Більчисько де Катрін
6.03.2007 18:19
Якщо мова державна одна, чому законадавча та виконавча гілка влади допускає, щоб ми, громадяни України, отримували свій документ особи записаний двома мовами.Нажаль з цим потрібно боротись і щось змінювати,а як ви вважаєте...
ЧиНеЗанадтоДовгийвМенеНік
6.03.2007 18:21
ІМХО поки що нічого не треба змінювати так як багато "українців" ще не володіїть державною мовою...
zloy bober™
6.03.2007 18:44
тре міняти паспорти на пластикові картки, де буде написано українською і англійською... Англійська ж не так в око муляє, як російська...
(WishMaster @ 6.03.2007 18:18) [snapback]91060[/snapback]
ІМХО поки що нічого не треба змінювати так як багато "українців" ще не володіїть державною мовою...
Хіба ж кілька сотень це багато?
Kassandra
6.03.2007 18:48
Не терба ні англійської,ні російської..що,в Америці в паспорті пишуть на українській?чи в Росії ?..це просто пережиток СРСР...
Гомер viz пончиК
6.03.2007 18:54
(Deimos @ 6.03.2007 18:41) [snapback]91070[/snapback]
тре міняти паспорти на пластикові картки, де буде написано українською і англійською... Англійська ж не так в око муляє, як російська...
Ні, в найближщі роки краще не треба. Я тільки з цим паспортом на силу вирішив всі проблеми.
Більчисько де Катрін
6.03.2007 19:18
ні не так. треба це змінювати,і меньше говорити про проблему двомовності, більше прагнути розмовляти українською. не можно просто сидіти і чогось чекати. Може хтось і не володіє, але розуміє...
6.03.2007 19:31
(Більчисько де Катрін @ 6.03.2007 19:15) [snapback]91082[/snapback]
ні не так. треба це змінювати,і меньше говорити про проблему двомовності, більше прагнути розмовляти українською. не можно просто сидіти і чогось чекати. Може хтось і не володіє, але розуміє...

Блін, воно сильно комусь заважае?? Є проблеми набагато глобатьніші ніж двомовність паспорта...
мене це теж харить.
і чому так є невідомо, адже:
1) кожен громадянин України повинен володіти державною мовою, аби розуміти скажімо Закони України, вказівники на дорогах, звертання співгромадян і т.д., в крайньому випадку це питання безпеки — можна ж і по пиці відхопити за сильну відмороженість…)
2) і, по-моєму, треба бути повним дибілом, аби не зрозуміти, що «паспорт» це «пасспорт», а «ім'я» — «имя» навіть у випадку (клінічному), коли мозок не подужав вивчити українську ))
А ця "більшість" що, не розуміє, що написано на першій сторінці паспорта?
WishMaster, мені заважає.
Freelancer +1
чому тоді не писати ще й на китайскій мові? Сторінок у паспорті багато, а китайська - найрозповсюдженіша мова світу
6.03.2007 20:43
(web-nation.org @ 6.03.2007 20:29) [snapback]91130[/snapback]
WishMaster, мені заважає.
Чим якщо не таємниця?
(WishMaster @ 6.03.2007 20:40) [snapback]91135[/snapback]
Чим якщо не таємниця?
все що зайве повинне бути прибране, паспорт — не альбом.
що це пережиток, то зрозуміло, але я думаю навіт не про паспорт, а про те як захистити єдиний статус української мови як державної, а тоді і думаю, це питання відпаде саме собою.............
Більчисько де Катрін
7.03.2007 11:45
(WishMaster @ 6.03.2007 19:28) [snapback]91088[/snapback]
Блін, воно сильно комусь заважае?? Є проблеми набагато глобатьніші ніж двомовність паспорта...
так треба ж всі проблеми держави виносити на поверхню, починаючи з маленьких зерен до великого дерева...
[quote name='Freelancer' date='6.03.2007 19:44' post='91104']
мене це теж харить.
і чому так є невідомо, адже:
1) кожен громадянин України повинен володіти державною мовою, аби розуміти скажімо Закони України, вказівники на дорогах, звертання співгромадян і т.д., в крайньому випадку це питання безпеки — можна ж і по пиці відхопити за сильну відмороженість…)
Адже у іноземця перед видачею паспорта вимагають окремі знання української розмовної мови, а для громадян України це не діє,нажаль...
Отстой повний ця двомовність
Хочу лише українську
(D.O.G @ 7.03.2007 15:34) [snapback]91263[/snapback]
Хочу лише українську

