Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Прожити без дітей, правильно?
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2, 3, 4
веснянка
Цитата(Зимова Дівчина @ 24.03.2009 12:44) *
Самі здобувайте те, чого хочете, а не змушуйте дітей цим займатись. Ви не думали, що діти можуть теж чогось хотіти і воно не те саме чого хочете ви.
Не можна перекидати свої нереалізовані мрії чи плани на дітей.

Погоджуюся.Діти - не виконавці волі своїх батьків.Батьки - творці, а в дитини - є вибір і своя воля.

Цитата(чорно-біла @ 24.03.2009 12:49) *
Ще гірше відчути смак, який тобі не подобається. Потім пізно буде вже.
Мені здається, що навіть не маючи дитини, можна зрозуміти готова ти до цього чи ні.

Звичайно, я мала на увазі те, коли просто живеш без дитини і цілком з того задоволена, а потім стається чудо - і ти розумієш, чого могла не відчути.І взагалі статус Творця набагато вищий за статус споживача благ цивілізації.Так що робіть висновки про таку річ, як прогрес.
Nеmesis
Цитата(веснянка @ 24.03.2009 11:46) *
Якраз у тому плані ти маєш рацію - то твоя справа і нікого більше.Проте нерозумно і необ"єктивно не відчувши смаку, робити висновок, що ти цього не любитимеш.Маю на увазі факт того, що тобі кажуть, що ти ніколи не матимеш дітей, ти звикаєш до цієї думки, а потім ароджуєш - і розумієш, як ти помилялася..

Але я у цій темі слово "ніколи" вжила лише раз:
Цитата(Nеmesis @ 21.03.2009 17:26) *
Є такі, які ніколи не доростають.

І ні разу більше, навіть навпаки:
Цитата(Nеmesis @ 21.03.2009 17:45) *
Я сказала, що до цього не доросла. Можливо, колись вдасться, а може ні. Хто-зна.

Будь-ласка, читайте уважніше, бо виходить, що цитуєте мої слова, яких я не сказала.

Цитата(чорно-біла @ 24.03.2009 11:49) *
Ще гірше відчути смак, який тобі не подобається. Потім пізно буде вже.
Мені здається, що навіть не маючи дитини, можна зрозуміти готова ти до цього чи ні.

Бінґо. Творець тут ні до чого.
Блискавиця
Деякі жінки думають : от я нещасна, народжу-но я дитину, буде мені щастя)). Тоді виходить перегиб в інший бік. Мама починає турбуватися тільки про свою дитину, а про себе не дбає зовсім (бо не має власного сенсу життя). Дитина виростає із завищеною самооцінкою і нездатною до самостійності, ще й свою матір зневажає зазвичай.

Тому я й стверджую ще раз : спершу треба знайти сенс свого життя, вміти бути самому щасливим, незважаючи на обставини. Тільки тоді можна щось дати іншій людині - коханому (коханій) або своїй дитині.
bulbashka_aero
Цитата(Малюсінька @ 24.03.2009 13:36) *
Ми завжди чекаємо від дітей того самого найкращого, чого не вдалося здобути нам.

І саме від такого "чекання" батьків діти страждають найбільше. Бо заплутуються і замість жити власним життям - стають чиєюсь "частинкою".

А взагалі питання про дітей риторичне. Що без них цілком можна жити - це точно. Питання в тому, хто для себе чого хоче... Якщо однією з умов щастя людини є діти - навряд чи варто собі відмовляти smile.gif

Цитата(Блискавиця @ 24.03.2009 14:03) *
Деякі жінки думають : от я нещасна, народжу-но я дитину, буде мені щастя)). Тоді виходить перегиб в інший бік. Мама починає турбуватися тільки про свою дитину, а про себе не дбає зовсім (бо не має власного сенсу життя). Дитина виростає із завищеною самооцінкою і нездатною до самостійності, ще й свою матір зневажає зазвичай.

І що цікаво - жінка при цьому не стає щасливішою. Вона просто відволікається від думки про своє нещастя))
З тим же успіхом вона могла вважати, що стане щасливою, з’ївши морозива... Поки їстиме - не думатиме про своє нещастя.
Просто дія дитини як засобу від нещастя довготриваліша за дію морозива...

Цитата(Зимова Дівчина @ 24.03.2009 13:41) *
Як вже сказав VJ функція всього живого — розмножуватись. Але якщо хтось того не хоче, то нащо силувати? Навіщо батьки, які не люблять дітей і нехочуть? Дітям від того краще не буде.

