Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: На *Ви* до батьків
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6
ОпосумкА
Я "тикаю". А от мої деякі знайомі на "ви" звертаються. Розумію, що традиція. Що виховання. Що вшанування старших. Але особисто для мене таке звертання є неприйнятним - теж, в принципі, наслідок виховання.
А батьки моїх знайомих не розуміють, як я можу бути такою неввічливою quote по відношенню до своїх.
Stray_Soul
(ОпосумкА @ 12.01.2007 19:48) [snapback]70110[/snapback]

Я "тикаю". А от мої деякі знайомі на "ви" звертаються. Розумію, що традиція. Що виховання. Що вшанування старших. Але особисто для мене таке звертання є неприйнятним - теж, в принципі, наслідок виховання.
А батьки моїх знайомих не розуміють, як я можу бути такою неввічливою quote по відношенню до своїх.

всі мої знайомі звертиются на-ти і я теж
Олесік
Я до батька на Ви, до мами на ти. І ота дистанція між мною і таом - іноді мене вбиває. Бо хочеться, аьби вони були дууууже близькими. Але інакше не можу - бо те Ви спричинило багато чого і у стосунках. і тепер це звично вже багато років
Боривітер
я пам'ятаю як давно,ще десь років так 8-9 назад,я звертався до батьків на "ти",але під впливом сімей своїх рідних і друзів,які звертались до батьків на "ви",я якось прийшов до мами і просто сказав:"Відтепер я буду до Вас звертатись на "ви".з того часу тільки на "ви".для мене це як вияв пошани,любові і ввічливого ставлення до батьків smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Legum
це вияв поваги, але сам(-а) "тикаю" - це все що я думаю
Kassandra
я звертася на Ви..так мене виховали і так я виховуватиму власних дітей..це гарна традиція - так виявляти пошану до батьків....
Джекфан
це вияв поваги, але сам(-а) "тикаю" - ці слова усе говорять, але мене так виховали я поважаю своїх батьків , але не називаю їх на "ви" wink.gif
zav
Не тягне ані на давню, ані на українську традицію... http://domivka.net/forum/showpost.php?p=88...mp;postcount=20
Пан Сєня Миколайович
а я на батьків "тикаю", а от на їхніх батьків "викаю" yes.gif
ОпосумкА
(zav @ 12.01.2007 22:57) [snapback]70196[/snapback]

Не тягне ані на давню, ані на українську традицію... http://domivka.net/forum/showpost.php?p=88...mp;postcount=20

Ну от коли він підкріпить свій допис файлом, будем говорити про відсутність традиції.
Факти, панове, вирішують все. В даному випадку. wink.gif
Xobb
мати мені друг. тому звертаюся на ти. з батьком якщо спілкуюся, то на ти також.
Ramones
Я з батьками завжди був на "ти" і мене трохи дивувало коли чув як звертались до батьків на "ви"... blink.gif
zav
(ОпосумкА @ 12.01.2007 23:17) [snapback]70199[/snapback]
Ну от коли він підкріпить свій допис файлом, будем говорити про відсутність традиції.
Факти, панове, вирішують все. В даному випадку. wink.gif
Зараз посиланням, але файл подивлюся.
p.s. Ось і кавалок навздогін.
Олесік
(Ramones @ 12.01.2007 23:51) [snapback]70212[/snapback]

Я з батьками завжди був на "ти" і мене трохи дивувало коли чув як звертались до батьків на "ви"... blink.gif

Дивувало? Ну, воно звісно незвично, але ж це українські традиції. Мені вже зараз ріже вухо, коли до батька на ти звертаються. Ну, коли мого віку діти. і татового віку батьки. АБо старші smile.gif
zav
(Олесік @ 13.01.2007 00:28) [snapback]70225[/snapback]
Ну, воно звісно незвично, але ж це українські традиції.
Великі підозри мучуть мене, що то є москальська традиція, що прийшла з хвранцузської або що...
Олесік
(zav @ 13.01.2007 00:58) [snapback]70234[/snapback]

Великі підозри мучуть мене, що то є москальська традиція, що прийшла з хвранцузської або що...

