Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: А якою мовою ти розмовляєш?
Теревені — Форум > Загальний > Українська мова
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Сова
Хто якою в житті реально розмовляє?
Тільки не кажіть,що всі тут такі патріоти,
Будь ласка,не брешіть,
Бо все рівно не повірю
Якщо тут вже всі українці щирі...

prapor3.gif cool.gif

Українська мова-не погана,але вже мелодійна занадто,
Щоб виразити мені емоціїї і вільно спілкуватись,
Треба на російський розмовляти,
Ще з дитсадка бігала,з москалями співати,
І хоч хочеться на нашій щирій розмовляти,
Нічого ніяк в мене не катить.
Evol
розмовляю українською smile.gif
не сказав би шо занадто мелодійна. як на мене то якраз нормальна. мабуть залежить якою розмовляємо з дитинства і до якої привикли.
Kassandra
Українською...я щаслива,що народилася в Галичині і постійно говорю укранською...вкотре скажу..Мова - ідентифікатор нації..
Сонечко:)
Вдома українською,а так російською. dry.gif
Кава з козявками...
вдома українеською, з вчителями українською, з друзями розійською.а так залежить хто на якій почне говорити на такій і я) smile.gif
Kassandra
А я завжди хто б то не був,говорю на українській(маю на увазі російськомовних)..ну,звісно,якщо раптом мене у Львові спитає там..ем..хтось з ем..ну,з Татарстану на російській,то на такій йому і відповім... yes.gif
Шалена Капелюшниця
Розмовляю українською, хоч російська моя рідна мова. Російською розмовляю лише в тому випадку, якщо людина дійсно не розуміє української. Терпіти не можу коли використання крученої російської перетворюється на тупі понти. бє angry1.gif
Trompompom
Я завжди розмовляю українською.Не без того щоб випадково(случайно) сказати слово на російській, але ніколи не розмовляю російською!
Dema V
Розмовляю українською, часом англійською з нашим волонтером ... російською нема з ким
Misercord
Українською... В Польщі частково польською з поляками, англійською з бенгладешцями, російською з білорусами biggrin.gif
Legum
(Конотопська Фея @ 28.01.2007 22:50) [snapback]76096[/snapback]
Терпіти не можу коли використання крученої російської перетворюється на тупі понти. бє angry1.gif

крім того коли розмовляють суржиком.......тоді або говорити своєю мовою, або вчити українську....

Kassandra
Я теж буваю в шоці..ну як можна говорити двома мовами одночасно...то наче двві пари штанів носити...жах.. angry1.gif
Sok86

З батьками , та україномовними друзями по українськи !
С остальными по русски ! Стараюсь підстроюватись під людей, яякщо починають плвільно розуміти ту чи іншу мову! Часто виходить суржик !!!

Ще залежить від настрою !
Tonchik
Нажаль, на роботі та і всюди доводиться розмовляти російською sad.gif Хоча є декілька людей знайомих в Запоріжжі, із якими можна спілкуватись рідною мовою. Але я намагаюсь частіше говорити саме українською!!!
4esterfielter
Колись не надто слідкував за мовою. Мішанина виходила частенько. Підлаштовувався під мовне середовище. Зараз же - виключно українською за винятком крайніх випадків: загроза життю тощо... Прикольно виходить, коли ти говориш українською, а до тебе - російською. І ви починаєте одне одного поважати, що не піддаєтесь взаємовпливові. А так інколи морально перемагаєш і, гляди, компанія українізовується - дарма, що на один вечір...

(Kassandra @ 29.01.2007 01:40) [snapback]76163[/snapback]

Я теж буваю в шоці..ну як можна говорити двома мовами одночасно...то наче двві пари штанів носити...жах.. angry1.gif

А інколи зустрічаю людей, які на тебе розкривають очі, так. що очні яблука ледве не викочуються... angry1.gif "ти шо, дібіл, гавари нормальна. панімаєш, суржик - ета крута"... Ото така в нас дволика, як Янус,( кгм, не подумайте про *нус, сорі, сам подумав) нація. в нас її просто-напросто нема. А є населення, якому не важливо як говорити. Іноді хочеться застрелитись sad.gif nevdacha.gif
Yurko
Українською. Слідкую за правильною вимовою жінки і дитини - збоку простіше зауважити русизми. Часом вони виправляють мене. Часом, щоб краще передати настрій чи думку переходжу на російську.
Не терплю суржик - або навчіться говорити якоюсь одною мовою, або не відкривайте рота взагалі.
Влітку відпочивав в Криму. Починаєш говорити українською - роблять на тебе круглі очі. Це для мене не є несподіванка (добре їм втовкли, ще це ісконно русскіє зємлі). Але невже не можна для підвищення свого IQ вивчити мову народу в країні якого живеш? Що у цьому більше: пихи, лінивства чи тупості?
Yurko
До речі. Тільки що знайшов на одному з форумів:
- Питання: яка мова важча? Iврит чи китайська? Вiдповiдь: Українська, до цих пiр половина країни ще не вивчила ...
happy1.gif
phobos
Розмовляю тільки українською, нажаль не зовсім чисто, досить часто ловлю себе на русизмах, так як проживаю в регіоні де мова засмічена, всі спілкуються або суржиком, або російською.

