велика весільна ваза, (ще бабусина) тай мені, ненаю чого, захотілося з нею погратися погралася....догралася...бідна ваза.

багато випадків було. сварили, але принаймі тепер дякую, виховали нормальну людину)))

а я проти фізичного покарання дітей, нічого крім страху дитини тим не добєшся...
d^.^b
інколи перепадало добряче
та коли зрозуміли шо то фсьо марно
почали тиснути морсально
smile.gif
Сварус
А чому в "Іграх на форумі"?
Олеська
Тема прямує в Балачку

В тему. Мене не раз і в куток ставили, і били. І я розумію (і тоді розуміла), чому - було за що: з дитинства робила все навпаки. Але от що. Ось таке виховання нічого мені не дало. Мене треба було морально "давити"...)))
ЛяльКА=)
Ой...отримувала....і так...і сяк...а толку то не було...тільки батьки на роботу....я телевізор вмикаю....нічо не допомогало....покарання то звичайно гарно...але тільки коли дитина винна....але не коли батьків просто зриває...
Пляма
так, так, все в міру...морально давити - то звісно хід...але і "задавити" спересердя теж можна необачно...дитина може отримати моральну травму, якщо таким зловживати...А раз по дупі гепнути - нічого не станеться) Мізки не виб*ються)...Ні, я не прихильник рукоприкладства, зовсім ні...Але часом-таки треба)
MaryAnn
ой, фізичного прочухана майже ніколи не отримувала, а от морального!!!! так, загалом батьки вичитували мене в дитинстві! і не марно rolleyes.gif !
так. діти вразливі до таких речей, тому з цим необхідно бути обережним. якщо порушення дріб'язкове, то можна обмежитись поясненням та мораллю. а от якщо ні, то можна легенько разок шльопнути.це піде на користь.
Трям
Може раза три-чотири, але то дійсно було за що! Ну ще так за невеликі покарання тато міг підзатильніка дать, а так, то морально виховували!
Lady Erato
nikoly...
lywe moralno i to vzhe v starwomu vici, des' z rokiv 8... ale ja b skazala, w4o ce ne "moralno', a 'Amoralno", tobto v rezultati, na danyj moment, vony naporolys na svoje "moralne vyxovannya"
Мурзілка
Як і всі діти, звичайно отримувала. Не фізично, а морально, фізично так, лише для вигляду легенько по 5-ій точці
AKSIома
До 7-ми років стояла в кутку дуже часто.Бувало навіть таке, що нашкодила, і сама ставала в куток(мабуть, совість гризла).А пізніше найбільшим покаранням було читання моралей..
Kassandra
ооо..лупили ще й як! проти фізичного покарання проти,але лише в старшому віці.От років до 5-6 іноді лупити треба - інакше не зрозуміє,що то робити/брати до писка/рвати/гризти/бити/лізти куди не треба не можна.
d^.^b
Цитата(Сварус @ 21.07.2008 00:11) *
А чому в "Іграх на форумі"?

фетіш – то теж своєрідне ігрищє brovy.gif
Кава з козявками...
мене мама била утюгом.
@Zu
на гречці стояля,паском виховували,морально також давали уроки,бабуся одного разу крапивою--дала зрозуміти що я не права--це вважається фізично чи для здоров"я.але за те що додому потрапила через балкон сусідів отримала більш за все---моральна 2-х годинна розмова
проти фізичного покарання чи за --вважаю що з дитиною можливо домовитись чи показати/розказати чому так робити неможна.дитину потрібно балувати.
З.І.думка 19-ти річної дитини (((((=
Ромашечка
Цитата(energizer82 @ 20.07.2008 19:45) *
Ви отримували прочухана у дитинстві від батьків? Як ви ставитеся до фізичного покарання дітей?

От не пригадаю такого, щоб мене били в дитинстві чи карали за щось. Я сама по собі була дуже спокійною, тихою і чемною дитиною. rolleyes.gif Коли у мене був надмір енергії і я починала поводитися якось активніше, то зі мною завжди щось траплялося: то коліна поб’ю, то, перестрибуючи через кущі, розіб’ю собі губу, катаючись на гойдалці, розбила собі голову трохи, потім ще сукню якось подерти могла чи колготки (після такого завжди плакала, бо мені було шкода речей biggrin.gif ). Тож безпечнішим для мене було бути слухняною дитиною. )))
А прочуханку від батьків можна і у 20 отримати. Моралі тобто. Але їх теж можна по-різному сприймати. wink.gif
Що ж стосується фізичного покарання, то я проти такого. Це може породити в дитині не лише страх, а й певну ненависть... А діти все добре запам’ятовують... Не думаю, що варто таке застосовувати. Треба шукати інші методи.
Nameless One
Троха били. Причому лише мама. І то так для вигляду. Батько підняв на мене руку лише раз у житті. Коли я йому в око кинув важким тупим металевим предметом)))) Але ми швидко помирились))
Castiel
Цитата(Nameless One @ 22.07.2008 15:13) *
Троха били. Причому лише мама. І то так для вигляду. Батько підняв на мене руку лише раз у житті. Коли я йому в око кинув важким тупим металевим предметом)))) Але ми швидко помирились))

