Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: BAD HDD! o_O
Теревені — Форум > Комп'ютери > Hardware
:-)
Отже - ставив я собі вчора Ubuntu 8.04 на машину. Спеціально для того купив новий HDD. Хотів 250-ку, але в наявності була лише 320-ка. Ну менше з тим.
Ставив я того Лінукса, а він взяв і не поставився, бо диск забруднився. Протер диск, ставлю знову - видає помилку - помітив, що Юбунті ставиться на повністю чисту анформаттед партішн. Ось, запускаю я свій PQ PM 8.0, а вона мені видає ось таке зображення. Я форматувати - не йде, видає помилку. Хоча логічні диски що були перед тим на 320-ці бачаться Коммандером, я звідтии нормально злив всю інформацію. Пробував форматувати по диску через Командер - нормально. Але PM ніяк на це не реагує.
Анформаттед партішн знаходиться на початку диску, обсягом приблизно 57 Гб. 4 логічні диски - один біля одного прилаштовані до кінця.

Так ось - чи може хто-небудь порадити що робити? Бо перспектива юзати новеньку 320-ку лише як архівний диск мені не надто імпонує.
Дякую за увагу, сподіваюся на допомогу.

Прінтскрін PQ PM 8.0 додається.

P.S. Оце подумав - можливо на той хард спробувати Вінду поставити? Нею відформатувати і всьо такоє?
Evol
юзай GParted
:-)
Дякую, вже тягнув прогу, яку порадив Evol, але тут при запуску PQ PM з'явилося повідомлення, чи не бажаю я виправити помилку в такому то секторі і т.д. Я сказав, що бажаю і все норма. Начеб-то.
Перед тим поставив Вінду, відформатував диск, який перед тим був анформатед партішном.

Чи існують ще якісь способи і чи правильно я діяв? Цікавлять думки фахівців.
deepfish
власне такі штуки можуть траплятись через бед блоки, недивуйтеся, вони можуть йти "вкомплекті" з HDD із заводу виробника.
Порада, протесть фірмовою утилітою від виробника твого жорсткого диску.
Леонид
Цитата(Ваще Не Мачо @ 3.10.2008 21:22) *
Дякую, вже тягнув прогу, яку порадив Evol, але тут при запуску PQ PM з'явилося повідомлення, чи не бажаю я виправити помилку в такому то секторі і т.д. Я сказав, що бажаю і все норма. Начеб-то.
Перед тим поставив Вінду, відформатував диск, який перед тим був анформатед партішном.

Чи існують ще якісь способи і чи правильно я діяв? Цікавлять думки фахівців.

Правильно діяв.
Може бути проблема з розмiром роздiлу - великий для файловоi систми. Може якась программа використовуc своi власнi засоби при розмiтцi. Кажуть, що треба роздiляти роздiли зособами той системи, яку збираються використовувати, бо можуть бути конфлiкти.
Katod
такі проблеми міг би вирішити простий віндовський перевіряч дисків
була проблемка іншого плану якось, жорсткий не хотів перерозбиватись, всякі партішени не хотіли форматувати, а потім взяв, перевірив диск і все пішло

ну це так, життєва історія, нічого конкретнішого, а жаль, звичайно
Авантюрист
в мене так само було відформатував і все.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.