Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Безбатченки - світова проблема?
Теревені - Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2
Armando
За останнє століття збільшилась кількість матерів-одиначок, що призводить до суттєвих проблем у суспільстві:
Последствия развода для детей:
Цитата
Ежегодно около полумиллиона детей переживают развод.
• Вероятность его пережить существует для каждого третьего ребенка.
• 98% детей автоматически при разводе передаются матери и лишаются отца.
• Более половины матерей всячески препятствуют контактам отца с ребенком.
• Материальный шантаж отца за право видеть своего ребенка стал повседневностью.
• В подавляющем числе случаев соответствующие органы оставляют без внимания нарушения матерью прав отца ребенка.
• Тысячи детей без согласия отца увозятся матерьми за границу.
Дети, выросшие без отца:
• В 5 раз чаще совершают самоубийство;
• В 35 раз чаще сбегают из дома;
• В 9 раз чаще бросают школу, недоучившись;
• В 14 раз более вероятно совершат изнасилования (мальчики);
• В 10 раз чаще становятся наркоманами;
• В 9 раз более вероятно закончат свою жизнь в нищете;
• В 20 раз более вероятно закончат свои дни в тюрьме.
Результаты социологических исследований в США:
• 63% от всего подросткового суицида совершается детьми, растущими без отцов.
• 90% всех бездомных детей и детей, регулярно совершающих побеги из дома — из семей без отца.
• 85% детей с характерным антисоциальным поведением растут в семьях без отца.
• 71% детей, бросающих школу, растут (росли) в семьях без отца.
• 70% детей, попадающих в государственные специализированные заведения, выросли в семьях без отцов.
• 85% всех подростков, находящихся в тюрьмах, росли в семье без отца.

http://vdesyatku.net/index.php?option=com_...77&Itemid=1
-=VJ=-
Цитата(trim @ 3.10.2008 15:36) *
За останнє століття збільшилась кількість матерів-одиначок, що призводить до суттєвих проблем у суспільстві

До суттєвих проблем призводить загальна тупість чоловіків, а не кількість матерів-одиначок - це вже результат, а не причина.
Sensssorika
жіноча тупість у цьому теж присутня. Не треба все на чоловіків валити.
lorelei
В мене батьки розлучились коли мені було 4; 2 роки росла взагалі без батька, потім з'явився вітчим, якого я і досі не називаю татом. І нічого страшного зі мною не сталося, просто розумію, що інакше не могло бути, бо в більшості випадків ці розлучення є оправданими.
Але це не означає, що батьки не повинні дбати про своїх дітей...
-=VJ=-
Цитата(Рена @ 3.10.2008 16:03) *
жіноча тупість у цьому теж присутня. Не треба все на чоловіків валити.

Перепрошую, а хто має бути головою сім'ї, якщо не секрет?
Sensssorika
Цитата(-=VJ=- @ 3.10.2008 16:38) *
Перепрошую, а хто має бути головою сім'ї, якщо не секрет?

Як сім'я вирішить)Я вважаю,що головою сім'ї повинен бути чоловік. Дружина- то господиня.Його,та дому)) Тим постом,що ти меня зауважив,я мала на увазі інше. Ії серії "панаражают...". На своїй вулиці я єдина у кого не було зальотів і абортів як наслідок того. а деякі народили. Матері-одиначки...своє життя зіпсували та ще й дитині своїй.
-=VJ=-
Цитата(Рена @ 3.10.2008 16:58) *
Як сім'я вирішить)Я вважаю,що головою сім'ї повинен бути чоловік.

Тоді те, що сім"я розвалилася - виключно його провина

На своїй вулиці я єдина у кого не було зальотів і абортів

Зазвичай такі стають постійними клієнтами абортаріїв, або діти відправляються до дитбудинків. Одиначками стають досить сильні духом жінки, або розлученки. В обох випадках провина однозначно чоловіка.
Sensssorika
Цитата(-=VJ=- @ 3.10.2008 17:05) *
Тоді те, що сім"я розвалилася - виключно його провина
Зазвичай такі стають постійними клієнтами абортаріїв, або діти відправляються до дитбудинків. Одиначками стають досить сильні духом жінки, або розлученки. В обох випадках провина однозначно чоловіка.

Усьо. Тепер буду сусідку-алкоголічку і іншу сусідку-шльондру вважати сильною особистістю)) Інший випадок: чоловіка жінка і теща кожного дня пиляли. Що він дурний,нікчемний,заробляє не стільки скільки їм хочеться. Що у постілі він ото тільки два рази й зміг...Чоловік пішов з сімї. теж він винен? Якщо дружина ідіотка...))
-=VJ=-
Цитата(Рена @ 3.10.2008 17:17) *
чоловіка жінка і теща кожного дня пиляли. Що він дурний,нікчемний,заробляє не стільки скільки їм хочеться. Що у постілі він ото тільки два рази й зміг...

