Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Прожити без дітей, правильно?
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2, 3, 4
Панночка
хіба бездітні платять? вперше таке чую
zav
Цитата(Панночка @ 31.05.2009 22:31) *
хіба бездітні платять? вперше таке чую

Усі плотять, і вони теж, але дітним повертають при народженні дітей, а бездітним ніколи. От і рахуйте.
bulbashka_aero
Цитата(zav @ 31.05.2009 21:58) *
Усі плотять, і вони теж, але дітним повертають при народженні дітей, а бездітним ніколи. От і рахуйте.

Очевидно, це слід вважати вагомою причиною заводити дітей?
чорно-біла
Цитата(Панночка @ 31.05.2009 21:04) *
треба соціальну політику розробити. Наприклад, щоб бездітні пари сплачували податок, ну таке вже було, тільки що стосується неодружених чоловіків

і це все? а щоб на палю садили людей, що до певного віку дітей не зробили, не хочеш?
ВакуОлька
Цитата(Панночка @ 31.05.2009 22:04) *
треба соціальну політику розробити. Наприклад, щоб бездітні пари сплачували податок, ну таке вже було, тільки що стосується неодружених чоловіків

Ти мене просто в шок ввела... одатки з бездітних пар? А якщо причина не в "небажання"? Звар"ювати можна!
Nеmesis
Цитата(Панночка @ 31.05.2009 21:04) *

Цитата(чорно-біла @ 1.06.2009 11:05) *
і це все? а щоб на палю садили людей, що до певного віку дітей не зробили, не хочеш?

Цитата(ВакуОлька @ 1.06.2009 11:20) *
Ти мене просто в шок ввела... одатки з бездітних пар? А якщо причина не в "небажання"? Звар"ювати можна!

Гигиги))) У Польщі в парламенті був такий проект якийсь час тому, на щастя не пройшов))) ідіотизм сягає апогею)))
ВакуОлька
Цитата(Nеmesis @ 1.06.2009 11:30) *
Гигиги))) У Польщі в парламенті був такий проект якийсь час тому, на щастя не пройшов))) ідіотизм сягає апогею)))

То точно... Благо, наші ще до того не доросли.... Ймовірно, років через 2-3 теж "додумаються"...Краще б обкладали податками тих, хто залишає дітей... Тоді зрозуміло..
zav
Цитата(ВакуОлька @ 1.06.2009 12:33) *
То точно... Благо, наші ще до того не доросли.... Ймовірно, років через 2-3 теж "додумаються"...Краще б обкладали податками тих, хто залишає дітей... Тоді зрозуміло..

Аліменти теж наявні, ги.
ВакуОлька
Цитата(zav @ 1.06.2009 11:43) *
Аліменти теж наявні, ги.

Маю на увазі, не те, що "тато лишив маму". а відмова батьків від дитини..
zav
Цитата(ВакуОлька @ 1.06.2009 12:55) *
Маю на увазі, не те, що "тато лишив маму". а відмова батьків від дитини..

Допомога дитині, покинутої батьками - це соціяльна гарантія держави, тут ніхто нічого нікому не винен. Держава взяла на себе обов'язок не залишити напризволяще жодну людину, народжену на її території.
ВакуОлька
Цитата(zav @ 1.06.2009 13:52) *
Допомога дитині, покинутої батьками - це соціяльна гарантія держави, тут ніхто нічого нікому не винен. Держава взяла на себе обов'язок не залишити напризволяще жодну людину, народжену на її території.

От і зря, що ніхто нікому не винен.. Може б таким чином думали, що роблять.. Якби ж то держава нормально утримувала таких дітей
-=VJ=-
Цитата(ВакуОлька @ 1.06.2009 15:03) *
От і зря, що ніхто нікому не винен.. Може б таким чином думали, що роблять..

Навпаки - тихо б вбивали, та й по всьому. Недарма "вікна милосердя" рятують стільки життів, які інакше б опинились задушеними на смітниках.
bamik
Кожна людина - цілковита самостійність. Їй і вирішувати чи прожити без дітей чи з дітьми.. Людина як особистість загнана в певні рамки, дотримання суспільних норм, правил та законів..

Особисто вважаю неправильним. В самого на жовтень малюка очікуємо rolleyes.gif Але є стабільна робота, житло, інші чинники, з яких визначились, що варто завести дитя, скрутно не буде!

