Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Підтримайте петицію про домашнє навчання в Україні!
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2
гелена
Думаю батькам це має бути цікаво - збираються підписи під петицією про надання права українським батькам на домашнє навчання дітей і законодавчу стимуляцію розвитку домашніх міні-садків.

Адреса петиції і повний текст тут: http://www.petition.org.ua/?action=view&id=228020
Підтримайте, будь-ласка, цю петицію. Після підпису не забувайте його активувати! Наперед дякую!

Йдеться про право (а не обов’язок) на альтернативне навчання, без школи (рос. - сімейне навчання, анг. - homeschooling)
Не для всіх, а для бажаючих.

Витяг з петиції:
«(…)в Україні право на освіту є обов’язком отримувати її лише у суворо визначеному порядку, що в свою чергу вже не є правом, а є суттєвим обмеженням прав і свобод громадян. »

«Під правом на домашнє навчання мається на увазі право будь-якої дитини, з будь-якого класу не відвідувати школу і освоювати шкільну програму поза межами школи (вдома, самостійно або з допомогою батьків чи репетиторів, в позашкільних закладах тощо), з регулярним проходженням атестації для отримання атестату про середню освіту»

«Як свідчить практика зарубіжних країн, домашнє навчання здатне дати дитині кращі знання за більш короткий строк і у безстресовій обстановці. Це безумовно сприятиме збереженню здоров’я дітей при кращому засвоєнні ними шкільної програми.»

«В систему домашньої освіти також повинні входити домашні дитячі садки (…) Це повністю вирішить проблему соціалізації і навчання дошкільнят, в тому числі тих, які не відвідують дошкільні заклади, але будуть відвідувати школу. »
Файна цьотка
повністю підтримую! Те, що зараз у нас робиться - то повний дурдом! Знаю купу людей, які для дитини наймають гувернантку, і вона займається з дітьми до п"яти років. Так от - ті діти, йдучи в школу, з легкістю можуть зразу вчитися в 4-5 класі! Вони приходять зі школи і кажуть, що вони там нічого не робили!!! Малювали, співали... А можуть же більше!!!
bulbashka_aero
Домашнє навчання? Чудова штука. Всі баптисти, євангелісти і інші -істи зможуть тримати дітей вдома і навчати чого заманеться... Ага-ага, я за dry.gif

Мовчу вже про таку неважливу річ, як вміння жити в соціумі. Цьому можна навчитися, ходячи до школи/дитсадка, але важко - спілкуючися з дорослими і адекватними в усіх відношеннях батьками і гувернантками. Бо важливі не тільки знання, а ще й уміння жити серед людей і в різних умовах.
=MAVKA=
Я проти. Така тенденція може призвести до того, що всі школи і дитсадки стануть приватними. Повідкривають приватні класи по 5 чоловік. І що тоді робити тим малозабезпеченим батькам (а таких багато), коли не зможуть дитину здати в такий заклад, бо бракуватиме грошей? Стануть дітки знову неписемними, як наші пра- і пра-прабабусі.
Репетиторство існує і зараз, воно підвищує рівень знать в позашкільний час. Кому потрібно, ті й так в "домашній обстановці" надолужують шкільну і понадшкільну програму.
zav
Цитата(=MAVKA= @ 10.09.2009 13:18) *
Я проти. Така тенденція може призвести до того, що всі школи і дитсадки стануть приватними. Повідкривають приватні класи по 5 чоловік. І що тоді робити тим малозабезпеченим батькам (а таких багато), коли не зможуть дитину здати в такий заклад, бо бракуватиме грошей? Стануть дітки знову неписемними, як наші пра- і пра-прабабусі.

Це ви що замрівялися, адже обов'язковість і безкоштовність середньої освіту ніхто цієї петицієї не скасує.

Цитата(bulbashka_aero @ 10.09.2009 13:10) *
Домашнє навчання? Чудова штука. Всі баптисти, євангелісти і інші -істи зможуть тримати дітей вдома і навчати чого заманеться... Ага-ага, я за dry.gif

Мовчу вже про таку неважливу річ, як вміння жити в соціумі. Цьому можна навчитися, ходячи до школи/дитсадка, але важко - спілкуючися з дорослими і адекватними в усіх відношеннях батьками і гувернантками. Бо важливі не тільки знання, а ще й уміння жити серед людей і в різних умовах.

Навчитися жити в соціюмі можна й по гуртках самодіяльності.
А що ви бажаєте всіх без винятку вчити християнській етиці, наприклад, це - набагато цікавіше, ги.
Zuzik
Цитата(zav @ 10.09.2009 13:51) *
Це ви що замрівялися, адже обов'язковість і безкоштовність середньої освіту ніхто цієї петицієї не скасує.

тут скоріше мова про те, якщо я правильно зрозумів, що через зростання приватних міні-шкіл може бути скорочена державна база загальноосвітніх шкіл. Типу вчитися ти можеш, але ходити пішки прийдеться кілометрів за 30... rolleyes.gif
малоймовірно що б аж так дуже. Але в нас можливе все, якщо з нього можна витрясти хоч якусь копійку. sad.gif
Блискавиця

Крім того, це дасть можливість мусульманам "навчати жінок" вдома, це означає, що нас чекає ситуація, як у Франції. Я також проти.
bulbashka_aero
Навчитися жити в соціюмі можна й по гуртках самодіяльності.

