Повна версія цієї сторінки:
робота відеокарти
Купив відеокарту GeForce 9500GT, а в інструкціїї сказано що їй необхідно блок живлення мінімум 350W, а в мене лише 300W. Це чимось загрожує?
Цитата(kompman @ 29.03.2009 12:01)

Купив відеокарту GeForce 9500GT, а в інструкціїї сказано що їй необхідно блок живлення мінімум 350W, а в мене лише 300W. Це чимось загрожує?
Ні, зваж кожну комплектуючу, скільки ват потребує, до 400 ват це гора, що ПК використовує, та й то нові. Мій 400-ватний блок згорів, наразі працює без проблем із 250ватним блоком
Надумав придбати радеон 4850, прийдеться таки новий блок придбати
А відеокарта не полетить?
Цитата(bamik @ 29.03.2009 12:15)

Ні, зваж кожну комплектуючу, скільки ват потребує, до 400 ват це гора, що ПК використовує, та й то нові. Мій 400-ватний блок згорів, наразі працює без проблем із 250ватним блоком
А відеокарта не полетить? Бо я вже скільки за нею спостерігаю, вентилятор на ній не крутиться.
Цитата(kompman @ 29.03.2009 11:39)

А відеокарта не полетить?
А відеокарта не полетить? Бо я вже скільки за нею спостерігаю, вентилятор на ній не крутиться.
хм.. взагалі не крутиться? ти все до неї підключив? сфоткай її і виклади сюди.
Angel Seraphim
29.03.2009 12:34
Цитата(kompman @ 29.03.2009 12:39)

А ти підключив шестиконтактне живлення до відеокарточки? Якщо ні то так можна материнку спалити швидше ніж відео.
Цитата(Evol @ 29.03.2009 13:00)

хм.. взагалі не крутиться? ти все до неї підключив? сфоткай її і виклади сюди.
вже крутиться, він починає крутитись коли навантаження зростає
deepfish
29.03.2009 18:40
напиши конфіг компа.
якої фірми БЖ?
Цитата(No_name @ 29.03.2009 19:40)

напиши конфіг компа.
якої фірми БЖ?
мамка - Intel G33M-S2, відяха - GeForce9500GT 512MB, проц - Intel Core Duo 2.0, блок живлення - FSP 300W, 2Гіга оперативки, DVD-привід.
deepfish
29.03.2009 20:28
Цитата(kompman @ 29.03.2009 21:04)

мамка - Intel G33M-S2, відяха - GeForce9500GT 512MB, проц - Intel Core Duo 2.0, блок живлення - FSP 300W, 2Гіга оперативки, DVD-привід.
Вистачить.
Цитата(bamik @ 29.03.2009 12:15)

Карточка вже працює нормально, але є нова проблема: коли включаю комп на самому початку загрузки мін може зависнути, це може бути наслідком того що БЖ заслабенький?
deepfish
30.03.2009 19:30
так.
Але для твоєї конфігурвції то дивно трохи.
Сьогодні ж тестував відяшки 3870 та 4850 на 300ватному бж(FSP), і на диво нехватки потужності неспостерігалось.
Цитата(kompman @ 29.03.2009 11:01)

ФСП потяне. Можеш не переживати.
Цитата(No_name @ 30.03.2009 20:30)

так.
Але для твоєї конфігурвції то дивно трохи.
Сьогодні ж тестував відяшки 3870 та 4850 на 300ватному бж(FSP), і на диво нехватки потужності неспостерігалось.
А чим можна провірити, може якісь проги є? Боюся спалити!!!
Цитата(БоБриК @ 30.03.2009 20:39)

ФСП потяне. Можеш не переживати.
а чим можна пояснити, що при загрузці (ще перед віндою) час від часу зависає
deepfish
30.03.2009 19:53
біос вінт
а із старою відяшкою все добре працює?
Цитата(kompman @ 30.03.2009 20:43)

s&m
[quote name='No_name' date='30.03.2009 20:53' post='424287']
біос вінт
а із старою відяшкою все добре працює?
поки не згоріла, то все добре було
deepfish
30.03.2009 20:09
а чому згоріла?
Цитата(kompman @ 30.03.2009 19:43)

