Прикмет, як відомо, безліч.
Багато хто в них вірить, багато хто ні.
Я якось ні до тих, ні до тих, бо не перевіряв і не цікавився. Але тут от тема одна з"явилася на жіночому форумі, то аж самому цікаво стало - спеціально повибирав дописи щодо однієї прикмети:
1 - Вагітній жінці не можна доторкатися до обличчя, якщо щось налякало її, інакше у дитини будуть родимі плями.
2 - у мене мама злякалася і схопилася за живіт, у мене тепер на пам'ять на животику її долоня залишилася.
3 - У моєї співробітниці під час її вагітності померла тітка, вона з переляку схопилася за обличчя, і як наслідок у дитини - родима пляма на обличчі.
4 - моя бабуся, побачивши павука, злякалася і схопилася рукою за лоб (вона сама розповіла) - тепер у дядька на лобі родима пляма, він все життя з чубчиком ходить (добре, що гени і тестостерон дозволяють таку зачіску)
5 - З приводу переляків, хапання і т.д. Дівчата, перевірено на собі. Хочете вірте, хочете ні. Може коли небудь викладу фотку малої.
У чоловіка мого звичка була, коли я готую щось на кухні, підходити до мене ззаду, пообніматися, за плечико гризнути (ну ніжності у нас такі). Один раз куснув дуже сильно, я ще сказала - "не жени, у дитини пляма буде".
Дівчата, можете не вірити - у малої, на лівому плечі, родима пляма, розміром в 10 коп. монету, у формі прикусу. Видно навіть чітко два верхніх зуба. Як небудь зафотаю - викладу.
Ми в пологовому будинку побачили - прифігіли. Одночасно, типу, "а пам'ятаєш?".
6 - про переляк і плями навіть не знаю, сама бачила дитину, у якої була родима пляма на грудях, там же його мати приклала руку, коли злякалася пожежі.
7 - Щодо переляків - збувається. Моя родичка в грозу від звуку грому злякалася і з переляку схопила себе за попу (ну щоб за обличчя не хапатися) і у малої там родима пляма. А подружки мама порізала мізинець - і у подруги там тонка продовгувата родимка.
То які у вас думки щодо прикмет в цілому і конкретно цієї зокрема? Невже правда? Чи просто домисли та збіги?