Це за умови, що батьки про такий дріб’язок не забудуть. Або не вважатимуть це неважливим.
Крім того, гурток самодіяльності (чи щось подібне) передбачає спілкування у "вузькому" колі. Серед людей з подібними інтересами або хоча б одним спільним. Але ж в житті доводиться стикатися і співпрацювати з різними людьми. І це треба уміти. Школа в цьому сенсі просто незамінна - де ще здибаєш стільки різних людей, з якими хочеш - не хочеш, а спілкуватися мусиш...
А що ви бажаєте всіх без винятку вчити християнській етиці, наприклад, це - набагато цікавіше, ги.

Я вважаю, що втирати щось про релігію неповнолітнім - злочин. Це в подальшому обмежує їх світогляд і позбавляє права вибору в сенсі релігії.

Цитата(Блискавиця @ 10.09.2009 14:09) *
Крім того, це дасть можливість мусульманам "навчати жінок" вдома, це означає, що нас чекає ситуація, як у Франції. Я також проти.

І це теж.
А зважаючи як наше міністерство звичайні "стаціонарні" школи контролює... = фактично ніяк... То можна уявити, що буде вдома...

Швидше треба писати петицію, яка б зобов’язала вчителів більш індивідуально підходити до дітей. Адже тим, хто краще вчиться, можна давати додаткові завдання і т.д. А для цього - вимагати, щоб в класах була менша кількість учнів. Щоб учитель мав змогу приділяти увагу кожному. А покладатися, що дитину фрекен Бок і Карлсон навчать... dry.gif
СВІ†ЛОНОСНИЙ
А де можна підписатися проти?
zav
Цитата(bulbashka_aero @ 10.09.2009 15:04) *
Школа в цьому сенсі просто незамінна - де ще здибаєш стільки різних людей, з якими хочеш - не хочеш, а спілкуватися мусиш...

В Інтернеті, гагага!
Нє, ашо?
Не бачу проблеми "знайти людей" - їх каґбє є довкола багато.
А може армію теж не варто скасовувати, а? Там же люди, дуже навіть різні, угу. Нє, ачьо?
p.s.
Я вважаю, що втирати щось про релігію неповнолітнім - злочин. Це в подальшому обмежує їх світогляд і позбавляє права вибору в сенсі релігії.

От як вибір релігії, то вільний, а як вибір традицій, то лише рідні. Кумедно вельми, хоч і поза темою.
Гетьман
БугогА!!!11одинадцять Вельми дивує переляк панянок щодо ініціативи, яку хочуть підписати у інтернеті, і яка шанси на подальше лобіювання має практично нульові. На злодію шапка горить, але де саме та шапка, з'ясується у подальшій дискусії із zav'ом. zav'е, вам подальше слово cool2.gif
Ластiвочка
я знаю(думаю що знаю) хлопця, який пішов до школи у 5 років. Я думаю, якщо дитина вундеркінд то можна і скоріше у школу дати...Ліпше б писали петиції порядок навести у тій школі - тіж 12 років навчання нікому не потрібні, ті ж самі тести привести до нормального виду і так далі...
гелена
Люди, ну що за реакція?

Зараз в Україні вчиться вдома біля 31 тисячі дітей
Це статистика

В Україні альтернативою навчання в школі, є навчання:
1. в індивідуальній формі (приходять додому щодня вчителі);
2. в формі екстернату (самостійне вивчення шкільної програми).

Все це можливо на даний момент лише для певних категорій дітей (хворі, вундеркінди тощо) або з якоїсь дуже поважної причини. Тобто домашнє навчання офіційно для будь-якої дитини без поважної причини неможливе. Принаймні поки що.
Але можна дати хабар і піти на екстернат будь-кому. Ми ж в Україні живемо...

В 45 країнах дозволене ДН, це нормальна альтернатива школі
Кому не підходить - не вибирайте. Нащо казати що всі МУСЯТЬ ходити до школи, бо я так хочу?
Має бути право вибору
Ластiвочка
гелена Пані, нема чого ображатись. Ви спитали думку і попросили допомоги і нема чому дивуватись коли хтось її не поділяє. Як тут вище написав пан Гетьман - воювати в інеті з вітряками - не для мене..так само будь-які акції, петиції, волання про допомогу і інше...Це віртуальний світ і нічого більше.
Питання в тему: а таку петицію в реалі підписали? маєте якісь документальні свідчення? багато людей підписалось в реалі?
zav
Цитата(Ластiвочка @ 10.09.2009 20:12) *
я знаю(думаю що знаю) хлопця, який пішов до школи у 5 років. Я думаю, якщо дитина вундеркінд то можна і скоріше у школу дати...

Як раз нічого не вийде, ібо дитина має бути психологічно готова до самостійного подолання проблем, інакше плякатиме, і я її підтримую!
d^.^b
домашнє навчання - то є доволі непогана річь, якщо в тебе вдома батьки не алкаші
гелена
Цитата(Ластiвочка @ 10.09.2009 20:35) *
гелена Пані, нема чого ображатись. Ви спитали думку і попросили допомоги і нема чому дивуватись коли хтось її не поділяє.