То його особисті проблеми, що він це дозволяв робити і створив для цього усі умови.
Sensssorika
Цитата(-=VJ=- @ 3.10.2008 17:24) *
То його особисті проблеми, що він це дозволяв робити і створив для цього усі умови.

Він дурень тільки тому,що женився на тій пришелепкуватій. І тому що переспав з нею- теж)) А от що розвівся..то не його проблеми.А ЇЇ. Бо дурка з прицепом у вигляді дітей мало кому потрібна)) І кому від цього гірше? Дітям...Так шо там і мамуля і татусь неправі)
mim
щаслива сім’я -- надзвичайно рідкісне явище, народитися в ній -- окремий випадок везіння.
А так, в загальному випадку, нема особливої різниці, чи дитина отримає стрес від відсутності батька, чи від постійних сварок. Все одно недобре.
Ластiвочка
Діти без батька - важко, особливо коли хлопчик...Але коли в хаті п"яні дебоші, коли татусь приходить готовісінський, шукає причіпок, лупить жінку - діти дивляться, лупить дітей і жінку...ті втікають з дому, ночують на лавочці, чекаючи поки "глава" засне? Але діти без батька - страшно, а без мами? Стандартна ситуація для нашого регіону: мама на заробітках, висилає гроші, баті квасить, за дітьми або бабуся, або сусіди...Тут доброго що? При живих батьках - діти сироти...
Amili
Хтось відомий колись сказав: " У будь-якому розлученні винний чоловік" (цей відомий теж був чоловічого роду), можливо в цьому і є доля правди. Навіть якщо жінка і алкоголічка, то нормальний чоловік не лишив би свою дитину їй.

Інколи дійсно дитині краще жити без батька, ніж з п"яницею-дебоширом
Armando
Чоловіки винні у тому що дозволили взагалі розлучення? Здається кілька століть тому єдиною причиною для розлучення могла бути відсутність дітей. Чи потрібно взагалі дозволяти розлучення. Це ж приводить до знецінення відносин, легковажності у зв'язках.
Sensssorika
У Греції,при розлученні,чоловік по закону повинен ВСЕ майно залишити жінці)) Тому..я або заміж не вийду,щоб "ізбєжать" розлучення, або..вчу грецьку))
~new~
отут лискусія точилася навкруг розлучень, а у мене ситуація інша - мій тато загинув, коли мені було 5 років. мама ростила мене сама, звісно ж, з допомогою рідних. ніколи не відчувала себе недолюбленою, недогодованою чи ше якоюсь недо-. то невже і я за цією статистикою підпадаю під ту категорію маніяків, суїцидальних дітей, зеківок й іншої прєлєсті? не варто всіх сиріт гребти під одну гребінку.
важливо, що у твоїй голові від самого дитинства. якщо б мені казали, що "виросте з тебе якесь збочене, станеш пити по завулках", може б так і було. але таке може статись і з тою дитиною, шо живе з обома батьками.
до речі, ніколи не любила цей термін "безбатченко". якось воно.. неприємно від нього.
Katod
зато росте кількість космополітів, от колись всі будуть космополітамиsmile.gif
Halka
Не хочу чоловіків виправдовувати, але ми жінки теж не подарунки. Якщо ти знаєш який він поганий - п'янюга і дебошир, то навіщо до себе в ліжко впускати? А потім: "Ой, я залетіла", ніби це він в усьому винний а ти при тому участі не приймала.І в розлученнях часто жінки винні, ми ж поскандалити любимо, особливо коли ПМС.А чоловіки не хочуит терпіти, що до них чіпляються нізащо.
От чому чоловіки йдуть з дому: посварився з жінкю, жінка вигнала, з тещою поскандалив... І при тому ще й він винен.
Шкода мені вас хлопчики...
Усміхнена
Як сім'я вирішить)Я вважаю,що головою сім'ї повинен бути чоловік. Дружина- то господиня.Його,та дому)) Тим постом,що ти меня зауважив,я мала на увазі інше. Ії серії "панаражают...". На своїй вулиці я єдина у кого не було зальотів і абортів як наслідок того. а деякі народили. Матері-одиначки...своє життя зіпсували та ще й дитині своїй.

Реночко, треба розрізняти мам-одиначок, котрі своїх дітей виховують, та усіма силами намагаються виростити з них сильних, духовно та фізично, людей, і тих, діти котрих не доживають до 16-тиліття від паршивого життя. Ви не подумали?
Манюня
Цитата(trim @ 28.10.2008 16:47) *
Чоловіки винні у тому що дозволили взагалі розлучення? Здається кілька століть тому єдиною причиною для розлучення могла бути відсутність дітей. Чи потрібно взагалі дозволяти розлучення. Це ж приводить до знецінення відносин, легковажності у зв'язках.

