Повна версія цієї сторінки:
Цивільний шлюб
Lady Of The Flowers
4.05.2006 14:44
хто як ставиться до цивільного шлюбу?? )
я за. я вважаю, що за печаткою бігти нема чого. справжня вірність залежить не від цього, але за той час (нехай роки 2) можна взнати наскільки підходять одне одному наречені і у випадку краху обійтись без додаткових проблем із розлученням.
імхо.
А що вважається громадянським шлюбом - штамп органів РАЦСу в паспорті без церковного благословення, чи навіть взагалі без того штампу?
Lady Of The Flowers
4.05.2006 15:03
(Stuff @ 4.05.2006 15:52) [snapback]23341[/snapback]
А що вважається цивільним шлюбом - штамп органів РАЦСу в паспорті без церковного благословення, чи навіть взагалі без того штампу?
навіть взагалі без того штампу )
Ставлюсь нормально. Але є питання, на скільки юридично такий шлюб може замінити звичайний? Це питання не дуже важливе, якщо цивільний шлюб розглядати як тимчасовий.
Мене поки це питання мало гризе =) а взагалі я за мир у всьому світі і шлюб без всіляких понтів, головне щоб обоє дійшли згоди!
пс. все вищесказане є актуальним до його спростування, і в режимі "нмсд".
Для мене краще коли є офіційно все, тобто так як є, а шо значить бути в шлюбі але ніде не затверджено?
шлюб треба реєструвати і край, але для початку можно і в такому пожити.
бемц, шлюб -- це формальність. звісно -- весілля для дівчаток свято, і для хлопчиків теж, але це не є головною стримуючою причиною стосунків. Навіщо брати шлюб, а на другий день розводитися. Анекдот в тему:
Шановні жінки, якщо вас запрошують в ЗАГС не даруючи квітів, не потребують весільного плаття, немає гостей, вас не везуть на машині, то будьте обережні: вас РОЗВОДЯТЬ!
для мене громадянський шлюб -- це перехідний етап від ЗУСТРІЧАТИСЯ до ОДРУЖУВАТИСЯ.
псьо.
Кожен сам обирає свій шлях розвитку себе і своїх стосунків. По великому рахунку штамп в пастпоріт нічого не змінює, але жінкам якось спокійніше. Чого не скажеш про чоловіків
ZipСоване Дівчисько
31.08.2006 22:06
Це не для мене точно!!!
Я проти!!!
Не розумію одного в такому шлюбі(та це навіть шлюбом назвати не можна)
Як тількі залєтєла бігом у ЗАГС.
black_voron
31.08.2006 22:15
Для мене цівільний шлюб це обов"язкова процедура перед реєстрацією в ЗАГСІ... Стосунки у вигляді щоденних побачень і спільного життя різні... Тому треба бути впевненим у міцності зареєстрованого шлюбу...
(black_voron @ 31.08.2006 23:15) [snapback]40816[/snapback]
Для мене цівільний шлюб це обов"язкова процедура перед реєстрацією в ЗАГСІ... Стосунки у вигляді щоденних побачень і спільного життя різні... Тому треба бути впевненим у міцності зареєстрованого шлюбу...
Заручини, нє?
Lady Of The Flowers
8.09.2006 15:41
(zav @ 8.09.2006 15:58) [snapback]41773[/snapback]
Заручини, нє?