а хто ображається? smile.gif мене просто дивує вішання ярликів, типу "будуть баптисти і євангелісти вчити дітей вдома що захочуть"
наша сім’я, наприклад, не належить до жодної конфесії, але плануємо ДН smile.gif

щодо іншого. коли набереться 1000 підписів, петицію розрукують і відправлять адресатам
вони зобов’язані дати на неї офіційну відповідь
в наш час можна подавати і он-лайн петиції, це не проблема

перш, ніж казати що ДН таке-сяке пропоную трохи більше про нього дізнатися
ну кому цікаво звісно, це справа добровільна :

реальний досвід ДН:1. http://posobie.info/forum/viewtopic.php?t=8310
2. http://papakarp.ru/moy-opyit-semeynog-obucheniya-2/
3. http://posobie.info/forum/viewtopic.php?t=8259
4. http://shkolazhizni.ru/archive/0/n-21729/
5. частина сайту присвячена ДН, теж досвід: http://www.egodarling.ru/
6. <a href="http://digital-geda.livejournal.com/" target="_blank">http://digital-geda.livejournal.com/</a>

трохи статистики:
1. http://www.rol.ru/news/misc/news/02/12/19_023.htm
2. http://news.bbc.co.uk/hi/russian/in_depth/...000/5336996.stm
3. http://www.pravoslavie.ru/jurnal/1385.htm

тут є 4 статті про історію ДН, статистику тощо: http://homeschool.mybb3.ru/viewtopic.php?t=6
тут ще є збірка лінків: http://mama-tato.pp.ua
тут є кілька книг про сучасну освіту: http://school4you.ru/usefull.php
тут також є про школу і альтернативу дуже цікаво і багато: http://fritzmorgen.livejournal.com/54620.html

пізніше я зроблю велике зібрання лінків на статті і літературу про ДН, якщо хтось зацікавить - поділюся лінками
а ні, то ні smile.gif
я збираю лінки, бо сама цікавлюся ДН
Ластiвочка
гелена я не побачила відповіді на своє питання. дубль два:
Питання в тему: а таку петицію в реалі підписали? маєте якісь документальні свідчення? багато людей підписалось в реалі?

гелена
Цитата(Ластiвочка @ 10.09.2009 22:24) *
гелена я не побачила відповіді на своє питання. дубль два:

для чого мені підписувати її в реалі, якщо я можу це зробити простіше?
чи я маю ходити по домах і збирати підписи? нащо мені це?
достатньо зібрати підписи в неті, я про це вам сказала

Ластiвочка, що конкретно ви хочете знати?
про які свідчення в реалі? в неті теж підписують реальні люди, яких я знаю і тому числі особисто
і я знаю людей, які планують вчити дітей вдома, або просто не проти ДН в принципі
ви про це? чи про що?
Блискавиця
Цитата(zav @ 10.09.2009 16:39) *
Не бачу проблеми "знайти людей" - їх каґбє є довкола багато.
А може армію теж не варто скасовувати, а? Там же люди, дуже навіть різні, угу. Нє, ачьо?

Ну ти порівняв. Армія в Україні - це місце, куди зганяють насильно, а зараз то й взагалі невідомо навіщо. Ібо не відповідає ніяким критеріям справжньої армії.
А тут люди хочуть своїх дітей взагалі від світу відмежувати змалечку. Не забуваймо, що саме в дитинстві формуються усі найважливіші психічні характеристики людини. Її вміння жити в цьому світі і контактувати з ним. Такі обмежені закриті заклади будуть вирощувати тепличних дітей "не від світу цього". Наслідки не складно передбачити - купа несоціалізованих ідеалістів, не пристосованих до реалій справжнього життя.
Nеmesis
Цитата(bulbashka_aero @ 10.09.2009 12:10) *

Якщо подумати за загал - Ви праві. А якщо думати за виключно свою дитину - ну, немає сенсу дурити: рівень у класі завжди буде посередині - талановиті діти не вийдуть поза можливості своїх колег, а діти з проблемами не встигнуть за рештою. Але якщо чесно - мені пофіг, кого як навчають інші, дивитимусь за собою. Річ у тому, що рано чи пізно батьків не вистачатиме, чи скоріше - їхніх знань, бо ніхто не є альфою та омегою в кожній галузі науки. Тобто слід буде покласти руку на гаманець. І, звичайно, як Ви сказали - пізніше невміння жити в соціумі. Але якщо дитина дуже талановита та умна або навпаки - з великими проблемами - за, за і ще раз ЗА.
FT232BM
Ні в якому разі не варто навчати дитину окремо від інших дітей, буде тільки гірше. Вона буде не підготовлена до цього жорстокого світу гагага а
Блискавиця
Для дітей із великими проблемами вже існують спеціалізовані заклади. А для талановитих треба відповідних вчителів. Ця проблема легко не вирішується, тому що набрати цілу групу талановитих (причому "однаково" талановитих одного віку) практично неможливо. Тому для талановитих найкраще присвячувати позашкільний час - додатковими заняттями або гуртками.
Для "звичайно" здібних дітей уже зараз існують спеціалізовані гімназії.
zav
Цитата(Блискавиця @ 10.09.2009 23:15) *
Ну ти порівняв. Армія в Україні - це місце, куди зганяють насильно, а зараз то й взагалі невідомо навіщо. Ібо не відповідає ніяким критеріям справжньої армії.