а чим можна пояснити, що при загрузці (ще перед віндою) час від часу зависає
1) Пошукай в неті прогу там підбираєш конфігурацію компа і воно кидає який БЖ має бути
2) Попрацюй 2 год і попробуй чи гаряче повітря видуває з БЖ вентилятора.
Цитата(No_name @ 30.03.2009 21:09)

а чому згоріла?
Я не знаю, сидів грав і раптом по екрану почали кубіки бігати полоски різні і помєхи і все.
Цитата(kompman @ 30.03.2009 22:34)

Я не знаю, сидів грав і раптом по екрану почали кубіки бігати полоски різні і помєхи і все.
а відяха часом не гагабайт?
в мене був випадок, збирав комп з відяхою жефорс 8500, вироюництва гігабайт, і на початку куллєр там не крутився, навіть після роботи, може колись мав і запарцювати, але я на це забив, зробив перехідничок на 12 вольт до куллєра, і морочив собі голову
Привіт. В мене шось сталося з відяхою і тепер вона гріється забагато. Як ввімкну компа, температура десь в районі від 39 до 45 і починає зростати до 80-85 градусів цельсія. кулера відяха не має.
Неможна дивитись фільми бавитись цяцьки, бо коли тицьнути на ексешнік або відеофайл з'являється синя заставка по якій швиденько пробігають якісь букви і перегружається комп. хелп.
Цитата(Pit @ 26.08.2009 10:00)

Привіт. В мене шось сталося з відяхою і тепер вона гріється забагато. Як ввімкну компа, температура десь в районі від 39 до 45 і починає зростати до 80-85 градусів цельсія. кулера відяха не має.
Неможна дивитись фільми бавитись цяцьки, бо коли тицьнути на ексешнік або відеофайл з'являється синя заставка по якій швиденько пробігають якісь букви і перегружається комп. хелп.
та що тут думати, якщо комп на гарантії то вийми її і занеси на сервіс хай тестануть, міг чіп накритися, якщо не на гаратнії то всеодно занеси, якщо ремонт буде дорого коштувати то ліпше купи нову і все.
Спробуй пил протерти)))
Перевірь теплопровідну пасту між чіпом та радіатором.

Бажано вказати було модель відеокарти. Хоча в принципі віднести на сервіс то буде найкращий вихід. І ще, до ремонту перегрівати її не потрібно, тобто ніяких іграшок чи ще чогось важкого не запускати.

вкажи конкретну можель відяхи, виробник, серію, щоб можна було глянути фото, може там якийсь стоковий куллєр, аля шмат люмінію, і маненький куллєр, який любить вертітися на 5000 обертах, та ще й термопаста типу шматочок картонки, то може грітися елементарно, плюс, пил, і охолодження буде в пасивному режимі працювати
Цитата(FT232BM @ 26.08.2009 10:50)

Спробуй пил протерти)))
Перевірь теплопровідну пасту між чіпом та радіатором.
Поміряй лазерним термометром тепрературу на чіпі і на памяті, перезалий FLASH
phobos: +10% Попередження (за пунктом правил 2.5.2).
Цитата(Katod @ 27.08.2009 23:22)

вкажи конкретну можель відяхи, виробник, серію, щоб можна було глянути фото, може там якийсь стоковий куллєр, аля шмат люмінію, і маненький куллєр, який любить вертітися на 5000 обертах, та ще й термопаста типу шматочок картонки, то може грітися елементарно, плюс, пил, і охолодження буде в пасивному режимі працювати
nVidia geforce 8500 gt (512мб).
Гарантія є, але з неї толку? Наші тернопільські "специ" і попри гарантію зідруть як за рідну маму. Мене вже одного разу розвели. Це вже 2 відяха яка працює не так як треба. Перша(моделі не пам'ятаю) накрилася (
512 мб було). Завіз в сервіс, замінили. А потім кажуть шо ше тре доплатити бо попередня була на
256 мб o_O а ми поставили на 512.
Цитата(Pit @ 28.08.2009 16:13)

Гарантія є, але з неї толку? Наші тернопільські "специ" і попри гарантію зідруть як за рідну маму. Мене вже одного разу розвели. Це вже 2 відяха яка працює не так як треба. Перша(моделі не пам'ятаю) накрилася (512 мб було). Завіз в сервіс, замінили. А потім кажуть шо ше тре доплатити бо попередня була на 256 мб o_O а ми поставили на 512.
Якшо там підсмажилась(підсмажиться) мікросхемка, то заміна чіпа буде дорожче ніж купити нову. Купи відяху якогось престижного виробника типу Sapphire, хоча це теж не гарантія.