Ну ти й звір!) Певно тато від тебе прочухана отримував постійно
Русалка
Мені дуже часто від батьків попадало, бувало не тільки рукою шльопали а й за лозину blink.gif бралися, але ніколи по 5 точці не попадали box.gif , дуже вертлява була 8.gif
Малинка
Ще як били, але так, що попа у мене була завжди синя, ну і по лиці не раз діставала, і на гречці стояла, дойшло просто до того, що коли виповнилось 18 просто пішла з дому smile.gif
Castiel
Цитата(Русалка @ 22.07.2008 15:24) *
Мені дуже часто від батьків попадало, бувало не тільки рукою шльопали а й за лозину blink.gif бралися, але ніколи по 5 точці не попадали box.gif , дуже вертлява була 8.gif

А що за така таємнича точка 5 ?
milochka
бувало , і то лише від мами до ровів 13 , а від тата ніразу , він завжди ставав на мій захист неважливо була я права чи ні ) зараз отримую дуууже багато моралі але завжди знайдуться аргументи на свій захист
Nameless One
про мораль забув написати))) Морально теж лише стара виховувала, точніше намагалась. Мені та її мораль до лампочки. Спочатку просто мовчав і вдавав вигляд що слухаю. Потім коли набрався розуму то почав сам брати верх у розмові чим її доводив до сказу. Та і зара продовжую. Але нічо, скоро я її перевиховаю і буде в мене як шовкова))
milochka
Цитата(Nameless One @ 22.07.2008 16:05) *
про мораль забув написати))) Морально теж лише стара виховувала, точніше намагалась. Мені та її мораль до лампочки. Спочатку просто мовчав і вдавав вигляд що слухаю. Потім коли набрався розуму то почав сам брати верх у розмові чим її доводив до сказу. Та і зара продовжую. Але нічо, скоро я її перевиховаю і буде в мене як шовкова))

ggggg.gif ggggg.gif ggggg.gif
phobia
Інколи від мами отримувала по попі, бо неслухняною була дуже.. гг.. а зараз вдячна навіть, бо якби не це, то не знаю що б за людинка виросла (ну, ще росте, але всеодно дяка smile.gif)
Моралі вислуховувала до років 9-10, потім менше, менше, зараз забула що то є.
Інколи фізичне покарання навіть легше перетерпіти, ніж моральне.. Але і те, й інше може породити купу комплексів. Тому, як на мене, найкраще доводити дитині що вона неправа, а не розпускати руки чи заставляти її слухати всякий маразм, або ж зривати на ній злість mad.gif
SPOt
Отримував. Регулярно.
bulbashka_aero
прочухана в фізичному сенсі? себто чи били? ні - зрідка запотиличники (досі не пригадаю жодного випадку, коли той запотиличник був заслуженим)
а от "моральне" биття - то значно ефективніше = мене легко примусити почуватися винною...
Йа)
ні! тому виріс злим егоістом!
G27
Колись давно і неправда smile.gif
GONщик
ХОХО!я як згадаю то аш страшно.... били руками,ногами,ремнями, палкою мінтовською,ремньом для пса.... то то торба......гг
МаЛа ВрЕдНа ЖаБа
нііііі!!мене батьки ніколи в житті не били!не сварили,я ббула чемною)))))
а нать якшо ось не так зробила то все вирішувалось спокійною розмовою!
вони старалися пояснити чому так неможнна робити!
і до мене навіть доходило))))))))))))))
pinguiarium
Ні. І я не битиму
CCCP

Авже ш отримував, всі мабуть отримували. А відношусь до цього негативно, бо це боляче і принизливо!
cool.gif
Miguel
Так, і то часто... здебільшого не заслужено (на мою думку)
А от коли я виріс (десь з класу 5-6-го) почали морально давити, і псіхували коли не все виходило (тобто коли мої аргументи були переконливіші)
Питання: чому діти повинні поважати і вислуховувати батьків, а коли діти намагаються себе захистити чи виправдати їм говорять "не пискуй, замовкни..." ?
d^.^b
оой бииилааа мееенеее матиии
бееерезеоооовим прутом......
kEDa
бувало але легенько..)
потім мене тим тільки страшили..кажуть "зара наб*ю!"а я кажу "Бий", але вони ше ніколи після цьої відповіді мене не били))))))во як з ними треба cool.gif
*Киця*
Цитата(energizer82 @ 20.07.2008 18:45) *

Lishe odin raz v jitti. (zaslujeno) 

A tak... ya proti, ale z deyakimi dit'mi prosto inakshe ne mojna...