А якщо припустити, що людина, котра не хоче і не любить дітей має якийсь генетичний недолік чи що... На зразок алергії - ну не можна їй дітей... То може їй таки краще не плодити собі подібних і не поширювати цю шкідливу мутацію в популяції? Такий собі природний добір biggrin.gif
Олеська
Цитата(Nеmesis @ 24.03.2009 12:15) *
До речі, якщо дитина в майбутньому не захоче Вам допомогти, тоді не варто її мати?

Мабуть так.
Людина по-суті своїй егоїстичне створіння. Відповідно егоїстично людина прагне якнайкращого для себе. Так, і народжувати дитину задля "експлуатації" її в подальшому своєму житті; так і ненароджувати дитину задля власного "праздного" життя (адже діти - такий клопіт!..) - є егоїстично.

Цитата(Блискавиця @ 24.03.2009 12:49) *
Тому народжуючи батьки мають думати про щастя не своє, а своєї дитини. Це найбільша самопожертва, про яку люди зазвичай навіть не замислюються.

Абсолютно погоджуюсь.
Та все ж, варто визнати, що все-одно, народивши дитину, ви (я до загалу) насаджуватимете, може і ненавмисне, власні думки, ідеї, виховання тощо; і на старості все ж неприємно буде, коли твоє чадо від тебе відвернеться.
Gemini
Жити без дітей? Для чого тоді жити? Для себе?
Поки ти молодий, то можна жити без дітей, а потім коли ти станеш старшим, що тоді?

Як же тоді буде збільшуватись населення держави (в даному випадку України).
Блискавиця
Цитата(Олеська @ 24.03.2009 13:26) *
Абсолютно погоджуюсь.
Та все ж, варто визнати, що все-одно, народивши дитину, ви (я до загалу) насаджуватимете, може і ненавмисне, власні думки, ідеї, виховання тощо; і на старості все ж неприємно буде, коли твоє чадо від тебе відвернеться.

Саме так. На цьому я і наголошую : ми можемо дати лише те, що маємо - власні думки, ідеї тощо. Насаджувати їх, звісно, не варто. Можна лиш пропонувати. Саме тому варто усвідомлювати, для чого ми народжуємо дітей. Варто розуміти, що в них своє, окреме життя.
І що якщо в батьків немає щастя, то й дитині вони цього щастя дати не можуть. Так само, як і вимагати, щоб дитина їм дала щастя - батьки не мають права. Дитина попервах переймає сенс життя у батьків. Якщо в них немає свого сенсу життя, то й дитині буде складно його знайти.

Тому й треба замислюватися про ці речі ще до народження дітей.
Олеська
Ще один ньюанс. Рід. Поняття родової приналежності, як і національної, з часом втрачає сенс. Раніше народжували дітей, аби продовжити власний рід.
Зимова Дівчина
[quote name='bulbashka_aero' date='24.03.2009 13:15' post='420547'
А якщо припустити, що людина, котра не хоче і не любить дітей має якийсь генетичний недолік чи що... На зразок алергії - ну не можна їй дітей... То може їй таки краще не плодити собі подібних і не поширювати цю шкідливу мутацію в популяції? Такий собі природний добір biggrin.gif
[/quote]
все залежить від бажання людини мати дітей в першу чергу, і від здоров’я в другу.
щодо передавати…завжди є вирогідність того, що не передасться)))
Woman
Цитата(Nеmesis @ 24.03.2009 12:37) *
А якщо не хочеш? Ти божевільний/божевільна! Тебе треба лікувати! Мда...

Повір мені, рідко хто так скажу. Переважно є завджи обгрунтування власної позиції. Не треба віддаватися на суд суспільства. Треба робити те, що ТИ вважаєш за потрібне.
Дарця_Борхес
Цитата(MAXIM_UA @ 21.03.2009 17:11) *
Childfree - це сучасний рух в багатьох країнах світу - об'єднує собою людей, які "вільні від дітей", тих, хто ніколи не планує завести потомство.
Тобто це сповна зріле, усвідомлене небажання мати дітей, не пов'язане з матеріальними труднощами або проблемами із здоров'ям.
Як ви думаєте, це нормально або це дивацтво? Чи правильно прожити життя не завівши власного дитяти?

