Щоб взнати всі примхи коханого/ї до весілля - необов*язково жити разом, хоча це буде 100% практика для подальшого життя, а варто обговорювати різні побутові дрібниці, щоб потім не було сварок на кшталт кількості рушників у ванній/розташування горнят для кави/розподлі обов*язків при прибиранні в помешканні.
Можливо тебе вже зараз дратує його звичка розкидати де попало брудні шкарпетки чи не мити умивальник після зубної пасти/гоління тощо?
Як я вже казала, сварки на побутовому рівні знищать будь-яке кохання.
Lady Of The Flowers
16.01.2007 11:29
(Пл_Я_ма @ 16.01.2007 11:08) [snapback]71481[/snapback]
мда.. справді тоді виходить, що кохання у шлюбі закінчується і верх бере звичка.
якось сумно виходить.
(Parsokon @ 16.01.2007 11:26) [snapback]71488[/snapback]
мда.. справді тоді виходить, що кохання у шлюбі закінчується і верх бере звичка.
якось сумно виходить.
так зване кохання і до шлюбу може перетворитися на звичку...
сумно...тому і не треба боятись шукати саме ТУ людину, відверто казати, що подобається, а що ні.
Misercord
16.01.2007 11:50
Мені здається, що варто

і так вже відкинули деякі традиції... то для чого якісь залишати? відкинули традицію скромності, але вдаємо що залишились культурними... для кого???
(ZiPСоване Дівчисько @ 16.01.2007 10:16) [snapback]71463[/snapback]
Спробуй!!!
В мене знайома до весілля жила з коханим 3 місяці.Після дах їхав і в неї і в нього.
Кохали одне одного...
Весілля не відбулося...
Отак. А тоді кажіть, що не варто жити до весілля разом!
Оце не пожили би. Одружилися. Ще, не дай Бог, дитину завели, а тоді бігали по дому з сокирою чи молотком у руці, нмагаючись стати вдовою/вдівцем
(ZiPСоване Дівчисько @ 31.08.2006 22:03) [snapback]40813[/snapback]
Не розумію одного в такому шлюбі(та це навіть шлюбом назвати не можна)
Як тількі залєтєла бігом у ЗАГС. У мене одна знайома залетіла у 18 років. вони побігли до загсу. розписалися. а потім з"ясувалося, що ніякої вагітності нема, то лікарі наплутали.
Так і живуть. І нах таке життя?
Моя кохана цивільного шлюбу не хоче, хоча я тільки " за". НУ що ж доведеться шукати компроміс, коли прийде час
(Ramones @ 16.01.2007 10:22) [snapback]71465[/snapback]
Краще перевірити почуття і свої і коханої людини...
Почутя тут ні до чого.
(Пл_Я_ма @ 16.01.2007 11:08) [snapback]71481[/snapback]
Ну, кохання-то незнищенне, але закоханість - цілком.
p.s. І це... "А я завжди каза<s>ла</s>в...", що шлюб варто укладати на ґрунті поміркованого розрахунку.
зустрічатись і жити разом - це дві дуже різні речі) і перш ніж почати жити з людиною все життя, можна спробувати пожити з нею місяць - достатньо на мою думку... і не має відношення хто як готує борщ, чи пере хтось шкарпетки - цього при необхідності можна навчитись... от коли людина тебе починає на другий тиждень "раздражать" - то можна вже від неї і тікать
(Олесік @ 16.01.2007 12:28) [snapback]71507[/snapback]
У мене одна знайома залетіла у 18 років. вони побігли до загсу. розписалися. а потім з"ясувалося, що ніякої вагітності нема, то лікарі наплутали.
Так і живуть. І нах таке життя?
Гарний жарт.
Але мої знайомі розписувалися на 6 місяці, тому помилку бути не могло.
(ZiPСоване Дівчисько @ 31.08.2006 22:03) [snapback]40813[/snapback]
Не розумію одного в такому шлюбі(та це навіть шлюбом назвати не можна)
Як тількі залєтєла бігом у ЗАГС.
Ну, воно так зручніше в суто юридичному аспекті...
Я бачу, думка в мене співпадає з більшостю тут присутніх. Я теж вважаю, що треба спочатку подивитись що за людина поруч із тобою - пожити з нею. І якщо вже ви підходите один до одного, можна одружуватись.
На мою думку є такі етапи розвитку відносин - зустрічі, життя разом, шлюб, вінчання.
П.С. а що то таке шенгенська віза? я чула про таке, але не знаю точно.
4esterfielter
16.01.2007 14:54
Треба пожити разом без штампу в паспорті однозначно - щоби всі проблеми вилізли на очі одне одному: немитий посуд - брудні шкарпетки, попса - хеві-метал, колір шпалер, неприготований сніданок, нестача квітів чи подарунків... Якщо всіх такі розклади вдовольняють - тре почухати потилицю і сказати:" а на фіга розписуватись, якщо нам і так добре?.. Звісно, поява малечі може прискорити процес... Тобто головне щоб люди кохались, а не гризлись, а документи - то другорядне...
Kassandra
16.01.2007 15:21
(Stuff @ 11.09.2006 09:04) [snapback]42231[/snapback]

