Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Цивільний шлюб
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Lady Of The Flowers
хто як ставиться до цивільного шлюбу?? )

я за. я вважаю, що за печаткою бігти нема чого. справжня вірність залежить не від цього, але за той час (нехай роки 2) можна взнати наскільки підходять одне одному наречені і у випадку краху обійтись без додаткових проблем із розлученням.

імхо.
Stuff
А що вважається громадянським шлюбом - штамп органів РАЦСу в паспорті без церковного благословення, чи навіть взагалі без того штампу?
Lady Of The Flowers
(Stuff @ 4.05.2006 15:52) [snapback]23341[/snapback]

А що вважається цивільним шлюбом - штамп органів РАЦСу в паспорті без церковного благословення, чи навіть взагалі без того штампу?

навіть взагалі без того штампу )
Olexandr
Ставлюсь нормально. Але є питання, на скільки юридично такий шлюб може замінити звичайний? Це питання не дуже важливе, якщо цивільний шлюб розглядати як тимчасовий.
ukrainer
а я проти...
Вік
Мене поки це питання мало гризе =) а взагалі я за мир у всьому світі і шлюб без всіляких понтів, головне щоб обоє дійшли згоди! cool1.gif

пс. все вищесказане є актуальним до його спростування, і в режимі "нмсд".
Topper
Для мене краще коли є офіційно все, тобто так як є, а шо значить бути в шлюбі але ніде не затверджено? sad.gif
Marcos
шлюб треба реєструвати і край, але для початку можно і в такому пожити.
Xobb
бемц, шлюб -- це формальність. звісно -- весілля для дівчаток свято, і для хлопчиків теж, але це не є головною стримуючою причиною стосунків. Навіщо брати шлюб, а на другий день розводитися. Анекдот в тему:

Шановні жінки, якщо вас запрошують в ЗАГС не даруючи квітів, не потребують весільного плаття, немає гостей, вас не везуть на машині, то будьте обережні: вас РОЗВОДЯТЬ!

для мене громадянський шлюб -- це перехідний етап від ЗУСТРІЧАТИСЯ до ОДРУЖУВАТИСЯ.

псьо.
Олесік
Кожен сам обирає свій шлях розвитку себе і своїх стосунків. По великому рахунку штамп в пастпоріт нічого не змінює, але жінкам якось спокійніше. Чого не скажеш про чоловіків smile.gif
ZipСоване Дівчисько
Це не для мене точно!!!
Я проти!!!

Не розумію одного в такому шлюбі(та це навіть шлюбом назвати не можна) wink.gif
Як тількі залєтєла бігом у ЗАГС.
black_voron
Для мене цівільний шлюб це обов"язкова процедура перед реєстрацією в ЗАГСІ... Стосунки у вигляді щоденних побачень і спільного життя різні... Тому треба бути впевненим у міцності зареєстрованого шлюбу...
zav
(black_voron @ 31.08.2006 23:15) [snapback]40816[/snapback]
Для мене цівільний шлюб це обов"язкова процедура перед реєстрацією в ЗАГСІ... Стосунки у вигляді щоденних побачень і спільного життя різні... Тому треба бути впевненим у міцності зареєстрованого шлюбу...
Заручини, нє? wink.gif
Lady Of The Flowers
(zav @ 8.09.2006 15:58) [snapback]41773[/snapback]