Я вважаю що це ненормально і неправильно. Але звісно краще ніж робити аборт.
Часто дивує те, що багато жінок говорять, що не створені бути матір,ю. Таке враження, що вони вже спробували і в них не вийшло. Скажу чесно - іноді сама таке про себе думаю. Але говорити подібне, тримаючи на руках сусідське дитя - це тупо. Діти - це щастя. І які б не були доводи, а життя без них неповноцінне.
ВакуОлька
Цитата(Дарця_Борхес @ 24.03.2009 15:44) *
Я вважаю що це ненормально і неправильно. Але звісно краще ніж робити аборт.
Часто дивує те, що багато жінок говорять, що не створені бути матір,ю. Таке враження, що вони вже спробували і в них не вийшло. Скажу чесно - іноді сама таке про себе думаю. Але говорити подібне, тримаючи на руках сусідське дитя - це тупо. Діти - це щастя. І які б не були доводи, а життя без них неповноцінне.

Підтримую, як то кажуть, руками і ногами...
От мені цікаво, як би відреагували ті люди, які кажуть, що не хочуть мати дітей на звістку, що вони НІКОЛИ НЕ ЗМОЖУТЬ ЇХ МАТИ?
zav
Загалом думки панни Блискавиці підтримую.
Цитата(-Oleh- @ 24.03.2009 13:27) *
Жити без дітей? Для чого тоді жити? Для себе?

Відкрию вам таємницю: ви виключно для себе й живете. Все решта - ганебне виправдовування.
Було діло, написав знайомий докладно на цю тему:
"Итак, для чего вообще нужны дети?"© http://3d6.livejournal.com/7216.html
» Натисніть, щоб показати спойлер - натисніть ще раз, щоб приховати... «

Для ответа на этот вопрос, нам нужно сначала определиться с другой позицией: а именно, хорошо ли что существует человечество вообще (включая самого читателя этого поста), или плохо? Сразу оговорюсь, что "хорошо" в данном случае - это то, за что бы голосовал читатель в случае проведения всенародного референдума по данному вопросу, а "плохо" - соответственно то, против чего он бы голосовал.

Тем людям, которые считают, что это плохо, я могу только посоветовать заняться разработкой вируса, который будет способен надежно истребить нашу цивилизацию. Это является наиболее разумным действием при такой позиции, и конечно убеждать их в необходимости продолжать род я не могу.
Те кто считает, что это ни хорошо, ни плохо, должны крепко подумать. Если ответ по-прежнему неясен, то я опять же не могу ничего посоветовать.

Теперь все дальнейшие рассуждения будем проводить для человека, который считает, что при всех своих недостатках человечество все же уничтожать не стоит, не настолько уж оно плохое в целом.

Итак, представим себе что некий младенец попал на необитаемый остров, выжил там и вырос. Вопрос - в какой мере он является современным человеком? Правильно, ни в какой. Он НЕ является современным человеком вообще, а является просто особо умным животным, способным к обучению. И не более того. Современный человек - это вид, который воспроизводится не только и даже не столько на генетическом уровне, сколько на культурном. Именно культура (я использую это слово для обозначения всех достижений - в области коммуникации, науки, искусства и прочих), носителем которой является человеческое общество, формирует те мыслящие существа, которые можно называть современными людьми.

Таким образом, можно утверждать, что именно культура, носителем которой является общество, является на данный момент объектом развития. Человечество эволюционирует целиком и полностью благодаря эволюции культуры. Однако справедливо и другое утверждение - поскольку культура является порождением общества, то она эволюционирует благодаря эволюции человечества. Проще говоря, культура и общество - неразрывные части одного целого, которое можно назвать "генератор разумных существ" (ГРС).
Поскольку здесь мы рассматриваем только тех, кто считает человечество хорошей затеей, то логичным и последовательным действием будет принять участие в развитии нашего ГРС, отказ же от участия - нелогичен, это примерно как хотеть хлеба, но голосовать против выделения земли под зерно.

Участие может принимать три основные формы: развитие культуры, как основного средства эволюции, производство материала для формирования разумных существ (т.е. детей), и формирование разумного существа из исходного материала (т.е. воспитание).
Причем человек, сделавший действительно существенный вклад в развитие культуры взамен создания новых разумных существ, вполне заслуживает одобрения. Однако есть одна маленькая деталь. Ключевую роль в этом процессе играет смерть. Разумные существа со временем умирают, и, в случае если они не смогли передать свой вклад в эволюцию культуры обществу, их жизнь с точки зрения эволюции разума была практически бессмысленной.