Заборонити розлучення? Маячня! Потрібно спочатку нормальні відносини побудувати, а потім уже дітей заводити, а у нас, частіше, навпаки виходить. Зробили дитину, познайомились, а потім будують подружнє життя. В цій ситуації жаль тільки дитину. Потрібно придумати раціональне покарання при розлученні. Наприклад жінці заборонити народжувати. Чоловіку також придумати щось таке, чого він боятиметься. Може тоді буде більше ладу і не буде тупих шлюбів, котрі розвалюються.
bulbashka_aero
Цитата(Манюня @ 11.11.2008 18:37) *
Заборонити розлучення? Маячня! Потрібно спочатку нормальні відносини побудувати, а потім уже дітей заводити, а у нас, частіше, навпаки виходить. Зробили дитину, познайомились, а потім будують подружнє життя. В цій ситуації жаль тільки дитину. Потрібно придумати раціональне покарання при розлученні. Наприклад жінці заборонити народжувати. Чоловіку також придумати щось таке, чого він боятиметься. Може тоді буде більше ладу і не буде тупих шлюбів, котрі розвалюються.

Ага, натомість будуть тупі шлюби, в яких усі члени сім’ї будуть страждати, але боятимуться виправити - бо ж покарання... dry.gif Це як твердження, що "хороший індіанець - мертвий індіанець"...
-=VJ=-
Цитата(Amili @ 3.10.2008 18:36) *
Хтось відомий колись сказав: " У будь-якому розлученні винний чоловік" (цей відомий теж був чоловічого роду), можливо в цьому і є доля правди.

Я б сказав би, що в цьому повністю все правда.

Цитата(Amili @ 3.10.2008 18:36) *
Навіть якщо жінка і алкоголічка

У нормального чоловіка жінка не буде алкоголічкою.

Цитата(bulbashka_aero @ 12.11.2008 01:16) *
Ага, натомість будуть тупі шлюби, в яких усі члени сім’ї будуть страждати, але боятимуться виправити - бо ж покарання..

Нічого подібного.
Як на мене розлучення справді треба, ні - не заборонити, а ставити більш жорсткі вимоги. А то зараз розлучитись легше, аніж обміняти в магазині браковані кросівки.
Перед розлученням місяць, а то й два з парою повинен попрацювати гарний психолог, виявити причини, спробувати допомогти. Якби все так було - у нас були б тисячі щасливих сімей, які наразі розлучаються через дрібниці - хтось прийшов стомлений, хтось інший знервований доганою боса, один сказав щось , інший гиркнув у відповідь і понеслося - сварка, биття тарілок, потім усю ніч один п"є, друга плаче у подружки, а на ранок біжать із заявою про розлучення. Дурня це все.
bulbashka_aero
Цитата(-=VJ=- @ 12.11.2008 15:32) *
Я б сказав би, що в цьому повністю все правда.

У нормального чоловіка жінка не буде алкоголічкою.

Нічого подібного.
Як на мене розлучення справді треба, ні - не заборонити, а ставити більш жорсткі вимоги. А то зараз розлучитись легше, аніж обміняти в магазині браковані кросівки.
Перед розлученням місяць, а то й два з парою повинен попрацювати гарний психолог, виявити причини, спробувати допомогти. Якби все так було - у нас були б тисячі щасливих сімей, які наразі розлучаються через дрібниці - хтось прийшов стомлений, хтось інший знервований доганою боса, один сказав щось , інший гиркнув у відповідь і понеслося - сварка, биття тарілок, потім усю ніч один п"є, друга плаче у подружки, а на ранок біжать із заявою про розлучення. Дурня це все.

Ага-ага, хай роками ходять до психоаналітиків... Те ще щастя...
Просто думати треба, перш ніж одружуватися.
-=VJ=-
Цитата(bulbashka_aero @ 12.11.2008 15:13) *
Ага-ага, хай роками ходять до психоаналітиків... Те ще щастя...

Пропонуєте існувати так і далі - з одним розлученням на два шлюби?

Цитата(bulbashka_aero @ 12.11.2008 15:13) *
Просто думати треба, перш ніж одружуватися.

До чого тут думати? Просто у нас розірвана спадковість поколінь, і її назад вже не повернеш - потрібно шукати інші ліки від проблем, які цим породжуються. Якщо тепер діти не можуть в повній мірі пройти психологічну підготовку перед власним шлюбом в сім"ї батьків, значить вони повинні її проходити разом з потенційним кандидатом у досвідчених психологів, які пояснять все про "підводні камені" шлюбу і як їх уникати. Такі курси вже є щонайменше в Києві та Львові - і люди задоволені, ходять - відбою нема. Тільки це повинна бути державна програма, а не ентузіазм кількох людей.
bulbashka_aero
Цитата(-=VJ=- @ 12.11.2008 16:55) *
Тільки це повинна бути державна програма, а не ентузіазм кількох людей.

