Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Народні прикмети
Теревені — Форум > Духовне > Звичаї, обряди, традиції
Сторінки: 1, 2
Олеська
Помітила, що на сьогоднішній день прикмети наших дідів-прадідів щодо погоди не справджуються.

Для прикладу нинішня весна, яку обіцяли бути ранньою. Дивлюсь - а за вікном кілька сантиметрів снігу...
Marcos
нічого воно вже не дієве. Клімат на планеті змінюється, то хіба ще для районних газет забава писати про народні прикмети чи для Сільських Вістей)
Олеська
Цитата(Marcos @ 26.03.2009 09:17) *
нічого воно вже не дієве. Клімат на планеті змінюється, то хіба ще для районних газет забава писати про народні прикмети чи для Сільських Вістей)

Чому? На головному каналі постійно показують Бобра (не пам"ятаю, як його), який пророкує весну.)
milochka
Того Бобра показують раз в рік на його ж день народження або коли він прокидається )
Олеська
Цитата(LoNeLy RoMaNtiC gIrl @ 26.03.2009 10:04) *
Того Бобра показують раз в рік на його ж день народження або коли він прокидається )

Просто попередні роки він сам прокидався. А цього року хтось дуже хотів весни і розштурхав бобра раніше строку.)
Зимова Дівчина
а я завжди думала, що весну бабак передвіщає, а не бобер О_о

до речі не скрізь же сніг. у нас вже розтанув давно і вже весною пахне. зважаючи на те, що в березні зазвичай тільки зима і починалась, бо тільки в кінці лютого сніг випадав, то нормальна весна. це останні років 5 весна тіки в травні починалась.
в березні раніше завжди танув сніг, струмочки дзюрчали. так що все в нормі. а у вихідні вже має бути сонячно і +12-13 С
веснянка
Цитата(Олеська @ 26.03.2009 10:11) *
Просто попередні роки він сам прокидався. А цього року хтось дуже хотів весни і розштурхав бобра раніше строку.)

Таки бабак.Тимко чи як там його..
Олеська
Цитата(Зимова Дівчина @ 26.03.2009 11:32) *
а я завжди думала, що весну бабак передвіщає, а не бобер О_о

Так, це суттєва різниця.) Особливо стосовно народних прикмет.)
-=VJ=-
Цитата(Олеська @ 26.03.2009 09:02) *
Для прикладу нинішня весна, яку обіцяли бути ранньою. Дивлюсь - а за вікном кілька сантиметрів снігу...

Чи то мені повилазило, чи то на вулиці цвірінькають горобці, яскраво світить сонце, а в машині довелось їхати з відчиненим вікном, бо надто вже нагріватися на сонці почала. Ми що, в різних країнах? smile.gif

Цитата(Олеська @ 26.03.2009 09:02) *
Помітила, що на сьогоднішній день прикмети наших дідів-прадідів щодо погоди не справджуються.

Ну, по-перше їх треба знати. А їх було стільки, що навряд чи зараз знайдеш і десяток людей, які знають усі потрібні - там же не одна прикмета діє, а цілий комплекс має бути.
А по-друге - більшість народної мудрості вже втрачено безповоротно. Зараз лишились лише уламки, за якими годі щось передбачити.
Олеська
Цитата(-=VJ=- @ 26.03.2009 12:42) *
Чи то мені повилазило, чи то на вулиці цвірінькають горобці, яскраво світить сонце, а в машині довелось їхати з відчиненим вікном, бо надто вже нагріватися на сонці почала. Ми що, в різних країнах? smile.gif

Мабуть що в різних - у нас лежить сніг в кілька см.
FeMINIsto4ka
Цитата(Олеська @ 26.03.2009 10:11) *

ggggg.gif бобер нам мститься... але треба пильнувати шоб часом не заснув знову biggrin.gif

а насправді весна вже прийшлааааа happy1.gif і взагалі, мені здається шо минулого року було так само... така ж температура повітря... тільки сего року ше трошки снігом притрусило... подумаєш smile.gif
Зимова Дівчина
Цитата(Олеська @ 26.03.2009 12:38) *
Так, це суттєва різниця.) Особливо стосовно народних прикмет.)

звичайно суттєва.
Цитата(FeMINIsto4ka @ 26.03.2009 12:53) *
а насправді весна вже прийшлааааа happy1.gif і взагалі, мені здається шо минулого року було так само... така ж температура повітря... тільки сего року ше трошки снігом притрусило... подумаєш smile.gif

така сама. природня для березня. і ніц поганого в тому не бачу.

