Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Як зменшити шум компа?
Теревені — Форум > Комп'ютери > Hardware
x-man
от короче проблема, комп гудить дуже страшно, голосно, чують аж на коридорsmile.gif вроді як вентилятор гудить що робити можна чимось змастити чи новий брати, якшо можна то чим ) і взагалі чи є якісь ідеї по зменшенню шуму від компа ато сижу ночами, будити батьків не хочется smile.gif
Pit
Цитата(x-man @ 26.04.2009 16:37) *
от короче проблема, комп гудить дуже страшно, голосно, чують аж на коридорsmile.gif вроді як вентилятор гудить що робити можна чимось змастити чи новий брати, якшо можна то чим ) і взагалі чи є якісь ідеї по зменшенню шуму від компа ато сижу ночами, будити батьків не хочется smile.gif

В мене так гудить через те, що на вентиляторах осідає пилюка.... Позмімай кулери ( вентилятор шо в блоці живлення також) і ватною паличкою почисть їх лопаті. Сам здивуєшся скільки там бруду))) Після тоо шуміти не має. Але може бути, що зламаний сам вентелятор. Тоді прийдеться новий купувати...
zav
Безвентиляторній металобрухт вирішує пробелму!
Почніть із блоку живлення - нехай він буде з великим вентилятором. Тоді переходьте до процесора - там має бути дебелий радіотор із вентилятором, частота обертання якого керується залежно від температури процесора. На останок викидаємо вентилятор з відеокарти /можна разом із відеокартою, ібо заміна системи охолодження на ній позбавляє гарантії виробника/, й вентилятора на чіпсеті при наявності. Ще можна змінити жорсткі диски, якщо шумлять.
Або одразу придбати ноутбук, ги.

Цитата(Pit @ 26.04.2009 20:04) *
В мене так гудить через те, що на вентиляторах осідає пилюка.... Позмімай кулери ( вентилятор шо в блоці живлення також) і ватною паличкою почисть їх лопаті. Сам здивуєшся скільки там бруду))) Після тоо шуміти не має. Але може бути, що зламаний сам вентелятор. Тоді прийдеться новий купувати...

Крім лопастей ще є проблема зі змазкою валу ротору.
x-man
Цитата(zav @ 26.04.2009 21:02) *
Крім лопастей ще є проблема зі змазкою валу ротору.

чим можна змастити?
zav
Цитата(x-man @ 26.04.2009 21:59) *
чим можна змастити?

Мастило WD-40 або налогів цілком достатньо.
-=VJ=-
Цитата(x-man @ 26.04.2009 16:37) *
от короче проблема, комп гудить дуже страшно, голосно,

Реобас врятує пана.
Принаймні мене врятував.
x-man
Думаю нетреба тут реобасу, раніше ж комп не гудів, а зараз як тіки включаю то як трактор ......ВДшкою попробую і пилюку витру, прада це почалось після того коли продував комп від пилюки під сильним тиском повітря... може там шось сталось ..
Lactarius
БЖ з 12ти сантиментовим кулером. На проц мідний кулер ребрибристий) на графічку хз) якщо ігри не бавишся постав пасив.
СВІ†ЛОНОСНИЙ
Я б хотів взагалі не вимикати комп, але для цього потрібна пасивна система охолодження, яка б не продувала повітря і не збирала пилюку. Може хтось знає, чи існує вже такий винахід? smile.gif
Lactarius
http://www.eletek.ua/ru/zalman-water-cooli...plus/index.html наприклад
СВІ†ЛОНОСНИЙ
Цитата(Lactarius @ 27.04.2009 12:43) *

Цікава річ. Навть не шкода місця в кімнаті, але ціна кусається. smile.gif
І залишається вентилятор на блоці живлення.
zav
Цитата(СВІ†ЛОНОСНИЙ @ 27.04.2009 14:27) *
Цікава річ. Навть не шкода місця в кімнаті, але ціна кусається. smile.gif
І залишається вентилятор на блоці живлення.

Не залишається: http://www.thg.ru/howto/20050409/print.html
x-man
якраз ігри граю, вночі тому і гудить,.. )
deepfish
постав якісні кулери і буде тобі тихо і дешевше ніж насивки скрізь чіпляти.

А ноути теж шумлять, ну всетаки на порядок нижче але шумлять.
FT232BM
Цитата(zav @ 26.04.2009 22:11) *

З якого часу WD— мастило? WD=WaterDisplacement. Це водовитісняюча речовина, що почала працювати з 40ї спроби)) Спочатку використовувалась NASA для захисту ракет на складі від іржі.

Онтоп: Краще за все вимкнути комп, або рідкий азот або компресор холодильника на балконі.
zav
Цитата(FT232BM @ 27.04.2009 22:21) *
З якого часу WD— мастило? WD=WaterDisplacement. Це водовитісняюча речовина, що почала працювати з 40ї спроби)) Спочатку використовувалась NASA для захисту ракет на складі від іржі.

Напевно, з того часу, як нею почали змащувати... зрештою, в ній 15% мінаральної олії, ги.
FT232BM
Виробник заявлює тільки про легкі змащуючі властивості, як побічні. Зрештою для змащування куллеру можна використовувати спеціальні склади чи щось автомобільне.
What does WD-40 do?