В багатьох країнах діють такі програми, але проблеми це не вирішує. Кількість розлучень не зменшується.
Світ змінюється - ставлення до шлюбу також змінюється. Добре це чи погано - але так є...
Рятувати мертвого пацієнта - дурна справа.
-=VJ=-
Цитата(bulbashka_aero @ 12.11.2008 16:12) *
В багатьох країнах діють такі програми, але проблеми це не вирішує. Кількість розлучень не зменшується.

наведете приклади? Бо у мене інша статистика.
Sensssorika
Цитата(Усміхнена @ 29.10.2008 16:37) *
Реночко, треба розрізняти мам-одиначок, котрі своїх дітей виховують, та усіма силами намагаються виростити з них сильних, духовно та фізично, людей, і тих, діти котрих не доживають до 16-тиліття від паршивого життя. Ви не подумали?

Я думаю навіть більше ніж вас усім здається)Не розумію навіщо народжувати дитину по зальоту? І ростити її без батька. Дитина спитає чому у Тані є папа,а у неї нема.А мати що відповість? "Бо ти в мене незапланована" ? У дитини повинен бути батько.ну,ладно коли жінка овдовіла. а у інших випадках? Коли чоловік з жінкою навіть одружені ніколи не були? особисто я не хотіла б бути народженою таким чином.
-=VJ=-
Цитата(Sensssorika @ 12.11.2008 17:39) *
Я думаю навіть більше ніж вас усім здається)

нас усіх просто цицьки в оману вводять ggggg.gif
Манюня
Цитата(bulbashka_aero @ 12.11.2008 01:16) *
Ага, натомість будуть тупі шлюби, в яких усі члени сім’ї будуть страждати, але боятимуться виправити - бо ж покарання... dry.gif Це як твердження, що "хороший індіанець - мертвий індіанець"...

Натомість люди будуть думати головою перед тим як ставити штамп. Шлюб, як статус який надавався йому спочатку, вже давно зникнув. І однією причиною цього є те, що зараз заміж виходять, неначе в магазин (зареєстревали шлюб - пожили - не сподобалось - інший - зареєстрували - пожили - не сподобалось - наступний і т.д.). Потрібно розуміти всю серьйозність відповідальності.
А життя при покаранні не закінчується. Хай живуть розлучені батьки як хочуть та будуть щасливими, але вже без дітей і ніяких повторних шлюбів. Сумісне жительство з наступною пасією (і така буде не одна) - для них щастя. Якщо люди зламали життя однієї дитини, то вони не мають право ламати життя іншій.
-=VJ=-
Цитата(Манюня @ 12.11.2008 23:08) *
Якщо люди зламали життя однієї дитини, то вони не мають право ламати життя іншій.

От я теж не розумію, чому коли людина порушує правила на автомобілі - то її позбавляють прав, накладають штраф, а то й посадити можуть. А коли вона ламає життя партнеру, а інколи ще й дітям - то хоч би хни, хоч десятками ламай.
Олеська
Цитата(-=VJ=- @ 12.11.2008 14:32) *
Нічого подібного.

Погоджуюсь. Дійсно, люди розлучаються з такою легкістю, що іноді аж страшно стає. Не розумію, як це: шукате одне-єдине, кохати, одружуватись, переживати все разом і враз в один момент розлучитись?.. Хоча, звичайно, бувають винятки, різні ситуації, іноді дійсно краще розлучитись і влаштувати своє життя в молодому віці, але... Діти дуже страждають від цього.
В моєї подруги така ситуація, що вони з чоловіком постійно гризуться. І в періоди їх сварок старший хлопчик починає задихатись. Водили по лікарях, доки психолог не пояснила що і до чого. Тепер вони намагаються робити все, аби діти не бачили поганих стосунків.

Цитата(Sensssorika @ 12.11.2008 17:39) *
Я думаю навіть більше ніж вас усім здається)Не розумію навіщо народжувати дитину по зальоту? І ростити її без батька. Дитина спитає чому у Тані є папа,а у неї нема.А мати що відповість? "Бо ти в мене незапланована" ? У дитини повинен бути батько.ну,ладно коли жінка овдовіла. а у інших випадках? Коли чоловік з жінкою навіть одружені ніколи не були? особисто я не хотіла б бути народженою таким чином.

Теж колись думала народити дитину сама. Думала так, бо знаю, що мені вжитись з кимось буде складно, тож яка різниця, чи я одружусь, народжу дитину і розлучусь, і коли я просто народжу дитину? Але та ж подруга відмовила, мовляв, що я егоїстка і про майбутню дитину не думаю.
-=VJ=-
Цитата(Олеська @ 12.11.2008 23:30) *
Але та ж подруга відмовила, мовляв, що я егоїстка і про майбутню дитину не думаю.