Інший приклад, друг як півроку втратив роботу, дитина 1.5 роки і тепер дружина знову завагітніла, аборт робити проти. Ось так - вони виживатимуть.
Рибка
Знайома з багатьма сім*ями, які не збираються заводити дітей. Дорого.Та чи можуть гроші, машина чи двохповерхова хата замінити радість від спілкування з дитиною? Дитячий сміх, різні історіЇ, які розказує, коли приходить зі школи- ось чим радіє серце.
-=VJ=-
Цитата(Рибка @ 1.06.2009 23:21) *
Знайома з багатьма сім*ями, які не збираються заводити дітей. Дорого.

Дуже часто "дорого" - це звичайна відмазка, під якою ховається страх відповідальності і втрати свого самостійного життя, в якому ти сам собі господар і більше ні за що не відповідаєш, окрім себе.
Одна справа, коли у людей взагалі даху над головою нема, інша - коли просто шпалери в кімнатах старі.
bulbashka_aero
Цитата(-=VJ=- @ 2.06.2009 12:14) *
Дуже часто "дорого" - це звичайна відмазка, під якою ховається страх відповідальності і втрати свого самостійного життя, в якому ти сам собі господар і більше ні за що не відповідаєш, окрім себе.
Одна справа, коли у людей взагалі даху над головою нема, інша - коли просто шпалери в кімнатах старі.

Та да, відмазка. Але якщо людина не готова до відповідальності - то може таки не варто?
carry
Цитата(bulbashka_aero @ 2.06.2009 12:20) *
Та да, відмазка. Але якщо людина не готова до відповідальності - то може таки не варто?

думаю, повністю осмислити відповідальність взагалі нереально тому можна так і ніколи не бути готовим.

Діти-це те заради чого і варто жити.
-=VJ=-
Цитата(bulbashka_aero @ 2.06.2009 12:20) *

До відповідальності ніхто не буває ніколи готовим. Що, оті школярі, які позавчора купались в фонтанах - вони готові до відповідальності самостійного дорослого життя? Та дідька лисого. Але ж вони страшенно до нього рвуться.
bulbashka_aero
Цитата(-=VJ=- @ 2.06.2009 13:59) *
До відповідальності ніхто не буває ніколи готовим. Що, оті школярі, які позавчора купались в фонтанах - вони готові до відповідальності самостійного дорослого життя? Та дідька лисого. Але ж вони страшенно до нього рвуться.

Ага. І дорвуться. І наплодять сп’яну купу спиногризиків - і це буде дуже правильно з їх боку dry.gif
Юст
Треба памятати про
Чтобы прочным был союз – cрочно нужен карапуз
zav
Цитата(Юст @ 2.06.2009 20:22) *
Треба памятати про
Чтобы прочным был союз – cрочно нужен карапуз

Нікчемна брехня, нажаль.
Юст
Цитата(zav @ 2.06.2009 19:30) *
Нікчемна брехня, нажаль.

Так це ж народна мудрість. А народ не помиляється.
zav
Цитата(Юст @ 2.06.2009 20:33) *
Так це ж народна мудрість. А народ не помиляється.

Помиляється, на щастя.
-=VJ=-
Цитата(zav @ 2.06.2009 20:30) *
Нікчемна брехня, нажаль.

Ну чому ж, "мудрість" російською - може для росіян це і правда. Так само, як и "бьет - значит любит".
Sensssorika
Прожити без дітей- значить жити тільки для самих себе. Егоїзм.
Я без дітей прожити життя не хотіла б.
zav
Цитата(Sensssorika @ 3.06.2009 11:18) *

Ще більша помилка, ніж попередня: діти куди більше свідчать про егоїзм, ніж про його відсутність.
гелена
Цитата(MAXIM_UA @ 21.03.2009 18:11) *
Тобто це сповна зріле, усвідомлене небажання мати дітей, не пов'язане з матеріальними труднощами або проблемами із здоров'ям.

власне про зрілість тут говорити не випадає
десь щось пішло не так якщо виросла людина, яка не хоче/боїться мати дітей
Цитата(-=VJ=- @ 5.04.2009 10:19) *
розірваний зв'язок поколінь в сфері передачі досвіду

так і є... це основна причина, але бувають винятки
мені батьки необхідний досвід батьківства не передали, але я завжди хотіла мати дітей і смію надіятися - я дуже хороша мама
всього можна навчитися - доглядати, дбати, навіть безумовно любити свою дитину, хоча цього мені вчитися не треба було, але можна якщо хотіти
треба лише зрозуміти механізми за якими це все працює так би мовити, подивитися з іншого боку, працювати над собою, розвиватися

життя без дітей є неповноцінним і це неприродно
дійсно деяким людям дітей краще не мати, але це не означає, що це нормально

Цитата(zav @ 3.06.2009 11:56) *
Ще більша помилка, ніж попередня: діти куди більше свідчать про егоїзм, ніж про його відсутність.