Заручини, нє? wink.gif

а що заручини?... передбачають обов'язкове життя разом?
Manfred
Є ще така форма шлюбу, як гостьова, це коли живуть окремо, але їздять одне до одного у гості, коли виникає потреба: поспілкуватись, для сексу, тощо. Наразі дуже поширений у США.
zav
(Parsokon @ 8.09.2006 16:41) [snapback]41777[/snapback]
а що заручини?... передбачають обов'язкове життя разом?
Тема про форму "життя разом", а не про суть того "життя". Форма - заручини: вже більше, ніж громадянський шлюб, але менше, ніж одруження. :-)
Певною мірою саме "життя разом" заручини й передбачають. ;-)
(Manfred @ 8.09.2006 17:01) [snapback]41779[/snapback]
Є ще така форма шлюбу, як гостьова, це коли живуть окремо, але їздять одне до одного у гості, коли виникає потреба: поспілкуватись, для сексу, тощо. Наразі дуже поширений у США.
По-перше, транспорт дорого, по-друге, тема імітації спільного життя в шлюбі не розкрита в достатній мірі.
Зимова Дівчина
воно то не погано.от тільки, коли починаєш із різними папірцями стикатися, на роботу влаштовуватися...та і всякі інші юридичні та бюрократичні формальності з'являються так би мовити незручності
Manfred
(zav @ 8.09.2006 18:02) [snapback]41780[/snapback]
По-перше, транспорт дорого, по-друге, тема імітації спільного життя в шлюбі не розкрита в достатній мірі.
Головне, що вони не дратують одне одного цілодобово, як це трапляється, коли живуть разом, не б’ються й не викидають меблі через вікно, не виснажують ревнощами, а лише инколи спілкуються та кохаються. Прямо не життя, а картинка з життя голубів, аж розчулився поки писав. cry.gif wink.gif
Вік
Американці взагалі цікаві люди.. а то ти правильно сказав, не життя, а лише його картинка ; )
Олесік
Одна із небагатьох переваг штампу в паспорті - більше шансів отримати шенгенську візу yes.gif
Manfred
(Freelancer @ 8.09.2006 19:34) [snapback]41795[/snapback]
Американці взагалі цікаві люди.. а то ти правильно сказав, не життя, а лише його картинка ; )
Так, звісно "картинка", бо у реальному житті, навіть тих самих американців усе значно складніше, проте й "шлюб традиційний" теж вважаю картинкою, а не реальним, повноцінним життям, бо це життя з дуже великою кількісттю обмеженнь. Думаю, рано чи пізно людство відмовиться від цієї форми існування і зробить вибір у бік більшої свободи особи. НМСД.
Xobb
QUOTE(ZiPСоване Дівчисько @ 31.08.2006 23:06) [snapback]40813[/snapback]

Не розумію одного в такому шлюбі(та це навіть шлюбом назвати не можна) wink.gif
Як тількі залєтєла бігом у ЗАГС.

тут вже питання совісті батька й матері. В мене є знайомий, батьки якого не одружувалися. Але чомусь йому краще жити з неодружиними батьками, ніж мені з розлученими. wink.gif
Kassandra
Я от вважаю, що краще пожити деякий час перед шлюбом удвох, ну без штампу...пізнати в умовах суворого існування, як дівчина борщ готує, та чи пере свої шкарпетки хлопець сам... biggrin.gif якщо все ж розбіжуться, то хоч мороки судової не буде...
Stuff
(Kassandra @ 10.09.2006 14:48) [snapback]42153[/snapback]

пізнати в умовах суворого існування, як дівчина борщ готує, та чи пере свої шкарпетки хлопець сам... biggrin.gif якщо все ж розбіжуться, то хоч мороки судової не буде...

smile.gifА чому це повинно бути суворим випробуванням?Це повинно бути просто медовим життям, коли накінець-то закохані будуть разомsmile.gif

Щодо борщу-мені наприклад не є обов"язковою умовою в дівчині вміння готувати, всетаки це не всім дано..
Щодо шкарпетокsmile.gif - то є пральна машинкаsmile.gif
Hirosima Nagasaki
Я за, правдв частково. Краще пожити якийсь час разом, без штампу і вінчання, зрозуміти чи це дійсно та людина... А не одружилися, пожили разом місяць-два і біжать подавати заяву на розлучення... Добре, що дітей ще нема...
Stuff
(Олесік @ 8.09.2006 19:36) [snapback]41844[/snapback]

Одна із небагатьох переваг штампу в паспорті - більше шансів отримати шенгенську візу yes.gif

Є в мене такі знайомі, які заради відкриття візи оформляли "шлюб", а потім через рік оформляли розлучення..
Щоб потім не було того штампу в паспорті - то цей паспорт просто "губили", і все..коли видають новий документ, то ці штампи просто не додаються ..

(Зимова Дівчина @ 8.09.2006 15:28) [snapback]41785[/snapback]

та і всякі інші юридичні та бюрократичні формальності з'являються так би мовити незручності

Через присутність штампу чи через його відсутність?smile.gif
Hirosima Nagasaki
(Stuff @ 11.09.2006 10:03) [snapback]42238[/snapback]

Є в мене такі знайомі, які заради відкриття візи оформляли "шлюб", а потім через рік оформляли розлучення..
ну це вже гон, народ...
Stuff
Це не гон, таке життя..
в посольствах на це звертають увагу, особливо на молодих дівчат, чи мають вони штамп в паспорті, бо бояться, що ця дівчина їде за кордон займатись проституцією..такий у них вже стереотип..ось так..
Hirosima Nagasaki
(Stuff @ 11.09.2006 16:32) [snapback]42292[/snapback]

Це не гон, таке життя..
в посольствах на це звертають увагу, особливо на молодих дівчат, чи мають вони штамп в паспорті, бо бояться, що ця дівчина їде за кордон займатись проституцією..такий у них вже стереотип..ось так..
в такому разі так, це не гон, вибачте!
Xobb
Анекдот в топєг:

Дівчина пройшла по оголошенню про набір закордон молодих дівчат для роботи на кухні в ресторані. Як же їй стало ніяково, коли її там заставили мити посуд.
Чортополох
Ага. Жити. Це допоможе краще зрозуміти характери один одного... Бо потім, після весілля може виявитися, що ви один одному не підходите....
Lady Of The Flowers
тут по ходу є тема схожа.