А чому це повинно бути суворим випробуванням?Це повинно бути просто медовим життям, коли накінець-то закохані будуть разом

Щодо борщу-мені наприклад не є обов"язковою умовою в дівчині вміння готувати, всетаки це не всім дано..
Щодо шкарпеток

- то є пральна машинка

ну це я так навела,жартома...
а загалом.життя удвох на самому початку є випробовуванням...для обох..
Lady Of The Flowers
16.01.2007 15:37
(zav @ 16.01.2007 14:24) [snapback]71516[/snapback]
Ну, воно так зручніше в суто юридичному аспекті...
для кого зручніше?
по моєму що чоловікові, що дитині буде нормально, якщо він просто дасть їй своє призвище.
(Parsokon @ 16.01.2007 15:34) [snapback]71543[/snapback]
для кого зручніше?
по моєму що чоловікові, що дитині буде нормально, якщо він просто дасть їй своє призвище.
Батькам зручніше - просто там не виходить, а виходить всиновлення протягом двох місяців. А за умови укладеного шлюбу - дві години. Ну, й інші особливості є: з банками, роботою тощо.
Шалена Капелюшниця
17.01.2007 01:17
Навіщо сприймати штамп у паспорті як лакмусовий папірець щирості/нещирості, відповідальності/невідповідальності по відношенню один до одного і в той же час забувати про гігантські пласти більш важливих питань - довіри один до одного, розуміння душевних ран минулого досвіду, взаємоповаги, реальної, а не декларованої тим самим штампом турботи про своїх майбутніх дітей, згоди двох людей в тому, що штамп -ота клякса у паспорті -це реєстрація існуючих відносин, а не засіб їх побудови
(Конотопська Фея @ 17.01.2007 01:14) [snapback]71722[/snapback]
Навіщо сприймати штамп у паспорті як лакмусовий папірець щирості/нещирості, відповідальності/невідповідальності по відношенню один до одного і в той же час забувати про гігантські пласти більш важливих питань - довіри один до одного, розуміння душевних ран минулого досвіду, взаємоповаги, реальної, а не декларованої тим самим штампом турботи про своїх майбутніх дітей, згоди двох людей в тому, що штамп -ота клякса у паспорті -це реєстрація існуючих відносин, а не засіб їх побудови
Якщо печатка є дріб'язком, то чому її встановлення є приводом для суперечок?
дякувати Богу що в нашій країні існує такий інститут як " зарєстрований шлюб". Враховуючи нашу "чудову" статистику з кількостю позашлюбних дітей, з дітей народжених до 18 років, шлюб це єдиний засіб, хоча б якось виправити цю ситуацію.
(Marcos @ 17.01.2007 10:19) [snapback]71737[/snapback]
дякувати Богу що в нашій країні існує такий інститут як " зарєстрований шлюб". Враховуючи нашу "чудову" статистику з кількостю позашлюбних дітей, з дітей народжених до 18 років, шлюб це єдиний засіб, хоча б якось виправити цю ситуацію.
А хіба не важливіше атмосфера у родині, ніж штамп у паспорті про реєстрацію шлюбу?
(Олесік @ 17.01.2007 11:06) [snapback]71739[/snapback]
А хіба не важливіше атмосфера у родині, ніж штамп у паспорті про реєстрацію шлюбу?
Одне другому не заважає, еге ж?
(zav @ 17.01.2007 01:51) [snapback]71729[/snapback]
Якщо печатка є дріб'язком, то чому її встановлення є приводом для суперечок?
не є... просто з печатки не потрібно починати...
(Evol @ 17.01.2007 12:46) [snapback]71761[/snapback]
