Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Прикмети та вагітність
Теревені - Форум > Загальний > Дім та сім’я
-=VJ=-
Прикмет, як відомо, безліч.
Багато хто в них вірить, багато хто ні.
Я якось ні до тих, ні до тих, бо не перевіряв і не цікавився. Але тут от тема одна з"явилася на жіночому форумі, то аж самому цікаво стало - спеціально повибирав дописи щодо однієї прикмети:

1 - Вагітній жінці не можна доторкатися до обличчя, якщо щось налякало її, інакше у дитини будуть родимі плями.

2 - у мене мама злякалася і схопилася за живіт, у мене тепер на пам'ять на животику її долоня залишилася.

3 - У моєї співробітниці під час її вагітності померла тітка, вона з переляку схопилася за обличчя, і як наслідок у дитини - родима пляма на обличчі.

4 - моя бабуся, побачивши павука, злякалася і схопилася рукою за лоб (вона сама розповіла) - тепер у дядька на лобі родима пляма, він все життя з чубчиком ходить (добре, що гени і тестостерон дозволяють таку зачіску)

5 - З приводу переляків, хапання і т.д. Дівчата, перевірено на собі. Хочете вірте, хочете ні. Може коли небудь викладу фотку малої.
У чоловіка мого звичка була, коли я готую щось на кухні, підходити до мене ззаду, пообніматися, за плечико гризнути (ну ніжності у нас такі). Один раз куснув дуже сильно, я ще сказала - "не жени, у дитини пляма буде".
Дівчата, можете не вірити - у малої, на лівому плечі, родима пляма, розміром в 10 коп. монету, у формі прикусу. Видно навіть чітко два верхніх зуба. Як небудь зафотаю - викладу.
Ми в пологовому будинку побачили - прифігіли. Одночасно, типу, "а пам'ятаєш?".

6 - про переляк і плями навіть не знаю, сама бачила дитину, у якої була родима пляма на грудях, там же його мати приклала руку, коли злякалася пожежі.

7 - Щодо переляків - збувається. Моя родичка в грозу від звуку грому злякалася і з переляку схопила себе за попу (ну щоб за обличчя не хапатися) і у малої там родима пляма. А подружки мама порізала мізинець - і у подруги там тонка продовгувата родимка.

То які у вас думки щодо прикмет в цілому і конкретно цієї зокрема? Невже правда? Чи просто домисли та збіги?
Twinkle
У мене така ж ситуація, як і у Вас, пане -=VJ=-: особисто не перевіряла і особливо ніколи тим не цікавилася. Але теж таке не раз чула. У мене в селі є жінка, в якої все лице в нерівномірних насичено-рожевих плямах, то мені бабця розповідала, що це, властиво, пов'язане якось з тим, що її мама чогось перестрашилася при вагітності (вже точно не пригадаю, чого саме).

Та все ж незрозумілим залишається фізичний механізм втілення цієї прикмети. Бо, скажімо, сильний переляк вагітної жінки може потім якось позначитися на фізичному чи навіть психічному здоров'ї дитини, але от такі речі... Якось важко в те віриться.
Ластiвочка
не знаю наскільки то правда, але я забобонна троха. Хоча якщо логічно мислити : коли людина лякається то вона не думає ловитись їй за щось чи ніsmile.gif
З забобонів точно знаю, що не можна різати мнясо в неділю, стригтися кажуть не можна...але то таке..хто зна
bulbashka_aero
Можна я свою думку грубо висловлю?
Ідіотизм. Така просто тотальна нездатність мислити.
Хоча можна дисер захистити про "механізми виникнення пігментних плям"
WTF?
це все має логічне пояснення.
є така прикмета, що вагітній не можна в'язати спицями - типу, дитятко може заплутатись у тих нитках. тобто, у пуповині.
насправді ж, вагітна, котра в'яже, мало рухається. це може негативно позначитися на здоров'ї дитини, ібо через надмірну нерухливість матері вона має всі шанси заплутись у пуповині.
але це не означає, що мати повинна стрибати й бігати. всього повинно бути в міру.
Саляма
знаю таку прикмету: дві полоски на тесті - до вагітності
Neorlandina
я знаю іншу прикмету - якщо чоловік лазить по жіночих форумах, значить скоро матиме дітей.
То шо, Віджею, коли очікуєте нащадка?
yushchenko
Цитата(-=VJ=- @ 29.10.2009 11:11) *
Прикмет, як відомо, безліч.
Багато хто в них вірить, багато хто ні.
Я якось ні до тих, ні до тих, бо не перевіряв і не цікавився. Але тут от тема одна з"явилася на жіночому форумі, то аж самому цікаво стало - спеціально повибирав дописи щодо однієї прикмети:

[i]1 - Вагітній жінці не можна доторкатися до обличчя, якщо щось налякало її, інакше у дитини будуть родимі плями.