Ніяк не можу перейти на вживання "Так" замість "Да", підсвідомо вживаю російський аналог.

Якось мав нагоду побувати в західних областях, хотілось там залишитись на постійне проживання тільки за можливість всюди чути рідну мову, та несудилося.
Inferna
Переважно рос., це мова мого дитинства і мого оточенняblink.gif Якщо є можливість пощебетати на укр. чи англ. то всігда рада... Чомусь не зациклююсь на мові співрозмовника...
Neorlandina
Якою виходить думку виразити, такою і розмовляю.
Вік
людською. бувають звісно випадки, коли трапляються «прієжжиє» з «бліжнєва зарубєж'я», в такому випадку, якщо нормально попросять, а не по-бичому, можу і «чєлавєчєскім» пояснити.
а якщо для емоцій української не вистачає, то вже твої проблеми, а не мови. і не зловживай словом «щирі» — тупа звичка азійського попугайства, передразнювати «дивні» слова.

українська, до речі, тверда в багатьох випадках мова… ми не пом'якшуємо так часто слова, порівняй: малчять — мовчати (2 проти 0), сідєть — сидіти (3 проти 1).
я вже неоднократно казав, за що люблю російську, так це за кількість приголосних підряд у слові «взбзднуть» =))
Zolot
(Kassandra @ 29.01.2007 00:40) [snapback]76163[/snapback]

Ja tak hovorju. Mishaju z druzjamy nimecku ta ukraincku. Tak v nas normalno.
Сова
(Freelancer @ 29.01.2007 15:18) [snapback]76239[/snapback]

людською. бувають звісно випадки, коли трапляються «прієжжиє» з «бліжнєва зарубєж'я», в такому випадку, якщо нормально попросять, а не по-бичому, можу і «чєлавєчєскім» пояснити.
а якщо для емоцій української не вистачає, то вже твої проблеми, а не мови. і не зловживай словом «щирі» — тупа звичка азійського попугайства, передразнювати «дивні» слова.

українська, до речі, тверда в багатьох випадках мова… ми не пом'якшуємо так часто слова, порівняй: малчять — мовчати (2 проти 0), сідєть — сидіти (3 проти 1).
я вже неоднократно казав, за що люблю російську, так це за кількість приголосних підряд у слові «взбзднуть» =))

Щирі,щирі,щирі,щирий
А тобі яке діло?
Як хочется так і пишу.
Neorlandina
Одне діло якою я розмовляю. Це загалом зумовлюється обставинами.
А от якою я думаю - то вже важче питання.
Mr. Sirus Iton
Я з батькамиі сестрою та всією рідньоб розмовляю на українській мові, з друзями переважно на російській, однак зменшую цю динаміку. Думаю на українській...
Сова
(Neorlandina @ 29.01.2007 15:41) [snapback]76259[/snapback]

Одне діло якою я розмовляю. Це загалом зумовлюється обставинами.
А от якою я думаю - то вже важче питання.

Якщо ще розмовляти укр.мовою можу,
То думати ніяк не виходить,
Просто навчали по-другому.
Вік
(Сова @ 29.01.2007 15:40) [snapback]76257[/snapback]

Щирі,щирі,щирі,щирий
А тобі яке діло?
Як хочется так і пишу.

я так, попереджаю, аби в привичку не ввійшло, а то нагадую собі, як почує тебе якесь язике і бовкне з великого розуму: «а ти тіпа щирий?» ; ) а діла не маю і сам пишу теж, як хочеться : )
Сова
(Сонечко:) @ 28.01.2007 22:32) [snapback]76083[/snapback]

Вдома українською,а так російською. dry.gif

Знаю таких людей,
Вдома,бо батьки шпрехають на рідній,
А на вулиці друзі-з російською.

(Mill @ 29.01.2007 00:55) [snapback]76145[/snapback]

Українською... В Польщі частково польською з поляками, англійською з бенгладешцями, російською з білорусами biggrin.gif

laugh.gif prapor.gif
Вік
А чому не започаткувати раз по раз серед друзів вживати українську, м? для різноманітності ; )
Kassandra
(Romatytschak @ 29.01.2007 15:26) [snapback]76245[/snapback]

Ja tak hovorju. Mishaju z druzjamy nimecku ta ukraincku. Tak v nas normalno.