Для сучасних відеокарт це вже норма - потрібно звикати

Хоча якщо така старенька - то це вже щось не те. Може вентилятор погано крутиться, чи пилюкою забило?
Я взагалі нещодавно отримав до рук Радеон з гігом - жахнувся. Здоровенна дура, розміром з ДВД-привід, гріється під 60-70 градусів, треба два живлення підключати.
Ні, ефекти, звісно, в Сталкері стали просто суцільний захват, але щось мені такого монстра вже не хочеться для себе
Може ключова фраза
Цитата
кулера відяха не має.
?
Якшо руки не із попи, то переставити всю систему охолодження (радіатор+пропеллер).
Знайти можна в інеті під твою модель, купити теж думаю не проблема.
Це тіпа альтернатива походу в сервіс, при умові що відяха не якась бракована а просто перегрівається.
Цитата(Nomad @ 28.08.2009 18:18)

Може ключова фраза
?
Якшо руки не із попи, то переставити всю систему охолодження (радіатор+пропеллер).
Це тіпа альтернатива походу в сервіс, при умові що відяха не якась бракована а просто перегрівається.
Я думаю вже трохи пізно. Є таке поняття як трішки піджарений чіп))) От як у мене південний міст, машина через раз запускається(( В любому випадку скоро йому капут. Я мав відяху з пасивним охолодження Leadtek 7600GS, її спіткала подібна участь. Хоча якщо негаразди почались недавно може є шанси. Є такі куллери що вставляються на місця PCI карт і виходить шо вони можуть обдувати відяху(отакий наприклад:
http://hotline.ua/tx/arctic_cooling_accelero_x1). Може поможе.
deepfish
28.08.2009 23:16
Цитата(FT232BM @ 28.08.2009 16:37)

Якшо там підсмажилась(підсмажиться) мікросхемка, то заміна чіпа буде дорожче ніж купити нову. Купи відяху якогось престижного виробника типу Sapphire, хоча це теж не гарантія.
його ніхто не візьметься міняти в такій відяшці

В кращому випадку просто прожарка а там 50/50.
Цитата(Nomad @ 28.08.2009 18:18)

...
це не альтернатива. Радіатори на такі відяшки ставлять досить такі масивні і при тому млоща розсіювання тепла не дуже велика. Альтернативою буде причепити на його кулера стодвадцятку. Дешево і ефективно.
Цитата(FT232BM @ 28.08.2009 20:20)

Я думаю вже трохи пізно. Є таке поняття як трішки піджарений чіп))) От як у мене південний міст, машина через раз запускається(( В любому випадку скоро йому капут. Я мав відяху з пасивним охолодження Leadtek 7600GS, її спіткала подібна участь. Хоча якщо негаразди почались недавно може є шанси. Є такі куллери що вставляються на місця PCI карт і виходить шо вони можуть обдувати відяху(отакий наприклад:
http://hotline.ua/tx/arctic_cooling_accelero_x1). Може поможе.
Насправді той кулер не вставляється в слот ПіСіАй, він гвинтами кріпиться до відяшки, у мене такий на х1900ХТ стоїть

Ефективний, тихий, в свій час дорогий.
Якщи такий туди стане то я думаб проблеми із перегрівом зникнуть.
Спробуй обновити драйвера і дірект ікс.
І ще скажи якої потужності у теблок живлення і фірми виробника.
Цитата(No_name @ 29.08.2009 00:16)