не є... просто з печатки не потрібно починати...
Ніхто й не стверджує про потребу починати з печатки...
(zav @ 17.01.2007 13:58) [snapback]71789[/snapback]
Ніхто й не стверджує про потребу починати з печатки...
навряд чи є багато бажаючих почати зі штампу, просто в деякі моменти голова знаходиться поза процесом мислення, що призводить до неочікуваних наслідків, зв*язаних з памперсами і пелюшками...а зараз у нас "мода" - шлюб по зальоту.
(Пл_Я_ма @ 17.01.2007 14:18) [snapback]71801[/snapback]
навряд чи є багато бажаючих почати зі штампу, просто в деякі моменти голова знаходиться поза процесом мислення, що призводить до неочікуваних наслідків, зв*язаних з памперсами і пелюшками...а зараз у нас "мода" - шлюб по зальоту.
Стоп, стоп!!! У нас це у кого?
(Topper @ 17.01.2007 16:10) [snapback]71833[/snapback]
Стоп, стоп!!! У нас це у кого?
Це у українців, все більше бачу весілля, на яких наречена вагітна. Як це не погано/гарно - для кого як, але тенденція, однако...
ТАК,ЛЮБІ ДРУЗІ,Я ВОТ ТУТ СИЖУ І РАЗОМ ЗІ СВОЄЮ ДІВЧИНОЮ РОЗДУМУЮ-НАПЕВНО(ЦЕ ЇЇ ДУМКА)НАМ ВСЕ Ж ТАКИ ВАРТО ПОЖИТИ РАЗОМ.ЧОМУ?КРАЩЕ ОДИН ОДНОГО ВЗНАТИ.2._ВСЕ,В НЕЇ БІЛЬШЕ НЕЕМА ІДЕЙ.ТЕПЕР МОЯ ВЕРСІЯ_____________НА МОЮ ДУМКУ ___________ПОЖИТИ ВАРТО ЛИШЕ ДЛЯ ТОГО,ЩОБ ЗРОЗУМІТИ ДЕЯКІ ПРОСТІ І НАПЕРШИЙ ПОГЛЯД ЗОВСІМ НЕСУТЕВІ :ЯК ОТ:ПЕРЕД ТИМ ЯК ОДРУЖИТИСЬ-НАПЕВНО ВАРТО ЗАМИСЛИТИСЬ ЧИ НЕ ДРАТУЄ ЦЯ ЛЮДИНА НАСАМПЕРЕД ТЕБЕ САМОГО,ЧИ ТОБІ ЦІКАВО ПРОВОДИТИ З Н
ЕЮ СУВОРІ ДОМАШНІ ВЕЧОРА,ЧИ ТОБІ З ЦІЄЮ ЛЮДИНОЮ Є ПРО ЩО ПОГОВОРИТИ(НАВІТЬ КОЛИ ТОБІ ЗДАЄТЬСЯ,ЩО ВСЕ ВЖЕ ВІДОМО І ГОВОРИТИ ВЖЕ НЕМАЄ ПРО-ЩО),АБО НАПРИКЛАД-ПРИСТАВТЕ СОБІ ТАКУ СИТУАЦІЮ_"ТИ ВСТАЄШ ВРАНЦІ РАНІШЕ СВОЄЇ КОХАНОЇ ЖІНКИ І ТИ СЕБЕ ЛОВИШ НА ДУЖЕ ЦІКАВІЙ ДУМЦІ----БОЖЕ,СКІЛЬКИ ЧАСУ ПРОЙШЛО, А ВОНА МЕНІ ЩЕ ДОСІ ДУЖЕ ПОДОБАЄТЬСЯ"---ХІБА НЕ ВАРТО ЗАРАДИ ЦЬОГО ПОЖИТИ ДО ВЕСІЛЛЯ.я ПРАВИЙ ЧИ НІ?
(Конотопська Фея @ 17.01.2007 01:29) [snapback]71723[/snapback]
Пропоную модераторам цієї теми обєднати цю і тему ЦИВІЛЬНИЙ ШЛЮБ.
цивільний шлюб і життя до весілля різне за змістом, воно єдине лише за сумісністю проживання, на мою думку, не варто
(Tolik @ 17.01.2007 20:14) [snapback]71923[/snapback]
ТАК,ЛЮБІ ДРУЗІ,Я ВОТ ТУТ СИЖУ І РАЗОМ ЗІ СВОЄЮ ДІВЧИНОЮ РОЗДУМУЮ-НАПЕВНО(ЦЕ ЇЇ ДУМКА)НАМ ВСЕ Ж ТАКИ ВАРТО ПОЖИТИ РАЗОМ.ЧОМУ?КРАЩЕ ОДИН ОДНОГО ВЗНАТИ.2._ВСЕ,В НЕЇ БІЛЬШЕ НЕЕМА ІДЕЙ.ТЕПЕР МОЯ ВЕРСІЯ_____________НА МОЮ ДУМКУ ___________ПОЖИТИ ВАРТО ЛИШЕ ДЛЯ ТОГО,ЩОБ ЗРОЗУМІТИ ДЕЯКІ ПРОСТІ І НАПЕРШИЙ ПОГЛЯД ЗОВСІМ НЕСУТЕВІ :ЯК ОТ:ПЕРЕД ТИМ ЯК ОДРУЖИТИСЬ-НАПЕВНО ВАРТО ЗАМИСЛИТИСЬ ЧИ НЕ ДРАТУЄ ЦЯ ЛЮДИНА НАСАМПЕРЕД ТЕБЕ САМОГО,ЧИ ТОБІ ЦІКАВО ПРОВОДИТИ З Н
ЕЮ СУВОРІ ДОМАШНІ ВЕЧОРА,ЧИ ТОБІ З ЦІЄЮ ЛЮДИНОЮ Є ПРО ЩО ПОГОВОРИТИ(НАВІТЬ КОЛИ ТОБІ ЗДАЄТЬСЯ,ЩО ВСЕ ВЖЕ ВІДОМО І ГОВОРИТИ ВЖЕ НЕМАЄ ПРО-ЩО),АБО НАПРИКЛАД-ПРИСТАВТЕ СОБІ ТАКУ СИТУАЦІЮ_"ТИ ВСТАЄШ ВРАНЦІ РАНІШЕ СВОЄЇ КОХАНОЇ ЖІНКИ І ТИ СЕБЕ ЛОВИШ НА ДУЖЕ ЦІКАВІЙ ДУМЦІ----БОЖЕ,СКІЛЬКИ ЧАСУ ПРОЙШЛО, А ВОНА МЕНІ ЩЕ ДОСІ ДУЖЕ ПОДОБАЄТЬСЯ"---ХІБА НЕ ВАРТО ЗАРАДИ ЦЬОГО ПОЖИТИ ДО ВЕСІЛЛЯ.я ПРАВИЙ ЧИ НІ?
власна думка та бажання обох обовязково зробить вибір, бажаю успіху в цьому
(Misercord @ 16.01.2007 11:47) [snapback]71493[/snapback]
Мені здається, що варто