і зле...це ж неправильно!...як так можна..змішувати різні мови..
Мова - це самосвідомість,це світогляд і логіка духу народу.Мова - це істинне ядро духу народу.(Г.Штайнталь).

виходить ти змішуєш два духи...не роби так...так ти прирікаєш свою сутність на загибель,а майбутніх дітей на асиміляцію...
Сова
(Sok86 @ 29.01.2007 02:08) [snapback]76164[/snapback]

З батьками , та україномовними друзями по українськи !
С остальными по русски ! Стараюсь підстроюватись під людей, яякщо починають плвільно розуміти ту чи іншу мову! Часто виходить суржик !!!

Ще залежить від настрою !

Ні,це я не підтримую,
Що за підстраювання?
Як хочеш так і кажи.
Я коли говорю на одній,
То з ким завгодно і скільки зможу,
Тільки без підстраювання,
О,Боже....

(Tonchik @ 29.01.2007 10:04) [snapback]76176[/snapback]

Нажаль, на роботі та і всюди доводиться розмовляти російською sad.gif Хоча є декілька людей знайомих в Запоріжжі, із якими можна спілкуватись рідною мовою. Але я намагаюсь частіше говорити саме українською!!!

Ні,дівчино як хочеш так і розмовляй
І за свою думку тебе будуть поважать,
Чи якісь реальні існують проблеми?
Можливо лупцюють на обіденній перерві?))) biggrin.gif
Anfiska
вдома розмовляю російською,але дуже подобається українська...вона така красива wub.gif !мені подобається коли хтось розмовля на укр. мові(без суржиків! wacko.gif )
4esterfielter
(Freelancer @ 29.01.2007 15:18) [snapback]76239[/snapback]

Зате вже давно визнали, що українська - друга за милозвучністю мова в світі! Не сперечатись! А російська - нявкаюча мова. Де ще стільки звуку "а" почуєш? Хіба що в ліжку з коханою... Але в ліжку -приємно... Порівняй, промовивши підряд кілька разів: Любий, мені було так добре, заварити тобі кави? та Дарагой, мнє била так харашо, тєбє заваріть кофє? Якась овеча, бЄкаюча мова. Як на мене, вкраїнський варіант удаліший... Зверніть увагу: українська мова прямує до відсутності збігу двох голосних і дає інколи простір до уникнення збігу приголосних.
Сорі, мо' когось образив, але я російську мову поважаю, просто рідну люблю більше. biggrin.gif
barashka
вдома розмовляю російською. але обожнюю українську... справжню, не суржик. а ще ми з подругою домовились, що будемо спілкуватися лише українською(між собою). класно виходить! biggrin.gif
Anfiska
(barashka @ 29.01.2007 17:27) [snapback]76339[/snapback]

вдома розмовляю російською. але обожнюю українську... справжню, не суржик. а ще ми з подругою домовились, що будемо спілкуватися лише українською(між собою). класно виходить! biggrin.gif

пам*ятаю,ми теж так колись домовлялись,але не виходило! angry1.gif
Krendelek
Якось завжди говорю російською! В селі говорю на українській-рідній! laugh.gif Так прикольно та фффайно!!! smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif smile.gif
Marcos
на роботі розмовляю виключно російською. вдома і з коханою людиною на українській
колючка
І думаю і розмовляю українською.А російська для мене - це іноземна мова, тому ставлюсь до неї як і до англійської, німецької чи іншої іноземної мови, тобто якщо це єдина мова, якою можна порозумітись - йду на компроміс. Але якщо співрозмовник розуміє українську, то якою мовою він би не говорив, я - лише українською. Інколи полюбляю в певному середовищі вживати діалектизми.
Viktor
коли п'яний, то сам не розумію на якій biggrin.gif (жарт)
Style)r
(Сова @ 29.01.2007 15:46) [snapback]76264[/snapback]

Якщо ще розмовляти укр.мовою можу,
То думати ніяк не виходить,
Просто навчали по-другому.