Підтримую подругу.

Дитину треба ростити і виховувати в повній сім"ї, чи принаймні докладати до цього усіх зусиль.
Все, я пішов спати smile.gif
bulbashka_aero
Цитата(Олеська @ 13.11.2008 00:30) *
В моєї подруги така ситуація, що вони з чоловіком постійно гризуться. І в періоди їх сварок старший хлопчик починає задихатись. Водили по лікарях, доки психолог не пояснила що і до чого. Тепер вони намагаються робити все, аби діти не бачили поганих стосунків.

...а діти, мабуть, дурні і не відчують поганих стосунків, які оком не видно...
Олеська
Цитата(bulbashka_aero @ 13.11.2008 00:35) *
...а діти, мабуть, дурні і не відчують поганих стосунків, які оком не видно...

Справа не в тому. Є різниця між мало не мордобоєм із гучним скандалом та просто невдоволеністю, правда?

bulbashka_aero
Цитата(Олеська @ 13.11.2008 01:38) *
Справа не в тому. Є різниця між мало не мордобоєм із гучним скандалом та просто невдоволеністю, правда?

Для дитини різниця не велика - в сім’ї щось погано і вона це відчуває, навіть якщо батьки мило посміхаються...
Sensssorika
Цитата(Олеська @ 12.11.2008 23:30) *
Теж колись думала народити дитину сама. Думала так, бо знаю, що мені вжитись з кимось буде складно, тож яка різниця, чи я одружусь, народжу дитину і розлучусь, і коли я просто народжу дитину? Але та ж подруга відмовила, мовляв, що я егоїстка і про майбутню дитину не думаю.

Більшість жінок самі по собі мами некудишні,а ще й намагаються одні дитину виховувати.Як на мене то тупість.А я й сама..."дівчина-бульдозер".Задавлю не габаритами,а характером. Звісно,материнство,то прекрасно. Але в такому випадку,я краще всиновлю дитину,аніж НАГУЛЯЮ свою.

Цитата(-=VJ=- @ 12.11.2008 17:42) *
нас усіх просто цицьки в оману вводять ggggg.gif

О, SENSible чи навіть SENSual Ві-джею! Не туди тебе водить.То лише пропаганда чорних ліфчиків. ggggg.gif

Не треба забороняти розлучення. Бо якшо я раптом випаду в астрал і вийду заміж,а мій чоловік потім не зможе зі мною розлучитись..він же застрелиться...)))
ВакуОлька
Цитата(Sensssorika @ 13.11.2008 17:45) *
Звісно,материнство,то прекрасно. Але в такому випадку,я краще всиновлю дитину,аніж НАГУЛЯЮ свою.

Посперечаюсь...
Дивно, але якщо є бажання і МОЖЛИВІСТЬ народити власну дитину, хай навіть "нагуляну", то для чого всиновлювати? Хто вам мказав, що до всиновленої дитини, ви будете добре ставитись і любити як рідну? ні, я не вважаю, що синовлене дитя не будеш так любити, як рідне, але...
І ще одне, а ви впевнені, що та дитина, яку ви захочете всиновити не була нагуляною? А ви впевнені, що коли, наприклад, не дай Боже, щось не так зі здоров"ям в майбутньому, не будете шкодувати, що упустили можливість народити власну здорову дитину? та й , як на мене, поняття "нагуляна" дуже відносне. Навіть "нагуляна" дитина є бажаною і любимою для мами. І коли бачиш малятко і тримаєш його на руках, аж бігом забуваєш за яких умов воно було зачате. Тисячі жінок багато б віддали, щоб народити дитину хай навіть від татка, який загубився...
Sensssorika
Цитата(Vakuolka @ 13.11.2008 17:06) *
Посперечаюсь...
Дивно, але якщо є бажання і МОЖЛИВІСТЬ народити власну дитину, хай навіть "нагуляну", то для чого всиновлювати? Хто вам мказав, що до всиновленої дитини, ви будете добре ставитись і любити як рідну? ні, я не вважаю, що синовлене дитя не будеш так любити, як рідне, але...
І ще одне, а ви впевнені, що та дитина, яку ви захочете всиновити не була нагуляною? А ви впевнені, що коли, наприклад, не дай Боже, щось не так зі здоров"ям в майбутньому, не будете шкодувати, що упустили можливість народити власну здорову дитину? та й , як на мене, поняття "нагуляна" дуже відносне. Навіть "нагуляна" дитина є бажаною і любимою для мами. І коли бачиш малятко і тримаєш його на руках, аж бігом забуваєш за яких умов воно було зачате. Тисячі жінок багато б віддали, щоб народити дитину хай навіть від татка, який загубився...