Вот в этой передаче своего вклада обществу и зарыта собака. Когда речь идет о чисто научном вкладе - его можно выразить в статьях, которые воспримет научной сообщество. Если это вклад в искусство - он может быть выражен картинами, стихами, музыкой или как-либо иначе. Но что делать с той частью культурного вклада, который включает в себя мировоззрение, в значительной мере интуитивное понимание мира, оптимальных правил поведения, закономерностей устройства общества, которые не могут быть выражены в кратких однозначных формулировках? Со смертью человека это уходит из общечеловеческой культуры целиком и полностью, хотя это как раз все то, что составляло индивидуальность.
Однако именно в процессе воспитания собственного ребенка этот вклад сохраняется - возможно, ребенок его переработает, изменит под себя, но он безусловно его воспримет практически полностью.

Таким образом, человек, не воспитавший за свою жизнь ни одного ребенка, и не являющийся при этом гением науки/искусства, фактически исключил себя из эволюции разума на Земле, поскольку культурные достижения "среднего человека", остающиеся потомкам, равны примерно нулю по сравнению с тем пластом, который он несет в себе. Да, в некоторых случаях особо нехороших людей исключение из эволюции бывает правильно (в частности, те чайлдфри, которых я отнес к первой группе, поступают абсолютно верно). Тем не менее, в большинстве ситуаций это вовсе не так.
И даже весьма посредственные родители почти всегда вносят в эволюцию человечества вклад существенно больший, чем бездетные.
Кстати, что характерно: для эволюции разница между одним ребенком и десятью намного меньше, чем между одним ребенком и отсутствием детей.
Вареник
гопнікам прощається, нормальним людям - ненормально
Блискавиця
Прикро, що деякі дописувачі не напружуються, щоб прочитати всю тему)).
Виражаючи свою думку, що це тупо, ненормально абощо, не забувайте, що це тупо і ненормально лише для вас у вашій голові.
В іншої людини в голові є інші думки wink.gif
Але видно що з деякими дописувачами у дискусії вступати марна річ, бо писати все, що сидить в голові значно легше, ніж прочитати чужі думки і осмислити smile.gif

Цитата(zav @ 24.03.2009 20:52) *
Загалом думки панни Блискавиці підтримую.
Відкрию вам таємницю: ви виключно для себе й живете. Все решта - ганебне виправдовування.
Було діло, написав знайомий докладно на цю тему:
"Итак, для чего вообще нужны дети?"© http://3d6.livejournal.com/7216.html

Угу, дякую за підтримку smile.gif
Щодо вашого знайомого, то він вочевидь не спирався на наукові знання про суспільство. Бо культура не сприяє розвитку суспільства. Навпаки - вона сама є продуктом розвитку суспільства і з*являється вже перед власне занепадом окремо взятого суспільства.
Отже навіть якщо прийняти до уваги міркування знайомого, то народжуючи дітей ми навпаки сприяємо швидшому занепаду суспільства.
Але зважаючи, що міркування знайомого невірні, можу ще додати аргументів : культура від батьків до дітей передавалася ще до зародження ЗМІ та інтернету. Наразі це найменш впливовий спосіб передачі культури.
І ще раз повторюся : народжувати "для суспільства", це теж саме, що "жити заради щастя гуманоїдів на Марсі". Ні побачити, ні відчути, ні оцінити користь від цих феноменів неможливо.
Пояснюю на конкретному прикладі. Суспільство наразі це ми з вами. Мені від чужих дітей користі ніякої, і абсолютно байдуже, хто їх хоче народжувати, а хто не хоче. Думаю, що вам чужі діти теж не вельми треба - отже уже не все суспільство вимагає від нас дітей.
----
Цитата(Блискавиця @ 24.03.2009 13:30) *
Дитина - це не часточка, а ваша вона буде лише у вас в животі wink.gif Від тоді, як дитина входить у світ, вона вже не ваша і належить сама собі.
І яким чином інша людина може бути "вашим майбутнім"?

Народжувати для суспільства, або для свого задоволення - це абсурд! Батьки виконують обслуговуючу фукнцію зростання нової людини.
Якщо ви настільки добрі та терплячі, вмілі та розумні, що можете саме обслуговувати життя іншої людини, доки вона не стане самостійною...причому робите це усвідомлено і з доброї волі - тільки тоді можна народжувати. Але це зовсім не обов*язково є сенсом життя для всіх без виключення.
І це говорить людина, яка колись була дитиною. Тобто її думка могла і не існувати ніколи, якщо б у когось не було доброї волі на її існування.
Припускаємо, що ця думка має право на існування і воодночас її може і не бути. Тобто думка , яка припускає своє неіснування у цьому Світі...
Олеська
Цікаво... А людина, яка не може мати дітей? Що цій людині робити? Як тільки дізнався, що не спроможний сотворити чадо, то усвідомити, що даремно прожив(ла) на світі всі роки?