Ішо, школа сильно відрязняється? Туди не гонють насильно? Вона відповідає хоч якимось критеріям?..
А тут люди хочуть своїх дітей взагалі від світу відмежувати змалечку. Не забуваймо, що саме в дитинстві формуються усі найважливіші психічні характеристики людини. Її вміння жити в цьому світі і контактувати з ним. Такі обмежені закриті заклади будуть вирощувати тепличних дітей "не від світу цього". Наслідки не складно передбачити - купа несоціалізованих ідеалістів, не пристосованих до реалій справжнього життя.

Тю... а раніше якось виживали. Коли шкіл не було, а? Це по-перше.
По-друге, ви, як багато хто, свілдомо перекручуєте тему задля залякування: питання не про відмежування дитини, а про пошуки якісної для неї освіти без марнування часу.
По-третє, школа - не єдине місце зустрічі юнаків, ой, не єдине. Й особисто я не вважаю його найголовнішим. Особисто я терпляче чекаю на час, коли мої діти підуть до школи мститися за мене вчителям, бугога! А я ж їх навчу, ой, навчу, гигигиги.

Цитата(FT232BM @ 10.09.2009 23:35) *
Ні в якому разі не варто навчати дитину окремо від інших дітей, буде тільки гірше. Вона буде не підготовлена до цього жорстокого світу гагага а

А мова не про навчання окремо, мова про навчання не в державній середньоосвітній школі, ги.

Цитата(Блискавиця @ 10.09.2009 23:42) *
Для дітей із великими проблемами вже існують спеціалізовані заклади. А для талановитих треба відповідних вчителів. Ця проблема легко не вирішується, тому що набрати цілу групу талановитих (причому "однаково" талановитих одного віку) практично неможливо. Тому для талановитих найкраще присвячувати позашкільний час - додатковими заняттями або гуртками.
Для "звичайно" здібних дітей уже зараз існують спеціалізовані гімназії.

Якщо мене не задовольнить професійний рівень учителя моєї дитини, то що я муситиму робити? Марнувати час власної дини в школі, а тоді довчати дитину за рахунок її ж відпочинку? Йа власній дитині не кат, знаєте.
FT232BM
Цитата(zav @ 11.09.2009 00:26) *
А мова не про навчання окремо, мова про навчання не в державній середньоосвітній школі, ги.

Ну судячи з заголовку теми, це про навчання вдома. Хоч в любому випадку відбір груп обдарованих дітей та навчання їх разом теж не дуже добре. Уявіть собі що окремо вчать тупих людей, окремо розумних. В тупих зразу готують до робіт силових, розумних до розумових. Наступним кроком є заборона зустрічатись з людьми іншої касти, щоб вивести чисте потомство, в той же час це починає жорстко контролювати держава... а пізніше все роботизується, а непотрібних людей розстріляють))) Подобається? Мені особисто так))), але ви ж такі анархісти-гуманісти, що не переживете цього
bulbashka_aero
Цитата(zav @ 10.09.2009 15:39) *

А де я пропонувала армію скасувати? Навпаки, це єдине, що може хлопчиків від мамусі відклеїти. Бо такі вже деякі делікатні...

Цитата(гелена @ 10.09.2009 19:28) *
В 45 країнах дозволене ДН, це нормальна альтернатива школі

Ви ж самі казали - ми в Україні живемо. Наразі у нас це не буде нормальною альтернативою, а ще одним способом бардак розвести. А у нас його хіба мало?

Цитата(zav @ 10.09.2009 15:39) *
От як вибір релігії, то вільний, а як вибір традицій, то лише рідні. Кумедно вельми, хоч і поза темою.

biggrin.gif Та я про це думала. Але не маю жодного уявлення, як дитину можна виховати поза традиціями і суспільством. Бо у мауглі теж вибір не дуже багатий...

Цитата(гелена @ 10.09.2009 20:59) *
а хто ображається? smile.gif мене просто дивує вішання ярликів, типу "будуть баптисти і євангелісти вчити дітей вдома що захочуть"

Це "вішання ярликів" базується на реальних даних. Хоча, звісно, десяток посилань не наведу - я їх не колекціоную.

Крім того, якщо вас не влаштовує шкільна програма - працюйте додатково вдома.
Мої батьки проблему "мені в школі нецікаво" вирішували досить просто - домовлялися з викладачами, щоб мені давали додаткових завдань. І вдома я завжди мала чим мізки заняти. І нічьо - вижила. І хоч ненавиджу школу досі, вважаю правильним, що батьки не зважали на моє "я туди більше не піду". Бо навіть якщо я не отримала там потрібних мені знань, я все-таки навчилася дечого важливого. Хоча б контролювати свої емоції і "збиратися з думками" коли це потрібно, а "не коли натхнення прийшло".

Цитата(Nеmesis @ 10.09.2009 22:32) *
Якщо подумати за загал - Ви праві. А якщо думати за виключно свою дитину - ну, немає сенсу дурити: рівень у класі завжди буде посередині - талановиті діти не вийдуть поза можливості своїх колег, а діти з проблемами не встигнуть за рештою. Але якщо чесно - мені пофіг, кого як навчають інші, дивитимусь за собою. Річ у тому, що рано чи пізно батьків не вистачатиме, чи скоріше - їхніх знань, бо ніхто не є альфою та омегою в кожній галузі науки. Тобто слід буде покласти руку на гаманець. І, звичайно, як Ви сказали - пізніше невміння жити в соціумі. Але якщо дитина дуже талановита та умна або навпаки - з великими проблемами - за, за і ще раз ЗА.