2 - у мене мама злякалася і схопилася за живіт, у мене тепер на пам'ять на животику її долоня залишилася.

То які у вас думки щодо прикмет в цілому і конкретно цієї зокрема? Невже правда? Чи просто домисли та збіги?
Мда, без слів. Маячня тотальна.

За таких прикмет у мене мало б родитись негритятко - суцільна родимка.
Psihopadka
Зранку нудить і не хочеться йти в школу.Явна ознака вагітності)))
Torry
Моя бабуся, колись вагітна моїм дядьком, злякалася собаки і схватиляся з шию. Тепер на тому місця в дядька родиме п*ятно) Так що,мабуть,правда) Я теж багато разів про таке чула)

А ще в моєї однокласниці над оком родиме п*ятно. Вона каже,що це її мама щось перелякалась,коли була вагітна і схватилясь за око.
Олеська
Є ще такі прикмети:

1. Те, чим займається, як кажуть, для душі вагітна жінка - тим захоплюватиметься і дитина. Тобто: мамуся з захопленням читає - дитина захоплюватиметься книгами; подорожує - дитину теж не втримаєте на місці і теде.

2. Не знаю чому, але вагітним не бажано обрізати волосся.

3. Не бажано шити та в"язати - кажуть, що дитя буде обвите пуповиною.

4. Не можна злословити та допускати погані думки.
Ластiвочка
і семочки не можна їсти, бо буде слинитись дитяsmile.gif
(не знати чи правда то чи нє)
zav
Цитата(Олеська @ 3.01.2010 19:55) *

4. Не можна злословити та допускати погані думки.

Брехня, як виявилося.
Олеська
Цитата(zav @ 3.01.2010 20:14) *
Брехня, як виявилося.

Щодо шиття і в"язання - можливо. А от щодо злослів"я - в принципі негарно те якось.)
zav
Цитата(Олеська @ 3.01.2010 20:16) *
Щодо шиття і в"язання - можливо. А от щодо злослів"я - в принципі негарно те якось.)

Фіґня-фіґньой.
Виховувати треба бо.
Олеська
Цитата(zav @ 3.01.2010 20:32) *
Фіґня-фіґньой.
Виховувати треба бо.

Ой, тільки не треба казати, що Ви свою дитину будете виховувати з допомогою матюка та палиці. Не повірю ніколи.)))

До речі, а виховання дійсно починається вже з материнської утроби.
yushchenko
Цитата(Олеська @ 3.01.2010 21:44) *
Ой, тільки не треба казати, що Ви свою дитину будете виховувати з допомогою матюка та палиці. Не повірю ніколи.)))

А де там куточок?
Олеська
Цитата(yushchenko @ 3.01.2010 21:45) *
А де там куточок?

Не можу відповісти напевно - на жаль не пам"ятаю світлого моменту власного перебування в лоні матері.
Ластiвочка
я знаю точно, що вагітним не бажано щось просити(сусіди, співробітники і ти ди). Можливо людина не має чи не можедати їй те, що вонапросить, а натомість може побажати зла...як то воно там у екстрасенсів називається? порча? сглаз?
Безбожник
Цитата(Ластiвочка @ 3.01.2010 21:59) *
я знаю точно, що вагітним не бажано щось просити(сусіди, співробітники і ти ди). Можливо людина не має чи не можедати їй те, що вонапросить, а натомість може побажати зла...як то воно там у екстрасенсів називається? порча? сглаз?

Нє. Буду спорить. Воно трохи не так. Просити не можна у жєнщін. Бо порча - забезпечена. А в чоловіків можна. Вони якшо шось і портять жінкам, то геть в іншому плані. Думаю не тре Вам Ластівочко розжовувати, про цю порчу з боку мужиків ?
Чи тре ?
-=VJ=-
Цитата(zav @ 3.01.2010 20:14) *
Брехня, як виявилося.

А щодо переляків і хапань?
zav
Цитата(Олеська @ 3.01.2010 20:44) *

Як це стосується вагітності?
Цитата(Олеська @ 3.01.2010 20:44) *

Надто сумнівне твердження.
ВакуОлька
Так склалось, що постійно всі повір"я намагаюсь тлумачити логічно..

Цитата(Олеська @ 3.01.2010 20:55) *
Є ще такі прикмети:
2. Не знаю чому, але вагітним не бажано обрізати волосся.

