Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Ноутбук чи стаціонарний комп'ютер?
Теревені - Форум > Комп'ютери > Hardware
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Авантюрист
(zav @ 26.03.2007 16:27) [snapback]96696[/snapback]

Тим, хто купує велетенський копмп'ютер можна й портитивний заразом узяти, але навіщо власникам станнього те доробало - не розумію.

Прикол в тому що найкраще брати суперпотужний стаціонарний і найдешевший портативний!

Роланд
(pyrius @ 20.03.2007 14:07) [snapback]94989[/snapback]

Dell Inspiron 6400
CPU: Intel Core 2 DUO 2GHz - 4MB Cache
RAM: 1 GB 533 Mhz
HDD: 120 GB
Video: Radeon X 1400 Mobile
Sound: Sigmatel (тобто звук не інтегрований у чіпсет мат. плати)
DVD-RW-DL
LNA,Wi-Fi,WinXP-HE
І все це можна взяти за 1300 американських гривень
Не так вже і дорого, на мою думку, за якість і потужність.

Відеокарта в цій конфігурації - "ні риба, ні м'ясо". З такою в нормальні ігри не покатаєш... Так що призначення такого ноута не зовсім зрозуміле(для ігор - слабенький, для офісу - занадто). + Невеликий монітор теж звужує способи використання ноута вдома. До речі, звідки в цього процесора 4МВ кеша? Здається тільки 2.... Підправте, якщо не так

До речі, стосовно діагоналі монітора - у ноутбуках якраз ціниться менший діаметр монітора, якщо ви обираєте мобільного друга.
Тобу ноутбук із екраном 13" частіше всього буде дорожчій за ноутбук із екраном 17"

Це якщо відраховувати від 14, 15" в обидві сторони - 17" дорожче за 15", аналогічно і 13" дорожче за 15".
pyrius
(Magero @ 27.03.2007 08:50) [snapback]96956[/snapback]

Відеокарта в цій конфігурації - "ні риба, ні м'ясо". З такою в нормальні ігри не покатаєш... Так що призначення такого ноута не зовсім зрозуміле(для ігор - слабенький, для офісу - занадто). + Невеликий монітор теж звужує способи використання ноута вдома. До речі, звідки в цього процесора 4МВ кеша? Здається тільки 2.... Підправте, якщо не так
Це якщо відраховувати від 14, 15" в обидві сторони - 17" дорожче за 15", аналогічно і 13" дорожче за 15".

Поправляю - у процесора дійсно 4Мб кешу - модель Т7200 здається,
Стосовно відеокарти - я розумію що СТАЛКЕР може не потягнути, але багато сьогденних ігор підуть і ще подякують за таке заліза.
Також ви, певне, ніколи не використовували лоя роботи софт, який вимагає не навороченої відеокарти, а розрахункових потужносте процессора - тіж Java машини або VMWare
Авантюрист
(pyrius @ 27.03.2007 10:02) [snapback]96961[/snapback]

Поправляю - у процесора дійсно 4Мб кешу - модель Т7200 здається,
Стосовно відеокарти - я розумію що СТАЛКЕР може не потягнути, але багато сьогденних ігор підуть і ще подякують за таке заліза.
Також ви, певне, ніколи не використовували лоя роботи софт, який вимагає не навороченої відеокарти, а розрахункових потужносте процессора - тіж Java машини або VMWare

Смислу в цьому ноуті ще й за таку ціну не бачу ніякого. В цьому випадку різниця між аналогічним стаціонарним і цим ноутбуком збільшується набагато.
pyrius
Пояснюю зміст - я хочу поїхати на кільки днів пожити у друзів у Києві - але мені треба працювати, то що - мені свій комп тягнути за собою - ні - можна взяти такий ноутбук (тим хто скаже що можна взяти і послабше - повторюю - користуюся VMWare і т.д.)
Такий ноутбук - гарна заміна стаціонарному комп'ютеру - коли тобі потрібна мобільність.
Авантюрист
(pyrius @ 27.03.2007 13:16) [snapback]97006[/snapback]

Пояснюю зміст - я хочу поїхати на кільки днів пожити у друзів у Києві - але мені треба працювати, то що - мені свій комп тягнути за собою - ні - можна взяти такий ноутбук (тим хто скаже що можна взяти і послабше - повторюю - користуюся VMWare і т.д.)
Такий ноутбук - гарна заміна стаціонарному комп'ютеру - коли тобі потрібна мобільність.