а що заручини?... передбачають обов'язкове життя разом?
Є ще така форма шлюбу, як гостьова, це коли живуть окремо, але їздять одне до одного у гості, коли виникає потреба: поспілкуватись, для сексу, тощо. Наразі дуже поширений у США.
(Parsokon @ 8.09.2006 16:41) [snapback]41777[/snapback]
а що заручини?... передбачають обов'язкове життя разом?
Тема про форму "життя разом", а не про суть того "життя". Форма - заручини: вже більше, ніж громадянський шлюб, але менше, ніж одруження. :-)
Певною мірою саме "життя разом" заручини й передбачають. ;-)
(Manfred @ 8.09.2006 17:01) [snapback]41779[/snapback]
Є ще така форма шлюбу, як гостьова, це коли живуть окремо, але їздять одне до одного у гості, коли виникає потреба: поспілкуватись, для сексу, тощо. Наразі дуже поширений у США.
По-перше, транспорт дорого, по-друге, тема імітації спільного життя в шлюбі не розкрита в достатній мірі.
Зимова Дівчина
8.09.2006 16:28
воно то не погано.от тільки, коли починаєш із різними папірцями стикатися, на роботу влаштовуватися...та і всякі інші юридичні та бюрократичні формальності з'являються так би мовити незручності
(zav @ 8.09.2006 18:02) [snapback]41780[/snapback]
По-перше, транспорт дорого, по-друге, тема імітації спільного життя в шлюбі не розкрита в достатній мірі.
Головне, що вони не дратують одне одного цілодобово, як це трапляється, коли живуть разом, не б’ються й не викидають меблі через вікно, не виснажують ревнощами, а лише инколи спілкуються та кохаються. Прямо не життя, а картинка з життя голубів, аж розчулився поки писав.
Американці взагалі цікаві люди.. а то ти правильно сказав, не життя, а лише його картинка ; )
Одна із небагатьох переваг штампу в паспорті - більше шансів отримати шенгенську візу
(Freelancer @ 8.09.2006 19:34) [snapback]41795[/snapback]
Американці взагалі цікаві люди.. а то ти правильно сказав, не життя, а лише його картинка ; )
Так, звісно "картинка", бо у реальному житті, навіть тих самих американців усе значно складніше, проте й "шлюб традиційний" теж вважаю картинкою, а не реальним, повноцінним життям, бо це життя з дуже великою кількісттю обмеженнь. Думаю, рано чи пізно людство відмовиться від цієї форми існування і зробить вибір у бік більшої свободи особи. НМСД.
QUOTE(ZiPСоване Дівчисько @ 31.08.2006 23:06) [snapback]40813[/snapback]
Не розумію одного в такому шлюбі(та це навіть шлюбом назвати не можна)
Як тількі залєтєла бігом у ЗАГС. тут вже питання совісті батька й матері. В мене є знайомий, батьки якого не одружувалися. Але чомусь йому краще жити з неодружиними батьками, ніж мені з розлученими.
Kassandra
10.09.2006 15:48
Я от вважаю, що краще пожити деякий час перед шлюбом удвох, ну без штампу...пізнати в умовах суворого існування, як дівчина борщ готує, та чи пере свої шкарпетки хлопець сам...

якщо все ж розбіжуться, то хоч мороки судової не буде...
(Kassandra @ 10.09.2006 14:48) [snapback]42153[/snapback]
пізнати в умовах суворого існування, як дівчина борщ готує, та чи пере свої шкарпетки хлопець сам...

якщо все ж розбіжуться, то хоч мороки судової не буде...

А чому це повинно бути суворим випробуванням?Це повинно бути просто медовим життям, коли накінець-то закохані будуть разом

Щодо борщу-мені наприклад не є обов"язковою умовою в дівчині вміння готувати, всетаки це не всім дано..
Щодо шкарпеток

- то є пральна машинка
Hirosima Nagasaki
11.09.2006 09:35
Я за, правдв частково. Краще пожити якийсь час разом, без штампу і вінчання, зрозуміти чи це дійсно та людина... А не одружилися, пожили разом місяць-два і біжать подавати заяву на розлучення... Добре, що дітей ще нема...
(Олесік @ 8.09.2006 19:36) [snapback]41844[/snapback]
Одна із небагатьох переваг штампу в паспорті - більше шансів отримати шенгенську візу