це не про всіх батьків
ви згідні?
zav
Цитата(гелена @ 14.06.2009 14:39) *
життя без дітей є неповноцінним і це неприродно
...
це не про всіх батьків
ви згідні?

Я згоден, що це про всіх без виключення батьків.
гелена
Цитата(zav @ 14.06.2009 16:43) *
Я згоден, що це про всіх без виключення батьків.

твердження "ВСІ", "ВСЕ", "ЗАВЖДИ", "ДЛЯ ВСІХ" в даному контексті не вважаються правильними smile.gif
zav
Цитата(гелена @ 14.06.2009 17:14) *
твердження "ВСІ", "ВСЕ", "ЗАВЖДИ", "ДЛЯ ВСІХ" в даному контексті не вважаються правильними smile.gif

Багато тверджень помилково "не вважається правильним", проте це аж ніяк не впливає на їх наявну правильність.
гелена
Цитата(zav @ 14.06.2009 17:39) *
Багато тверджень помилково "не вважається правильним", проте це аж ніяк не впливає на їх наявну правильність.

тобто вже сам факт народження дитини - вияв егоїзму? незалежно від того яке буде ставлення до неї?
це цікаво...
виходить за таку природну річ як бажання мати дітей має мучити совість?

до речі, а коли людина вдихає кисень, а видихає вуглекислий газ це часом не прояв егоїзму?
zav
Цитата(гелена @ 15.06.2009 00:47) *
тобто вже сам факт народження дитини - вияв егоїзму? незалежно від того яке буде ставлення до неї?

Безпречно!
Егоїзм аж ніяк не визначається ставленням до дитини, проте її наявністю - цілком.
виходить за таку природну річ як бажання мати дітей має мучити совість?

Нащо мучити? Вас хіба мучить совість, що ви жерете, а діти в Африці голодують?
до речі, а коли людина вдихає кисень, а видихає вуглекислий газ це часом не прояв егоїзму?

Авжеж прояв. Хіба ж жага життя - не егоїзм?
Woman
В п'ятницю закінчили з коханим "ходіння" на церковні передшлюбні науки в один з соборів Львова. Цікаві речі говорили. Цікавою була також тема про дітей. Діти - з точки зору церкви, це наше продовження. Роль батьків полягає тільки в народженні їх і вихованні для суспільства. Після досягнення певного віку батьки не повинні втручатися в їхнє життя, але їх обов'язком на все своє життя буде турбота про своїх батьків. Отже, прожити без дітей, це чистий егоїзм. І перш за все причиною буде суспільство.
zav
Цитата(Малюсінька @ 15.06.2009 09:55) *
Отже, прожити без дітей, це чистий егоїзм. І перш за все причиною буде суспільство.

Вітаю! Вам заморочили моск.
Рішення щодо батьківства, зважаючи на його істотність і вагу, не може не ґрунтуватися на шаленому егоїзмі людини.
bulbashka_aero
Цитата(Малюсінька @ 15.06.2009 08:55) *
В п'ятницю закінчили з коханим "ходіння" на церковні передшлюбні науки в один з соборів Львова. Цікаві речі говорили. Цікавою була також тема про дітей. Діти - з точки зору церкви, це наше продовження. Роль батьків полягає тільки в народженні їх і вихованні для суспільства. Після досягнення певного віку батьки не повинні втручатися в їхнє життя, але їх обов'язком на все своє життя буде турбота про своїх батьків. Отже, прожити без дітей, це чистий егоїзм. І перш за все причиною буде суспільство.

А бажання жити вічно в своїх дітях - це, очевидно, зовсім не егоїзм?

Люди заводять людей з егоїзму. І не заводять їх також з егоїзму.
Woman
Цитата(zav @ 15.06.2009 10:49) *
Вітаю! Вам заморочили моск.
Рішення щодо батьківства, зважаючи на його істотність і вагу, не може не ґрунтуватися на шаленому егоїзмі людини.

Так, погоджуюся. Деякі речі, які говорили священнослужителі перечили певним канонам. А цю думку я привела для того, щоб сказати що думає на цей рахунок церква.
Castiel
Правильно для кого? Кожна людина сама вирішує як для неї добре. А от певні суспільні норми, церковні норми це вже інше.
Особисто для мене в житті повинні бути діти, але не просто, спонтанно. Для початку щоб мати дітей треба мати людину, від якої хотілося мати тих дітей щоб гармонія була у сімї + певний фінансовий рівень, щоб діти могли мати нормальні умови життя. А просто так спонтанно заводити не бачу сенсу. "Тріснув презерватив" чи подібні причини заведення дітей не вважаю за причину.
Теж пасічник...
Цитата(Sensssorika @ 3.06.2009 11:18) *
Я без дітей прожити життя не хотіла б.