Ааааааааааа
ну тоді іншого виходу немає.
Роланд
pyrius
Ось, у Вас ноут якраз служить конкретним цілям, що ще раз підтверджує - ноут(з розумними цінами) не може бути універсальною машиною, а купується для конкретних задач.
Авантюрист
От для чого купується стаціонарний комп в більшості випадків?
Авжеж для ігор!
Тих хто працює в спец. програмах лише одиниці.
zav
(LOГ @ 31.03.2007 12:41) [snapback]98336[/snapback]
Авжеж для ігор!
Мова про домашніх користувачів чи про підприємництво? Бо корпоративний сектор доволі більший за домашнє використання.
Авантюрист
(zav @ 31.03.2007 13:40) [snapback]98346[/snapback]

Мова про домашніх користувачів чи про підприємництво? Бо корпоративний сектор доволі більший за домашнє використання.

Про домашніх користувачів
Роланд

Авжеж для ігор!

Ігри - просто "максимальне" використання комп'ютера. Все інше(домашнє користвання): фільми, музика, офіс, програмування і тд - тягне менше ресурсів. Хоча Photoshop CS2 по загрузці процесора мабуть може тягатися з тим же Сталкером smile.gif
pyrius

Авжеж для ігор!

Не погоджуюсь із цією реплікою.
Тому що багато людей навчаєтсья і працює дома за допомогою комп'ютера.
На мою думку із тих людей що купують комп'ютер лише відсодків 50% вткористовують його для ігор - всі інші для роботи. Адже є такі типі професій про які пан може і не знати.
Те що його купуюють дітям для ігр - ще не доводить факт що всі використовують його лише для ігр - надаль на сьогодні в державітакий стан - що сидячи вдома і працюючи за омп'ютером можна заробити більше аніж працюючи на заводі.
ПоzZzитивна
Погляди різні...але все ж таки... що краще ноут чи стаціонарний? мене це питання дуже мучить, бо скоро маю купувати...і тре вирішити, що саме!
Авантюрист
(Сумна @ 6.07.2007 18:53) [snapback]140642[/snapback]

Погляди різні...але все ж таки... що краще ноут чи стаціонарний? мене це питання дуже мучить, бо скоро маю купувати...і тре вирішити, що саме!

дивлячись в яких цілях використовувати gryzin.gif
ПоzZzитивна
(LOГ @ 6.07.2007 19:23) [snapback]140657[/snapback]

дивлячись в яких цілях використовувати gryzin.gif

музика, фотки(у дуууже великій кількості), трохи навчання, пізніше щось по роботі!
zav
(Сумна @ 7.07.2007 21:05) [snapback]140960[/snapback]
пізніше щось по роботі!
Коли - пізніше, і яка спеціялізація роботи?
Покористувавшись удома робочим ноутбуком переконаний у доцільності його придбання: мобільний, батарейка, маленький, не гуде.
Але вади можу стати на шляху: не вистачає звичайної миші, і клавіятури, і якщо кому потрібно під'єднати зовнішній диск, то поторебуєте кишеню з пеехідником IDE-SATA-USB-FireWire, поганенький екран, неможна ставити на ковдру, бо перегрівається...
ПоzZzитивна
(zav @ 8.07.2007 11:18) [snapback]141200[/snapback]

Коли - пізніше, і яка спеціялізація роботи?
Покористувавшись удома робочим ноутбуком переконаний у доцільності його придбання: мобільний, батарейка, маленький, не гуде.
Але вади можу стати на шляху: не вистачає звичайної миші, і клавіятури, і якщо кому потрібно під'єднати зовнішній диск, то поторебуєте кишеню з пеехідником IDE-SATA-USB-FireWire, поганенький екран, неможна ставити на ковдру, бо перегрівається...

Пізніше - це в наступному році, спеціалізація...кхм..статистика.
малеча
Для мене краще комп звичайний! Його можна удосконалювати. пічкати память і т.п. А за ті ж самі гроші такого потужного ноутбука не купиш. Хоча для ділових людей краще ноутбук, але для мене - студентки... комп це і так розкіш.
В копютені ігри давно вже не грала. використовую суто нет для отримання інформації і безперечно для того щоб зайти на Теревені biggrin.gif
Авантюрист
(малеча @ 8.07.2007 13:17) [snapback]141297[/snapback]

Для мене краще комп звичайний! Його можна удосконалювати. пічкати память і т.п.