А якщо людина не хоче народжувати дитину, але бере на виховання дитину з дитбудинку? Адже є люди з хворобами, які можуть передатись дитині в спадщину, або народження дитини (я про жінок) може зашкодити їх здоров"ю тощо. В такому випадку може й дійсно не варто народжувати.

Жаль, що природа так несправедливо розсуджує: той, хто хоче мати дітей, не має; а хто не хоче, чи їм по-барабану діти, - родять як котят, або викидають у сміттєві баки, або знущаються над ними, або продають у рабство чи циганам, або...
zav
Цитата(Блискавиця @ 25.03.2009 00:08) *
Пояснюю на конкретному прикладі. Суспільство наразі це ми з вами. Мені від чужих дітей користі ніякої, і абсолютно байдуже, хто їх хоче народжувати, а хто не хоче. Думаю, що вам чужі діти теж не вельми треба - отже уже не все суспільство вимагає від нас дітей.

Хороший приклад.
Виходячи з тез мого знайомого про "для эволюции разница между одним ребенком и десятью намного меньше, чем между одним ребенком и отсутствием детей"©, можна гарно в'явити ситуйовину, коли панна одна, а я з дитиною. То хто зрештою вплине на розвиток?
Sergiy_K
дуже смішно в темі виглядають ті, хто не маючи дітей повчає як їх треба виховувати і який має бути єдино правильний підхід до батьківства  biggrin.gif мабуть вумних книжок начитались) все що вони можуть реально стверджувати "от мої батьки ставились до мене так то й так то, а до сусідського васіколі - я бачив що так і інакше, я вважаю що мені було б краще\гірше якби мої ставились так як до васіколі його батьки", все решта балблабла

Цитата(Крихітка @ 21.03.2009 18:55) *
Брєд,як можна без діточок прожити? 

якщо в тебе вдома така орава оселицця, то я б хотів на тебе глянути

Цитата(Зимова Дівчина @ 24.03.2009 12:41) *
Як вже сказав VJ функція всього живого — розмножуватись.

ця функція набуває значень 0 або 1 )): смисл живого - у виживанні. якщо велика смертність або мала тривалість життя, то для виживання виду потрібно бєшено розмножуватись, а коли зростання чисельності загрожує кормовій базі, то розмноження має бути помірним)) гомосапієнси цей закон природи посрали, а зря

Цитата(Олеська @ 24.03.2009 13:45) *
Ще один ньюанс. Рід. Поняття родової приналежності, як і національної, з часом втрачає сенс. Раніше народжували дітей, аби продовжити власний рід.

ну є інші абстрактні конструкції - нація, цивілізація, людство, що змінилось?

-=VJ=-
Цитата(Блискавиця @ 24.03.2009 12:20) *
Зараз життя не ставить перед людиною складних викликів (переважно). Є всі умови для виживання. Тут людина і зіткнулася дуже гостро із питанням "а сенс"?

Звучить так, наче продовження типу "Сенс для дітей, подумала більшість і почала їх заводити", тоді як сувора реальність доводить, що все навпаки, оскільки тут працюють банальні біологічні механізми, які вище будь-яких думок окремого індивідуума - чим більше несприятливі умови проживання людини, тим народжуваність вище, чим популяція живе краще - тим народжуваність нижче.

Цитата(Блискавиця @ 24.03.2009 12:20) *
Ваша дитина - це інша людина, з чужими вам потребами

Дивно, я думав, що більшість потреб - їсти, спати, кохати, здобути висот в професії, знайти улюблену справу - вона для усіх людей однакова, і вже тим паче не може бути чужою всередині сім'ї.
Куди тоді віднести професійні династії, де по п'ять поколінь люди ставали лікарями, вчителями чи фізиками?

Цитата(Блискавиця @ 24.03.2009 12:30) *
Дитина - це не часточка, а ваша вона буде лише у вас в животі

Дитина залишається "дитиною батьків" навіть якщо вона на тому світі, що вже казати про інше.