Звертатися до батьків на Ви? Та ладно тобі, підозріливий ти наш smile.gif
Не ламай образу, доки невпевнений на 100 відсотків smile.gif
Olexandr
До zav'а: з якого словника та сторінка?
zav
(Олесік @ 13.01.2007 01:19) [snapback]70238[/snapback]
Не ламай образу, доки невпевнений на 100 відсотків smile.gif
Ге, то ти впевнена, а я-то знаю достеменно!
(Olexandr @ 13.01.2007 01:34) [snapback]70241[/snapback]
До zav'а: з якого словника та сторінка?
Етимологічний, звісно ж.
Topper
(ОпосумкА @ 12.01.2007 19:48) [snapback]70110[/snapback]

Аналогічно! Якщо я звертаюсь на "ти" то не значить шо я їх зневажаю....
youllow
я на "ти". вважю, шо це правильно, так якось ближче) рідніше чи шо? rolleyes.gif
Dema V
Також тикаю, це залежить від виховання . Мої батьки були не проти цього, тому з малку я тикаю.
Олесік
(zav @ 13.01.2007 01:47) [snapback]70248[/snapback]

Ге, то ти впевнена, а я-то знаю достеменно!

Коть, це як? Мабуть, вже спав на ходу, коли той пост питсав 8.gif
Antrenne Diourivelle
а також в українських традиціях, в сілі як ХіХ так і ХХ ст. зайгальноприйнято після звертання на Ви - вставити пару трійку ласкавих матюків...для кращого сприйняття.......це скрізь і поруч.....ефектна традиція... cool2.gif
zav
(Олесік @ 13.01.2007 10:07) [snapback]70281[/snapback]
Коть, це як? Мабуть, вже спав на ходу, коли той пост питсав 8.gif
Ти хоч би посилання та долучене зображення в дописі №13 почитала... я розумію, що сьогодні вночі це було тяжко, але зараз - саме час!
p.s. Antrenne Diourivelle, справді, файна традиція.
Чортополох
Я змалку до батьків на "ти"... Просто звикла вже...
ОпосумкА
(Topper @ 13.01.2007 02:14) [snapback]70253[/snapback]

Аналогічно! Якщо я звертаюсь на "ти" то не значить шо я їх зневажаю....

І я про це.
ZipСоване Дівчисько
Ми на ти smile.gif
zav
(ZiPСоване Дівчисько @ 14.01.2007 22:15) [snapback]70872[/snapback]
Ми на ти smile.gif
Батьки до панни на Ви звертають?
p.s. Даруйте, не стримавсьо...
ZipСоване Дівчисько
(zav @ 14.01.2007 22:54) [snapback]70897[/snapback]

p.s. Даруйте, не стримавсьо...

Доню,Ви... biggrin.gif
ОпосумкА
(zav @ 14.01.2007 22:54) [snapback]70897[/snapback]

До мене - буває. Ще й по батькові вклинять. То, коли в них настрій хороший.
No Worries
а я звертаюсь до батьків...МАААА!!!!....або...ПААА!!!...це думаю нейтральніше...ніж ТИ і ВИ!!!! cool1.gif cool1.gif cool1.gif cool1.gif
ОпосумкА
(No Worries @ 15.01.2007 01:22) [snapback]70978[/snapback]

а я звертаюсь до батьків...МАААА!!!!....або...ПААА!!!...це думаю нейтральніше...ніж ТИ і ВИ!!!! cool1.gif cool1.gif cool1.gif cool1.gif

Відразу на думку спадають американські фільми.
Руля ван Метал
Все залежить від виховання, я на "ти" з дитинства привик...
zav
(ОпосумкА @ 15.01.2007 01:16) [snapback]70971[/snapback]
До мене - буває. Ще й по батькові вклинять. То, коли в них настрій хороший.
Батьки до власних дітей по-батькові... оцінив. Батькам панни - зал!к.
No Worries
(ОпосумкА @ 15.01.2007 01:35) [snapback]70984[/snapback]

Відразу на думку спадають американські фільми.

буржуйські фільми ніпричому...просто БОЯН!!!...коли кажуть...МАМОО...ТАТООО!!!
мі ж прагрессівнайа маладьошшш...і повинні паа прааагрєссівнаааму апсчацця!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
ОпосумкА
rolleyes.gif
(No Worries @ 15.01.2007 02:03) [snapback]70999[/snapback]

буржуйські фільми ніпричому...просто БОЯН!!!...коли кажуть...МАМОО...ТАТООО!!!
мі ж прагрессівнайа маладьошшш...і повинні паа прааагрєссівнаааму апсчацця!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

То я прогресивна. До бабці кажу - ба.
No Worries
(ОпосумкА @ 15.01.2007 02:19) [snapback]71010[/snapback]

rolleyes.gif
То я прогресивна. До бабці кажу - ба.

дай пять...чювихо!!...бач які ми праажжонні!!!.. rolleyes.gif ...цікаво що про тебе думає бабця...повна неповага...і все таке?
ОпосумкА
(No Worries @ 15.01.2007 02:25) [snapback]71012[/snapback]

дай пять...чювихо!!...бач які ми праажжонні!!!.. rolleyes.gif ...цікаво що про тебе думає бабця...повна неповага...і все таке?