Так і в ноут память теж можна пічкати.
zav
(LOГ @ 11.07.2007 20:58) [snapback]143019[/snapback]
Так і в ноут память теж можна пічкати.
Це трохи дорожче, а панна прагне економії.
Авантюрист
(zav @ 11.07.2007 21:16) [snapback]143059[/snapback]

Це трохи дорожче, а панна прагне економії.

ой вибачаюс
SLASH
Комп надійніше + нетреба його заряджати.... Ноутбук ніколи не стане на один рівень по потужності і характеристикам з домашнім ПК tongue.gif

В мене ПК:

60 Гб вінт
nVidia GeForce 7600 GT 265 mb.
512 оператівки
Проц АМД Атлон ХР 2000 +
17" моніторчік
Клава і оптична КрИсА smile.gif

Мені хватає його на 100%
volodymyr_ch
Ноутбук і стаціонарний комп'ютер створювалися для вирішення різних завдань. А взагалі ноут - річ корисна...
Авантюрист
(SLASH @ 27.07.2007 13:58) [snapback]148853[/snapback]

Комп надійніше + нетреба його заряджати....

Ноут теж від мережі живиться його можна теж не заряджати biggrin.gif
ПоzZzитивна
nevdacha.gif шо ж робити?? мені збираються купляти новий комп, але через те, що я не можу вирішити чи стаціонарний чи ноут купівля постійно відкладається...
Agressor_kb
Дивлячись для чого!
Я надаю перевагу компу, ноут не оперативна машина але зручна та портативна!
Користуватися ноутом стаціонарно не має сенсу... Ціна в два рази більша, параметри тіж самі!

комп+

для роботи по за офісом маю КПК
Денис :)
для більшості речей може вистачити... ноута!
я тільки мишу та монітор зовнішні на роботі до нього підключаю (працюю з графікою).

а так - гарна цяцька, котра забеспечує мобільність, а відповідо - часткову свободу, прив"язка до одного місця все зменшується і зменшується і зменшується..... yes.gif
Авантюрист
Зараз уже майже всі купують ноут. Кому потрібен той хлам biggrin.gif
ПоzZzитивна
а як щодо апгрейду ноуту? бо мені казали це легше зробити з стаціонарником...
Роланд
Сумна
Хе-хе, зараз можна замінити лише оперативну пам'ять та вінчестер. Процесор, материнка та відеокарта залишаються власникам назавжди sad.gif От такі-от "переваги" закритої конфігурації.
Можливо, через декілька років відбудуться позитивні зміни у цьому напрямку, але зараз - маємо, те що маємо...

web-nation.org
І що, для роботи з графікою тебе влаштовує ТН-матриця?? blink.gif
адуфанчік
думаю собі купляти лептоп
Авантюрист
(адуфанчік @ 15.09.2007 21:45) [snapback]171770[/snapback]

думаю собі купляти лептоп

купляй biggrin.gif
Юст
Порада моя є такою (маю стаціонарний і ноутбук). Стаціонарний безумовно - то річ. Ноутбук - для крайніх випадків типу на конференцію поїхати чи взяти на відпочинок. Хто фінансово потягне - то варто одне й друге.
zav
(Weber @ 2.10.2007 21:03) [snapback]178642[/snapback]

Хто фінансово потягне - то варто одне й друге.

Хто фінансового потягне - ось вирішення всіх питань.
Авантюрист
(zav @ 2.10.2007 22:14) [snapback]178696[/snapback]

Хто фінансового потягне - ось вирішення всіх питань.

Тю та краще брати 15 дюймів + РК монітор kozak.gif
zav
(LOГ @ 2.10.2007 22:19) [snapback]178701[/snapback]

Тю та краще брати 15 дюймів + РК монітор kozak.gif

Можна й ноутбук із HDMI, можна. Разом із телевізором Full HD!
Юст
сам ноутбук мабуть усіх питань не вирішить, бо дуже вже в ньому незручно добиратися до клавіатури, що важливо, коли багато пишеш.
Авантюрист
(Weber @ 2.10.2007 22:35) [snapback]178720[/snapback]

сам ноутбук мабуть усіх питань не вирішить, бо дуже вже в ньому незручно добиратися до клавіатури, що важливо, коли багато пишеш.

biggrin.gif
Знайшов проблему пан. А ЮСБ-клавіатуру пробували? biggrin.gif
zav

Це теж вирішується.
sam
Стосовно клави - фігня... мені навіть зручніше не ноуті - звик уже...

