Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Ноутбук чи стаціонарний комп'ютер?
Теревені — Форум > Комп'ютери > Hardware
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Авантюрист
(zav @ 2.10.2007 22:14) [snapback]178696[/snapback]

Хто фінансового потягне - ось вирішення всіх питань.

Тю та краще брати 15 дюймів + РК монітор kozak.gif
zav
(LOГ @ 2.10.2007 22:19) [snapback]178701[/snapback]

Тю та краще брати 15 дюймів + РК монітор kozak.gif

Можна й ноутбук із HDMI, можна. Разом із телевізором Full HD!
Юст
сам ноутбук мабуть усіх питань не вирішить, бо дуже вже в ньому незручно добиратися до клавіатури, що важливо, коли багато пишеш.
Авантюрист
(Weber @ 2.10.2007 22:35) [snapback]178720[/snapback]

сам ноутбук мабуть усіх питань не вирішить, бо дуже вже в ньому незручно добиратися до клавіатури, що важливо, коли багато пишеш.

biggrin.gif
Знайшов проблему пан. А ЮСБ-клавіатуру пробували? biggrin.gif
zav

Це теж вирішується.
sam
Стосовно клави - фігня... мені навіть зручніше не ноуті - звик уже...

Одним словом...
При виборі між ноутом і пісюком - виберу ноут, бо реально оцінив переваги...

Перше - єдиний дріт живлення і ВСЕ. ніяких з*єднань з монітором, клавою, мишою... Єдине - треба звикнути до тачпада.

Друге. Портативність. З пісюком ви ніколи не зможете в міжміській маршрутці сидіти на форумі... smile.gif А я сидю, коли пробиває... smile.gif

Третє. Потужності сучасного ноута вистачає для переважної більшості задач. Кому треба графічну станцію чи геймерський пісюк - той може за грубі гроші знайти потрібний аналог ноута....

Четверте. Ціна. Якщо обвішати пісюк тими комунікаціями, які має ноут - то різниця буде мінімальною... І не вартою того, щоб економити на зручності...

Наразі все...
Юст
(zav @ 2.10.2007 21:47) [snapback]178729[/snapback]

Але коштує+ неминуче збільшує обсяг цього портативного пристрою.
Денис :)

я дууууууже багато друкую на ноті - клава зручнісінька(!), і часом використовую його як графічну станцію (тільки з зовнішнім монітором) - потужностей вистачає на фотожоп та ілюстратор цс3 з головою (веб дизайн)...
Коре дуо 1,83, 512 рам 667, 80Га 7200рпм, 14,1" 1400*900 - обійшлося десь у 5000 наших

Юст
то може я ще просто не навчився на ньому друкувати, бо ж незручно дотягуватися до клавіатури, яка аж десь там, а руки зачіпляють чутливі місця ноутбука... dry.gif
bulbashka_aero
Як на мене, ліпше мати і те, і інше.

А що друкувати незручно - то тільки питання практики. Власне, на звичайній клавіатурі руки теж не повинні лежати - вони повинні бути над нею.
Юст
(bulbashka_aero @ 3.10.2007 07:49) [snapback]178821[/snapback]

Як на мене, ліпше мати і те, і інше.

А що друкувати незручно - то тільки питання практики. Власне, на звичайній клавіатурі руки теж не повинні лежати - вони повинні бути над нею.

ну не знаю. Я зараз набираю текст для відповіді Вам і мої руки опираються на дошку для клавіатури, а пальці здійснюють відповідні операції. Дуже зручно і не втомливо.
zav
(Weber @ 3.10.2007 08:52) [snapback]178822[/snapback]

ну не знаю. Я зараз набираю текст для відповіді Вам і мої руки опираються на дошку для клавіатури, а пальці здійснюють відповідні операції. Дуже зручно і не втомливо.