це не альтернатива. Радіатори на такі відяшки ставлять досить такі масивні і при тому млоща розсіювання тепла не дуже велика. Альтернативою буде причепити на його кулера стодвадцятку. Дешево і ефективно.
Я не про радіатор, я про зміну системи охолодження. тобто зняти старий радіатор, і заміть нього поставити активний новий, їх є купа для цієї лінійки відеокарт. Про масивність радіаторів взагалі не зрозумів- тобто чим масивніший радіатор, тим менша площа розсіювання?
deepfish
28.08.2009 23:29
А чи буде заміна системи охолодження виправдана? простіше причепити як я писав вище вентилятор на той радіатор зверху і потому.
Площа розсіювання мала тому що мало ребер, і вони товсті, шо неяcно.
Цитата(No_name @ 29.08.2009 00:29)

А чи буде заміна системи охолодження виправдана? простіше причепити як я писав вище вентилятор на той радіатор зверху і потому.
Площа розсіювання мала тому що мало ребер, і вони товсті, шо неяcно.
Мало ребер в якому радіаторі? Ми тут навіть про конкретні моделі не говорили, а ти вже кажеш шо в них товсті ребра.
deepfish
29.08.2009 07:30
насправді не так і багато модельок було із пасивкою у нас на ринку, асуси, гігабайти (тут ситуація краща із радіатором, але всеж таки), паліт, ІксЕфІкс(рідко зустрічалися), МСІ, Нвідіа та власне й все.
слухайте, а взагалі не дивно шо це вже 2 відяха вмирає?
deepfish
29.08.2009 10:14
Через те я й десь вище питав який в тебе блок живлення.
Цитата(Pit @ 28.08.2009 16:13)

Гарантія є, але з неї толку? Наші тернопільські "специ" і попри гарантію зідруть як за рідну маму. Мене вже одного разу розвели. Це вже 2 відяха яка працює не так як треба. Перша(моделі не пам'ятаю) накрилася (512 мб було). Завіз в сервіс, замінили. А потім кажуть шо ше тре доплатити бо попередня була на 256 мб o_O а ми поставили на 512.
хто виробник відяхи, напиши все що наипсали в гарантійці сюди, плюс скачай утилітку GPU-Z і порівняй, можеш сюди скріни повикладати
Ммоя відеокарточка GeForce 7600 GT вирішила відійти в кращий світ вічного тех-обслуговування ))). Постало питання - що купувари на заміну і мені цікава ваша думка. Приблизна цінова категорія яку я можу собі дозволити 800-1300 гривень(це приблизно, якщо є ДУЖЕ хороші варінти до 1500 можете пропонувати). Я накинув око на 9800 серію (GT, GTX, GTx+, GX2).
П,С. АТІ а також GeForce дальше 260 моделі не пропонувати.
П.П.С. Якщо ви благодійник я прийму в подарунок GeForce 295.
П.П.П.С Моя теперішня конфігурація:
Мама:Gigabyte GA-M57SLI-S4 (2 PCI, 3 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
Проц: DualCore AMD Athlon 64 X2, 2200 MHz (11 x 200) 4200+
Оперативка:2048 Мб (DDR2-800 DDR2 SDRAM)
Відео:nVIDIA GeForce 7600 GT
В мене теж була 7600 GT і теж гавкнула, якраз по закінченню гарантії
А коли це було, що придбав на заміну і наскільки часу була гарантія?
В мене теж така була, світла їй пам’ять та смерть виробнику!! Скористайся хотлайн, там багатий пошук, а потім глянь рецензію на неї на ячкомусь з авторитетних сайтів.
FT232BM, за хотлайн дякую, дуже інформативний портал.
Хто ще може щось підказати?
Ластiвочка
31.08.2009 17:55
теми по відеокарті, обговоренню, проблемам, порадам і т.д. - об"єднала
Цитата(Elrond @ 31.08.2009 18:17)

FT232BM, за хотлайн дякую, дуже інформативний портал.
Хто ще може щось підказати?
є такий гарний
сайт, там висока інформативність, можна порівняти різні продукти, і десь ще й порівняти за ціною, легко можна встановити загальну картину
і я б радив брати аті 4770, це дуже прогресивна відяха, швидка, на рівні майже 4850, в багатьох випадках випереджає 9800, а точніше скрізь

ось
ця статтяя б сам її брав, але інші плани щодо грейду компа
Всім дякую за допомогу, придбав собі GTS250.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.