Є в мене такі знайомі, які заради відкриття візи оформляли "шлюб", а потім через рік оформляли розлучення..
Щоб потім не було того штампу в паспорті - то цей паспорт просто "губили", і все..коли видають новий документ, то ці штампи просто не додаються ..
(Зимова Дівчина @ 8.09.2006 15:28) [snapback]41785[/snapback]
та і всякі інші юридичні та бюрократичні формальності з'являються так би мовити незручності
Через присутність штампу чи через його відсутність?
Hirosima Nagasaki
11.09.2006 16:23
(Stuff @ 11.09.2006 10:03) [snapback]42238[/snapback]
Є в мене такі знайомі, які заради відкриття візи оформляли "шлюб", а потім через рік оформляли розлучення..
ну це вже гон, народ...
Це не гон, таке життя..
в посольствах на це звертають увагу, особливо на молодих дівчат, чи мають вони штамп в паспорті, бо бояться, що ця дівчина їде за кордон займатись проституцією..такий у них вже стереотип..ось так..
Hirosima Nagasaki
11.09.2006 16:35
(Stuff @ 11.09.2006 16:32) [snapback]42292[/snapback]
Це не гон, таке життя..
в посольствах на це звертають увагу, особливо на молодих дівчат, чи мають вони штамп в паспорті, бо бояться, що ця дівчина їде за кордон займатись проституцією..такий у них вже стереотип..ось так..
в такому разі так, це не гон, вибачте!
Анекдот в топєг:
Дівчина пройшла по оголошенню про набір закордон молодих дівчат для роботи на кухні в ресторані. Як же їй стало ніяково, коли її там заставили мити посуд.
Чортополох
13.01.2007 19:34
Ага. Жити. Це допоможе краще зрозуміти характери один одного... Бо потім, після весілля може виявитися, що ви один одному не підходите....
Lady Of The Flowers
13.01.2007 19:35
тут по ходу є тема схожа.
моя думка - так. варто.
azaneleh
13.01.2007 19:40
(Чортополох @ 13.01.2007 19:31) [snapback]70465[/snapback]
Ага. Жити. Це допоможе краще зрозуміти характери один одного... Бо потім, після весілля може виявитися, що ви один одному не підходите....
Так. Але з іншого боку, що ж нового, такого незвичайного і довгоочікуваного, буде після весілля??? Тоді ніхто і ніколи не захоче одружуватися.
Parfyon:-)
13.01.2007 21:29
azaneleh
13.01.2007 21:46
(Parfyon:-) @ 13.01.2007 21:26) [snapback]70518[/snapback]
Але ви ж все одно бачитеся, часто бачитесь, можливо, не не стільки, скільки б хотілося, але...
Гадаю, навіть думки про кахану людину затьмарять твою ТУ САМУ кашу.
P. S. Прочитай іще раз правила: ніякої реклами!!!
Можливо тут варто дописувати лише тим, хто має досвід спільного проживання з коханою людиною. Бо дописи штибу: "А мені здається..." = (чоловічий статевий орган)ня.
(Дмітріо @ 14.01.2007 22:48) [snapback]70893[/snapback]
Можливо тут варто дописувати лише тим, хто має досвід спільного проживання з коханою людиною. Бо дописи штибу: "А мені здається..." = (чоловічий статевий орган)ня.
Пан заганяється...
Аби не дивуватися особливостям характеру людини після весілля, варто дізнатися про них до того - особливо гарно допомагає спільне повсякденне життя.
p.s. А до чого тут саме "кохані люди"? Мій особистий досвід свідчить, що найстабільніші родини утворені аж ніяк не з причини кохання. Хоча виключення теж є.
От коли пан складе вдалий шлюб не з причини кохання, тоді і буде корчити із себе розумаху. А доти лиш слова, слова. Та ще й чужі, які не відомо чи правдиві...
(Дмітріо @ 15.01.2007 00:13) [snapback]70943[/snapback]
От коли пан складе вдалий шлюб не з причини кохання, тоді і буде корчити із себе розумаху. А доти лиш слова, слова. Та ще й чужі, які не відомо чи правдиві...

Я-то авжеж корчитиму, але ж вам тоді читати буде запізно, не знаходите?
Звичайно треба жити разом. Бо після весілля опиниться, що у вас різні погляди на одні речі, та із-за цих поглядів можна і розійтись. А так ви будете вже готові до всього і весілля просто плавно перейде у таке ж життя як і було.
(azaneleh @ 13.01.2007 19:37) [snapback]70467[/snapback]
Так. Але з іншого боку, що ж нового, такого незвичайного і довгоочікуваного, буде після весілля??? Тоді ніхто і ніколи не захоче одружуватися.
м-дя..просто для одних одруження - це штамп у паспорті та обручка, а для інших - це щось священне
оскільки на форумі більшість - християни, то доречним буде таке цитування:
Свята Церква підносить шлюб до ступеня Таїнства. При цьому наречений і наречена перед священиком і Церквою добровільно складають клятву взаємної подружньої вірності. Церква стверджує їхнє бажання, випрошує для них у Бога благодать єдності й благословення на народження і християнське виховання дітей. Освячення християнського шлюбу робить його не схожим на будь-який інший шлюб, укладений поза Церквою, бо через благодать Божу він стає «каменем», на якому родина створює домашню церкву. Таїнство шлюбу дає родині ті крила, на яких можна злетіти у вищий світ і живити сімейне життя благодатною любов’ю до Бога та один до одного. Церква дарує молодятам ключ до чистих бажань і печать взаєморозуміння, відчиняючи двері у світ, в якому «душевне тіло» сім’ї перетворюється на «тіло духовне».
Ігор Каганець, "АРІЙСЬКИЙ СТАНДАРТ", с.116-117
(Киря @ 15.01.2007 04:15) [snapback]71033[/snapback]
м-дя..просто для одних одруження - це штамп у паспорті та обручка, а для інших - це щось священне
оскільки на форумі більшість - християни, то доречним буде таке цитування:
Ігор Каганець, "АРІЙСЬКИЙ СТАНДАРТ", с.116-117
Тю... а чому змовчано про заручини?
p.s. І джерело цитати якесь дивне...
azaneleh
15.01.2007 20:40
(Дмітріо @ 15.01.2007 00:13) [snapback]70943[/snapback]