Я згодна, що все це складно. І згодна, що повинні бути винятки. Але домашнє навчання - це крайній випадок. Потрібні проміжні варіанти. І (боже, яка банальність) реформа освіти.
zav
Цитата(FT232BM @ 11.09.2009 00:44) *
Ну судячи з заголовку теми, це про навчання вдома. Хоч в любому випадку відбір груп обдарованих дітей та навчання їх разом теж не дуже добре. Уявіть собі що окремо вчать тупих людей, окремо розумних.

В'явив - дуже подобається!
Патамуша спільне навчання геніїв із дебілами бачу наочно, і це мені нефіґа не подобається.
Цитата(bulbashka_aero @ 11.09.2009 08:54) *
А де я пропонувала армію скасувати? Навпаки, це єдине, що може хлопчиків від мамусі відклеїти. Бо такі вже деякі делікатні...

Ну, так я ж і кажу! Треба більше армію, більше! Гигиги.

А я не хочу додатково! Я не хочу спершу дурити дитину, а потім виправляти!
Бо навіть якщо я не отримала там потрібних мені знань, я все-таки навчилася дечого важливого.

А про мене, то завелика ціна.
p.s.
biggrin.gif Та я про це думала. Але не маю жодного уявлення, як дитину можна виховати поза традиціями і суспільством.

А рідновіри знають як...
гелена
Ну ти порівняв. Армія в Україні - це місце, куди зганяють насильно, а зараз то й взагалі невідомо навіщо.

для мене садок-школа-армія-тюрма в одному рядку:
дисципліна, строгий режим, їєрархія, нав*язаний колектив, ізоляція від світу в певних стінах, навчання-дресура тощо
знайдіть 10 відмінностей smile.gif))

в школу теж зганяють насильно, хто дає дитині право вибору?
я своїй дитині дам право вибрати: хочеш вчися в школі, хочеш без школи
не бачу в тому проблеми
не варто так драматизувати про соціалізацію чи знання

А тут люди хочуть своїх дітей взагалі від світу відмежувати змалечку.

з чого ви це взяли? не весь світ що в вікні.
школа це не життя, школа це ізоляція від життя.
поки дитина в школі, вона має сидіти на уроках, це один і той же колектив на 12 років, один і той же заклад
на інше часу мало, бо ще є купа домашнього завдання
якщо додати ще гуртки чи спорт то вже життя - це суцільне навчання
в школі за 12 років діти також лишають своє здоро*я

моя думка про соціалізацію і дисципліну тут: http://community.livejournal.com/zdorovi_dity/6590.html

в сша є 2 млн хоумскулерів і 55 млн школярів
щорічно хоумскулерів більшає на 10-15%, бо батьки бачать, що школа дає мало знань, забирає занадто багато часу і здоров*я і т.п.
тупішого проведення найкращих років життя годі уявити

Такі обмежені закриті заклади будуть вирощувати тепличних дітей "не від світу цього". Наслідки не складно передбачити - купа несоціалізованих ідеалістів, не пристосованих до реалій справжнього життя.

а після школи не виходять ідеалісти? несоціалізовані? що ви взагалі маєте на увазі під соціалізацією, якщо вважаєте що її може забезпечити лише школа?

імхо, обмежений заклад - це школа, а поза школою широкий світ
от є цікава рецензія на книгу Івана Ілліча "Избавление от школ": http://www.polit.ru/science/2006/09/04/illich.html
правда він не писав про закриття шкіл як можна подумати, а про інший підхід до навчання

люди з різних міркувань обирають ДН для дітей: з фінансових, релігійних, з міркувань безпеки, з бажання дати дитині свободу і право вибору тощо

я хочу дати дитині більше свободи, більше знань, більше спілкування, зберегти здоров*я, а ще ДН дасть можливість більше часу проводити з дитиною, бо зараз відчуження в сім*ях через роботу і навчання цілими днями стало нормою, а це не є правильно
ну і плюс - з міркувань безпеки.

zav
Цитата(гелена @ 11.09.2009 09:49) *
а після школи не виходять ідеалісти? несоціалізовані? що ви взагалі маєте на увазі під соціалізацією, якщо вважаєте що її може забезпечити лише школа?

Тут пригадується жарт "99% маніяків учились у школі, тому школа - злочинний заклад!", ги.
Богуслав
підтримую. домашня освіта це хороша альтернатива для тих хто може собі це дозволити.
-=VJ=-
Цитата(гелена @ 10.09.2009 12:09) *
Підтримайте, будь-ласка, цю петицію. Після підпису не забувайте його активувати! Наперед дякую!

Я б підтримав - якби чув хоч про якусь дію таких петицій окрім того, що в інтернеті тепер світиться десяток раз моє прізвище з контактами.

Мовчу вже про таку неважливу річ, як вміння жити в соціумі. Цьому можна навчитися, ходячи до школи/дитсадка

Може хочете "на зону"? Тем ще швидше вчать "жити в соціумі".