Одним словом...
При виборі між ноутом і пісюком - виберу ноут, бо реально оцінив переваги...

Перше - єдиний дріт живлення і ВСЕ. ніяких з*єднань з монітором, клавою, мишою... Єдине - треба звикнути до тачпада.

Друге. Портативність. З пісюком ви ніколи не зможете в міжміській маршрутці сидіти на форумі... smile.gif А я сидю, коли пробиває... smile.gif

Третє. Потужності сучасного ноута вистачає для переважної більшості задач. Кому треба графічну станцію чи геймерський пісюк - той може за грубі гроші знайти потрібний аналог ноута....

Четверте. Ціна. Якщо обвішати пісюк тими комунікаціями, які має ноут - то різниця буде мінімальною... І не вартою того, щоб економити на зручності...

Наразі все...
Юст
(zav @ 2.10.2007 21:47) [snapback]178729[/snapback]

Але коштує+ неминуче збільшує обсяг цього портативного пристрою.
Денис :)

я дууууууже багато друкую на ноті - клава зручнісінька(!), і часом використовую його як графічну станцію (тільки з зовнішнім монітором) - потужностей вистачає на фотожоп та ілюстратор цс3 з головою (веб дизайн)...
Коре дуо 1,83, 512 рам 667, 80Га 7200рпм, 14,1" 1400*900 - обійшлося десь у 5000 наших

Юст
то може я ще просто не навчився на ньому друкувати, бо ж незручно дотягуватися до клавіатури, яка аж десь там, а руки зачіпляють чутливі місця ноутбука... dry.gif
bulbashka_aero
Як на мене, ліпше мати і те, і інше.

А що друкувати незручно - то тільки питання практики. Власне, на звичайній клавіатурі руки теж не повинні лежати - вони повинні бути над нею.
Юст
(bulbashka_aero @ 3.10.2007 07:49) [snapback]178821[/snapback]

Як на мене, ліпше мати і те, і інше.

А що друкувати незручно - то тільки питання практики. Власне, на звичайній клавіатурі руки теж не повинні лежати - вони повинні бути над нею.

ну не знаю. Я зараз набираю текст для відповіді Вам і мої руки опираються на дошку для клавіатури, а пальці здійснюють відповідні операції. Дуже зручно і не втомливо.
zav
(Weber @ 3.10.2007 08:52) [snapback]178822[/snapback]

ну не знаю. Я зараз набираю текст для відповіді Вам і мої руки опираються на дошку для клавіатури, а пальці здійснюють відповідні операції. Дуже зручно і не втомливо.

Підставка для ноутбуку врятує пана.
Юст
(zav @ 3.10.2007 08:37) [snapback]178840[/snapback]

Все це так, але ці акцесуари поволі перетворять ноутбук у дорожезний стаціонарний компутер... Єдина зручність, що завжди можна буде вилучити з цього мотлоху ноутбук і вкинути його до рюкзака.
zav
(Weber @ 3.10.2007 09:51) [snapback]178842[/snapback]

Все це так, але ці акцесуари поволі перетворять ноутбук у дорожезний стаціонарний компутер... Єдина зручність, що завжди можна буде вилучити з цього мотлоху ноутбук і вкинути його до рюкзака.

Не єдина.
У будь-якому разі набір ноутбук+приладдя коштуватиме дешевше за комплект ноутбук+десктоп, крім того, ноутбук все-одно займатиме менше місця і працюватиме тихіше.
Його Величність - Дмитро
Важко сказати.В кожного свої плюси:Комп- апгрейд.....,ноут-портативність....
Вічне питання)
zav
(Його Величність - Дмитро @ 3.10.2007 16:12) [snapback]178993[/snapback]

Важко сказати.В кожного свої плюси:Комп- апгрейд.....,ноут-портативність....
Вічне питання)

Апъґрейтъ, ага...
Тільки він ще з 2000 зазвичай випливає у заміну всієї платформи, то в чому економія? Збільшити обсяги оперативної пам'яті та жорсткого диску у ноутбуці цілком можливо, а коли треба надвелики обсяги, то зовнішні жосткі диски у допомогу. Чи що ви збираєтесь на ноутбуці робити - надскладні наукові розрахунки?..
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.