моя думка - так. варто.
azaneleh
(Чортополох @ 13.01.2007 19:31) [snapback]70465[/snapback]

Ага. Жити. Це допоможе краще зрозуміти характери один одного... Бо потім, після весілля може виявитися, що ви один одному не підходите....

Так. Але з іншого боку, що ж нового, такого незвичайного і довгоочікуваного, буде після весілля??? Тоді ніхто і ніколи не захоче одружуватися.
Parfyon:-)

cool.gif cool.gif cool.gif а якщо людина дуже самотня настільки що їй набридло все : і оточуючі, і..... Взагалі..... А кохає вона тільки одну ту єдину...... А до ВЕСІЛЛЯ ОГО ГО ГО ГО...... Ось хоче вона вставати зранку в обіймах свого кохання, їсти і не бчити свою гречану або рисову КАШУ , а навпроте сидяче з тобою твоє кохання ..... Ой мені моє кохання телефонує...... LIFE - халява приєднуйтесь.......
azaneleh
(Parfyon:-) @ 13.01.2007 21:26) [snapback]70518[/snapback]

cool.gif cool.gif cool.gif а якщо людина дуже самотня настільки що їй набридло все : і оточуючі, і..... Взагалі..... А кохає вона тільки одну ту єдину...... А до ВЕСІЛЛЯ ОГО ГО ГО ГО...... Ось хоче вона вставати зранку в обіймах свого кохання, їсти і не бчити свою гречану або рисову КАШУ , а навпроте сидяче з тобою твоє кохання ..... Ой мені моє кохання телефонує...... LIFE - халява приєднуйтесь.......

Але ви ж все одно бачитеся, часто бачитесь, можливо, не не стільки, скільки б хотілося, але...
Гадаю, навіть думки про кахану людину затьмарять твою ТУ САМУ кашу.
P. S. Прочитай іще раз правила: ніякої реклами!!! smile.gif
Дмітріо
Можливо тут варто дописувати лише тим, хто має досвід спільного проживання з коханою людиною. Бо дописи штибу: "А мені здається..." = (чоловічий статевий орган)ня.
zav
(Дмітріо @ 14.01.2007 22:48) [snapback]70893[/snapback]
Можливо тут варто дописувати лише тим, хто має досвід спільного проживання з коханою людиною. Бо дописи штибу: "А мені здається..." = (чоловічий статевий орган)ня.
Пан заганяється...
Аби не дивуватися особливостям характеру людини після весілля, варто дізнатися про них до того - особливо гарно допомагає спільне повсякденне життя.
p.s. А до чого тут саме "кохані люди"? Мій особистий досвід свідчить, що найстабільніші родини утворені аж ніяк не з причини кохання. Хоча виключення теж є.
Дмітріо
От коли пан складе вдалий шлюб не з причини кохання, тоді і буде корчити із себе розумаху. А доти лиш слова, слова. Та ще й чужі, які не відомо чи правдиві... smile.gif
zav
(Дмітріо @ 15.01.2007 00:13) [snapback]70943[/snapback]
От коли пан складе вдалий шлюб не з причини кохання, тоді і буде корчити із себе розумаху. А доти лиш слова, слова. Та ще й чужі, які не відомо чи правдиві... smile.gif
Я-то авжеж корчитиму, але ж вам тоді читати буде запізно, не знаходите?
Tonchik
Звичайно треба жити разом. Бо після весілля опиниться, що у вас різні погляди на одні речі, та із-за цих поглядів можна і розійтись. А так ви будете вже готові до всього і весілля просто плавно перейде у таке ж життя як і було.
Сварус
(azaneleh @ 13.01.2007 19:37) [snapback]70467[/snapback]

Так. Але з іншого боку, що ж нового, такого незвичайного і довгоочікуваного, буде після весілля??? Тоді ніхто і ніколи не захоче одружуватися.

