Я беру свого величезного пухнастого товстого і колись білого кота на руки і звертаюся до нього "Пусічка"(ващет його звати Литовчик). Йому, в принципі, по фіг, аби їсти давала,але по-моєму навіть він кривиться на таке звертання
малі діти в мене теж таке сюсюкання викликають. Оце в розмові з дитиною,яка вчиться говорити, дорослі часто вживають слова,що якось спрощують чи заміняють інше більш ..складне шо лі? для дитини слово. ну от наприклад: "бо-бо" замість "боляче", "бібіка" замість "машина", "пі-пі" замість "пісяти" гг але ж це суто такі дитячі словечка, які нормальна доросла людина не вживає. То чи варто так сюсюкатися, так от говорити з дитиною,якшо все одно згодом доведеться перевчати?
ще я боюся,що дитина (моя) української мови не знатиме. носіїв мови в неї окрім мене не буде,а я сама її далеко не ідеально знаю. ше й фонетика в мене "така ніяка". в російськомовному середовищі в неї можуть бути проблеми з засвоєнням української. вона їй може ніколи і не знадобитися,але я вперто вважаю,що знати її вона повинна. Може я монстр? тероризуватиму маля непотрібною їй інформацією тіки тому,що я так хочу?...
блін. по-моєму в мене депресія, вибачте, треба виговоритись, не на стінах же вдома маркерами це писати( живу одна