Я дітей взагалі люблю. Оце набагато дивніше.А якщо є ризик народити хвору дитину,з пороком серця...Я краще всиновлю.Можливо теж хвору.Але не даватиму життя хворій людині щоб самій її виношувати ті кляті 9 місяців,а потім ще й років два мучатись і самій і з дитиною.Тим більше...потрахатись з хлопцем,якого я навряд чи коли ще побачу,чи захочу бачити,залетіти і народити від неї дитину? Ніколи.Я буду ростити дитину одна тільки остаточно поставивши на собі,на особистому житті, хрест. В мене такий темперамент.Я дуже "страстная".Мені потрібні чоловіки. Але я також хочу чоловіка у якості супутника в житті. Я не думаю що з дитиною я комусь буду потрібна в обох випадках одночасно.Бо,поставивши себе на місце того ж чоловіка,я б не хотіла за дружину жінку що легковажно залетіла від іншого.
Олеська
Цитата(Sensssorika @ 13.11.2008 16:45) *
Більшість жінок самі по собі мами некудишні,а ще й намагаються одні дитину виховувати.Як на мене то тупість.А я й сама..."дівчина-бульдозер".Задавлю не габаритами,а характером. Звісно,материнство,то прекрасно. Але в такому випадку,я краще всиновлю дитину,аніж НАГУЛЯЮ свою.

А хто визначає нікудишність мам? Кожна мама виховує по-своєму, так, як вважає за потрібне. Можна засудити матерів-п"яниць, наркоманок чи тих, хто б"є безпричинно постійно дитя, чи тих, хто мужиків водить одного за одним на очах у дитини, чи тих, хто заставляє дітей просити милостиню і теде. Таких поганих мам можна назвати безліч, вірніше причин назвати жінку поганою мамою можна нахвати безліч. Але... Якщо жінка все ж намагається, старається виховувати, вкладає в цю дитину всі свої сили, гроші, душу, то як може повернутись в когось язик назвати цю жінку поганою мамою???
Я не засуджую жінок, які вирішили, як кажуть, народити дитину для себе, тобто без чоловіка. Я не засуджую в принципі, бо яке маю право когось засуджувати? Знаю кілька таких випадків. Наведу їх як приклад (не для послідування, а для роздуму):
1. Жінка зустрічається років десять з одруженим чоловіком. Вона його дуже любить. В чоловіка є сім"я і ця жінка (коханка), але його цей стан речей влаштовує. Так от, ця жінка маючи 40 років, рішається народити дитину від цього чоловіка. Осуджувати її? Але ж без дитини її життя було би пустим, але ж чоловік підтримуватиме її надалі (а він досить забезпечений), але ж дитина буде жити не гірше від інших, та й батька знати буде...
2. В дівчини виявляють серйозні проблеми по жіночому. Їй просто необхідно завагітніти, бо надалі може просто не мати дітей. А хлопця як такого, щоб вийти заміж, не має. Так що їй вибрати - залишитись самій чи зберегти своє добре ім"я і не йти на такий крок?
3. Дівчина зустрічається з хлопцем. Завагітніла. Хлопець відмовляється одружуватись. Якщо вона зробить аборт, то 50% (якщо не більше) ризику надалі не завагітніти.
Таких випадків можна навести безліч.

Чоловік може бути як не один, то другий, а дитина - твоя.
Sensssorika
Цитата(Олеська @ 13.11.2008 19:19) *
А хто визначає нікудишність мам?Якщо жінка все ж намагається, старається виховувати, вкладає в цю дитину всі свої сили, гроші, душу, то як може повернутись в когось язик назвати цю жінку поганою мамою???

