Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Здоров'я немовляти
Теревені - Форум > Загальний > Дім та сім’я
Цар
В дитини проблема з животиком. Дівчинка, півтора місяці. Доктор каже, що коліки і треба лише чекати. Але чекати - це не вихід, як на мене.
Вже з дружиною обшукали все, зо змогли. Дещо знайшли, але можливо, є щось більш ефективне?
Зараз викладу те, що знайшов:
1. По-перше, вичитав, що довше дитина плаче, тим більше вона ковтає повітря, та це викликає здуття кишечника і, отже, посилює біль. Тому давати плакати не можна.
2. Жінці не можна їсти грубу клітковину і продукти, що викликають бродіння. Це капуста, горох, квасоля тощо.
3. Ще можна спробувати повернути дитину вертикально, притиснути животиком до себе, й злегка поплескати по спині. А можна, навпаки, повернути спиною й зігнути ніжки в колінах
4. Далі – газовідвідна трубка.Також можна прикласти до животику складену вчетверо, зігріту гарячою праскою пелюшку.
5. Кажуть допомагає укропна вода. Або навіть краще діють адсорбенти. Це може або товчене активоване вугілля, або суспензія білого вугілля (також із свідченням лікарів білого вугілля треба менше, воно зручніше у використанні та запорів не викликає) Може ще щось? Але усього так багато згадують....
6. Можна давати дитячі трав'яні чаї з ромашкою, м'ятою, фенхелем. Але треба, щоб чаї солодкими не були. Інакше - протилежний ефект.
Може, це щось є ефективне? І наскільки все вищезазначене діє? Будемо вдячні за поради
Біла киця
Поради досить доречні, але так, аби капітально, то нам нічного не допомагало. Лише перечекати довелося. Особливості організму. Але все, що ви згадали, не завадить. Спробуйте! в кожної дитини все індивідуально
Ластiвочка
Цитата(Цар @ 25.05.2009 18:55) *
В дитини проблема з животиком. Дівчинка, півтора місяці. Доктор каже, що коліки і треба лише чекати. Але чекати - це не вихід, як на мене.
Може, це щось є ефективне? І наскільки все вищезазначене діє? Будемо вдячні за поради

1. Перш за все переглянути харчування матері. Зеленого(щавльового) борщу часом не їла?
2. Чим годуєте доню?
Manfred
У нас таке почалося з 2 тижнів і тривало майже до 3-3,5 місяців. Купували Плантекс (екстракт фенхеля), можна також самим заварювати чаї з фенхеля та анісу. Матуся наша їла переважно варені овочі (перебрали всі можливі варіянти), з каш - гречку. Але, за великим рахунком, так ніц і не допомогло, дійсно треба просто перечекати.
гелена
4. Далі – газовідвідна трубка.Також можна прикласти до животику складену вчетверо, зігріту гарячою праскою пелюшку.
5. Кажуть допомагає укропна вода. Або навіть краще діють адсорбенти. Це може або товчене активоване вугілля, або суспензія білого вугілля (також із свідченням лікарів білого вугілля треба менше, воно зручніше у використанні та запорів не викликає) Може ще щось? Але усього так багато згадують....
6. Можна давати дитячі трав'яні чаї з ромашкою, м'ятою, фенхелем. Але треба, щоб чаї солодкими не були. Інакше - протилежний ефект.

до трубки краще не привчати, дитині то не дуже корисно і ще менше приємно...
можна ніжки підгинати до животика, класти спати на маму - на животик для профілактики, можна носити горизонтально і так "підтанцьовувати з дитиною"

чаї, води, ліки - не давати, в дитини незрілий КШТ, крім маминого молока ні до чого не пристосований
ліки спочатку можуть помагати, а потім лише погіршувати ситуацію

причину кольок (і чи то плач на кольки) досі достеменно не знають, у всіх до 3-міс минає у кого буває, треба терпіти-чекати і не втручатися в роботу дитячого організму
сподіваюся все минеться швидко smile.gif
Огiрок
В дитини проблема з животиком.

Нам допомагала укропна вода. Та ще з дитиною треба вошкатися більше, на себе класти, повертати, крутити, мусолити, розмовляти...поки не напукається і не обдєлається. rolleyes.gif
spanky
Цитата(Цар @ 25.05.2009 17:55) *
Вже з дружиною обшукали все, зо змогли. Дещо знайшли, але можливо, є щось більш ефективне?
Зараз викладу те, що знайшов:
1. По-перше, вичитав, що довше дитина плаче, тим більше вона ковтає повітря, та це викликає здуття кишечника і, отже, посилює біль. Тому давати плакати не можна.
2. Жінці не можна їсти грубу клітковину і продукти, що викликають бродіння. Це капуста, горох, квасоля тощо.
3. Ще можна спробувати повернути дитину вертикально, притиснути животиком до себе, й злегка поплескати по спині. А можна, навпаки, повернути спиною й зігнути ніжки в колінах

Дійсно,до 3 місяців у дитини іде адаптація ШКТ до їжі і повністю вирішити цю проблему не можна.Якщо жінка ще годує грудьми,нехай виключить зі свого раціону не тільки грубу клітковинну їжу,а і згущене молоко,в якому зараз одна хімія,а лікарі рекомендують для підвищення лактації.Мою малу страшенно дуло,коли я пила чай з згущеним молоком під час годування грудьми.Газовивідну трубку краще не використовувати-кишківник звикає до допомоги і нормально не працює потім.Ще давала дитині БЕБІНОС-теж полегшувало коліки,і препарат на травах.Ще в роддомі мені казали для профілактики кольок перед кожним годуванням дитину ставити на животик на 10 хв,а відразу після годування піднімати вертикально і поносити,поки дитина не відригне повітря,яке заковтує під час їжі.У мене на це йшло теж 10-15 хв.Пробувала Плантекс і чай з фенхелю від ХІПП-результату не було ніякого.
reyneke
Цитата(spanky @ 23.01.2010 11:41) *
Газовивідну трубку краще не використовувати-кишківник звикає до допомоги і нормально не працює потім.

Трубочка використовується не тільки, щоб газики відвести, а й щоб допомогти немовляті прокакатися. Якщо дитина не какає тиждень, то поставивши трубочку 1 раз на 2-3 дні, батьки дитині не нашкодять. Та й на рахунок звикання... хто-небуть де-небуть бачив дитину, якій, скажімо, рік. і яка не може самостійно в туалет сходити? Ці всі проблеми зникають з віком, якщо не до 3х місяців, то у півроку, коли дитя сідає.
spanky
Цитата(reyneke @ 23.01.2010 22:01) *
Трубочка використовується не тільки, щоб газики відвести, а й щоб допомогти немовляті прокакатися. Якщо дитина не какає тиждень, то поставивши трубочку 1 раз на 2-3 дні, батьки дитині не нашкодять. Та й на рахунок звикання... хто-небуть де-небуть бачив дитину, якій, скажімо, рік. і яка не може самостійно в туалет сходити? Ці всі проблеми зникають з віком, якщо не до 3х місяців, то у півроку, коли дитя сідає.

Так,газовивідна трубка використовується для допомоги дитині покакати,але,як я зрозуміла,у даної дитини проблема не запор,а кольки.А за звикання я написала,бо є такі батьки,які трубкою дуже зловживають і використовують її по 2-3 рази на день без потреби
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.