Повна версія цієї сторінки:
Батьки і діти....
ВакуОлька
31.05.2009 19:37
Цитата(Рибка @ 31.05.2009 20:35)

Діти, коли малі, як чистий аркуш паперу в який потрібно вкласти все хороше.У дорослому житті вже буде легше робити висновки коли і як себе вести. Вони тоді не говоритимуть,про їхнє погане вихованняі батьки є для них прикладом.
Це якщо хороше...
Батьки вкладають те, що вважають за потрібне... Хто погане, хто хороше.. діти - то ж не паперовий пакунок, в який Ґ"напхав" всього і готов... Дитина осмислює, аналізує... Вбирає в себе не тільки дії батьків за зразок...
Панночка
31.05.2009 21:07
В тому-то й річ, що дитина - не горщик, в який треба пхати інформацію, як врожай. Вони повинні самі пізнавати світ
Цитата(ВакуОлька @ 31.05.2009 19:37)

Це якщо хороше...
Батьки вкладають те, що вважають за потрібне... Хто погане, хто хороше.. діти - то ж не паперовий пакунок, в який Ґ"напхав" всього і готов... Дитина осмислює, аналізує... Вбирає в себе не тільки дії батьків за зразок...
Напхайте Г і Г отримаєте.Тоді не шкодуйте, що погане виховання . Думати треба що "пхати".
Цитата(Панночка @ 31.05.2009 21:07)

В тому-то й річ, що дитина - не горщик, в який треба пхати інформацію, як врожай. Вони повинні самі пізнавати світ
Перш, ніж дитина буде пізнавати,у неї повинна бути деяка інформація про Світ. Початок повинні закласти батьки.
ВакуОлька
1.06.2009 09:29
Цитата(Рибка @ 31.05.2009 23:14)

Напхайте Г і Г отримаєте.Тоді не шкодуйте, що погане виховання . Думати треба що "пхати".
По-перше, то була "очепятка"...
По-друге, саме це я приблизной мала на увазі, тільки без явної "г"
Дві альтернативи: я виросту, вивчуся і звалю від батьків (з подальшим віддаванням коштів вгаханих у мене) або я залишаюся з батьками і виконую усі (чи майже усі) їхні забаганки, отримуючи за це відсутність "труднощів" у утвердженні власного життя (за умови, що усім зручно). Tertium non datur, якщо вам так здається - то або ви цинічна особа, яка нагло використовує батьківську любов, або ваші батьки ніколи не побачать у вас дорослої особи, добром зазвичай жодне не завершується (звісно, за умови присутності у вас та у батьках власної волі).
Цитата(Панночка @ 31.05.2009 22:07)

Угумс, так-так. Треба заборонити батькам вчити дітей розмовляти - хай самі пізнають цей світ з мовою включно.
ВакуОлька
1.06.2009 09:42
Так як вміє довести мій тато, так не вміє навіть свекруха... Завжди, за будь-яких обставин ми мирно говоримо тільки перших 15 хв. Мама розбороняє, каже, щоб помовчала... А це просто не реально... Одинакові характери, впертість, хоча, поза тим,Ю безмежна любов одне до одного, постійно зштовшує лобами... Ех.... Як то тяжко довести свою правоту... Гррр.. (Це після вчорашнього "допінгу")
Цитата
Одинакові характери, впертість, хоча, поза тим,Ю безмежна любов одне до одного, постійно зштовшує лобами...
о да. згоден. впертість характерів є така штука.
дитина батькам нічого не винна, хіба виростити внуків так само

просто якщо батьки люблять дитину, то вона любить їх так само, дбають про неї - і вона захоче подбати про них коли виросте
і все. це саме собою розуміється і стається -
діти ставляться до нас так як ми того заслужилиа от батьки бувають не найкращими прикладами для наслідування, це факт
діти не наша власність, їм треба допомогти вирости і прожити власне життя вільно і щасливо
а вони зроблять це для своїх дітей
Цитата
чи буває любові забагато???
[/color]
ні, якщо вона допомагає рости, а не шкодить
Dynkan 113
14.07.2009 20:05
Сьогодні зранку, попиваючи кавусю на балконі, став свідком такої сцени: з сусіднього підїзду вийшла жінка років 40 з малим років 8, жінка закинула слідуючий монолог
- яке ти гавно, гавно, ти поняв ти мале гівно, навіщо ти натягнув ті окуляри, ти що придурок, на кого ти рівняєся, на дибілів, ти гавно-
Настрій одразуж зіпсувався, адже жінка розмовляла з малим як з нашкодившою твариною. Який в майбутньому стане малий навіть уявляти нехочеться.
Цитата(Dynkan 113 @ 14.07.2009 20:05)

Сьогодні зранку, попиваючи кавусю на балконі, став свідком такої сцени: з сусіднього підїзду вийшла жінка років 40 з малим років 8, жінка закинула слідуючий монолог
- яке ти гавно, гавно, ти поняв ти мале гівно, навіщо ти натягнув ті окуляри, ти що придурок, на кого ти рівняєся, на дибілів, ти гавно-
Настрій одразуж зіпсувався, адже жінка розмовляла з малим як з нашкодившою твариною. Який в майбутньому стане малий навіть уявляти нехочеться.
Таке і виросте. В дитини не буде стимула покращуватись, всерівно найближчі люди його вважають Г, шкода дитини.
конвалія
15.07.2009 10:42
Цитата(yushchenko @ 14.07.2009 21:09)

