Переклав гуглом звідси
Час публікації: 14 липня 2008 р., 16:12
13 липня у Тель-авівському університеті професор Шломо Занд представив свою нову книгу «Як і коли з'явилася вигадка про єврейський народ?». У ній історик розвінчує міф про вигнання, обраність і повернення євреїв, стверджуючи, що єврейський народ є конгломератом представників варварських племен.
«Другого вигнання не було: іудеїв просто звернули спочатку в християнську, а потім в мусульманську віру. Вони пішли на це заради того, щоб залишитися на святій землі. Сучасним євреям міф про Вигнанні і Поверненні необхідний, щоб виправдати політичні амбіції сіоністської ідеї », - до такого основного висновку дійшов професор в ході проведеного ним наукового дослідження.
За твердженням Занда справжніми прямими нащадками іудеїв є палестинці.
«Я задався питанням: звідки у середньовічній Іспанії з'явилося таке величезне число євреїв? Я помітив, що Іспанія була завойована маврами і берберами. Одним з лідерів берберів був Дахия аль-Кахіна (співзвучно з івритських Коеном). Я прийшов до висновку, що бербери були обгіюренним плем'ям, чиї нащадки і наповнили всю Північну Африку », - відзначив професор в інтерв'ю газеті« Гаарец ».
Звідки ж взялися євреї Європи? Професор Занд заперечує наявність єдиного єврейського народу, розсіяного по всьому світу. Він ділить його на групи: «ідішеговорящее плем'я германців», «ладіноговорящіе франки», а основну групу європейських євреїв становлять, на думку Занда, що перейшли в іудаїзм хазари.
Підтвердження цієї теорії професор бачить в тому, що палестинські араби продовжують досі вважати Палестину святою землею і готові заради неї на самопожертву, на відміну від сучасних євреїв, які шукають лише «місце під сонцем», не маючи із землею Палестини історичного зв'язку.
Шломо Занд народився в 1946 році в австрійському місті Лінц. Два перші роки свого життя він провів у таборі біженців для євреїв в Німеччині. У 1948 році його батьки емігрували до Ізраїлю, де він виріс. Занд навчався в Тель-авівському університеті та Вищій школі соціальних наук у Парижі, де здобув вищу освіту в галузі історії.