Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: На *Ви* до батьків
Теревені — Форум > Загальний > Дім та сім’я
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6
веснянка
Цитата(Ластiвочка @ 24.01.2010 16:53) *
В мене немає вад - я ангелsmile.gif
Так, мені не подобається тикання дітей до дорослих і чужих дітей, особливо коли батьки на це не звертають уваги

ти головне, запам"ятай собі це, потім своїх по-моралізаторськи вишколиш, бажано ще до того,як навчаться говорити)))
Олеська
Цитата(zav @ 24.01.2010 16:48) *
Наврядчи трирічна дитина здатна до поваги. Радше до довіри, які саме звертанням Ви, призначеним до незнайомих людей, котрим довірять ніззя, ставиться під сумнів.

Навряд чи дитина в три роки усвідомлено розуміє, що батьки невірно (чи вірно) вчать її чогось. Дитина в такому віці ще не опозиціонує.)
Your Bunny Wrote
повага є."ви" - міф. но є "ти".
Олеська
Цитата(Темний Муня @ 24.01.2010 17:08) *
"ви" - міф.

в плані?
Your Bunny Wrote
Олеся сьогодні без пряніка. кому надо тот поняв.
Marshal
На мою думку, звертання до батьків на "Ви" є звичайним пережитком минулого і на сьогоднішній день у цьому немає жодної доцільності.
Ластiвочка
Цитата(Marshal @ 25.05.2010 13:03) *
На мою думку, звертання до батьків на "Ви" є звичайним пережитком минулого і на сьогоднішній день у цьому немає жодної доцільності.

я - пережиток минулого smile.gif прикинь? Доцільним у сьогоднішнім дні є перш за все любов і повага
Саляма
Цитата(Ластiвочка @ 25.05.2010 14:59) *
я - пережиток минулого smile.gif прикинь? Доцільним у сьогоднішнім дні є перш за все любов і повага

і це в сім.ю приносить, звісно ж, "ВИ"
Marshal
Цитата(Ластiвочка @ 25.05.2010 14:59) *

Чим менший населений пункт ти повільніше там зникають пережитки минулого і приходить майбутнє. Любов та повагу потрібно виказувати вчинками, а не формальним "Ви".

Цитата(Саляма @ 25.05.2010 15:16) *

"Ви" це всього лише формальність, головне вчинки. Можна зранку звернутись на "Ви", а ввечері матом послати, а можна звертатись на "ти" і ставитись краще ніж той хто звертається на "Ви"!
Власюк
Звертання на "Ви" в сім'ї - це якась дикість, нмд, властива суспільствам, які нещодавно пережили тоталітарні (диктаторські) режими або під цими режимами перебувають.

Я, напр., із задоволенням сприймаю те, що мої діти кажуть мені "ти". Значить, вони здорові, тверезі, їм не двоїться (і не троїться) в очах.
А авторитет треба здобувати працею та піклуванням, а не дебільними вимогами.
Європа, та ж Польща дивиться на такі ситуації, як на дикунство.
Саляма
Цитата(Marshal @ 25.05.2010 15:56) *
"Ви" це всього лише формальність, головне вчинки. Можна зранку звернутись на "Ви", а ввечері матом послати, а можна звертатись на "ти" і ставитись краще ніж той хто звертається на "Ви"!

серйозно? тепер я знатиму
Ластiвочка
Цитата(Саляма @ 25.05.2010 15:16) *

напевно не Ви, і не Ти, а щось інше wink.gif
Цитата
Чим менший населений пункт...

та на нашому хуторі багато хто так каже і навіть не задумується наскільки це важливо для когось smile.gif
Олеська
Цитата(Marshal @ 25.05.2010 13:03) *

Знаю чимало молодих людей, які до своїх батьків звертаються на "ви". Вони не з села і абсолютно сучасні та розвинені.
Щодо доцільності - кожен для себе сам визначає.

Цитата(Власюк @ 25.05.2010 16:16) *
Звертання на "Ви" в сім'ї - це якась дикість, нмд, властива суспільствам, які нещодавно пережили тоталітарні (диктаторські) режими або під цими режимами перебувають.