Стереотипно думаєш. Їй це подобається!
No Worries
(ОпосумкА @ 15.01.2007 02:31) [snapback]71017[/snapback]

Стереотипно думаєш. Їй це подобається!

бабця...шо в тебе...ттаавооо?!...
...тоже пражжона ва всех атнашеніях?... blink.gif dry.gif ...і до тебе звертаецця...ОНУХА!!!!? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
ОпосумкА
(No Worries @ 15.01.2007 02:38) [snapback]71021[/snapback]

бабця...шо в тебе...ттаавооо?!...
...тоже пражжона ва всех атнашеніях?... blink.gif dry.gif ...і до тебе звертаецця...ОНУХА!!!!? laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Ні. От тут вже не похизуюсь. cry.gif Називає мене......ех....по імені і на "ти"...
No Worries
(ОпосумкА @ 15.01.2007 19:03) [snapback]71168[/snapback]

Ні. От тут вже не похизуюсь. cry.gif Називає мене......ех....по імені і на "ти"...

гмм...ти не одна така...старчєский маразм..така штука...шо її треба перечекати...боротися немає сенсу!!!...навчись ізвлєкать з цього смішні моменти...як я наприклад!!!...обожнюю спостерігати як бабця коментує серіали...суржиком...всцатися можна!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif
azaneleh
Як говорити на маму та батька - ти чи ви?

MrGALL: така тема вже є, з'єднав
ОпосумкА
(No Worries @ 15.01.2007 19:27) [snapback]71177[/snapback]

гмм...ти не одна така...старчєский маразм..така штука...шо її треба перечекати...боротися немає сенсу!!!...навчись ізвлєкать з цього смішні моменти...як я наприклад!!!...обожнюю спостерігати як бабця коментує серіали...суржиком...всцатися можна!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif

Енурезом страждаєш, біднятко?
Це я до того, що не слід приписувати моїй бабці маразм, який їй не властивий.
А ти до своєї - на "ти" чи на "ви"?
колючка
Я б не спішила говорити, що звертання на "Ви" є виявом поваги, а на "Ти" - ні. Можна сказати "Я Тобі допоможу", а можна - "Ідіть Ви...". Це залежить від виховання. Мене вчили говорити на "Ви" , але мені не ріже вуха, коли інші звертаються до батьків на "Ти".
Деколи мій тато й до мене теж звертається на "Ви" і по батькові, спочатку то було для сміху, а тепер вже звично. Для декого це може звучати дико, а ми так звикли.
Тому не думаю, шо тип звертання свідчить про наявність чи відсутність поваги.
Anfiska
я з батьками на "ТИ"!тому шо вважаю що вони найблищі люди для тее,тож чому б і ні? smile.gif
Viktor
(kozZa @ 13.01.2007 04:39) [snapback]70258[/snapback]

я на "ти". вважю, шо це правильно, так якось ближче) рідніше чи шо? rolleyes.gif

Це вже кого як навчили, головне, щоб з повагою gryzin.gif
4esterfielter
(колючка @ 16.01.2007 14:21) [snapback]71515[/snapback]

Я б не спішила говорити, що звертання на "Ви" є виявом поваги, а на "Ти" - ні. Можна сказати "Я Тобі допоможу", а можна - "Ідіть Ви...". Це залежить від виховання. Мене вчили говорити на "Ви" , але мені не ріже вуха, коли інші звертаються до батьків на "Ти".
Деколи мій тато й до мене теж звертається на "Ви" і по батькові, спочатку то було для сміху, а тепер вже звично. Для декого це може звучати дико, а ми так звикли.

Оце по-нашому! Але чомусь мені ріже ріже слух, коли інші до батьків на "Ви"... Але я не заперечую - робіть, як вам і вашим батькам-прабатькам до вподоби...
Kleo
Все залежить від виховання. Я звертаюсь на "Ви".. по-іншому мені незвично.
(колючка @ 16.01.2007 14:21) [snapback]71515[/snapback]

підтримую.
Аureа
до цього літа я навіть не думала, що в реальному житті до батьків можуть звертатися на "Ви"....Але літом відпочивала в Західній Україні і там діти до батьків зверталися саме на "Ви".....Коли моя краща подруга зверталася до мами на "ви", а я поруч до своєї на "ти", то мені якось незручно навіть було... Але мене так виховали, у нас так прийнято, і взагалі звертання до батьків на "ви" зустрічала лише декілька раз в житті....
KykyRyDZA
я на ти.

але культурніше здається на ви говорити )))
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.