Цитата(=MAVKA= @ 10.09.2009 13:18) *
Я проти. Така тенденція може призвести до того, що всі школи і дитсадки стануть приватними.

Мені повилазило, чи я там жодного слова про приватизацію шкіл не бачу?

Цитата(Блискавиця @ 10.09.2009 14:09) *

Ті, хто хочуть навчати вдома - і так їх навчають.
гелена
Це "вішання ярликів" базується на реальних даних. Хоча, звісно, десяток посилань не наведу - я їх не колекціоную.

ну знаєте, часи змінилися
це почалося з того в сша, що вчили вдома захотіли люди релігійні,а далі переваги ДН оцінили інші батьки
і зараз не можна казати що ДН лише для віруючих, бо це далеко не так

ну і ДН - це не лише домашнє навчання, зовсім ні
просто нема більш підходящого терміну
це швидше ПОЗАшкільна освіта за шкільною програмою

круто smile.gif
весь дитина в школі, вчить одне, а я їй ще іншу програму придумаю - хай загнеться
а ЖИТИ коли якщо всі дні сидіти в школі, а по вечерах готувати домашнє і вчити ще щось інше?

це не життя, це каторга
всі дорослі люблять ходити на роботу? а школа для дитини - це тяжка і неоплачувана робота протягом 12 років

при тому, що вона забирає більше, ніж дає, бо класно-урочна система є неефективна в плані навчання, а спілкування 10-20 хв на перерві не дає розуміння життя чи вміння вижити на вулиці, там де все інакше
так що дає школа? багато випускників не вміють грамотно писати, не люблять читати, про дисципліну забувають миттю за порогом школи, не вміють спілкуватися, не можуть подбати про себе,не є самостійними чи відповідальними тощо
все вищеперелічене залежить від характеру, темпераменту, від оточення, сім’ї в першу чергу, а зовсім не від того чи ходила дитина до школи
бо наразі ходять всі, але з різним результатом
-=VJ=-
Швидше треба писати петицію, яка б зобов’язала вчителів більш індивідуально підходити до дітей.

Уявляю це собі - над кожним вчителем стоїть з батогом співробітник спецслужби і за кожний "неіндивідуалізм" - по спині, по спині.

Цитата(Ластiвочка @ 10.09.2009 20:12) *
я знаю(думаю що знаю) хлопця, який пішов до школи у 5 років.

Вже двох.

Цитата(zav @ 10.09.2009 20:53) *
Як раз нічого не вийде

Ні, ну я завжди знав, що пан про мене невисокої думки - але щоб настільки...

пані хоче сказати, що наразі в школи не заганяють насильно?
Чи може наші школи "відповідають критеріям справжньої школи"?
ggggg.gif
гелена
Цитата(zav @ 11.09.2009 09:54) *
Тут пригадується жарт "99% маніяків учились у школі, тому школа - злочинний заклад!", ги.

100% smile.gif))

хто вчиняє в школі стрілянину? учні!
"тому що соціалізовані" (с)

Цитата(Богуслав @ 11.09.2009 09:55) *
підтримую. домашня освіта це хороша альтернатива для тих хто може собі це дозволити.

мені мама з Австралії казала, що вони вибрали ДН, бо їм воно обійдеться дешевше
з двома дітьми їй вигідніше бути вдома, ніж працювати і працювати і оплачувати садок+школу

я думаю що і нас ДН обійдеться дешевше, ніж 12 ркоів школи

якщо можна вірити статистиці даній в книзі Стіва Біддалфа, то в Велькобританії 60% батьків не віддають дітей в садки, а догялдають за ними вдома до 5-річного віку, поки не починається підготовка до школи
по школі статистики нема, але садок це теж показаво
переказ книжки і лінк на скачування тут: <a href="http://community.livejournal.com/zdorovi_dity/5666.html" target="_blank">http://community.livejournal.com/zdorovi_dity/5666.html</a>
там є дуже цікава класифікація батьків по їх ставленню до виховання дітей smile.gif

Цитата(-=VJ=- @ 11.09.2009 10:06) *
Я б підтримав - якби чув хоч про якусь дію таких петицій окрім того, що в інтернеті тепер світиться десяток раз моє прізвище з контактами.

ну я думаю, що крім петиції будуть вживатися ще інші заходи, але спочатку було би добре отримати на неї офіційну відповідь
для цього потрібно хоча би 1000 голосів

та й річ в іншому - влада має знати про настрої батьків і чим викликане бажання мати право в будь-який момент почати вчити дитину вдома:
"Найбільше батьків хвилюють: недостатній рівень безпеки дітей в школах, різке погіршення стану здоров’я школярів вже після першого року навчання (падає зір, проблеми з хребтом від постійного сидіння, від носіння заважких шкільних ранців, через неякісне харчування, неякісний матеріал підручників), а також низький рівень знань через брак навчальних матеріалів, переповненість класів, некомпетентність вчителів тощо.
С‎тистика свідчить про те, що здоров’я українських школярів погіршується, рівень знань і безпеки дітей знижується, натомість рівень дитячої злочинності і насильства щодо дітей росте. Але не у кожному населеному пункті є можливість обрати кращу і безпечнішу школу з кількох."

-=VJ=-
Хоч в любому випадку відбір груп обдарованих дітей та навчання їх разом теж не дуже добре.