Не знаю чому так.. Те що фарбувати не можна - розумію, а от чому обрізати не можа - як на мене, повна дурниця... Вагітна жінка має виглядати красиво, а не з відрослим волоссям..

Цитата(Олеська @ 3.01.2010 20:55) *

Як на мене це тому що при цих заняттях жінка довго сидить в одному положенні, що погано відбивається на дитині.. От і все. Правда, найбільше смішить, коли жінка не вишиває і не шиє, бо не можна, зате сидить цілими днями за компом.. де логіка? Що більше шкодить?

Цитата(Ластiвочка @ 3.01.2010 20:57) *
і семочки не можна їсти, бо буде слинитись дитяsmile.gif
(не знати чи правда то чи нє)

Сємочки не можна їсти, бо справді шкодить дитині, але не тому, що буде слинитись, а тому що можуть в мами бути проблеми з шлунком, а крім того, соняшник (точніше його складова) може спровокувати викидень (зі сліфв акушера-гінеколога)

Цитата(Олеська @ 3.01.2010 21:16) *
А от щодо злослів"я - в принципі негарно те якось.)

Просто жінка має бути налаштованою позитивно... Але справді якось злослів"я від вагітної дико звучить..

Ще кажуть що вагітній не можна переступати через шнури всякі, бо пуповиною буде обгорнута.. Як на мене, це просто засторога щоб не перечепилась і не впала..

Цитата(zav @ 4.01.2010 00:05) *
Надто сумнівне твердження.

Чому сумнівне? Доказано моєю сестрою у всіх трьох вагітностях, що музику, яку вона слухала в той період діти впізнають і сприймають..
чорно-біла
Цитата(Psihopadka @ 5.11.2009 15:43) *
Зранку нудить і не хочеться йти в школу.Явна ознака вагітності)))

фігасє школярі пішли
відчуваю себе старою

zav: сувора догана без занесення за порушення п. 2.5.
zav
Цитата(-=VJ=- @ 3.01.2010 22:57) *

Цього не траплялося.

Цитата(ВакуОлька @ 3.01.2010 23:10) *
Чому сумнівне? Доказано моєю сестрою у всіх трьох вагітностях, що музику, яку вона слухала в той період діти впізнають і сприймають..

Чим це виховання-то?..
Голос батька теж впізнають і сприймають, тіко не всім цим користуються.
ВакуОлька
Цитата(-=VJ=- @ 3.01.2010 23:57) *

Важко пояснити.. Колись була вражена, коли побачила у подружки на плечі відбиток котячої лапи.. Вона сказала, що то колись мамі на плече кицька стрибнула, а мама от і "лапнулась" за те місце... Мама підтвердила...

І ще, в мого тата під коліном є велика родимка, приблизно розміром з копійку. І волохата. Бабуся розказала, що коли була вагітна татом пішла в ліс по ожини і їй під спідницю джміль залетів - вона його прибила (якраз на тому місці де в тата родимка)..

Як на мене - дивина... Але хто зна..

Цитата(zav @ 4.01.2010 00:26) *
Чим це виховання-то?..
Голос батька сприймають теж впізнають і сприймають, тіко не всім цим користуються.

а для вас виховання це "можна/неможна"? як на мене музика, прочитані книги і т.п. теж є початковою стадією виховання..

про голос батька - не сперечаюсь..
zav
Цитата(ВакуОлька @ 3.01.2010 23:29) *
а для вас виховання це "можна/неможна"? як на мене музика, прочитані книги і т.п. теж є початковою стадією виховання..

Я є прихильником тлумачного словника: http://www.slovnyk.net/index.php?swrd=%E2%...%F3%E2%E0%F2%E8
Музика сама по собі ніц не несе без пояснення що вона й для чого потрібна.
ВакуОлька
Цитата(zav @ 4.01.2010 00:39) *
Я є прихильником тлумачного словника: http://www.slovnyk.net/index.php?swrd=%E2%...%F3%E2%E0%F2%E8
Музика сама по собі ніц не несе без пояснення що вона й для чого потрібна.

Цитата
Систематичним впливом викликати, розвивати якесь почуття, рису вдачі, особливість, прищеплювати що-небудь.

хіба це не те, про що я говорю?
zav
Цитата(ВакуОлька @ 3.01.2010 23:46) *
хіба це не те, про що я говорю?

Самою музикою без ніяких пояснень - фіґ прищепите.
Крім того, подібне впізнання більше схоже не на думки, а на звичайнісінький рефлекс, і це прикро...
Олеська
Цитата(zav @ 3.01.2010 23:05) *
Як це стосується вагітності?