Цитата
WD-40 fulfills five basic functions:
1. CLEANS: WD-40 gets under dirt, grime and grease to clean. It also dissolves adhesives, allowing easy removal of labels, tape and excess bonding material.
2. DISPLACES MOISTURE: Because WD-40 displaces moisture, it quickly dries out electrical systems to eliminate moisture-induced short circuits.
3. PENETRATES: WD-40 loosens rust-to-metal bonds and frees stuck, frozen or rusted metal parts.
4. LUBRICATES: WD-40's lubricating ingredients are widely dispersed and tenaciously held to all moving parts.
5. PROTECTS: WD-40 protects metal surfaces with corrosion-resistant ingredients to shield against moisture and other corrosive elements.

Хоч тут написано, що він змащує, але це не його основне призначення.
Katod
є таке мастило ксадо, пінна така штука, типу салідолу коли підшипники починали тарабанити змастив, і пішло

починати обезшумлювати окмп треба з моніторингу швидкостей обертів вентиляторів, якщо вони десь біля 3000 і більше, то точно треба знизити оберти, щоб все стало тихіше
багато залежить від вихідних матеріалів
тобто, можна за невеликі гроші зробити тихеньку систему
але точно, на проці треба куллєр поміняти, або почати з заміни термопасти, бо якщо в автора теми боксований пиньок, то термопаста висохає там удже і дуже добре, і погано проводить тепло
одним словом, якщо автору не ліньки займатись компом, то будьласка фото і конфігурацію в студію
x-man
шо сфоткати? куллера ? і конфігурацію це завтра вже дам )
zav
Цитата(FT232BM @ 27.04.2009 22:51) *
Хоч тут написано, що він змащує, але це не його основне призначення.

Ну, скажіть одним словом, що робить WD-40?
Katod
wd - 40, в простонароді ведешка, застосовуєтсья в основному для промивки частин які треба змастити, для знімання іржі, для мастильних задач ведешка надто рідка

я от, особисто, використовую ведешку для промивки деталей велосипеда, задньої втулки, цепка, касети, сисетми переключання передач, перед подальшою змазкою

для гасіння тарабаніння підшипників кочення які використовуютьс в якісних куллєрах краще брати густе мастило, воно краще заповнює щілини, і глужить тарабаніння

але, це тарабаніння чути тілльки за умов того, що оберти крильчатки не настільки шумні
x-man
відкрив комп, пилюки на палець), пилососом трошки відпилисосив, потім як подув в вентилятор що сиил... так вилетіло стіки пилюки шо ппц.... ну почистив, запшикав ВД... перестло інколи збільшуватись гудіння, але ще так трохи чути, може ше шось залежить від розташування компа ? він в мене під столом в куті, прохід повітря там ніякий
zav
Цитата(x-man @ 30.04.2009 12:53) *
але ще так трохи чути, може ше шось залежить від розташування компа ?

Таки яка частота обертання вентиляторів?
deepfish
Взагалі напиши скільки де і які кулери встановлені, да і ще скільки часу вони працюють
Katod
Цитата(x-man @ 30.04.2009 12:53) *
відкрив комп, пилюки на палець), пилососом трошки відпилисосив, потім як подув в вентилятор що сиил... так вилетіло стіки пилюки шо ппц.... ну почистив, запшикав ВД... перестло інколи збільшуватись гудіння, але ще так трохи чути, може ше шось залежить від розташування компа ? він в мене під столом в куті, прохід повітря там ніякий

от і збільшується гудінння напевне ізза того, що виставлено в біосі автоматичне регулювання обретів процессорного куллєра, коли він виходить на високі оберти, то чути, і чути дуже характерне час від часу наростання гудіння
phobos
Цитата(x-man @ 27.04.2009 10:39) *
прада це почалось після того коли продував комп від пилюки під сильним тиском повітря...

В мене була точно така сама ситуація. В компі було на два пальця пилюки але працював тихо, як тільки продув, почалися шуми. Так і згорів, бідолаха..
Кава з козявками...
Цитата

ого як мажорно))
звичайний вазілін в самий раз.
перевірено)

а може просто, термодатчики не шарять яка температура?)
x-man
Цитата(phobos @ 1.05.2009 18:54) *
В мене була точно така сама ситуація. В компі було на два пальця пилюки але працював тихо, як тільки продув, почалися шуми. Так і згорів, бідолаха..

ну я продував тому що тоді відаха глючила і були ті артефакти, але ком після продуваня ось ще працює скіки часу,..

здаєтся гудить ось цей

частоту обертання я хз як визначити, працю.ть по різному, найчастіше 18:00-02:00 і припустим якщо в біосі налаштувати на менші оберти це не зашкодить компу ?
Кава з козявками...
почисть його від пилу спочатку, і змаж кулери.
Katod
Цитата(x-man @ 3.05.2009 12:44) *
ну я продував тому що тоді відаха глючила і були ті артефакти, але ком після продуваня ось ще працює скіки часу,..

здаєтся гудить ось цей

частоту обертання я хз як визначити, працю.ть по різному, найчастіше 18:00-02:00 і припустим якщо в біосі налаштувати на менші оберти це не зашкодить компу ?

швидкість обертів куллєра. як і температура найчастіше показуються в закладці пісіхелс статус, але, можуть бути і варіанти, взагалі, це ж абіт, а там вони впроваджували чсамі гнучкі методи настройки цих параметрів, по крійній мірі про них так писали на оверклокерсах
ще, якщо не шкода 10-20 баксів, то раджу купити нормальне охолодження на відяху, от наприклад в мене така, трішки дороблена, бо двигун живиться 7 вольтами
Авантюрист
Я фігачив резистори на дріт той шо йде до кулера процесора.
Процесор так само гріється а шуму менше набагато)))
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.