Цитата(Блискавиця @ 24.03.2009 12:30) *
І яким чином інша людина може бути "вашим майбутнім"?

Дуже просто - їй передається досвід батьків. А вона має шанс його накопичити, і користуючись ним отримати новий досвід, аби передати своїм дітям - так і продовжується справа батьків в дітях. Оце і є "майбутнє". Більше від людини нічого не лишається, окрім купки органічних добрив. Звісно, якщо вона не була генієм на зразок Баха чи Шекспіра.

Цитата(Nеmesis @ 24.03.2009 12:37) *
Тебе треба лікувати! Мда...

Навіщо? суспільству тільки краще, якщо тупикова гілка відімре, а не буде продовжуватись ggggg.gif
Блискавиця
Цитата(zav @ 25.03.2009 13:57) *
Хороший приклад.
Виходячи з тез мого знайомого про "для эволюции разница между одним ребенком и десятью намного меньше, чем между одним ребенком и отсутствием детей"©, можна гарно в'явити ситуйовину, коли панна одна, а я з дитиною. То хто зрештою вплине на розвиток?

На розвиток впливає не наявність дітей, а те, чим займаються їхні батьки wink.gif Дивно вважати, що сама наявність дітей ґарантує розвиток. Нескладно прослідкувати тенденції, коли людей братимуть з пробірки, або клонувати. Вже зараз є заміна органів тощо. Цілком ймовірно, що життя людини стане набагато довшим. І народженням дітей перестануть перейматися досить швидко.

Цитата(Sergiy_K @ 25.03.2009 15:22) *
дуже смішно в темі виглядають ті, хто не маючи дітей повчає як їх треба виховувати і який має бути єдино правильний підхід до батьківства  biggrin.gif

Єдино правильного підходу не існує wink.gif Але є однозначно "неправильні" підходи, коли результати відомі наперед - це досвід, накопичений суспільством. Можливо ти чув відому фразу : не обов*язково хворіти сифілісом, щоб знати, як його лікувати wink.gif

-=VJ=-, перераховані тобою особливості є алегоріями, а я говорю про конкретні факти, дані нам у відчуттях, а не метафори. Кожна людина живе своїм життям. Прожити його замість когось неможливо. Більшість сучасних батьків вважає дітей своєю власністю, що зумовлене конкретними психологічними факторами "неповноти" власного сенсу життя. Це впливає завжди негативно на зростання дитини і на становлення її, як особистості. З цим можна сперечатися, але результати говоритимуть самі за себе.
Sergiy_K
Цитата(Блискавиця @ 26.03.2009 01:29) *
Єдино правильного підходу не існує wink.gif Але є однозначно "неправильні" підходи, коли результати відомі наперед - це досвід, накопичений суспільством. Можливо ти чув відому фразу : не обов*язково хворіти сифілісом, щоб знати, як його лікувати wink.gif

ага, не обов"язково виховувати "вождя червоношкірих", щоб бути переконамим в аморальності побиття дітей wink.gif
-=VJ=-
я говорю про конкретні факти, дані нам у відчуттях, а не метафори. Кожна людина живе своїм життям. Прожити його замість когось неможливо. Більшість сучасних батьків вважає дітей своєю власністю, що зумовлене конкретними психологічними факторами "неповноти" власного сенсу життя. Це впливає завжди негативно на зростання дитини і на становлення її, як особистості. З цим можна сперечатися, але результати говоритимуть самі за себе.

Можна подумати я сперечаюсь з існуванням таких конкретних фактів - та я про них знаю чи не краще за всіх інших, і Ви це чудово знаєте.
Але тема про дітей, а не про батьків. І я кажу про те, що при бажанні завжди можна стати гарною протилежністю таким фактам.
zav
На розвиток впливає не наявність дітей, а те, чим займаються їхні батьки wink.gif

Ну, так вам же на вибір було запропоновано: або діти, або власна творчість. Зважаючи, що більшість не є визначними творцями, то дитина - це вихід!
Дивно вважати, що сама наявність дітей ґарантує розвиток.

Набагато дивніше вважати, що без дітей можливий бодай якийсь розвиток, адже досі ніхто не живе вічно.
Нескладно прослідкувати тенденції, коли людей братимуть з пробірки, або клонувати. Вже зараз є заміна органів тощо. Цілком ймовірно, що життя людини стане набагато довшим. І народженням дітей перестануть перейматися досить швидко.

