чого я саме так назвав свою писанину?Не знаю...Це одночасно просто і якось по-науковому звучить.Одначе,хотілося б розповісти вам зовсім не про слово,як частину мови чи про шось подібне і розумне...Хотілося б викласти свою думку(і побачити ваші) про мешканців УКРАЇНИ та їхню говірку.Не про людей різних національностей,що проживають в нашій країні,а саме про "гордих" українців.
Але здається мені,шо гордість більша частина з нас давно загубила! Чи просто це відчуття пішло зовсім не в той бік,куди старалися направити наші,ще по-справжньому ГОРДІ предки!старалися всякі ж нашу націю заставити забути рідне слово вже багато раз!І НЕ ВИХОДИЛО! Загинуло за ту ідею не мало Справжніх Українців.І здавалося здобули ми то,про шо мріяли!Нарешті Україна-мати незалежна!(Усміхнувся згори,певно,дядько Богдан і стиснув у обіймах Тараса!)
Та був той день,здається,просто міражем!ТО йшо,шо звемся вже не совєтською республікою Україна,а просто Україною?Напевно ше й тепер багато хто вважає,шо іх адрєс нє дом і нє уліца,іх адрєс Савєцкій Саюз!
Та й російською мовою тепер модно чи круто говорити!А мене в рідному(українському!!!)місті часто хохлом називають!І шо ж буде далі?Вчора жіночка мені сказала:"Ой,я так здивована,шо ти такий молодий і розмовляєш українською мовою!"
Це ж як виходить,шо молоді шмаркачі,загубим рідну мову,бо нею розмовляти не "круто"?Та ж скоро неформалом будуть вважати того,хто знає і памятає ше українське слово?Шо робити таким як я?зібратися гуртом,вивчити рускій язик,а потім піти і дружно втопитися?
Пора вам всім перечитати підручник з історії України і набратися поваги!Якщо не до української мови,то хоча б до себе!
ПИШАЙТЕСЯ,ЛЮДЕ!
(не про таке життя своїх внуків мріяли наші прадіди!)