Повна версія цієї сторінки:
малі діти недають нам спати
малі діти недають нам спати, великі діти недають нам жити
ось таке от я почув щойно
чому інколи родинні конфлікти здатні переслідувати людей напротязі всього життя?
чому кожен намагається втекти від цих конфліктів а не зібратися всією сім’єю і вирішувати
чому взагалі виникають ці конфлікти?
а ще я чула таке: маленькі діти - маленькі проблеми, великі діти - великі проблеми))) Ну тут все мабуть залежить від самостійності отої великої дитини))) Якщо синочок буде сидіти на шиї у батьків і в 35 років, то ясно, що з ним будуть великі проблеми і він не буде давати своїм батькам нормально жити. Звичайно є ще такі батьки, які вважають, що їхня дитина ніколи не зможе бути самостійною і самі намагаються контролювати кожний крок свого "чада", а потім говорять і жаліються іншим проте, скільки в них проблем з дитинчатком

)))
Проблема батьків і дітей буде завжди актуальною. А нам залишається тільки пристосовуватися, притиратися характерами з батьками і дітьми, і намагатися вирішувати всі конфлікти за допомогою компромісів.
ВакуОлька
11.08.2008 09:22
Ой, яка знайома ситуація... Певне, все життя оці конфлікти будуть переслідувати... Може тому. що батьки не вміють забувати і прощати юнацькі виходки... А діти не хочуть слухати батьків і прощати ті дрібні дитячі образи... А може батьки ніяк не можуть змиритися з тим. що діти дорослішають і хочуть самі будувати своє життя і вирішувати свої проблеми... А діти не вважають за потрібне радитись з батьками і просити поради... Конфлікт інтересів, так сказать...
мій тато, певне, ніколи мені не забуде, що у років 14-16 я гуляла в компанії неформалів, в трешованих джинсах і сорочці в клітинку.... Не може і не хоче... Бо як то так, що дитина з викладацької сім"ї і гуляє в такій компанії, що її там можуть навчити пити, курити і т.д... Що юди скажуть? Брєд... А мені, напрклад, ті роки багато чого в житті розставили по місцях... І багато навчили...
Зібратися і вирішувати важко, бо рідко коли тобі дадуть висловитися повністю, а навіть якщо й вислухають, то всеодно чи раніше чи пізніше пролунає фраза "що ти дурниці говориш, я скільки прожив, але такого...", ну ви розумієте...
А я ще чула: діти - це квіти на могилі своїх батьків. Іноді це правда...
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
11.08.2008 10:05
Знайома ситуація) У нас вдома діти не дають ні спати, ні жити - у нас з сестрою різниця 13 років.) Я з батьками стараюсь не конфліктувати, бо то мені буде ліпше.Правда інколи( ну десмь 1 раз на місяць) я з кимсь з батьків сварюсь і починається... але я вже звикла, бо як без того в підлітковому віці?а ше й мала сестра всіх нервує от і вкидаємо злість на кому бачимо.
На мою думку, родинні конфлікти визвані тим, що в деяких ситуаціях діти не вміють промовчати або не зробити щось через відсутність( або малу к-сть) життєвого досвіду. Або через розбещене виховання, через яке часто страждають і батьки, і діти. Але вони були і будуть, бо конфлікт поколінь існував завжди.
А помоєму проблема в тому, шо немає де зганяти негативну енергію, як не на рідних... От ходила б дитина на спорт- була б спокійніша! Під руки батькам не попадала б

А батьки тим часом і батьки батьків тільки працюють і бачуть 4 стіни тому і нема більше як не на рідних зливати ту енергію... Такшо треба з розумінням ставитись до домашніх непорозумінь.
Цитата(Фруктик @ 11.08.2008 20:27)

А помоєму проблема в тому, шо немає де зганяти негативну енергію, як не на рідних... От ходила б дитина на спорт- була б спокійніша! Під руки батькам не попадала б