Чому тільки українську, було б не погано, якщо б замість російської мови була англійська..Нам же в Європу дорога, а не в Росію
Не знаю куди кому дорога мені й вдома непогано(Україна)
D.O.G Сьогодні, 14:17 Пост #18
Не знаю куди кому дорога мені й вдома непогано(Україна)
+1
паспорт український мова українська !
і жодної більше !!!
Україна понад УСЕ !
цим все сказано!
(Kassandra @ 6.03.2007 18:45) [snapback]91074[/snapback]
Не терба ні англійської,ні російської..що,в Америці в паспорті пишуть на українській?чи в Росії ?..це просто пережиток СРСР...

Взагалі-то 2 паспорти - це пережиток СРСР. На Заході користуються лише 1 паспортом - для виїзду за кордон. А всередині країни користуються посвідченням особи. А в закордонному паспорті, який я недавно отримав - 2 мови, українська (як наша державна) та англійська (як мова забиченого Заходу). Отож: позбуватися треба не іншої мови в паспорті, а самого внутрішнього паспорта.
(Deimos @ 6.03.2007 18:41) [snapback]91070[/snapback]
я погоджуюсь...
справа навіть не в тому, що муляє чи ні, а в тому, що такий "звичай" заведений лише на теренах колишнього СРСР.
наше суспільство побудоване на "пережитках" минулого, з історією нічого не вдієш...тому лише ми здатні змінити наше майбутнє...Але хто ж дасть нам змінити те, з чим ми не погоджуємося??? Збирати підписи, робити мітинги, переконувати інших???
Якісь західнофільско-східнофобні настрої. в документах пишемо на есперанто або на латині. так буіть кручє.
(Xobb_Xopxe aka hobit @ 7.03.2007 18:53) [snapback]91322[/snapback]
в документах пишемо на есперанто або на латині. так буіть кручє.
А то які настрої?
Stuff ці настрої вже не дихають/ніколи не дихали

по крайній мірі.
(Xobb_Xopxe aka hobit @ 7.03.2007 16:53) [snapback]91322[/snapback]
Якісь західнофільско-східнофобні настрої. в документах пишемо на есперанто або на латині. так буіть кручє.
і на ельфійскій!
сорі за офтоп, але реально не роумію, чому в мене в паспорті написано ЩОСЬ мовою іншої, чужої, іноземної держави?
наступна сторінка після моєї пики в паспорті для мене - це якась збочена реклама якихось таємних курсів по вивченню якоїсь іноземної мови
Коли я отримав паспорт то був в шоці ! як це так 2 мови !!! тупо безлад якито

як це так ??? що там російська забула !!!! ????
Хай тоді і в Росії зроблять таке !!! от я подивлюся як вони(громадяни) віднесуться до цого !
вони ж відразу будуть щось робити ! для них українська у паспорті, як для нас китайська наприклад ! вони її просто зневажають !!!