_http://traditions.org.ua/narodni-prikmeti/index.php_ — непогана збірочка прикмент
от до речі про сніжок:
Цитата
# Якщо в березні лежить сніжок за видолинками - врожай на городину і ярину.
# Якщо в березні сніжок із задуванням, то буде добрий урожай.
Олеська
До речі, вчора було Теплого Олекси. З цим святом теж, мабуть, пов"язані якісь прикмети щодо погоди.
Панночка
в кам'яних джунглях важко з прикметами про погоду))
Żywiec
Доречі помітив що деякі прикмети в містах не справджуються. Наприклад пташки літають низько на дощ. У містах цього чомусь не бачив. А от коли на природі десь то так і є.
Панночка
Я до речі також помітила, що за містом птахи низькл літають перед дощем, а мурахи заповзають в мурашник
Żywiec
А ще з глобальним потеплінням взагалі відпадають такі прикмети як там наприклад якщо тепла зима то холодне літо, і т.д.
Зараз погода міняється як хоче. І усіляких ураганів і повіней було набагато менше раніше на Україні.
d^.^b
А я знаю, прикмета є – яку людину зустрінеш зранку, так і день пройде.

Може то теж недіє, але от одну пику, що в мене на роботі, зранку ще, недоїхавши, от як зустріну – хочь ховайся! Весь день скажені напряги. nevdacha.gif І така фігня у мене завжди відбувається %)

Чи шо? Про погоду поговоримо?
Żywiec
Ще знаю що неможна передавати речі через поріг.
Про сіль усі знають мабудь.
А ще якщо жаби сильно квакають ввечері, то це на спеку.
d^.^b
Ну я чув, що через поріг нізя з пошани до загиблих. Тобто це за часів замків, великих огорож, брам і захисників, полеглих під ними.

А шо там з сілью? о__0
Żywiec
Цитата(Adios @ 24.07.2009 20:49) *
Ну я чув, що через поріг нізя з пошани до загиблих. Тобто це за часів замків, великих огорож, брам і захисників, полеглих під ними.

А шо там з сілью? о__0

В нас в сім.ї і у родичів прикмета на рахунок через поріг, неможна, бо буде сварка між тими хто передають.
А сіль роззсипати неможна, бо це на скандал. Ще бува розсипану сіль посипають цукром, щось накшталт плюнути три рази через ліве плече.
Ну а ще про чорного кота прикмета, це точно всі знають
d^.^b
Цитата(Żywiec @ 24.07.2009 20:53) *
В нас в сім.ї і у родичів прикмета на рахунок через поріг, неможна, бо буде сварка між тими хто передають.
А сіль роззсипати неможна, бо це на скандал. Ще бува розсипану сіль посипають цукром, щось накшталт плюнути три рази через ліве плече.
Ну а ще про чорного кота прикмета, це точно всі знають

А цікава закономірність, що в перших двох випадках очікують сварку.

Та й взагалі було б цікаво дізнатися про виникнення прикмет)
Żywiec
Цитата(Adios @ 24.07.2009 21:03) *
А цікава закономірність, що в перших двох випадках очікують сварку.

Та й взагалі було б цікаво дізнатися про виникнення прикмет)

Про сіль можна здогадатися.
Синок на кухні розсипав сіль, мати побачила, і почався скандал. З того часу...
А через поріг, може комусь не сподобалось те що хтось йому передав. З того часу...

Ластiвочка
Згадалась прикмета одна коли права рука свербить - здороватись з кимось, а ліва - на грошіsmile.gif
Żywiec
Якщо столові прибори падають, то хтось поспішає.
Ще якщо кіт багато вмивається, то це теж до гостей.
Коли вуха червоніють і горять без причини - то це значить що хтось згадує вас.
Неможна залишати ножа у хлібі - це на голод
Олеська
В Україні ще з давніх давен була така прикмета: коли кінь спіткнувся - до загибелі хазяїна. "Ой рад би я, стара мати, додому вернуться. Та щось кінь мій вороненький в воротях спіткнувся" (нар. пісня "За світ стали козаченьки"). Насьогодні існує така ж прикмета: якщо спіткнешся... Тільки от по різному кажуть в різних регіонів України: в когось спіткнешся на праву ногу - до удачі, на ліву - до неудачі, в інших - навпаки.
d^.^b
Неможна злидням та різним попрашайкам давати гроші безпосередньо в руки – всі свої гроші віддасте.
Бася
весь час збувається на гроші, коли ліва рука чешеться. Аж смішно. Сьогодні чешеться - післязавтра будуть гроші. Жаль останнім часом чешеться рідше)))
Колись ще ніс чарку чув)) Старію, мабуть, втрачаю кваліфікацію))
d^.^b
Цитата(Бася @ 7.08.2009 02:33) *
Колись ще ніс чарку чув))

Ну от, а я щось чув, що тре потім під ніс дулю тицьнути - аби по носу не получити %)

