Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Баубологія
Теревені - Форум > Загальний > Дім та сім’я
Юст
Цитата
Термін, який виник у Німеччині і розглядається як західний варіант адаптації китайської науки фен-шуй до тутешніх реалій. Займається вивченням впливу на людину території забудови (місце будівництва, рельєф місцевості), будівельних матеріалів (екологічна оцінка), способів будівництва (мікроклімат у приміщенні).

Цікава штука... Чи не так?
Re:z
Гг,а йа й не сумнівався,що цю тему створив пан Weber smile.gif
Цитата(Weber @ 26.10.2008 19:47) *

Черговий брєд,чергова псевдонаука,яка,скоріш за все придумана в Америці(янкі полюляють таким голову собі морочити).Це моя думка.
Юст
Цитата(В мене новий нік =) @ 26.10.2008 17:55) *
Гг,а йа й не сумнівався,що цю тему створив пан Weber smile.gif

Черговий брєд,чергова псевдонаука,яка,скоріш за все придумана в Америці(янкі полюляють таким голову собі морочити).Це моя думка.

Тому тема й створена у розділі "балачка"... Але прочитайте уважніше - це не бабологія, а баубологія... І мій перший пеост прочитайте - що там за не та інформація?
Amili
Погоджуюся з паном Weberом. В мене наприклад розпочалася сильна алергія, після проведеного ремонту в кімнаті sad.gif Після цього почала уважніше ставитися до матеріалів якими ми себе оточуємо. Також відомим є вплив електромагнітних полів на здров"я людини, а ще в народі побутує думка, що не можна будувати житло в тому місці де є негативна, мертва енергетика (наприклад старі забуті цвинтари, як приклад останньої).
Тому знання баубології мені не зашкодить smile.gif
RyVOL
я більш схильним до вивчення науки, як наші предки будували - які то хатинки були затишні, жили ж то вони ого-го як довго - яка ж то мала бути енергетика в такому домі! - от звідкиля потрібно черпати знання!!! wink.gif
та й зараз, в газеті одній писали, народ потроху вертається до традицій - стало популярним покрівля даху будинків очеретом smile.gif
Юст
Як казав незабутній Уінстонн Черчілль “Спочатку ми облаштовуємо наше житло, а потім наше житло облаштовує нас”. Чи не так? rolleyes.gif

Цитата(ryvol @ 26.10.2008 18:44) *
я більш схильним до вивчення науки, як наші предки будували - які то хатинки були затишні, жили ж то вони ого-го як довго - яка ж то мала бути енергетика в такому домі! - от звідкиля потрібно черпати знання!!! wink.gif
та й зараз, в газеті одній писали, народ потроху вертається до традицій - стало популярним покрівля даху будинків очеретом smile.gif

Але то очерет з Голландії = пожежобезпечний і дорожезний як металочерепиця...
RyVOL
Цитата(Weber @ 26.10.2008 20:47) *
Але то очерет з Голландії = пожежобезпечний і дорожезний як металочерепиця...

помилився blush.gif - не очеретом, а соломою, то писали про людину яка у нас виконує нею покрівлю дахів!!
Юст
Цитата(ryvol @ 26.10.2008 19:00) *
помилився blush.gif - не очеретом, а соломою, то писали про людину яка у нас виконує нею покрівлю дахів!!

І та солома теж пожежостійка?
zav
Цитата(Amili @ 26.10.2008 19:31) *
Тому знання баубології мені не зашкодить smile.gif

СанПіН почитати - зір зіпсується?
RyVOL
Цитата(Weber @ 26.10.2008 21:08) *
І та солома теж пожежостійка?

про пожежо-стійкість нічого не писали!! але як хата згорить, то не тільки метало-черепицю, а і весь дах прийдеться замінити - перекриття у будинків роблять деревяне!
zav
Цитата(ryvol @ 27.10.2008 09:34) *
але як хата згорить, то не тільки метало-черепицю, а і весь дах прийдеться замінити - перекриття у будинків роблять деревяне!

Я думаю, не обов'язково.
Тут краще читати СНиП.
Юст
Цитата(ryvol @ 27.10.2008 08:34) *
про пожежо-стійкість нічого не писали!! але як хата згорить, то не тільки метало-черепицю, а і весь дах прийдеться замінити - перекриття у будинків роблять деревяне!