Ага, правильно - хай краще усі будуть однаково тупі.

В тупих зразу готують до робіт силових, розумних до розумових.

Це - плід Ваших особистих збочень, нема чого його приплітати до розмови.

Рекомендую самій відправитись туди.
Після повернення - поговоримо.

Але не маю жодного уявлення, як дитину можна виховати поза традиціями і суспільством. Бо у мауглі теж вибір не дуже багатий...

Не маєте - вивчайте досвід інших, а не пишіть, що це неможливо.

Власюк
гадаю, недалеко вже той час, коли завдяки жебрацьким "подачкам" держави зі школи повтікають геть усі нормальні вчителі, і там "кістяком" стане (ба, вже й стала) така братія: корупціонери, котрі вчитимуть чи просто ставитимуть оцінки тільки за "подарунки" і гроші, молоді випускники, котрі завдяки хабарям закінчили вуз і прийняті на роботу в школу - не батьки же їх наймають ( знаю немало таких "молодих" вчителів, котрі хоч трошки складнішу задачу не розв'яжуть без шпаргалки), і ще залишаться різні інваліди інтелектуальної праці, маразматичні пенсіонери, алкаші і збоченці-педофіли...

От у такий "калєктів" доведеться віддавати діток "соціалізуватися"... от там наші дітки дійсно побачать нутрощі життя...
може, варто дати дітям шанс на кращі умови навчання, кращу освіту, кращих фахівців? коли вчитель працюватиме з п'ятьма-сімома учнями, то це краще, ніж з двадцятьма сімома...

особисто я за розширення можливостей для навчання. Під петицією підписався. Голосую "за" обома руками. (До речі, в США, Канаді, Росії не дурніші люди живуть, як у нас).
Блискавиця
Ви ж самі казали - ми в Україні живемо. Наразі у нас це не буде нормальною альтернативою, а ще одним способом бардак розвести. А у нас його хіба мало?

Цілком погоджуюся. Сучасна українська школа - це зразок українського суспільства в цілому. Що у школі - те і в суспільстві. Якщо навчати дітей вдома - ви їх привчите жити у штучному суспільстві, якого не існує наразі в Україні. Це призведе лише до нервових зривів і депресій, коли дитині доведеться шукати роботу і своє місце у цьому грьобаному суспільстві.
Розумію, що для своєї дитини хочеться всього найкращого, але домашнім навчанням цього не досягти.
zav
Цитата(Блискавиця @ 11.09.2009 13:35) *
Цілком погоджуюся. Сучасна українська школа - це зразок українського суспільства в цілому. Що у школі - те і в суспільстві. Якщо навчати дітей вдома - ви їх привчите жити у штучному суспільстві, якого не існує наразі в Україні. Це призведе лише до нервових зривів і депресій, коли дитині доведеться шукати роботу і своє місце у цьому грьобаному суспільстві.
Розумію, що для своєї дитини хочеться всього найкращого, але домашнім навчанням цього не досягти.

По-перше, може саме завдяки домашньому навчання це суспільство нарешті з'явиться?
По-друге, раджу вам прислухатися до порад пана VJ про виправні заклади, наприклад. Вони надзвичайно соціялізовані!
По-третє, а може це ви, як батьки, слабкі? Може це особисто ви не можете виховати дитину, й пхаєте її то в садочок, то в школу, то в армію? А може я таки можу самотужки впоратися, ще й краще за садочок-школу-армію? Обміркуйте.
bulbashka_aero
А пани не помітили цю цікаву тенденцію? Бажання навчати дітей вдома виникає через недосконалість навчальних закладів. Тож замість того, щоб тиснути на державу і вимагати усунути недоліки - пани просто воліють від них втекти. Від того, що ви в підвалі пересидите, реальний світ ніде не дінеться. Тож чого ви хочете вдома навчити дітей? ховатися від проблем? В принципі, теж вихід - а я закрию очі і бабай десь дінеться.
Пам’ятаєте оту комедію, де сім’я від ядерної війни в підземному бункері ховалася? dry.gif

Цитата(zav @ 11.09.2009 14:33) *
По-третє, а може це ви, як батьки, слабкі? Може це особисто ви не можете виховати дитину, й пхаєте її то в садочок, то в школу, то в армію? А може я таки можу самотужки впоратися, ще й краще за садочок-школу-армію? Обміркуйте.

Зрештою, ваше право.
Потім поділитесь досвідом.
-=VJ=-
Якщо навчати дітей вдома - ви їх привчите жити у штучному суспільстві, якого не існує наразі в Україні.

Пані живе в якихось своїх мріях.
Суспільство шкільне не має жодного стосунку до суспільства реального дорослого. Тільки дівчатам це менше видно, бо вони рідше по зубам в школі отримують від сильніших за них, тож на Вашому прикладі ми можемо спостерігати результат. Хоча останнім часом бачу повернення ситуації на краще - відеоролики, як дівчата одна одній в школі пики товчуть, починають на ютубі брати гору над "хлопчачими" - значит скоро і це зміниться.

Це на досвіді скількох вихованих дітей зроблено такі висновки?

Цитата(bulbashka_aero @ 11.09.2009 16:05) *
А пани не помітили цю цікаву тенденцію? Бажання навчати дітей вдома виникає через недосконалість навчальних закладів.