тварюки
цікаво хто тоді затверджував зразок паспорта?
..і хтось може пам’ятає в якому році ці паспорти були введені?
4esterfielter
3.04.2007 10:41
поки буде режим вільного перетину кордону з Росією буде й дві мови у пачпорті...
Це так само, як і переклад оголошень на вокзалі російською... Мене завжди це дивувало... Навіщо перекладати власні назви... Це для "асоба адарьонних" чи що?
І я ніяк не второпаю як можна не розуміти української... Звісно, є незрозумілі слова, але і про ті можна здогадатися з контексту...
Нехай би іноземною мова документу була англійська - і лише у закордонному паспорті!))
поки буде режим вільного перетину кордону з Росією буде й дві мови у пачпорті...
Це зрозуміло, що у сусідній Росії живе багато родичів... Але я за те, щоб це прикре непорозуміння ліквідувати...
Я поти цього тому що мова в Україні одна українська, а от якого дідька в паспоріт записується двома мовами потрібно у влади запитати.
Надіюсь що коли при владі будуть націоналісти такого не буде...
Білий Дракон
2.05.2007 21:23
Чи можно якось поміняти двомивний-стандартний паспорт на чисто український?
(Білий_Дракон @ 2.05.2007 21:23) [snapback]112532[/snapback]
Чи можно якось поміняти двомивний-стандартний паспорт на чисто український?
Люди! Я погоджусь з тими, хто знає про те, що в Україні є інші проблеми, набагато важливіші, ніж та двомовність в паспортах. Чесно кажучи, мені самій російська мова там здається некоректною, у нас своя держва, а всі ці пережитки минулого потрібно забувати. Щодо чисто українських паспортів... Уявіть таку картину... Наказ про те, що кожен громадянин повинен змінити паспорт згідно зі стандартами про те, що в Україні національна мова - українська. І от біготня ця вся в паспортних столах, то ж просто катастрофа буде

Уявляєте? Зрозуміло, двомовність не глобальна проблема, але нашій державі вистачає клопотів і без цього!
banderivec
5.05.2007 22:42
в України тільки одна мова, тому й паспорти повинні бути однією мовою.
а щодо черг із зміною паспортів — то нічого страшного, централізовано без метушні все поміняєм
Панове, ну що тут скажеш - мова одна, от і має бути написано на державній українські мові, і .
Українець
4.06.2007 20:55
Моя позиція, щодо цього питання оформлена у листі, який я адресував та відправив Прем'єр-міністру України В.Ф. Януковичу:
Прем'єр міністру України
Януковичу Віктору Федоровичу
************ Віталія Андрійовича
ПРОПОЗИЦІЯ
Шановний, Віктор Федорович, хочу звернути Вашу увагу до Положення про паспорт громадянина України затверджене Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року № 2503-ХІІ.
У "ЗАГАЛЬНИХ ПОЛОЖЕННЯХ" вищезазначеного Положення в пункті 4 зазначено:
Усі записи в паспорті і відомості про його власника, що вносяться до нього, виконуються українською і російською мовами.
Згідно із Конституцією України прийнятою на 5 сесії Верховної Ради України 28 червня 1996 року, державною мовою в Україні є українська мова (Стаття 10 Конституції України). Паспорт громадянина України є державним документом і виключно повинен оформлюватися державною мовою. Так як вищезазначене Положення було затверджене Постановою Верховної Ради України раніше прийняття Конституції України, то ця норма Конституції України не виконувалась.
Я вважаю недоцільним існування вищевказаного пункту 4 Положення про паспорт громадянина України у дійсній редакції, адже це суперечить нормам Конституції України.
Також у Положенні вказано, що затверджує зразок паспортної книжечки Кабінет Міністрів України, тому я пропоную Вам змінити зразок паспорта громадянина України.
Мене просто обурює той факт, що український паспорт має двомовність. Чому тоді внутрішні паспорти РФ не оформлюються 15 мовами всіх республік колишнього СРСР.
Буду дуже вдячний за відповідь,
*********** Віталій Андрійович
3 січня 2007 року
м. Львів
Українець
4.06.2007 21:47
(Freelancer @ 4.06.2007 14:02) [snapback]125769[/snapback]
а відповідь прийшла?
Як полюбляє казати один такий войовничий міністр-соціаліст:"Нє даждьотєсь!". А взагалі-то я знав, що відповіді не буде, адже я це надіслав електронною поштою, а згідно із Законом України "Про звернення громадян" відповідь обов'язково надісилається, лиш у випадку офіційного звернення громадянина через звичайну пошту. Інші види зв'язку для обов'язкової відповіді з боку влади не передбачені законодавством... Але я думаю, що хтось це та й прочитав.
Білий Дракон
5.06.2007 17:16
Писати тра ВР (якої поки нема) і президенту. А краще зробити акцію, коли кожний тиждень як найбільше людей будуть писати у ті установи.
Я також вважаю використання в українських паспортах ще і російської мови недоречним. Але про які зміни можна говорити у державі, в якій досі не може остаточно сформуватися нормальна дієва влада, яка б виконувала свої обов"язки.