Хто казав про народження? Я наводив відомості про виховання насамперед.
ur4olka
якщо люди свідомо живуть без ітей, тоді це егоїзм! але навіть егоїстам було б логічно лишати після себе коханих слід gryzin.gif
Teo
Цитата(ur4olka @ 30.03.2009 17:29) *
якщо люди свідомо живуть без ітей, тоді це егоїзм! але навіть егоїстам було б логічно лишати після себе коханих слід gryzin.gif

егоїсти то якраз після себе наслідять...а взагалі хочу 3 дітей smile.gif
Яскрава
Хтось не уявляє себе без діток, а я не уявляю себе мамою.
Отак от.
Дарця_Борхес
Цитата(Яскрава @ 5.04.2009 00:34) *
Хтось не уявляє себе без діток, а я не уявляю себе мамою.
Отак от.

Таке важко уявити. Це неможливо прорепетирувати. Це ніби ти приходиш на екзамен, але знаєш лише назву предмета))))
Яскрава
Та ні я ще мала на увазі, такий фактор, як материнський інстинкт, який повинний появитися ще у підлітковому віці. А у мене він з кожним і кожним роком не появляється, можна сказати навпаки.
веснянка
Цитата(Яскрава @ 5.04.2009 00:53) *
Та ні я ще мала на увазі, такий фактор, як материнський інстинкт, який повинний появитися ще у підлітковому віці. А у мене він з кожним і кожним роком не появляється, можна сказати навпаки.

материнський інстинкт не приходить у підлітковому віці.Це так деякі дівчата виправдовують бажання сексу)))).Часто МІ з"являється через місяць після народження дитини...
Дарця_Борхес
Яскрава, я теж себе не уявляю в ролі мами...Я страх як боюсь самого процесу пологів, не знаю шо далі робити з тим дитям, як доглядати правильно, виховувати. Я знаю, що в мене одразу зникне вільний час а недоспані ночі з,являться.......Але не дивлячись на це все, я хочу, щоб в мене в майбутньому були діти....бо зараз сама ще дитина.
Яскрава
Я погоджуюсь.
Просто мене лякає те, що дивлячись на фото маленьких пупсиків я зовсім нічого не відчуваю, у мене не повзуть мурахи по шкірі, я не говорю оооооо Бозенько яке воно файне. Хоча розумію, що з роками ще все може помінятися, й надіюся, що мінятися воно буде тільки в краще сторону по відношенню до діток.
Скоріше всього і у мене будуть діти, тут вже як Бог дасть. Але мені більше подобається ідея з усиновленням дитинки.
-=VJ=-
Цитата(Дарця_Борхес @ 5.04.2009 01:05) *
Яскрава, я теж себе не уявляю в ролі мами...Я страх як боюсь самого процесу пологів, не знаю шо далі робити з тим дитям, як доглядати правильно, виховувати.

Типовий результат політики "одна міська сім'я - одна дитина".
В селах, де дівчатка няньчать братиків-сестричок, хоча самим ще може не бути і шести років, такого нема. А у нас розірваний зв'язок поколінь в сфері передачі досвіду - і саме через це у нас така демографічна ситуація.
І ніхто з цим нічого не робить.
веснянка
Цитата(-=VJ=- @ 5.04.2009 10:19) *
В селах, де дівчатка няньчать братиків-сестричок, хоча самим ще може не бути і шести років, такого нема. А у нас розірваний зв'язок поколінь в сфері передачі досвіду - і саме через це у нас така демографічна ситуація.

Зробіть хоч Ви, пане VJ happy1.gif
D1m{@}
Якщо людина не впевненна, що зможе нормально виховувати свою дитину тоді краще не братися за це. Я, наприклад, в майбутньому хочу мати своїх дітей від коханої дружини. Але ще час не настав, не має підходящих умов життя... тобто квартири або свого дома в селі.
Topper
Цитата(Дарця_Борхес @ 5.04.2009 01:05) *
Яскрава, я теж себе не уявляю в ролі мами...Я страх як боюсь самого процесу пологів, не знаю шо далі робити з тим дитям, як доглядати правильно, виховувати. Я знаю, що в мене одразу зникне вільний час а недоспані ночі з,являться.......Але не дивлячись на це все, я хочу, щоб в мене в майбутньому були діти....бо зараз сама ще дитина.