Підставка для ноутбуку врятує пана.
Юст
(zav @ 3.10.2007 08:37) [snapback]178840[/snapback]

Все це так, але ці акцесуари поволі перетворять ноутбук у дорожезний стаціонарний компутер... Єдина зручність, що завжди можна буде вилучити з цього мотлоху ноутбук і вкинути його до рюкзака.
zav
(Weber @ 3.10.2007 09:51) [snapback]178842[/snapback]

Все це так, але ці акцесуари поволі перетворять ноутбук у дорожезний стаціонарний компутер... Єдина зручність, що завжди можна буде вилучити з цього мотлоху ноутбук і вкинути його до рюкзака.

Не єдина.
У будь-якому разі набір ноутбук+приладдя коштуватиме дешевше за комплект ноутбук+десктоп, крім того, ноутбук все-одно займатиме менше місця і працюватиме тихіше.
Його Величність - Дмитро
Важко сказати.В кожного свої плюси:Комп- апгрейд.....,ноут-портативність....
Вічне питання)
zav
(Його Величність - Дмитро @ 3.10.2007 16:12) [snapback]178993[/snapback]

Важко сказати.В кожного свої плюси:Комп- апгрейд.....,ноут-портативність....
Вічне питання)

Апъґрейтъ, ага...
Тільки він ще з 2000 зазвичай випливає у заміну всієї платформи, то в чому економія? Збільшити обсяги оперативної пам'яті та жорсткого диску у ноутбуці цілком можливо, а коли треба надвелики обсяги, то зовнішні жосткі диски у допомогу. Чи що ви збираєтесь на ноутбуці робити - надскладні наукові розрахунки?..
Lady Erato
А в мене ноут.. а стаціонарний я продала і більше бачити не хочу!
По-перше, коли зимно, мерзнуть руці і нозі, сидячи за столом, і спинка болить... А з ноутом я спокійно можу лізти в ліжко tongue.gif
Плюс, ноут в мене сильніший за стаціонарний (той, що був), тому мені його абсолютно вистачає... Тобто абсолютно не бачу, чому ноут гірший за стаціонарний! хіба, вже залежить від особливостей користувача і його потреб...
SER_ROCKO
З одного боку хочу ноут бо свій стаціонарний я вожу з Франіка в Калуш коли починаються канікули канікули і навпаки. Це троха напряжно, бо або я напрягаю свого дядька шоб відвіз машиною, або везу в маршрутці і потім ше тягну в руках до місця призначення(раз свій системник в дощ ніс, думав срака йому настала, але якось обійшлось). З другого боку є гарні можливості для тюнінгу. І сидіти за таким компом мені зручніше, особливо ігри грати. І нема характерних мінусів ноута з нагріванням, живленням і т.п. Але всеодно думаю що майбутнє за ноутами. Особливо коли відкриють якесь краще джерело живлення, щоб супертопова конфігурація робила на батарейці більше ніж пів години :-)
kEDa
я проголосувала за комп..але тепер передумала))
всетаки ноут зручніший))
FT232BM
Ноут. Коштує так само як десктоп, а зручніше в 100 раз, ну хібашо як в "Чістоє небо" не грати.
Amili
Минулого року постало таке питання і переді мною. Тоді я вибрала комп"ютер. Тому, що з тими фінансовими можливостями краще все ж таки було купляти потужніший системний, ніж посередній ноут.
Тепер можна гроші складати на ноутбук))))))
Bobua