Гм, ти так кажеш, неначе ти все життя ріс в Кацапіі... Думаєш, ти один такий? Та таких море! І всі, хто хоче, можуть пересилити себе і розмовляти і думати українською. Друзі? Інтелектуальні, мабуть, нічого особистого. Я б сказав більше, але нащо?..
Вік
(4esterfielter @ 29.01.2007 16:25) [snapback]76296[/snapback]

Зате вже давно визнали, що українська - друга за милозвучністю мова в світі! Не сперечатись! А російська - нявкаюча мова. Де ще стільки звуку "а" почуєш? Хіба що в ліжку з коханою... Але в ліжку -приємно... Порівняй, промовивши підряд кілька разів: Любий, мені було так добре, заварити тобі кави? та Дарагой, мнє била так харашо, тєбє заваріть кофє? Якась овеча, бЄкаюча мова. Як на мене, вкраїнський варіант удаліший... Зверніть увагу: українська мова прямує до відсутності збігу двох голосних і дає інколи простір до уникнення збігу приголосних.
Сорі, мо' когось образив, але я російську мову поважаю, просто рідну люблю більше. biggrin.gif

все добре, я тіко одного не догнав, а навіщо все це мені пояснювати? о_О
я тебе сюди запрошую : )
Nomad
Стараюся розмовляти тільки українською, хоча деколи приходиться спілкуватися і російською, і навіть олбанською))) ...але то не часто буває, і хіба шо тільки по приколу)))
No Worries
українська мова...унікальна...і навіть перфомансніша за всіх)))) tryzub.gif
Сварус
(phobos @ 29.01.2007 14:21) [snapback]76219[/snapback]

Ніяк не можу перейти на вживання "Так" замість "Да", підсвідомо вживаю російський аналог.

А Ви спробуйте на заміну "Да" говорити "Та", а потім вже "Так". Досить дієво, особливо якщо ще добавляти слово-паразит "ну" - "ну та.." kozak.gif
Virus
А я говорю по-українськи, принаймі думаю, що так говорю, а деколи може вискочити там "да", чи "нє", а найчастіше "йес-с", тож я вже почав переходити на українську: "такс-с" smile.gif
Сова
[quote name='Dr Zlo' date='30.01.2007 00:56' post='76589']
Стараюся розмовляти тільки українською, хоча деколи приходиться спілкуватися і російською, і навіть олбанською))) ...але то не часто буває, і хіба шо тільки по приколу)))
[/quote
Класні в тебе приколи,
І як тобі олбанська мова?

(Avanturist @ 29.01.2007 19:33) [snapback]76425[/snapback]

коли п'яний, то сам не розумію на якій biggrin.gif (жарт)

За то я знаю,потім розповім))) biggrin.gif

(Olezhek @ 29.01.2007 19:41) [snapback]76427[/snapback]

Гм, ти так кажеш, неначе ти все життя ріс в Кацапіі... Думаєш, ти один такий? Та таких море! І всі, хто хоче, можуть пересилити себе і розмовляти і думати українською. Друзі? Інтелектуальні, мабуть, нічого особистого. Я б сказав більше, але нащо?..

Ну,взагаліто я вона,
І хоч більше живу в Україні,
Та в крові є також російська,
І коли з народження говориш на російській,
То через 15 років трохи важко змінитись,
І як не крути,а рідна мова не до лиця якось.
Andy
Розмовляю українською. Вийнятки становлять виключно іноземці, котрі не розуміють укр. А взагалі був кумедний випадок: Поїхав я якось до Харкова. Зустрівся зі своєю знайомою і сиділи на лавочці в центрі міста. Біля нас на сусідній лавочці розмістились кілька інтелектуально збагачених індивіда типу " пацани мєсниє". Біля їх лавочки стоїть порожня пляшка пива. Метрів за 7 їде якийсь чолов"яга і збирає по ходу ці пляшки. Пацани це побачили і один з інтєлєктуалів копає порожню пляшку в сторону того дядька. Вона підкочується до нього і відбувається наступна ромова:
Дядько: Пацаны, ну что ж вы так? я ж не собака, чтоб вы мне как кость бутылками бросали....
Пацани: Давай-давай, бери, не стесняйся...
Дядько: Что ж я вам зделал-то?
Пацани: Давай, за Шахтер, за Донбас!! бери...
Мені вже надоїдає це все, я піднімаюсь, піднімаю ту пляшку, протягую її тому дядьку і кажу: "Ось, візьміть будь-ласка". І тут дядько видає репліку: "Опа! ти смотри, на украинском заговорил!!!"... Після того я з своєю подружкою пів вечора плакали зі сміху... і дійсно... чого це я і на укаїнській)))) Весело було... biggrin.gif
phobos
(Киря @ 30.01.2007 03:45) [snapback]76627[/snapback]

А Ви спробуйте на заміну "Да" говорити "Та", а потім вже "Так". Досить дієво, особливо якщо ще добавляти слово-паразит "ну" - "ну та.." kozak.gif

Дякую! Обов'язково спробую!
Про наслідки повідомлю smile.gif
Сварус
phobos, давайте хто з нас перший, щоб більший стимул був! Але до повної українізації у будь-якому оточенні!
Ostapko
У нас говорять українською, але інколи проскакують російські слова, вже всі до цього привикли......
Але українська мова є нагарнішою..................... yes.gif
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.