Sergiy_K
Цитата(Vepr @ 4.08.2008 23:35) *
оой бииилааа мееенеее матиии
бееерезеоооовим прутом......

добре що не сталевим
-=VJ=-
Ви отримували прочухана у дитинстві від батьків?

Серйозного - двічі. Саме ці випадки стали основою мого подальшого виходу з сім"ї.
Сам відповідно ставлюся різко негативно.

Цитата(Малинка @ 22.07.2008 15:37) *
Ще як били, але так, що попа у мене була завжди синя, ну і по лиці не раз діставала, і на гречці стояла, дойшло просто до того, що коли виповнилось 18 просто пішла з дому smile.gif

О, я не один... biggrin.gif
aAa(against all authority)
Цитата(-=VJ=- @ 14.09.2008 15:22) *
Серйозного - двічі. Саме ці випадки стали основою мого подальшого виходу з сім"ї.

А що означає "вихід із сімї" ??
Крихітка
Вчасно тема появилась,я якраз сижу "заліковую рани"...В мами настрій поганий-в мене синяки itshe.gif. Відповідь-отримувала і отримую.
Sergiy_K
Цитата(aAa(against all authority) @ 14.09.2008 15:58) *
А що означає "вихід із сімї" ??

ну як, раніше був в Гамбіно, а перейшов в Дженовезе
lorelei
Звичайно били, але синяків не було. Зараз думаю, що били заслужено, бо дуже нечемна була.
На мою думку, краще коли батьки не вдаються до рукоприкладства, але... Іноді дивлюсь на деяких підлітків і думаю, що мало їх били батьки в дитинсві, інколи це корисно, якщо інші засоби не допомагають.
D1m{@}
Цитата(energizer82 @ 20.07.2008 18:45) *

Отримував! Ще й як! Я винуватий був, тому не маю образи до батьків за це. Певною мірою вдячний навіть їм за це, тому що більше такого не роблю.
Били за те, що вкрав в своїй власній сім"ї гроші. За те, що прогулював школу багато і за погані оцінки.
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
били!! і нічо, жива... тепер не бють - в сімї дипломатичні стосунки та й я спокійніша.
Ластiвочка
Отримувати прочуханку? Що у цій фразі? Я й зараз можу отримати добрячу. Не рукоприкладство, надто дорослі ми з сестрою вжеsmile.gif А в дитинстві лупашили)))тріпачкою по дупі...але то рідко...більше в куток ставили а я там умудрялась сидіти, присідати, колупати стіну і відривати потрошку обої...коротше я знаходила собі заняття)))а сестра дівчина з норовом, то вона могла стояти нерухомо дуже довгоsmile.gif. Я просила пробачення, а сестра - ніколи...Ото характерsmile.gif. А потім якось виросли ми, мама захворіла, і з тих пір мама сказала: невідомо скільки часу мені там відміряно, щоб витрачати його на дурнеsmile.gif. Мама добряча душа, моя подруга і порадниця, але коли ми всі її дістанемо, то: ховайся хто можеsmile.gif. Дуже сильно не любить коли хтось затримується і не попереджає.
Одісей
Мене в дитинстві виховували дуже ліберально. Я не памятаю щоб хтось із батьків підняв на мене руку. Натомість мене дуже дивували сімї моїх друзів де життя велося не зовсім так... Найбільшою проблемою для моїх батьків було те, як примусити мене більше гіляти (я увесь час сидів за книгами) чи переконати що написання нової "Історії України від середньовічча до раннього модерну" - не першочергова справа для десятилітнього хлопчика. В дитинстві я ставився до життя аж надто серйозно і навіть намагався читати дорослі книги. В нас в квартирі була (тай тепер є) величезна, просто гігантська бібліотека. Особливо імпозантно наші будні виглядали в роки економічної кризи коли розвалювались заводи і зупинялись фабрики... Я до тепер не можу читати Вальда, бо він став для мене символом тих важких часів... Втім це багато в чому мене навчило. Моя мама навіть в найважчі дні невтрачала присутності духу і була доброю до нас з сестрою. Я буду виховувати своїх дітей так само...
bdrFsg
О, я не раз отримував по попі. Хе, та я робив все що хотів включаючи багаття на килимі і роздарування "зайвих" іграшкових пістолетів)))
Ромашечка

Ніколи не була битою. Якась сама чемна була чи що.) Навіть не пам’ятаю, щоб лякали мене ременем. Брата, наприклад, лякали так і в куток теж ставили - ще той бешкетник був.)
Зате добре пам’ятаю, як у дитячому садочку отримала по м’якому місцю від виховательки за те, що не хотіла спати у тиху годину. Так образливо було тоді і боляче. dry.gif
А взагалі я проти того, щоб дітей били. Не знаю, як воно виховує, але якась злість усередині у дитини, мабуть, з’являється.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.