м-дя..просто для одних одруження - це штамп у паспорті та обручка, а для інших - це щось священне

оскільки на форумі більшість - християни, то доречним буде таке цитування:

Свята Церква підносить шлюб до ступеня Таїнства. При цьому наречений і наречена перед священиком і Церквою добровільно складають клятву взаємної подружньої вірності. Церква стверджує їхнє бажання, випрошує для них у Бога благодать єдності й благословення на народження і християнське виховання дітей. Освячення християнського шлюбу робить його не схожим на будь-який інший шлюб, укладений поза Церквою, бо через благодать Божу він стає «каменем», на якому родина створює домашню церкву. Таїнство шлюбу дає родині ті крила, на яких можна злетіти у вищий світ і живити сімейне життя благодатною любов’ю до Бога та один до одного. Церква дарує молодятам ключ до чистих бажань і печать взаєморозуміння, відчиняючи двері у світ, в якому «душевне тіло» сім’ї перетворюється на «тіло духовне».

Ігор Каганець, "АРІЙСЬКИЙ СТАНДАРТ", с.116-117
zav
(Киря @ 15.01.2007 04:15) [snapback]71033[/snapback]
м-дя..просто для одних одруження - це штамп у паспорті та обручка, а для інших - це щось священне
оскільки на форумі більшість - християни, то доречним буде таке цитування:
Ігор Каганець, "АРІЙСЬКИЙ СТАНДАРТ", с.116-117
Тю... а чому змовчано про заручини?
p.s. І джерело цитати якесь дивне...
azaneleh
(Дмітріо @ 15.01.2007 00:13) [snapback]70943[/snapback]

.........цілком згодна.............
Олесік
Я за. Бо спільний побут - дуже важлива річ. І є люди, які в тому плані просто не підходять один одному. Зрештою, чого спішити за штампом у паспорті. Спробуй спершу так азом пожити. може, він нестерпний. А може, і ти yes.gif (без конкретики)
Шалена Капелюшниця
Я не вважаю це чимось ненормальним (хоча багато людей віком "за ...дцять" коли чують словосполучення ЦИВІЛЬНИЙ ШЛЮБ кричать противнющими голосами РАЗВРАААААТ)
тисячі людей живуть разом (причому щасливо і досить-таки довго), не беручи державу в гаранти свого щастя. ЗАГС вирішує лише юридичні і економічні проблеми... така дрібничка як штамп у паспорті захищає лише майно, але аж ніяк не почуття...
Мй друг вважає, що цивільний шлюб - це як добиратись до робочого кабінту на п*ятому поверсі по водостічній трубі -бо так цікавіше...
Legum
Моє ставлення: до шлюбу (зареєстрованого) потрібно пройти етап, вивчити один одного, спільний побут, і т. д.(повно різних дрібниць) + статева сумісність. А то одружаться, а потім виявляється, що в них величезна кількість різних поглядів і т.п. Цікавий факт: в Україні розведень до 40 % від зареєстрованих шлюбів. Інша сторона медалі - це певні стереотипи (не можна жити разом до шлюбу і т.д. На жаль, це питання можливо і не виникало, коли молодь була б ще матеріально незалежна і вирішувала сама питання свого життя....

Сварус
(zav @ 15.01.2007 09:23) [snapback]71044[/snapback]

Тю... а чому змовчано про заручини?
p.s. І джерело цитати якесь дивне...

Чому я змовчив чи чому автор змовчив?
І що такого дивного в джерелі цитати?

(Конотопська Фея @ 15.01.2007 22:27) [snapback]71299[/snapback]

Я не вважаю це чимось ненормальним (хоча багато людей віком "за ...дцять" коли чують словосполучення ЦИВІЛЬНИЙ ШЛЮБ кричать противнющими голосами РАЗВРАААААТ)
тисячі людей живуть разом (причому щасливо і досить-таки довго), не беручи державу в гаранти свого щастя.

Держава державою.. а церква, посвячення, віра..?
Ramones
До весілля жити разом - це дуже добре, бо дійсно можна взнати людину ближче не залишаючи після цього відмітку в паспорті, серці, житті.....
А якщо це справжнє кохання - тоді і весілля і діточки і щастя бурхливою рікою!!! wub.gif
ZipСоване Дівчисько
Спробуй!!!
В мене знайома до весілля жила з коханим 3 місяці.Після дах їхав і в неї і в нього.
Кохали одне одного...

Весілля не відбулося...
Ramones
(ZiPСоване Дівчисько @ 16.01.2007 10:16) [snapback]71463[/snapback]

Спробуй!!!
В мене знайома до весілля жила з коханим 3 місяці.Після дах їхав і в неї і в нього.
Кохали одне одного...

Весілля не відбулося...

Ось приклад!!!
Краще перевірити почуття і свої і коханої людини...
Щоб потім не було боляче ще більше за те що помилявся в своїм коханні!!!
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.