Саме так між іншим пропала грецька цивилізація - через кількість холостяків і бажання пожити красиво
Sergiy_K
Цитата(Теж пасічник... @ 15.06.2009 14:17) *
Саме так між іншим пропала грецька цивилізація - через кількість холостяків і бажання пожити красиво

причому генофонд до цивілізації, якби не їх "бажання пожити красиво" ми б і не знали про якусь там грецьку цивілізацію
Темний ангел
Цитата(Nеmesis @ 21.03.2009 19:01) *
Певно те, що напишу буде супернеправильним, але: не люблю дітей і я невпевнена, чи хочу ї мати. І помітила, що чим я старша, тим більше такі думки мене лякають. І не вважаю, щоб вони були дегенератами, підарасами та ще чимось.
Діти - це передусім відповідальність, яка зобов"язує. Деякі взагалі не люблять будь-якої відповідальності, а бути відповідальним не тільки за чиєсь життя, але також за чийсь характер - це вже для мене трохи занадто і для багатьох інших також. Нічого ненормального в цьому не бачу, людство і так виживе, хоча б завдяки вагітностей підлітків, їх завжди багато.

Я теж не люблю дітей, але я одружений і мати дитину у майбутньому планую. Тих, хто їх не планує мати я не засуджую - кожен живе так, як вважає за потрібне. Дитинство - це перехідний період у розвитку особистості, в майбутньому поруч буде не дитина, яку треба виховувати, а дорослий чоловік чи жінка, фактично друзі (у кращому випадку) своїх батьків. Ті, хто не мають дітей почувають себе щасливими, поки молоді, а у більш старшому віці їх чекає одне і те ж саме - пустка в душі. Навіть нема з ким поговорити таким людям - друзі мають вже внуків, стосунки із партнером вже давно втратили запал і почуття притаманні молодості. Не мати дітей - егоїзм, а мати їх - це теж егоїзм rolleyes.gif
ВакуОлька
Цитата(Темний ангел @ 26.06.2009 13:27) *
Я теж не люблю дітей, але я одружений і мати дитину у майбутньому планую.

Поставте собі закладочку на цю темку і перечитайте свої слова після народження малечі.... Цікаво тоді буде вас послухати
Панночка
Дітей народжують для суспільства, живуть для себе
Fia
Жити тільки для дітей не треба, але і жити тільки для себе ohmy.gif Такі люди просто не знають задоволення мати власну дитину, а поки не знають - не зрозуміють що це таке. А взагалі нехай роблять що хочуть, головне щоб не заважали іншим народжувати.
Панночка
Головне, що всьому свій час, мати дитину в 16, як на мене, зарано, але коли людина зріла, то це почесно
Sergiy_K
Цитата(Панночка @ 1.08.2009 23:13) *
Головне, що всьому свій час, мати дитину в 16, як на мене, зарано, але коли людина зріла, то це почесно

і прибутково
Лія
Не можна однозначно відповісти правильно це чи ні! Кожен обирає для себе сам! З 15 до 20 років я мріяла про 4-ох синів(у мене був один світогляд, тепер він змінився),і я не хочу народжувати до 30 років. Але ж це залежить від багатьох чинників: від партнера, від вдоволенності своїм життям і станом....
CAM
Історично склалося так, що здорові діти є забезпеченням нашої спокійної старості.
Бо не завжди і не у всіх пенсія є достатньо для того щоб нормально прожити.
Та і води при хворобі буде кому подати, і по смерті над могилкою поплакати.
Не кажучи вже про те, щоб було кому передати у спадок ваші кровні багатства. Щоб не чужим людям.
Ну і хвамілію вашу дорогоцінну хтось має продовжувати у віках. gryzin.gif
Блискавиця
ґґґ......цікаве таке споживацьке ставлення до дітей)
Ластiвочка
Цитата(Панночка @ 26.06.2009 18:21) *
Дітей народжують для суспільства, живуть для себе

більшого морозу ще не читала ggggg.gif

в тему чи правильно? не знаю...бо не завжди від нас це залежить
bulbashka_aero
Цитата(Блискавиця @ 12.08.2009 00:58) *
ґґґ......цікаве таке споживацьке ставлення до дітей)

Ото звідти і виникають проблеми батків і дітей - зі споживацького ставлення.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.