Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Славні наукові сімейства
Теревені - Форум > Загальний > Дім та сім’я
Юст
Почну з наболілого. Нік Weber народ чомусь повязує з Максом Вебером, а не з Альфредом Вебером, якому він і був присвячений...
Веберів тут багато.
Усі чомусь знають Макса Вебера, але забувають про Альфреда Вебера...
Альфред Вебер був молодшим братом Макса... Молодшим, але не дурнішим!!!
Цікаво - чому ж наука доволі часто є сімейною справою? gryzin.gif
bulbashka_aero
Доволі часто? Це з чого виходячи? Бо якщо порахувати кількість науковців просто і науковців - представників династій... навряд чи останніх буде більше)
Amili
Часто зустрічаються династії музикантів, лікарів, вчителів....не обов"язково вони повинні бути відомими, так само і з науковцями: батьки хочуть, щоб діти продовжували їхню справу, вони виховуються відповідним чином, з малку цікавляться справою батьків...деколи це просто гени, спадковість)))))
А про світову славу - не дуже я в неї і вірю...ну тобто признаю її але завжди біля когось відомого був той, хто підтримував і надихав на відкриття, допомагав в дослідженнях ітд)))
bulbashka_aero
Цитата(Amili @ 27.09.2008 12:12) *
Часто зустрічаються династії музикантів, лікарів, вчителів....не обов"язково вони повинні бути відомими, так само і з науковцями: батьки хочуть, щоб діти продовжували їхню справу, вони виховуються відповідним чином, з малку цікавляться справою батьків...деколи це просто гени, спадковість)))))

А деколи - звичка і виховання. Просто діти музикантів з дитинства чують музику... Вони просто розуміються на ній краще, ніж діти сантехніків, - відповідно мають певну перевагу (музиканти - то був просто приклад, ясна річ))
Katod
а в нас доречі, є цілий новий розділ, Сім"я називаєтьсяsmile.gif
чи тут розглядається спадковість генетична, чи просто психологічний вплив батьків на своїх дітей, так тему можна було придумати таку: Гени, чи вплив батьків?
або щось такого типу

я не придираюсь, я просто небачу дискусійного моментуsmile.gif
Юст
Цитата(Katod @ 28.09.2008 00:10) *
а в нас доречі, є цілий новий розділ, Сім"я називаєтьсяsmile.gif
чи тут розглядається спадковість генетична, чи просто психологічний вплив батьків на своїх дітей, так тему можна було придумати таку: Гени, чи вплив батьків?
або щось такого типу
я не придираюсь, я просто небачу дискусійного моментуsmile.gif

Може виникнути дискусія, але вона не обовязкова. Багато важить звичайний обмін інформацією. Розумні голови Теревень таке інфо наскидають, що за рік сам би не знайшов. І за інфообмін форуми слід цінити - не лише дискусію. Чи не так? rolleyes.gif
ПЕС. А сімейство Патона - хіба не славне?
Miguel
Я вважаю що це вплив на дітей оточуючого середовища... До батьків-науковців приходять друзі-науковці, вони спілкуються. діти деколи є учасниками цих розмов... А дитячий мозок як гупка всмоктує в себе інформацію. Згадайте хоча б цеховиків і ремісників, де справа переходила від батька до сина...
Блискавиця
Блискавиця: тему переміщено.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.