Якщо з точки зору шумності, то з простим ПК простіше smile.gif: досить один раз виставити його за межі приміщення й протягнути кабелі й все!
А от ноут безшумний (або хоч би «правильної» шумності) тре шукати й шукати... sad.gif Бо з ним, все-таки, більшість часу, думаю, доведеться працювати безпосередньо.
lorelei
Добре коли є і комп і ноут, комп звичайно дешевший, і на ньому зручно дивитись фільми (особливо з прикольним моніком) і гратись, а ноут - зручно, наприклад в дорозі, або якщо хочеться в ліжку полежати. Зараз в мене комп і ноут не збираюсь купляти поки що.
Богуслав
нещодавно постав перед питанням: що брати, комп чи ноут? зупинився на компі. зрештою ноута на 4 ядра і 4Гб оперативки не знайшов. та й не хотілося компутерний стіл осиротити rolleyes.gif
Castiel
Я за то і то. Має бути і ноут і комп.
G27
тре шоб було то і то. Ну а якшо нема можливості то всетаки надаю перевагу компу, але невелику.
deepfish
ну на рахунок цін, то тут певно вже ноут і стаціонарний комп зрівнялись.
ТІ й ті бюджетні моделі можна знайти за >=400$ От і тепер думай.
gku
ноут - переносний і це класно
@Zu
Краще стаціонарний комп'ютер.але я обираю ноутбук.
Bublik
Маю ноут та стаціонар. Тепер я завжди " при компі" .
Bobua
Цитата(hipweb @ 30.07.2006 09:57) *
От у мене зарас нормальний настільний комп'тер але за деякий час думаю купляти новий. Підкажіть який краще, настильний чи переноний? І чому? Тільки не за ціною тому що яка ціна буде мені все одно, гроші не проблема.

Якщо звичайний вже "нормальний", то нащо другий?
І не вірте тим, хто каже, що у Вас слаба ...карта чи мало пам’яті. Найімовірніше, що вони хочуть Вам щось продати. rolleyes.gif Або похизуватися своїм одоробалом rolleyes.gif

Для РОБОТИ, книг, фільмів і т.д. вистачає??? То що ще тре?

Цитата(zav @ 30.07.2006 18:49) *
А якеа різниця, для чого? Чим зараз портативний поганий в якості домашнього?

Є у "портативного" одна вада, усувати яку, нмсд, буде важче аніж для стаціонарногошумність

З простим ПК просто smile.gif — виставив його за межі кімнати, протягнув 4-5 метрові кабелі й забув про шум назавжди happy1.gif
Можна звісно й нотбуки/нетбуки під’єднати до довгих кабелів, але явно — це реально лише в домашніх умовах [не возити ж з собою дистанц комплект smile.gif]. А нетбуки начебто розробляють для зовсім недомашнього використання... blush.gif
RyVOL
я б таки вибрав ноута! ігри уже переріс, а для роботи і лазання в інеті вистачить! rolleyes.gif плюс ще можна взагалі з ліжка з ним не злазити! laugh.gif
deepfish
Ну от у мене HP 6720s і він зовсім не шумний під час повсякденної роботи, яка не вимагає бгато ресурсів, а от у 3D та у програмах які вимагають обчислювальних можливостей починає активніше крутитись куленр, проте він набагато тихіше працює ніж мій стаціонарний комп.
Між іншим якщо вже манія на безшумні модельки можу, то чому б не купити Фуджітсу-сіменс, у їх навіть є кнопка яка при натисненні зменшує оберти вентилятора примусово, і тоді його взагалі нестає чути.
kEDa
Цитата(Olezhek @ 30.07.2006 13:28) *
Я чесно вам скажу biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Подумав, що тут тема про теніс biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

ггг)))))я теж так подумала))))))

я хочу собі купити нотбук, тільки для того щоб можна було його всюди носити))А якщо нема такої потреби то краще комп звичайнийwink.gif

-=Негідник®=-
Ну якщо в ігрулі шпілити, то настольний ПК і подешевше буде, і позручніше!
Але якщо тобі важлива портативність, то бери ноут!
В дорогу брати супер, завжди під рукою фото, музика, фільми. І якщо попрацювати треба у відрядженні, то теж ноут рулить! З нетом проблем нема. Особисто в мене лайф (350 Мб)+ноут, для асі і полазити в неті хватає з головою!! Правда якщо мережа погано ловить, то вафлі angry2.gif
Grey Wolf
Настільний
а якщо лептоп то тільки
Toshiba Qosmio X300
Sergiy_K
Цитата(Bobua @ 8.10.2008 10:29) *
Є у "портативного" одна вада, усувати яку, нмсд, буде важче аніж для стаціонарногошумність