Miguel
Є така погана прикмета - отримати лист, де замість адреси відправника є штам....((((

потім відкрив, і переконався в правильності тої прикмети.....
Ластiвочка
ось така от прикмета:
Зорієнтуйся по небу:
– Якщо небо темне – значить,незабаром ранок.
обкладено асфальтом – значить, небо в іншій стороні.
Якщо небо біле – можливо Ви вже вдома.
Якщо кахельне – у витверезнику.
Якщо до неба рукою подати і воно дерев'яне – це дуже погана прикмета.
Amarok
Якщо при заході сонця небо червоне чи рожеве то якщо взимку на мороз, якщо влітку на вітер =)
dark
Листопад пройшов швидко - скоро настануть холоди й зима буде суворою, а якщо листя залишається зеленим і довго тримається на деревах - зима буде короткою, і морози настануть нескоро.
Amarok
Їжте цвілий хліб - не будете боятись грому =)
Amarok
шось типу якшо будеш їсти горбушки хліба, то в тебе жінка буде хороша =)
їжте підгорілий хліб - живіт не буде боліти =)
Ластiвочка
Цитата(Amarok @ 31.10.2009 00:24) *
шось типу якшо будеш їсти горбушки хліба, то в тебе жінка буде хороша =)
їжте підгорілий хліб - живіт не буде боліти =)

та нє, не так: хто їсть горбушки - того дівки цілюють
dark
Якщо вранці туман піднімається, утворюючи хмари, – перед дощем, а як припадає до землі – на сонячний день.
Amarok
Цитата(Ластiвочка @ 31.10.2009 03:23) *
та нє, не так: хто їсть горбушки - того дівки цілюють

теж варіант але я чув саме про жінку (=
Ластiвочка
якщо хлопака розпускає пір"я перед монітором - це павич, якщо перед дівкою в інеті - не дуже мудрий ggggg.gif happy1.gif

пішов, а жаль..я вже приготуваласьwink.gif
Корови низько літають - розсипався кокаїн.
Тріснуло дзеркало - до лиха.
Тріснув презерватив - краще б тріснуло дзеркало.
Чешеться ніс - до п’янки.
Чешеться в паху - до лікаря.
Чешеться жопа - до пригод smile.gif
Ластiвочка
кожна мудра дівка перед монітором мусить опуститись до рівня співрозмовникаwink.gif
якщо ви рано проснулись і вам не треба вставати, це означає, що ви спали стоячи.

якщо ви їдете в авто і вас сильно вдарили, вийдіть і подивіться з якого боку: якщо ззаду-до приходу грошей, спереду-до витрат.

якщо навколо сонця з"явились якісь круги, то пора вимити вікна.

ластівки, що низько літають над головою-до прання.
-=Хаос=-
Розсипав сіль - до сварки.
Розсипав цукор - до миру.
Розсипав кокаїн - до феєричних відчуттів і фонтасмогоричних видінь.
Впала вилка - хтось прийде.
Впала ложка - у когось руки з дупи ростуть.
Впав *** (чоловічий орган) - все ніхто нікуди не спішить.
Впало мило - чекайте несподіванки.
Ластівка (НЕ ТИ!) низько літає - буде дощ.
Корови низько літають - Розсипався кокаїн.
Тріснуло дзеркало - бути біді.
Тріснула резинка від трусів - Бути виликому стиду, ну, чи маленькому.
Тріснув презерватив - кращеб тріснуло дзеркало.
Чешеться ніс - до пянки.
Чешеться в паху - до лікування.
Чешется дупа - до пригод.!

Якщо у вас на голові перхоть рухається значить у вас воші!
Ластiвочка
бояніст smile.gif
Блискавиця: +10 % за пунктом правил 2.5.2.
-=Хаос=-
Цитата(Ластiвочка @ 31.10.2009 19:37) *
бояніст smile.gif

Вірняк до підбитьго ока!
Блискавиця: +10 % за пунктом правил 2.5.2.
Teo
насрав у душу ближнього свого - до сварки

а так то якось не віриться в ті прикмети + іноді роздратовують вони
Блискавиця
Позатему видалила.
Вареник
Блискавиця пише червоненьким - бути усному попередженню
Блискавиця: усне попередження за провокаційний допис.
Amarok
Вуха сверблять - на дощ.
Ластівки низько літають на дощ, високо - на погоду. wink.gif
dark
Якщо у листопаді чути грім, причому за повного місяця, – наступний рік буде врожайним, але лише на узвишшях.
Amarok
Півні кукарікують (вдень під час похмурої погоди) - на хорошу погоду.
dark
Якщо влiтку багато польового осоту, зима буде холодною, якщо багато щавлю - теплою.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.