і так вже відкинули деякі традиції... то для чого якісь залишати?
Бачу, для декого стане сюрпризом дізнатися про існування такого старого українського звичаю, як
досвітки. Полягає він саме в тому, що заручена пара деякий час жила разом до одруження. Подробиць не пам'ятаю, тому можу в чомусь і помилитись, але, здається, їм дозволялося навіть спати разом, хоч це й не віталося. Досвітки тривали щось близько двох тижнів.
Так що наші предки були цілком прогресивними людьми...
краще пожити разом, шоб пізнати одне одного, щоб потім не страждати від зайвого штампу у паспорті
(Пл_Я_ма @ 17.01.2007 14:18) [snapback]71801[/snapback]
навряд чи є багато бажаючих почати зі штампу...
Згадалося кіно "
Перекрёсток" - у ньому саме зі штампу у паспорті почали. Раджу ознайомитися.
я вважаю що цивільний шлюб николи не завадить навіть допоможе
(Tonchik @ 17.01.2007 19:39) [snapback]71908[/snapback]
Це у українців, все більше бачу весілля, на яких наречена вагітна. Як це не погано/гарно - для кого як, але тенденція, однако...
Я б не сказав шо то по-зальоту...Про100 вирішили шо можна почати дитину, а весілля пізніше зробити, наприклад зимою почати, а літом весілля