Важкувато буде звернути увагу високопосадовців на думку народу

, їм же більше ні на що не вистачає часу окрім міжусобних чвар
За єдину мову як у державі, так і в паспорті!!!
4esterfielter
17.07.2007 15:02
Паспорт має бути тільки українською мовою... Інакше - буде бардак в країні, який є донині...
Почтав я ваші висловлювання нарахунок двомовності в паспорті.
Як на мене це є образою для Українців, але в нас зараз проблема стоїть не вцьому, основна проблема стоїть в тому, що українский народ цурається своєї мови. Навіть ті, що говорять українською вдома і на вулиці і т.д. тільки починають говорити з російськомовною людиною зразу переходять на російську!
Висновок один: поки ми не будем поважати своєї мови нічго в нас не буде
Kassandra
18.07.2007 11:03
(Nana @ 5.05.2007 23:20) [snapback]114112[/snapback]
Люди! Я погоджусь з тими, хто знає про те, що в Україні є інші проблеми, набагато важливіші, ніж та двомовність в паспортах. Чесно кажучи, мені самій російська мова там здається некоректною, у нас своя держва, а всі ці пережитки минулого потрібно забувати. Щодо чисто українських паспортів... Уявіть таку картину... Наказ про те, що кожен громадянин повинен змінити паспорт згідно зі стандартами про те, що в Україні національна мова - українська. І от біготня ця вся в паспортних столах, то ж просто катастрофа буде

Уявляєте? Зрозуміло, двомовність не глобальна проблема, але нашій державі вистачає клопотів і без цього!
кгм..а коли міняли паспорти радянського союзу,скільки то тривало? років 6 якщо не помиляюся...поставити б умову: за 5-7 років усе населення повинне отримати паспорт нового зразка,де вся інформація викладена виключно українскою мовою.
Мене найбільше дратує те яким чином перекладають

прізвище й ім’я....
Букви
и заміняють на їхнє
и замість
ы. Як мож з цим миритися???
І навіть імена перекладають.......

От спробуйте путіна в лице назвати Володимиром; що буде??? А нам всім офіційно плюють в душу...
Двомовність у наших паспортах це сама тупа формальна безглуздість що нам втулили за роки незалежності.
Kassandra
24.07.2007 13:22
Флуд і флейм почистила.
(Kassandra @ 6.03.2007 19:48) [snapback]91074[/snapback]

англійська - мова міжнародного спілкування.
в країнах Заходу немає практики мати 2 паспорти: звичайний та закордонний. є один
"загальний". ось для чого і потрібна двомовність у паспорті - інформація державною мовою, та англійською.
А російська мова у паспорті громадянина України не потрібна, адже у нас одна державна мова... покищо...
Вважаю двомовність у паспорті повною безглуздістю!
В нас єдина державна мова - українська!
Навіть з формальної точку зору: вся документація зараз українською мовою, а у дубляжі прізвища і т.д. російською просто немає фізичної потреби!
Геть пережитки совка!
P.S. А ще у паспорті треба повернути графу "Національність"!
(Монета @ 27.07.2007 10:06) [snapback]148595[/snapback]
Геть пережитки совка!
P.S. А ще у паспорті треба повернути графу "Національність"!
Якщо геть пережитки совка - то навіщо повертати цю графу?
(Chily @ 27.07.2007 14:31) [snapback]148822[/snapback]
Якщо геть пережитки совка - то навіщо повертати цю графу?
Кожен українець, так само, як поляк, литовець, молдованин, француз, білорус і т.д., має право на вираження своєї національної ідентичності!
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.