Стосується. Дитина вже в животі розрізняє не лише звуки, голоси, а і емоції. Дитя вже у животі може стати нервовим через постійний стрес матері.

Не знаю чому так.. Те що фарбувати не можна - розумію, а от чому обрізати не можа - як на мене, повна дурниця... Вагітна жінка має виглядати красиво, а не з відрослим волоссям..

Хіба може бути хтось гарніший від вагітної жінки?)

Просто жінка має бути налаштованою позитивно... Але справді якось злослів"я від вагітної дико звучить..

Погоджуюсь, дико і гидко. Тому і кажу, що ніззя.)

І ще одна прикмета:
Не можна вагітній жінці будь-що кидати (мається на увазі при подачі чогось, в її бік).
Дарця_Борхес
Цитата(Саляма @ 2.11.2009 19:03) *
знаю таку прикмету: дві полоски на тесті - до вагітності

І я чула. Кажуть, дуже правдива прикмета. От лише в неї і вірю. rolleyes.gif Інше все - фігня.
Безбожник
Цитата(Дарця_Борхес @ 4.01.2010 11:30) *
І я чула. Кажуть, дуже правдива прикмета. От лише в неї і вірю. rolleyes.gif Інше все - фігня.

Ну да. Так уже і фігня. А солоні огірки ? Шось мене на їх потягло.

Хуліган я хуліган, хуліган я врємєнний
Не скажу в якім селі, є мужик бєрємєнний !
Дарця_Борхес
Цитата(Безбожник @ 4.01.2010 14:50) *
Ну да. Так уже і фігня. А солоні огірки ? Шось мене на їх потягло.

Огірки з прикметами не мають нічого спільного)))

Цитата(Безбожник @ 4.01.2010 14:50) *
Хуліган я хуліган, хуліган я врємєнний
Не скажу в якім селі, є мужик бєрємєнний !

Співчуваю rolleyes.gif
ВакуОлька
Флуд видалено
zav
Цитата(Олеська @ 4.01.2010 11:21) *
Стосується. Дитина вже в животі розрізняє не лише звуки, голоси, а і емоції. Дитя вже у животі може стати нервовим через постійний стрес матері.

Ну, може у вас стосується, а я злословллю без ніякого стресу, юлі?! Ги.
Олеська
Цитата(zav @ 4.01.2010 19:57) *
Ну, може у вас стосується, а я злословллю без ніякого стресу, юлі?! Ги.

Добре, що Ви не жінка.)
Amili
кажуть, що якшо не знати і не вірити в прикмети, то вони не збуваються. За умови спокою, внутрішньої гармонії вагітної, уважного ставлення чоловіка і помірних навантажень - все буде чудово.
Сама планую собі, що колись під час вагітності буду вишивати. Мрію про картини smile.gif Тоді буде і час і можливість
Зимова Дівчина
Цитата(Amili @ 4.01.2010 21:34) *
кажуть, що якшо не знати і не вірити в прикмети, то вони не збуваються. За умови спокою, внутрішньої гармонії вагітної, уважного ставлення чоловіка і помірних навантажень - все буде чудово.
Сама планую собі, що колись під час вагітності буду вишивати. Мрію про картини smile.gif Тоді буде і час і можливість

а в мене нарешті буде час перечитати все те що я скуповую в книгарнях, але не встигаю читати)))
Teo
всі так розмічтались))
Зимова Дівчина
Цитата(Teo @ 4.01.2010 22:02) *
всі так розмічтались))

нам дівчаткам про таке мріяти природньо)))
Teo
Цитата(Зимова Дівчина @ 4.01.2010 22:16) *
нам дівчаткам про таке мріяти природньо)))

всі ті прикмети - фігня, головне шоб вітаміни були))
ivansstef
по темі
брехня та брєдятіна
spanky
Так,забобонів є багато.І дійсно дуже багато випадків з родимими плямами у дітей,але як це пояснити науково? Хіба брати до уваги виключну спорідненість матері і дитини під час вагітності.Сама я під час вагітності не стриглась і не фарбувала волосся,але вишивала і в"язала-слава богу все добре.Саме основне під час вагітності це спокій вагітної і позитивні емоції,тоді думаю прикмети відійдуть на другий план.І ще-вести активний спосіб життя,тоді ні пуповиною дитина не буде обвита,і жінці краще.За соняшник(насіння)теж чула,що не можна,бо є там якась речовина,яка впливає на тонус матки,і відповідно шкодить дитині.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.