Моя двоюрідна сестра на 5-му місяці вагітності була коли весілля святкували

А по-зальоту то я вважаю небажана вагітність

тобто радості з того мало хто буде робити. Ода знайома мого одногрупника залетіла недавно, їй 17 років

ше дзєцко! Аборт робити боїться, тому будуть одружуватись з вишкребком йому десь 18 чи 19...ото я називаю по-зальоту!
(zav @ 18.01.2007 11:54) [snapback]72045[/snapback]
Згадалося кіно "
Перекрёсток" - у ньому саме зі штампу у паспорті почали. Раджу ознайомитися.
навіть опис фільму підтверджує вище згадані факти:
...сразу - и под венец?.. Думаете: сказка? Ничего подобного! Нормальное стечение жизненных обстоятельств - ему надо лететь в Америку, ей предлагают престижную работу. А без штампа в паспорте ни визы, ни хорошего места не получить.
(Olexandr @ 4.05.2006 16:05) [snapback]23346[/snapback]
Ставлюсь нормально. Але є питання, на скільки юридично такий шлюб може замінити звичайний? Це питання не дуже важливе, якщо цивільний шлюб розглядати як тимчасовий.
Наскільки я знаю то вже влада застосовує якісь міри до громадянського шлюбу і вводить обов"язки між двома закоханими,але то все фігня,пробачте на слові, той громадянський шлюб!
Мені подобаються безпосередні хлопці. Хто знає групу the kooks, для тих все зрозуміло. Хлопці, які вміють жити на повну, з якими можна повеселитися, поговорити на філософські теми, в яких в думках літо і тепло, які вміють любити і відчувати не тільки розумом, а й душею.
Fallen Angel
3.02.2007 19:00
а пожити разом таки варто: кохання коханням, а рутинне життя (таким його чогось багато хто називає) рутинним життям.
(Fallen Angel @ 3.02.2007 18:57) [snapback]78651[/snapback]
браво !!! якраз те, що я подумав !!!
а пожити разом таки варто: кохання коханням, а рутинне життя (таким його чогось багато хто називає) рутинним життям.
Якщо рутинне, то навіщо так жити?
gold_elf
10.02.2007 16:01
Потрібно. Перевірка кохання, почуттів, досвід, пізнання одне одного. Тоді тільки рішення про весілля.
Котенятко-бісенятко
12.02.2007 21:16
(Олесік @ 8.09.2006 20:33) [snapback]41844[/snapback]
Одна із небагатьох переваг штампу в паспорті - більше шансів отримати шенгенську візу

цікава думка,а одружуються тільки для заради візи?Люди які пожили в цивільному шлюбі ,бачать і розуміють подружнє життя,АЛЕ є ДУЖЕ БАГАТО РЕЧЕЙ,ЯКІ ПОЯВЛЯЮТЬСЯ,КОЛИ ЛЮДИ МАЮТЬ ШТАМП І ЖИВУТЬ БУДЕННИМ ЖИТТЯМ!
Я за штамп. Якщо сім'я нормальна - питання про це ніколи не виникатимуть. Але при перших же проблемах відсутність штампу в паспорті може призвести до серйозних наслідків. Краще перестрахуватись.
Distance
15.02.2007 01:02
(Jarlax @ 13.02.2007 20:10) [snapback]82515[/snapback]
Я за штамп. Якщо сім'я нормальна - питання про це ніколи не виникатимуть. Але при перших же проблемах відсутність штампу в паспорті може призвести до серйозних наслідків. Краще перестрахуватись.
а ти вважаєш життя разом на протязі 1го місяця цивільним шлюбом? особливо якщо це діти по 17-20 років... вони ж можуть розбігтися через тиждень... то нащо бігти в загс??
(Distance @ 15.02.2007 00:59) [snapback]82842[/snapback]
а ти вважаєш життя разом на протязі 1го місяця цивільним шлюбом? особливо якщо це діти по 17-20 років... вони ж можуть розбігтися через тиждень... то нащо бігти в загс??
а хто казав, що в 17-20 шлюб є норою ? Навпаки це безглуздо
(Jarlax @ 13.02.2007 20:10) [snapback]82515[/snapback]
серйозні наслідки і при штампі в паспорті до одного місця.......людей тримає разом 1) діти 2) привязаність 3) ......для кожного своє
та й краще розбігтись назавжди при штампі та й не портити один одному життя............
(Distance @ 15.02.2007 00:59) [snapback]82842[/snapback]
якщо тільки сплять - тоді ні
якщо живуть і ведуть спільне домашнє господарство - тоді так
Штамп - це лише задокументований факт відносин. Ніяких гарантій чи впевненості він не дає. При розриві цих відносин і штамп не поможе
(ROMylis @ 15.02.2007 17:55) [snapback]83004[/snapback]
Штамп - це лише задокументований факт відносин. Ніяких гарантій чи впевненості він не дає. При розриві цих відносин і штамп не поможе