Таке і виросте. В дитини не буде стимула покращуватись, всерівно найближчі люди його вважають Г, шкода дитини.
Це напевно вже частина української ментальності - вважати свою дитину нижчою істотою.
Але є ще друга сторона, коли батьки вважають свою дитину генієм, а всі решта (сусіди, друзі, вчителі) - то наволоч, яка дурно на ту дитину нападає.
Амфітамінка
26.10.2009 20:29
Я недавно татові заявила що як універ закінчу-в Амєрєку укачю))))) Так тато чуть з дивана не впав....каже:" Ти...та ти....та шо в Тебе вопше в голові.....ти невдячна! А як же я?"
Це пісєц))))
Дитина має поважати і любити себе, але не забувати про повагу до інших.
Цитата(n@nka @ 10.11.2009 09:13)

Дитина має поважати і любити себе, але не забувати про повагу до інших.
Якшо дитина буде любити себе, то про повагу до батьків можна забути. Дитина має поважати і любити - батьків, а не себе.
Цитата(kompman @ 10.11.2009 09:29)

Якшо дитина буде любити себе, то про повагу до батьків можна забути. Дитина має поважати і любити - батьків, а не себе.
Фіґня.
Дитина всюда не просилася, тож нікому нічого не винна, й тим більше не повинна любити всіх разом або коремо кожну людину, також і батьків не повинна /може, а може й не може, проте не повинна точно/.
Якщо ж дитина любитиме не себе, а інших, то вийде з неї особа з комплексом меншовартості, що зле.
Цитата(zav @ 10.11.2009 10:10)

Якщо ж дитина любитиме не себе, а інших, то вийде з неї особа з комплексом меншовартості, що зле.
А шо тоді з неї виросте, якщо вона буде любити тільки себе - егоїст. Це по Вашому краще?
Батьки та діти...одвічне питання??? Якщо шукати вихід-знайдеш,а якщо жалітисю на доля,цим нічого не вдієш! Я скажу НІ! У мене родина не ідеальна,і на щастя,я представити не можу що може статися,щоб я або батьки від мене відвернулися! Конфлікт,сперечання,скандали,і не жодної обіди... Зважи є альтернативні підходи,якими ми і користуємося! Головне не опускати руки!
Цитата(kompman @ 10.11.2009 10:13)

А шо тоді з неї виросте, якщо вона буде любити тільки себе - егоїст. Це по Вашому краще?
Безперечно, саме егоїстом вона буде! І це є добре! Патамуша егоїзм - природний!
Краще нехай людина буде егоїстом і свідомо любитиме інших, аніж буде любити інших, бо повинна, бо так навчили, тобто безпідставно любити. Любити безпідставно й несвідомо суть зло!
Цитата(kompman @ 10.11.2009 09:29)

Не згідна. Адже, коли дитина не буде себе любити, якщо змалку не закласти в неї повагу до себе, вона до кінця життя буде закомплексованою. Принаймі своїх дітей я виховую саме так. І, повірте, хоч мої діти цілком впевнені в собі, вони поважають і люблять мене. Почасти спілкуються зі мною скоріше як з подругою, ніж з мамою. І це мене дуже тішить. Адже саме тому, що вони цілком впевнені в собі, їм немає потреби "понтувати" перед іншими. Саме так виховували мене мої батьки, саме так виховую я своїх дітей - без бійок, без лайок. Адже кожна дитина - це особистість. Її потрібно поважати, рахуватися з її думкою, її бажаннями.
Британія
16.11.2009 00:53
Допоможіть порадою...
Мої батьки мене не розуміють... А скоріше просто відмовляються зрозуміти. Боюся думати, але якщо так буде продовжуватися далі, то нехай не дивуються через кілька років, якщо я забажаю жити на Алясці, аби тільки рідше зустрічатися з ними. Мене просто вбиває їхня недовіра. Вони постійно намагаються мене оберігати, контролювати, опікати. І постійно говорять, що йдуть через це на велику жертву, а я ніби нічого не ціную. А насправді мене нудить від тої їхньої опіки.
Вони зовсім не довіряють мені, хоча поштовхів до цього практично не має. Я втомилася, я не можу пробачати їм те, що вони мене не сприймають і починаю ображатися. А вони роблять вигляд, ніби «немає чого». Я і розмовляти з ними не хочу, закриваюся в кімнаті з паскудним настроєм, а вони починають собі накручувати, що щось не так і, що я погана, бо не спілкуюся з ними. А мені навіть бачити їх не хочеться.
Через цю напругу з батьками, мої відносини з братом стають все гірші і гірші. Я просто не знаю, що зі всім цим робити. Але з*ясувала одне – я не поступлюся нізащо. Буду байкотувати, доки вони не почнуть відноситися до мене як до рівної у правах, а не як до п*ятирічної дитини.
Цитата(Британія @ 16.11.2009 00:53)

Через цю напругу з батьками, мої відносини з братом стають все гірші і гірші. Я просто не знаю, що зі всім цим робити. Але з*ясувала одне – я не поступлюся нізащо. Буду байкотувати, доки вони не почнуть відноситися до мене як до рівної у правах, а не як до п*ятирічної дитини.
У вас уже є рішення - навіщо вам поради?
p.s. А взагалі: терпіти до повноліття тоді робити що забажаєте не озираючись ні на кого.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.