Мабуть кожна країна переживала різні режими. І що?

Цитата(Власюк @ 25.05.2010 16:16) *
Я, напр., із задоволенням сприймаю те, що мої діти кажуть мені "ти". Значить, вони здорові, тверезі, їм не двоїться (і не троїться) в очах.
А авторитет треба здобувати працею та піклуванням, а не дебільними вимогами.
Європа, та ж Польща дивиться на такі ситуації, як на дикунство.

І в Росії молодь може сказати: "Ей ти, дєд, іді на ...!". Дійсно, таким "розвиненим" людям такі дикунські вимоги зайві. Та й хто від вас щось вимагає?
zav
Камєнтатари вирішили, що "Ви" шанобливіше "ти", і водночас "ти" дружелюбніше" "Ви".
Наївність лякає.
Власюк
Цитата(zav @ 25.05.2010 23:51) *
Камєнтатари вирішили, що "Ви" шанобливіше "ти", і водночас "ти" дружелюбніше" "Ви".
Наївність лякає.

Це не наївність. Всі люди рівноправні за Конституцією України. Тому пережитки на кшталт "Ми, Єкатєріна Хторая, царіца марская..." для багатьох начитаних батьків та дітей є смішними. "Ти" батькам - це насамперед ознака демократичних стосунків у сім'ї, а не давніх патріархальних-матріархальних...

Однак в селі ще за мого дитинства розглядали "тикання" батькам як прояв "розпусти". )))) Тіпа "пусти свиню (чи то пак дитину) під стіл..." Такі ото були колись прості люди. Кумедія з народом. )))))
zav
Цитата(Власюк @ 26.05.2010 12:47) *
Це не наївність.

Вона сама. Чи ви звідки узяли, що літери "ти" краще літер "ви"?
Визначення суті слово ґрунтується на загальному сприйнятті його носіями мови, тому очевидно, що при зміні сприйняття зміниться суть. Відповідно наївно доводити що одне сприйняття краще іншого, ібо в обох випадках діє виключно суб'єктивний чинник.
Кобзар112
Я до батька на ти, що на сході більш, ніж поширено. Узагалі віддаю перевагу спілкуванню на ти, тому шукаю слушну нагоду відректися від викання з новими знайомими. Оце ВИ асоцієються у мене з якуюсь агресією. Мабуть, тому, що таким чином стараюся підкреслити віддаленість між мною та співрозмовником.
Власюк
Цитата(zav @ 26.05.2010 13:28) *
Вона сама. Чи ви звідки узяли, що літери "ти" краще літер "ви"?
Визначення суті слово ґрунтується на загальному сприйнятті його носіями мови, тому очевидно, що при зміні сприйняття зміниться суть. Відповідно наївно доводити що одне сприйняття краще іншого, ібо в обох випадках діє виключно суб'єктивний чинник.

Існує психологія, історія, традиція для таких речей. Для назв "лох" чи"хохол" теж якісь там ніби різні чергування букв, - але ж хіба не важливо, що за ЦИМИ буквосполученнями криється?
zav
Цитата(Власюк @ 26.05.2010 14:02) *
Існує психологія, історія, традиція для таких речей. Для назв "лох" чи"хохол" теж якісь там ніби різні чергування букв, - але ж хіба не важливо, що за ЦИМИ буквосполученнями криється?

Насмілюся ствердити, що з вуст дитини і за "ви", і за "ти" криється одне й те саме.
NinaFicci
Раніше батьки дітям підгузники не міняли, бачили 2 години на день,тому і називали на "ви", тому що це була чужа людина, пам"ятаєте Аріну Родіоновну? Взагалі, у той час жінок вперед пропускали, а що зараз у метро твориться?
Twinkle
Цитата(NinaFicci @ 15.06.2010 20:24) *
Раніше батьки дітям підгузники не міняли, бачили 2 години на день,тому і називали на "ви", тому що це була чужа людина, пам"ятаєте Аріну Родіоновну? Взагалі, у той час жінок вперед пропускали, а що зараз у метро твориться?

За часів Аріни Родіоновни і метро ще не було.....
zav
Медіярував.
---- догана без занесення за п. 2.5.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.