спаяв дві різних схеми. одна з них на одному операційнику (менше шумить), друга на двох (дуууже шумить). звук мне не влаштовує. хочу зробити щось краще. підкажіть нормальну, перевірену схему. бажано не дуже складну. дякую
Проведи спочатку симуляцію в OrCAD. Можливі глюки через неякісні компоненти, висохший електроліт у кондері чи проволочний резистор поганий... багато причин може бути. Подивись якість пайки чи скрізь все надійно припаяно може це так званий "дребезг контактов" .
Андре
27.01.2009 13:55
о, якраз схему, що знаходиться в самому низу сайту я спаяв. тобто, якщо все правильно зробити, то шумів повинно бути не багато... спробую, ще попрацювати над цією схемою. дякую за відповідь і за перенесення теми
і ще одне питання: а підсилювач екранувати не тре?
FT232BM
27.01.2009 14:59
Екран то завжди круто. Програма навчання ще до електромагнітної сумісності не дійшла, але особисто я не знаю від чого тут екранувати підсилювач. Знач якщо брав старі електроліти, заміни на нові. Справа в тому, що вони адекватно працюють тільки 5 років, далі мінять. Короче непогано щоб були нові комплектуючі менше проблем виникає. Доречі як вибирав компоненти вітчизняні аналоги шукав чи вдалось знай імпортні. З конденсаторами та резисторами то таке, а от якщо взяв операційник інший чи транзистор ефект може бути не очікуваний. Також може бути, що операційник працює не в тому діапазоні частот от і всяка фігня на вихід лізе.
Katod
28.01.2009 01:28
от колись спаяв до одного супєрмєга музичного інструменту, який теж зробив сам, дісторшн, радянського аналогу звучав м"яко, якось навіть по "совєцькому", я з нього викинув вихідний конденсатор, і він зазвучав з притензійністю Напалм Деза
там може піти і УД7, і ще є якісь аналогічні схеми імеріалістичного виробництіва, і них там менше шуму в упаковку ложать
FT232BM
28.01.2009 10:28
Я схемко, шо Андре розповідав, переглянув. Там вроді операційник з низькими шумами, тілько, шо він туди впаяв я не знаю. Думаю в Тернополі важко найти імпортні мікрухи, можливо аналог вітчизняний не вдало знайшов.
Андре
30.03.2009 19:10
Всім дякую за відповіді. В Тернополі можна знайти імпортні мікрухи. всі деталі брав нові і по номіналу. справа напевне просто в неякісному монтажі і неправильній розводці... хочу переробити плату на SMD-компоненти... але от з ними трохи проблемка... немає потрібних номіналів в тернопільських магазинчиках.
FT232BM
30.03.2009 19:16
Не тре SMD, можна заразу об стєнку убитись. Якщо не має великого досвіду у пайці, то краще не бери.
Андре
4.04.2009 00:03
Цитата(FT232BM @ 30.03.2009 20:16)
Не тре SMD, можна заразу об стєнку убитись. Якщо не має великого досвіду у пайці, то краще не бери.
там є і схема і зразки звуків. спаяв, правда змінні резистори припаяв трохи не такого номіналу (тимчасово) і... звук взагалі набагато кращий від всіх попередніх схем, з якими я парився... раджу всім
якщо комусь потрібно, то пізніше можу викласти свою розводку