Але пожежі дуже часто зачиналися саме зі стріх... gryzin.gif
=MAVKA=
Недавно дивилась по тб одну передачу. Виявляється, що меблі мають теж вагомий вплив на здоров"я людини. По-перше, вони мають бути виготовлені з натуральної деревини. По-дурге, ця деревина має бути з екологічно чистих місць. В цьому аспекті найкращі меблі - з Малайзії.
zav
Цитата(=MAVKA= @ 27.10.2008 10:38) *
Недавно дивилась по тб одну передачу. Виявляється, що меблі мають теж вагомий вплив на здоров"я людини. По-перше, вони мають бути виготовлені з натуральної деревини. По-дурге, ця деревина має бути з екологічно чистих місць. В цьому аспекті найкращі меблі - з Малайзії.

Це все не більше, ніж звичайнісінька рекляма.
Тому що треба враховувати шкоду природосередовищу від перевезення меблів із Малайзії човником, котрий смалить, наприклад, й інше різноманітне.
Цитата(Weber @ 27.10.2008 10:25) *
Але пожежі дуже часто зачиналися саме зі стріх... gryzin.gif

Самі придумали?
Ось офіційна статистика МНС України:

Цитата(Weber @ 26.10.2008 18:47) *

Геть нецікава.
Цікава штука: ДСТУ, ДБН, БНіП, СанПіН тощо.
Dynkan 113
Знайшов в СНиПі тільки категорії приміщень по пожежнійбезпеці, а взагалі тре робити автоматичне пожежогасіння))))))
Юст
Офіційна статистика МНС України не уточнює з чого саме почалася пожежа... Може всі 100% зі стріх?
Dynkan 113
Цитата(Weber @ 27.10.2008 11:38) *
Офіційна статистика МНС України не уточнює з чого саме почалася пожежа... Може всі 100% зі стріх?

в зимовий період більшість пожеж виникають через саморобні опалювальні пристрої, а їхна стріхах точно неставлят. А от по селам цілком може бути.
zav
Цитата(Weber @ 27.10.2008 11:38) *

Яку мураву смалите?
Більше половини спеціяльно лізуть на дах заради необержного поводження з вогнем.
Кожен п'ятий улаштовує на даху електроустановки.
Юст
З відомих кадрів у фільмах різні зловмисники завжди встомляли факел у соломяну стріху... Теперішня голландська очеретяна чи соломяна стріха і не подумає загорітися - бо пожежобезпечна. І не гниє...
Dynkan 113
Цитата(Weber @ 27.10.2008 11:52) *
З відомих кадрів у фільмах різні зловмисники завжди встомляли факел у соломяну стріху... Теперішня голландська очеретяна чи соломяна стріха і не подумає загорітися - бо пожежобезпечна. І не гниє...

цікаво чим її обробляють, щоб вона негнила і тим більше негоріла, і як це впливає на здоровя людей що мешкають в таких будинках.
Юст
Ось приклад такої стріхи в Україні. Комплекс "Червона Рута" у селі Шаян на Закарпатті.
bendera.UA
Флейм та офтоп видалено.
Панове Weber та zav - всі і так в курсі про ваші давні і теплі стосунки, тому отримуєте обидва по вусному попередженню. Продовжуватимете публічне з’ясовування особистих відносин в цій темі - отримаєте обоє по + 10 за п. 2.2.1 Правил порталу.
Юст
Цитата(bendera.UA @ 27.10.2008 11:37) *
Флейм та офтоп видалено.
Панове Weber та zav - всі і так в курсі про ваші давні і теплі стосунки, тому отримуєте обидва по вусному попередженню. Продовжуватимете публічне з’ясовування особистих відносин в цій темі - отримаєте обоє по + 10 за п. 2.2.1 Правил порталу.

А якщо не у цій?
ПЕС. Ось тут можна більше почитати про баубологію... http://www.kontrakty.com.ua/ukr/gc/nomer/2002/38/28.html
А решта в німецьких джерелах... rolleyes.gif
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.