В тебе поряд Польща,а в мене- Турція))Понарожали від турків,бо думали шо ті на них оженяться і будуть до кінця життя забезпечувати їх(бо в Турції жінка-дружина не має працювати). І ШО? і сидять тепер ті дівки у батьків на шиях. Більшість тих,хто народжує і не виходить заміж народжують саме по зальоту.Я НЕ ДУМАЮ,ЩО ДІВКА,ТАК,САМЕ ДІВКА, ЯКА НЕ ДУМАЛА ЯК ДО ТАК І ПІД ЧАС СЕКСУ,ДУМАТИМЕ ПІСЛЯ ТОГО ЯК НАРОДИТЬ.І по моїм спостереженням так воно і є. Ліза тільки й думає від кого б ще залетіти,шоб нарешті заміж вийти,Настя-шльондра розводить мужиків на гроші,аби забезпечувати ту ж дитину. Ну,додому вона їх не водить.АЛЕ!Факт: дитина шо для першої,шо для другої тільки "обузою" стала. Їхні діти не голодають,вони добре вдягнені....АЛЕ! Одна кормить дитину всякою бридотою,яку навіть я їсти не стала б,бо то ж "прощавай,шлунок!". В пять років у дитину буде або гастрит,або язва. Інша ніяк не могла привчити дитину лягати спати о 9-й вечора.Дитина(3 рочки) висипалася вдень,а потім всю ніч діяла матусі на нерви. Далі.Маріна. Вийшла заміж саме по зальоту.Прожила з ним менше року,він її вигнав,бо вона ж навіть готувати не вміє. Повернулася додому,сюди. Так дитина її,Віка,гуляючи по вулиці могла почати битись головою об землю. А Марина шо? " Та це в неї нервове!". Накричить на дитину,шоб не позорила матір- і всьо. "Воспітатєльний процес окончєн". так. В мене повернеться язик назвати таких мам нікудишніми. Краще б не народжували. Це ж не ляльку заводиш! Одруження- то вже великий крок. А дитина... повинна бути бажаною.Я б заборонила народжувати жінкам,які й гадки не мають як себе з дитиною поводити.ну,не знаю.Змушувати їх курси проходити. ну що-небудь!!!! Бони ж власних дітей калічать.Як фізично,так і морально.
Олеська
Цитата(Sensssorika @ 13.11.2008 20:32) *
В тебе поряд Польща,а в мене- Турція))Понарожали від турків,бо думали шо ті на них оженяться і будуть до кінця життя забезпечувати їх(бо в Турції жінка-дружина не має працювати). І ШО? і сидять тепер ті дівки у батьків на шиях. Більшість тих,хто народжує і не виходить заміж народжують саме по зальоту.Я НЕ ДУМАЮ,ЩО ДІВКА,ТАК,САМЕ ДІВКА, ЯКА НЕ ДУМАЛА ЯК ДО ТАК І ПІД ЧАС СЕКСУ,ДУМАТИМЕ ПІСЛЯ ТОГО ЯК НАРОДИТЬ.І по моїм спостереженням так воно і є. Ліза тільки й думає від кого б ще залетіти,шоб нарешті заміж вийти,Настя-шльондра розводить мужиків на гроші,аби забезпечувати ту ж дитину. Ну,додому вона їх не водить.АЛЕ!Факт: дитина шо для першої,шо для другої тільки "обузою" стала. Їхні діти не голодають,вони добре вдягнені....АЛЕ! Одна кормить дитину всякою бридотою,яку навіть я їсти не стала б,бо то ж "прощавай,шлунок!". В пять років у дитину буде або гастрит,або язва. Інша ніяк не могла привчити дитину лягати спати о 9-й вечора.Дитина(3 рочки) висипалася вдень,а потім всю ніч діяла матусі на нерви. Далі.Маріна. Вийшла заміж саме по зальоту.Прожила з ним менше року,він її вигнав,бо вона ж навіть готувати не вміє. Повернулася додому,сюди. Так дитина її,Віка,гуляючи по вулиці могла почати битись головою об землю. А Марина шо? " Та це в неї нервове!". Накричить на дитину,шоб не позорила матір- і всьо. "Воспітатєльний процес окончєн". так. В мене повернеться язик назвати таких мам нікудишніми. Краще б не народжували. Це ж не ляльку заводиш! Одруження- то вже великий крок. А дитина... повинна бути бажаною.Я б заборонила народжувати жінкам,які й гадки не мають як себе з дитиною поводити.ну,не знаю.Змушувати їх курси проходити. ну що-небудь!!!! Бони ж власних дітей калічать.Як фізично,так і морально.

Боже, де ти живеш?..
Хоча, такі картини, коли нервова мамочка б"є дитину по писку, аби замовчало, я не раз спостерігала і в нас. Сама прибила би її.
І у нас дівчата прагнуть "залетіти", бо по-іншому хлопця ніяк не одружиш з собою. І в мене подруги так виходили заміж. Та я їх не осуджую. А як по-іншому, коли хлопець тормоз?)

П.С. Від мене до Польщі так само, як і до Турції.)))
Bublik
.Я б заборонила народжувати жінкам,які й гадки не мають як себе з дитиною поводити.ну,не знаю.Змушувати їх курси проходити. ну що-небудь!!!! Бони ж власних дітей калічать.Як фізично,так і морально.
А ще треба жінкам заборонити вступати в статеві зв'язки, щоб не залітали! Поставити пояс вірності і на це виділити гроші з держбюджету. smile.gif

Якщо батьки не дбають за свою дитину, б'ють, не слідкують як вчиться. То треба їх позбавляти батьківства. Можливо це й жорстокий крок, але яке життя буде у цієї маленької дитини у майбутньому? Звичайно, потрібні державні , хороші інтернати.
bulbashka_aero
Я б заборонила народжувати жінкам,які й гадки не мають як себе з дитиною поводити.

