Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Overclock problem
Теревені — Форум > Комп'ютери > Hardware
SETone
Материнка ECS L7VMM2
CPU AMD Duron 1.4 GHz

захотілося мені його розігнати...почитав літератури полазив по форумах і почав процедуру. Розганяв через БІОС. Я його розігнав до 1601 MHz, але мені цього стало мало і розігнав по максимуму, незнаю скільки він набрав мегагерц бо комп не включається((. Опис цього стану: врубую комп, комп гудить все як має бути, але монітор в режимі очікування і в біос я не можу попасти...

ХТО НЕБУДЬ ЗНАЄ З ЧИМ ЦЕ ЗВ"ЯЗАНО? чи проц полетів чи шо...
deepfish
для початку збий налаштування біосу.
FT232BM
Цитата(No_name @ 11.10.2009 10:49) *

Ну так, може подіє.
Є варіант, що ти просто місточка спалив південного, коли частоту шини підвищував.
Респект автору що overclock правильно написав, а не як деякі overlock, а то б він попав би у рострільний список grammar nazi.
SETone
Цитата

як? ВИТЯГНУТИ БАТАРЕЙКУ?
FT232BM
Цитата(SETone @ 11.10.2009 11:07) *
як? ВИТЯГНУТИ БАТАРЕЙКУ?

По-перше: в мануалі до мамки є спосіб без витягання батарейки.
По-друге: так, можна витягнути і батарейку.
SETone
тут така жесть...врубується системний на 2-3 сек і вирубується зразу сам

це може бути блок живлення?
deepfish
Цитата(SETone @ 11.10.2009 10:28) *
тут така жесть...врубується системний на 2-3 сек і вирубується зразу сам

це може бути блок живлення?

Циклічно чи одиночно?
То що там із збиванням біосу? Зробив?

Машика стара, на мат. платі конденсатори неберемені?
SETone
я витягнув батарейку і запхав знову, по ідеї мав би біос збитися. Але комп не встигає врубатись. Я вмикаю він тупо гудить 2-3 сек, за які екран не врубується, і виключається. Після цього цого включити неможливо, треба витягнути і запхати штекер в розетку.
Кава з козявками...
лол, тре було перемичку просто переставити...
батарейки витягують коли пароля стоїть.

батарейку тре витягнути, ввімкнути комп, вимкнути, і впхнути назад.
але тре було перемичку переставити прост.
можливо в пауер менеджері в bios налаштування злетіли, я хз)
SETone
шо за перемичка?
deepfish
Нажміть для перегляду прикріпленого файлу
от червоним кругом вона позначена.
Її слід переставити на 2 і 3 контакт.
Якщо у тебе там нема перемички а просто 1 контакти то їх слід заскнути на секунд 10.
SETone
Ура паше!!!!!!!правда проц вернувся на попередні частоти.... і при загрузці видає помилку "CMOS checksum error - Defaults loaded"
deepfish
от і чудово.
тепер тобі слід просто налаштувати біос. і всьо.
SETone
Всім дякую за допомогу))) яб і рейтинг підняв але не маю поки що права=)
FT232BM
Цитата(SETone @ 11.10.2009 12:13) *
Ура паше!!!!!!!правда проц вернувся на попередні частоти.... і при загрузці видає помилку "CMOS checksum error - Defaults loaded"

Не спіши радіти. Точнісінько така помилка була, коли у товариша згорів південний міст. Як я вище казав таке ймовірно. Комп може з нею завантажуватись, але якщо вона повторюватиметься, то це означає, що смерть містка близько. Його заміна не рентабельна, тре мамку купувати. Але якщо ж працює, то файно)))
Katod
Цитата(FT232BM @ 11.10.2009 14:06) *
Не спіши радіти. Точнісінько така помилка була, коли у товариша згорів південний міст. Як я вище казав таке ймовірно. Комп може з нею завантажуватись, але якщо вона повторюватиметься, то це означає, що смерть містка близько. Його заміна не рентабельна, тре мамку купувати. Але якщо ж працює, то файно)))

північний, Grammar nazi
там напевне що північний віа або ще якась какашка, якщо автор буде піднімати напругу, то хай дивиться акуратно, навіть якщо комп запустився і завантажилась операційка, раджу якимись утилітками перевірити напругу на проці, бо інженери в елітгрупі думають часто невідомо чим (приклад ляпсуса, чувак ледь не спалив собі проц)
взагалі, SETone, напиши конкретніше клнфігурацію компа, судячи з того що ти пишеш про розгін, можна зробити висновок, що може бути ти гнав по шині, а зпіввідношення ДРАМ ФСБ не зкинув, і комп не запускався не ізза крайніх частот проца, а ізза того, що пам"ять незмогла працювати на високих частотах
-=VJ=-
Цитата(SETone @ 11.10.2009 08:55) *
Материнка ECS L7VMM2
CPU AMD Duron 1.4 GHz
захотілося мені його розігнати

І де беруться такі комп"ютерні генії. Обнуляти БІОС не вміє, визначати помилки - теж, але створювати вже навчився професійно.
Краще навчись заробляти на потужніші комплектуючі, а не страждати студентськими дурницями типу "розгону".

Цитата
ізза

Тут і Grammar nazi не треба...
Katod
в адвансет чіпсет фічерс є драм клок/драйв контрол, там виставляється частота пам"яті, тільки треба знати, на яку частоту розрахована пам"ять, це можна глянути на планочці пам"яті, положення бай СПД, це асинхронна робота драм/фсб

і щоб там нічого не полетіло, заміни радіатори, або постав, якщо нема, на північному і на південному мостах, навіть якщо є на північному, перевірь свіжість термопасти, відполіруй радіатор процессора, ну, і взагалі, тримай комп без пилюки

Цитата(-=VJ=- @ 11.10.2009 22:19) *
І де беруться такі комп"ютерні генії. Обнуляти БІОС не вміє, визначати помилки - теж, але створювати вже навчився професійно.
Краще навчись заробляти на потужніші комплектуючі, а не страждати студентськими дурницями типу "розгону".

Тут і Grammar nazi не треба...

ні, розгін це цікаво, але, звичайно треба все з головою робити
от наприклад, ряд проців випускаються на основі одного кристала, який розрахований на якусь максимальну частоту, без підняття штатної напруги, ряд цих компів має розкид по цінам, якщо є голова і прямі руки, навіщо платити більше, купляється процессор найдешевший з лінії і робиться найдорожчим, головне щоб материнська плата давала це зробити
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.