А батьки тим часом і батьки батьків тільки працюють і бачуть 4 стіни тому і нема більше як не на рідних зливати ту енергію... Такшо треба з розумінням ставитись до домашніх непорозумінь.
навіть попри спорт і різні секції можуть бути конфлікти...
батьки самі можуть окрім роботи себе чимось займати...не обов*язково пранням і прибиранням тощо...
(ну щоб менше бачитись, але відповідно і таке потім може викликати негативні емоції)
в будь-якому випадку треба намагатися з самого початку створення сім*ї налагоджувати певні конфліктні ситуації...бо потім гірше буде
а то виходить, що всі гарчать і кричать, а поговорити про проблему не можуть...і це після (до прикладу) 15 років спільного життя...
так само і дітей треба пристосовувати до такої тактики...говорити найперш...розтовкмачувати...важко, та...але згодом всім до головешки доповзе...(я маю надію)
можливо у школах дійсно бракує якоїсь дисципліни чи кількох уроків, де дітей би трохи вчили життєвої етики поводження себе у сім*ї...щоб дитина принаймі спробувала поставити себе на місце батьків...бо можливо їм насправді дуже важко
Цитата(Олеська @ 11.08.2008 10:42)

А я ще чула: діти - це квіти на могилі своїх батьків. Іноді це правда...
но то вже залежить не тільки від дітей, тут головне від батьків залежить, від виховання...
конвалія
12.08.2008 14:03
Цитата(Русалка @ 12.08.2008 13:15)

но то вже залежить не тільки від дітей, тут головне від батьків залежить, від виховання...

цілком згідна, в більшості випадків конфлікти виникають тоді, коли батьки приділяють мало уваги виховання дітей, а потім в певний момент хочуть показати свій авторитет. Зрештою, які б не були діти, саме батьки мають показати як потрібно поводитись у конфліктних ситуаціях і не загострювати проблем, а пізніше у відповідний момент можна і увагу звернути на те, що не подобається в дитині.
а якщо ж цій дитинці вже за сорок? якщо так і не навчились розуміти одна одну?
чи просто забити й забути? -.-
Афродіта
13.08.2008 05:34
Виникають через не бажання зрозуміти іншого. Через бажання підкорити своїй волі, і власного егоїзму.
Переслідувати через нездатність прощати і любити. А інколи відпустити.
Втекти тому що це найлегший і найменш безболісний вихід з ситуації.
Ксюшенька
13.08.2008 11:42
Ха,не тільки малі діти не дають спати)))За великих дітей ще більше переживають..Пішла на диско,а з ким.а коли прийде,а куда ,а шо там,а як там і так далі)))ТАк жеж)
Цитата(Ксюшенька @ 13.08.2008 12:42)

Пішла на диско,а з ким.а коли прийде,а куда ,а шо там,а як там і так далі)))ТАк жеж)
Ги, ото класно моїм батькам було - жодного разу на дискотеку не ходив
Saturnia
13.08.2008 13:20
ага мої теж щасливі
я шось пару раз там була по дурості
потом порчала слухати метал і забила на дискотеки))
Ксюшенька
13.08.2008 14:15
Цитата(Сварус @ 13.08.2008 13:32)

Ги, ото класно моїм батькам було - жодного разу на дискотеку не ходив

Ну кому шо)))Всерівно батькам весь час знайдеться по шо переживати...А тим більше за дорослих дітей..Маленькі дітки..ну шо там такого може бути?А старші..школа,університет,дискотеки,женячка,і так далі
ВакуОлька
13.08.2008 16:39
По своїй сім"ї знаю.. Є батьки, які прагнуть ніколи не випускати "дитину" з-під своєї опіки... От моя свекруха, постійно намагається контролювати дії мого чоловіка і нашої сім"ї... А якщо йому не треба тої опіки і він постійно намагається з-під неї вивільнитись, в наслідок чого - завжди винен у всіх гріхах... От вам і конфлікт... І, певне, не реально якось його вирішити... так що в вічному питанні батьків і дітей обидві сторони по-своєму винні... Один надто опікує, а другому цього нехочеться.. Або навпаки, дитина хоче поради і підтримки, а батьки для себе вирішили, що дитині вони вже все дали, що могли.. Я не про матеріальну сторону...
переміщено - ластівочка
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.