І за якими критеріями ти б це визначила? Життя - штука неоднозначна.
Ну заженеш ти мам на якісь курси. Припустімо, вони навіть добре теорію вивчать. Але жодної гарантії, що вони хоч один відсоток тих знань зможуть правильно використати! Жоднісінької гарантії!
Чи тобі треба наводити приклади "цілком нормальних, пристойних повних сімей", в яких діти все одно виростають скаліченими (в психологічному сенсі). Бо батьки, хоч як не "хотіли для дитина кращого"...
Одне-єдине необережне слово травмує дитину на все життя. А батьки навіть не помітять(чи вчителі, чи сусіди - це ж будь-хто може бути! будь-який перехожий). Бо для них то було звичайнісіньке слово...
Серед нас багато людей є, котрих малими бабаєм не лякали? Одні ростуть собі, а інші решту життя темряви бояться...
Ніяких гарантій... Насправді ми щоразу тільки сподіваємося, що все буде добре. А маємо те, що маємо...
ВакуОлька
Цитата(Sensssorika @ 13.11.2008 21:32) *
Я б заборонила народжувати жінкам,які й гадки не мають як себе з дитиною поводити.ну,не знаю.

За яким принципом розрізняти вміє-не вміє? Та, що навіть не планувавши дитину і жодного разу не тримала навіть чужої на руках, завагітнівши і народивши, стає чудовою мамою, навчаючись бути нею чисто інтуїтивно. А жінка, яка все життя бавить племінників і грається з чужими дітьми, мріє про них. може, насправді, буди поганою мамою.... І жорстокою, і вимогливою. і т.д.
Sensssorika
Цитата(Олеська @ 13.11.2008 20:41) *
Боже, де ти живеш?..
Хоча, такі картини, коли нервова мамочка б"є дитину по писку, аби замовчало, я не раз спостерігала і в нас. Сама прибила би її.
І у нас дівчата прагнуть "залетіти", бо по-іншому хлопця ніяк не одружиш з собою. І в мене подруги так виходили заміж. Та я їх не осуджую. А як по-іншому, коли хлопець тормоз?)

П.С. Від мене до Польщі так само, як і до Турції.)))

Чомусь подумала шо ти зі Львова) То ненормальний спосіб одруження.Ти більше якшо хлопець- тормоз.

Усім іншим: я не думаю,що мати яка годує пятимісячну дитину йогуртами і десертами ПРЕЗИДЕНТ - нормальна.Мати,яка на ті грош що дежава виділяє на дитину,тратить на спортивний костюм за 800грв- нормальна.Чомусь я тільки таких мамаш зустрічаю.Це проблема. Добре,шо не моя.
ВакуОлька
Цитата(Sensssorika @ 14.11.2008 14:38) *
Усім іншим: я не думаю,що мати яка годує пятимісячну дитину йогуртами і десертами ПРЕЗИДЕНТ - нормальна.Мати,яка на ті грош що дежава виділяє на дитину,тратить на спортивний костюм за 800грв- нормальна.Чомусь я тільки таких мамаш зустрічаю.Це проблема. Добре,шо не моя.

Не треба всіх міряти одним мірилом... Таких мам - обмаль...
Sensssorika
Цитата(Vakuolka @ 14.11.2008 14:21) *
Не треба всіх міряти одним мірилом... Таких мам - обмаль...

ну да... залітають якраз саме приблизно у моєму віці найчастіше.А в такому віці більшість дівчат навіть готувати до пуття не вміють. Подумаєш..зате які з них мами будуть!!!)) Таких мам- більшість. Яи кажу саме про зальотних. Чому нє "прєдохранялась?" Бо дура? а мама ,значить, класна?. логічно...
Олеська
Цитата(Sensssorika @ 14.11.2008 13:38) *
То ненормальний спосіб одруження.Ти більше якшо хлопець- тормоз.

Так одружується чимала частина сучасних українців. Тому можна вважати, що той спосіб є таки нормальним.)
bulbashka_aero
Цитата(Sensssorika @ 14.11.2008 15:28) *
Чому нє "прєдохранялась?" Бо дура?

Та не тільки "дури"... то ж така штука - не завжди вдається думати про наслідки...
ВакуОлька
Цитата(Sensssorika @ 14.11.2008 15:28) *
ну да... залітають якраз саме приблизно у моєму віці найчастіше.А в такому віці більшість дівчат навіть готувати до пуття не вміють. Подумаєш..зате які з них мами будуть!!!)) Таких мам- більшість. Яи кажу саме про зальотних. Чому нє "прєдохранялась?" Бо дура? а мама ,значить, класна?. логічно...

Ой, та чисто... Знаєш, як бігом така мамуся, яка дівчиною готувати не вміла вчиться це робити? І поява дитини часто додає розму і організованості... А щодо запобігання... думаю, не скажу новину, якщо скажу. що іноді запобігайся. не запобігайся, а діти родяться... Отак..
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.