.........цілком згодна.............
Я за. Бо спільний побут - дуже важлива річ. І є люди, які в тому плані просто не підходять один одному. Зрештою, чого спішити за штампом у паспорті. Спробуй спершу так азом пожити. може, він нестерпний. А може, і ти

(без конкретики)
Шалена Капелюшниця
15.01.2007 22:30
Я не вважаю це чимось ненормальним (хоча багато людей віком "за ...дцять" коли чують словосполучення ЦИВІЛЬНИЙ ШЛЮБ кричать противнющими голосами РАЗВРАААААТ)
тисячі людей живуть разом (причому щасливо і досить-таки довго), не беручи державу в гаранти свого щастя. ЗАГС вирішує лише юридичні і економічні проблеми... така дрібничка як штамп у паспорті захищає лише майно, але аж ніяк не почуття...
Мй друг вважає, що цивільний шлюб - це як добиратись до робочого кабінту на п*ятому поверсі по водостічній трубі -бо так цікавіше...
Моє ставлення: до шлюбу (зареєстрованого) потрібно пройти етап, вивчити один одного, спільний побут, і т. д.(повно різних дрібниць) + статева сумісність. А то одружаться, а потім виявляється, що в них величезна кількість різних поглядів і т.п. Цікавий факт: в Україні розведень до 40 % від зареєстрованих шлюбів. Інша сторона медалі - це певні стереотипи (не можна жити разом до шлюбу і т.д. На жаль, це питання можливо і не виникало, коли молодь була б ще матеріально незалежна і вирішувала сама питання свого життя....
(zav @ 15.01.2007 09:23) [snapback]71044[/snapback]
Тю... а чому змовчано про заручини?
p.s. І джерело цитати якесь дивне...
Чому я змовчив чи чому автор змовчив?
І що такого дивного в джерелі цитати?
(Конотопська Фея @ 15.01.2007 22:27) [snapback]71299[/snapback]
Я не вважаю це чимось ненормальним (хоча багато людей віком "за ...дцять" коли чують словосполучення ЦИВІЛЬНИЙ ШЛЮБ кричать противнющими голосами РАЗВРАААААТ)
тисячі людей живуть разом (причому щасливо і досить-таки довго), не беручи державу в гаранти свого щастя.
Держава державою.. а церква, посвячення, віра..?
До весілля жити разом - це дуже добре, бо дійсно можна взнати людину ближче не залишаючи після цього відмітку в паспорті, серці, житті.....
А якщо це справжнє кохання - тоді і весілля і діточки і щастя бурхливою рікою!!!
ZipСоване Дівчисько
16.01.2007 10:19
Спробуй!!!
В мене знайома до весілля жила з коханим 3 місяці.Після дах їхав і в неї і в нього.
Кохали одне одного...
Весілля не відбулося...
(ZiPСоване Дівчисько @ 16.01.2007 10:16) [snapback]71463[/snapback]
Спробуй!!!
В мене знайома до весілля жила з коханим 3 місяці.Після дах їхав і в неї і в нього.
Кохали одне одного...
Весілля не відбулося...
Ось приклад!!!
Краще перевірити почуття і свої і коханої людини...
Щоб потім не було боляче ще більше за те що помилявся в своїм коханні!!!
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.