А Ви пробували?
(ROMylis @ 15.02.2007 17:55) [snapback]83004[/snapback]

При бажанні розірвати відносини досить просто. Штамп служить психологічним бар'єром і гарантом поділу майна після розлучення. Він зберігає від випадків типу "Надоїли мені ці діти, йду геть далі вільно жити". І взагалі, що поганого в узаконенні стосунків?
Gapochka
15.02.2007 20:25
НМД головне - не штамп, а те, чи цінують люди одне одного. Знаю купу випадків коли вбивали одне одного або за місяць по весіллі розлучались, і штамп не врятував такого "шлюбу".
І в той же час маю знайомих, які вже багато років живуть в цивільному шлюбі, а кохання як під час медового місяця. Наявність штампу в паспорті не навчить людей бути уважними і терпимими, розуміти і співчувати, коли треба - помовчати, часом зробити вигляд, що не помітив, і ще багато чого, що називається словом "мудрість"...
Вважаю, що пожити якийсь місяць цивільним шлюбом, притертись один до одного, випробувати себе і партнера на "вошивість" - то є найкращий спосіб уникнути зайвих клопотів з розлученням.
Але у випадку, якщо така перевірка пройшла успішно, другим кроком повинен бути церковний шлюб...
Neorlandina
15.02.2007 22:55
Знаю багатьох людей, шо прожили разом не один рік, народили не одну дитину і тільки років через 20 подружнього життя порозписувалися і тільки через то, шо там якісь проблєми були нотаріального плану.
Всі ці штампи - то умовність, але наше бюрократичне суспільство вірить цій умовності.
....Він був таким...чи може , здалось ? О, ні не буває таких ...таких , як він ! Де ви бачили людину , що ТАК
дивиться ...дивиться , ніби хоче поглядом підняти тебе високо-високо у хмари ,(а може низько-низько до центру Землі ?) , що б там ти потопала у зелені його очей довго , боживолюючи від щастя ...і від непередбачуваності ? Хто може бути спокійним, як вітер і гарячим, як лід ? Хто ,коли ти йдеш, здатен перебудувати твої стежки й привести їх до себе на поріг ?Хто може, не сказавши ні слова ,повідати тобі всі останні новини , розсмішити до сліз і плакати разом з тобою так , як дощ : тихо і бентежно...Ви колись зустрічали людей, з якими було так затишно , безпечно і ... страшно ?Ні він такий один , до болю знайомий незнайомець , майже чорнокнижник , майже відступник, але... не твій...
Ну...ось приблизно такі хлопці мені впадають в душу.
Distance
17.02.2007 21:27
(Legum @ 15.02.2007 13:54) [snapback]82923[/snapback]
якщо тільки сплять - тоді ні
якщо живуть і ведуть спільне домашнє господарство - тоді так
я ж написала - живуть разом.... а сплять вони там, чи господарство ведуть - невідомо

всеодно вважаю, що 1 місяць - це замало для того, щоб штамп ставити... і вік замалий....
але не знаю, чи це в такому випадку називається цивільним шлюбом
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.