Не зовсім - через недосконалість системи і суспільства в цілому. І виправленню це не підлягає.

замість того, щоб тиснути на державу і вимагати усунути недоліки

Коли панну затисне в кутку гвалтівник, якщо не секрет - пані буде кричати "міліція", тиснути на державу і вимагати його покарати, чи спробує дати йому по зубам і втікти?

Тож чого ви хочете вдома навчити дітей? ховатися від проблем?

Боротися з проблемами.
А не намагатися вижити.

Зрештою, ваше право.

Взагалі-то гілка народилась через те, що ми цього права позбавлені.
zav
А пани не помітили цю цікаву тенденцію? Бажання навчати дітей вдома виникає через недосконалість навчальних закладів. Тож замість того, щоб тиснути на державу і вимагати усунути недоліки - пани просто воліють від них втекти.

Цього я й учитиму дитину вдома, бо школа цього не вчить ніразу.
Блискавиця
Це дитячий протест проти школи). Точніше по-дитячому. Ну понавчаєте ви своїх дітей вдома, а університет ви теж свій домашній відкриєте? І потім вдома ж своїх дітей і працевлаштуєте? Думаєте на університет або на роботодавців справить враження, що дитина навчалася вдома? А на їхніх колег по роботі?
zav
Цитата(Блискавиця @ 11.09.2009 22:19) *
Це дитячий протест проти школи). Точніше по-дитячому. Ну понавчаєте ви своїх дітей вдома, а університет ви теж свій домашній відкриєте? І потім вдома ж своїх дітей і працевлаштуєте? Думаєте на університет або на роботодавців справить враження, що дитина навчалася вдома? А на їхніх колег по роботі?

Ви так кажете, наче астетат спрвить враження.
Є ЗНО, є резюмє, є ще баоато чого й аж ніяк не із СеШу чи ВиШу.
Хоча родинна приватна справа теж має право на життя, ги.
p.s. До речі, так, після 18 років людина вільна сама обирати шлях, ги.
Шмарко
во бліна понакуповують за взятки дипломи у вишах - і вже нев*бенні специ. Та простий робітник шо сам вдома вчився в сто раз лучче такого грьобаного віипускника дєржавного вишу.
Блискавиця: +10 % за пунктом правил 2.2.2.
гелена

я так розумію, у вас залишилися лише дитячі аргументи smile.gif))

1. незалежно від того чи дитина вчилася вдома чи в школі вона повинна здати іспити і отримати атестат про освіту
2. вуз? будь-який за бажанням. а в чому проблема? кожен має право здати іспити і вступити до вузу
3. для хорошого спеціаліста завжди робота знайдеться, з дипломом чи без
4. людину поважають за якості. а шеф і колеги до речі, можуть навіть не знати, що людина вчилася вдома. не на лобі ж пише? smile.gif
5. я взагалі вважаю, що найкраще людини працювати на себе, а не на чужого дядю. і так будемо вчити smile.gif
-=VJ=-
Це дитячий протест проти школи). Точніше по-дитячому.

Лише одне питання - пані колись били в школі?

ПІсля відповіді я тоді відповім і на інші питання типу "домашній університет".

Бо ці, вибачайте вже на слові, пости про "соціалізацію" і "правильне навчання" вже задовбали. Тим паче, коли люди чомусь усвідомлюють, що в армію дитину краще не посилати, а от про школу такого чомусь не думають. Виходить "Пастернака не читав, але підтримую".
Шмарко
вдома люди теж можуть навчитися і комп\ютерній грамотности, і електрики, і будувати, і читати, і штукатурити, сварщиком можна від батька навчитися. А в школах ніхрєна не вчать мудрого. ну поможуть мені інтіграли, косінуси-шмакосінуси фундамент заливати, стіну зводити чи на мерсі їздити? хрєна с два. а домашня школа ПОМОЖЕ.
zav
Цитата(Шмарко @ 12.09.2009 13:43) *
ну поможуть мені інтіграли, косінуси-шмакосінуси фундамент заливати, стіну зводити чи на мерсі їздити? хрєна с два.

Поможуть, якщо не йолоп, і байдуже, де навчать - у школі чи вдома.
Шмарко
Цитата(zav @ 12.09.2009 18:48) *
Поможуть, якщо не йолоп, і байдуже, де навчать - у школі чи вдома.

не перебільшуй, бо ці інтіграли - то твої дешеві понти
Блискавиця: +10 % за пунктом правил 2.2.
Огiрок
Цитата(гелена @ 10.09.2009 12:09) *
Думаю батькам це має бути цікаво - збираються підписи під петицією про надання права українським батькам на домашнє навчання дітей і законодавчу стимуляцію розвитку домашніх міні-садків.

Давно потрібно зробити можливість закінчувати школу заочно. Звичайно з контролєм два раза на рік програми. Хто захоче нехай вчиться де хоче і як хоче. А здавати контрольні/екзамени вперед екстерном, то нема проблем.

В мене від школи залишились спогади марно витраченого часу тупого сидження за партою і вислуховуння того, чого я знав, всякі розборки і воплі педагогів і дебільні мекання-бекання двоєчників.
Іншими словами вважаю, що в мене школа вкрала багато часу, вкрала частку дитинства та молодісті.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.