Старайся, питайся подруг з досвіл вирощування дітей, мами питайся, бабці! Головне мати бажання happytwo.gif
веснянка
Цитата(Topper @ 26.04.2009 13:59) *
Старайся, питайся подруг з досвіл вирощування дітей, мами питайся, бабці! Головне мати бажання happytwo.gif

Мій досвід виховання сина підказує мені ,що питатися подруг і родичів щось про виховання своєї дитини - то дитині шкодити angry2.gif .Таки тре мати бажання, але не воно одне- тре мати ше й знання і підготовку до ролі батьків. rolleyes.gif
Петлюра
Не правильно хотіти женитись чи вийти заміж взагалі.тільки за конкретну людину.І дітей неправильно хотіти взагалі тільки від конкретної людини
----
Цитата(веснянка @ 26.04.2009 14:52) *
Мій досвід виховання сина підказує мені ,що питатися подруг і родичів щось про виховання своєї дитини - то дитині шкодити angry2.gif .Таки тре мати бажання, але не воно одне- тре мати ше й знання і підготовку до ролі батьків. rolleyes.gif
Згоден. Як це виховувати дитину по методу бабці, якщо це зовсім інша дитина? Тільки особливий підхід до кожної маленької людинки.

Прожити без дітей правильно? А правильно, що ви живете, тому що в когось у цьому не було сумнівів?
чорно-біла
Цитата(-=VJ=- @ 5.04.2009 09:19) *

Одне діло нянчити і міняти підгузники, а друге діло виховувати і давати тій дитині необхідне. Це нормально, що не кожен б'ється в груди, кажучи, що знає, як вирощувати дітей, і має певний страх. Це говорить про те, що в людини є відчуття відповідальності, що вона розуміє, що буде складно, а не уявляє дитину, як ляльку з якою можна тільки бавитись. Але це не значить, що коли прийде час та людина не буде хорошою мамою/татом. А демографічна ситуація у нас така через те, що й економічна ситуація в нас не з найкращих
-=VJ=-
Цитата(чорно-біла @ 26.04.2009 21:01) *
А демографічна ситуація у нас така через те, що й економічна ситуація в нас не з найкращих

Після війни був демографічний вибух. Ви вважаєте, що тоді економічна ситуація була набагато краща?
zav
Цитата(-=VJ=- @ 26.04.2009 21:40) *
Після війни був демографічний вибух. Ви вважаєте, що тоді економічна ситуація була набагато краща?

Після війни логічно - з фронтів повернулася сила неадоволених чоловіків.
-=VJ=-
Цитата(zav @ 26.04.2009 22:13) *
Після війни логічно - з фронтів повернулася сила неадоволених чоловіків.

З 14 мільйонів мобілізованих повернулося ледве половина.
Вони встигали запліднити по десять різних жінок?
Teo
ех були ж мужики на Русі biggrin.gif
zav
Цитата(-=VJ=- @ 26.04.2009 22:29) *
З 14 мільйонів мобілізованих повернулося ледве половина.
Вони встигали запліднити по десять різних жінок?

Значить устигали. Чи маєте інше пояснення?
-=VJ=-
Цитата(zav @ 27.04.2009 09:23) *
Чи маєте інше пояснення?

Маю - відсоток народжуваності на пару був вищий. Простіше кажучи народ заводив дітей анітрохи не замислюючись над тим, що він не зможе дитині купити коляску за шістсот баксів та цілу купу одягу. Є дах над головою - і добре.
zav
Цитата(-=VJ=- @ 27.04.2009 09:24) *
Маю - відсоток народжуваності на пару був вищий. Простіше кажучи народ заводив дітей анітрохи не замислюючись над тим, що він не зможе дитині купити коляску за шістсот баксів та цілу купу одягу. Є дах над головою - і добре.

А якби той нарід замислювався, то хіба це скоротило би народжуваність? В який спосіб?
Панночка
треба соціальну політику розробити. Наприклад, щоб бездітні пари сплачували податок, ну таке вже було, тільки що стосується неодружених чоловіків
zav
Цитата(Панночка @ 31.05.2009 22:04) *
треба соціальну політику розробити. Наприклад, щоб бездітні пари сплачували податок, ну таке вже було, тільки що стосується неодружених чоловіків

Уже є: вони сплачують, а батьки новонароджених отримують грошову допомогу на дитину /12 чи скільки тисяч гривень/.
ВакуОлька
Цитата(zav @ 31.05.2009 22:26) *
Уже є: вони сплачують, а батьки новонароджених отримують грошову допомогу на дитину /12 чи скільки тисяч гривень/.

Пане Заве, поділіться ссилочкою по цій темі.. Дякую
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.