З простим ПК просто smile.gif — виставив його за межі кімнати, протягнув 4-5 метрові кабелі й забув про шум назавжди happy1.gif

жесть, точно що happy1.gif happy1.gif
Так от як треба з шумом боротись, а ще краще вбудовувати їх в цегляну стіну, на кожну стіну по компу, прямо при будівництві, як це людство не прийшло до такої суперідеї ggggg.gif
Katod
Цитата(hipweb @ 30.07.2006 08:57) *
От у мене зарас нормальний настільний комп'тер але за деякий час думаю купляти новий. Підкажіть який краще, настильний чи переноний? І чому? Тільки не за ціною тому що яка ціна буде мені все одно, гроші не проблема.

я б на твому місці просто купував що більше подобається, бо всеодно, все що важить до півтонни, це напівпортативна техніка
Armando
порівняв вагу і громіздкість: системний блок, монітор, упс, колонки, клавіатура + забагацько кабелів щоб це з'єднати
і 10-15 хвилин роботи коли 'пропаде світло' з типовим ноутбуком.
Це не порівнювані речі.
dark
Повністю підтримую позицію вибору ноута
Xobb
Два роки працював використовуючи ноут. Ну вайо це вайо, не якийсь хісус чи асер.
Декілька місяців купив компутєр, ноут подарував мамі. специфіка така, шо свою сраку не треба мати мобільною, тому ноут не оцінив. якщо треба мобільності -- можна купити якийсь нетбук, його більш чим достатньо для пригод в дорозі. зараз вони дешеві.
Neorlandina
ага, кого ви більше любите - папу чи маму?

ноут от прикольний тим, шо сиджу я зараз із ним в планеті сушів і на шару качаю всяке і поновлюю собі антивірусняк.
і триндю на форумі одночасно.

а комп теж прикольний, бо в нього класні колонки, великий монітор і всяке таке.
але мені то нафік треба. живучи на дві квартири, з навчанням і роботою, саме те шо треба.
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
є комп і нетбук. я обираю нетбук,бо він компактний і зручний.ще й висить менше,ніж мій комп(хоча мало би бути навпаки)
Pit
Ну залежно для чого комп буде використовуватись. Якшо прийдеться носитись з ним, то ситсемнік монітор і клаву таскати з собою якось незручно... А якшо вдома на столику стояти, то я би брав нормальний,чи як ви виразились, стаціонарний комп'ютер. До того ж з часом його можна апгрейднути...
-=VJ=-
З ПК, ноутбука та нетбука обираю останнє biggrin.gif
Богун
Ноутбук
Xobb
Цитата(Neorlandina @ 15.02.2009 17:34) *
ага, кого ви більше любите - папу чи маму?

ноут от прикольний тим, шо сиджу я зараз із ним в планеті сушів і на шару качаю всяке і поновлюю собі антивірусняк.
і триндю на форумі одночасно.

а комп теж прикольний, бо в нього класні колонки, великий монітор і всяке таке.
але мені то нафік треба. живучи на дві квартири, з навчанням і роботою, саме те шо треба.

вот до березня пірієду на квартіру, куплю нетбук і будете мені завідовать чорно. :-P
Neorlandina
Цитата(Xobb @ 16.02.2009 21:19) *
вот до березня пірієду на квартіру, куплю нетбук і будете мені завідовать чорно. :-P

вот в березні поїду в кетай і будете завідувать мені ви.

а шо, нині є нормальні нетбуки?
бо дивилася ті асуси еее та асери... ну не знаю, якесь воно і вже не ноут, і ще не мобільник.
Xobb
Цитата(Neorlandina @ 16.02.2009 21:26) *
вот в березні поїду в кетай і будете завідувать мені ви.

а шо, нині є нормальні нетбуки?
бо дивилася ті асуси еее та асери... ну не знаю, якесь воно і вже не ноут, і ще не мобільник.

єсть MSI Wind нармальний, на ньому лінупс літає, а єсть ще новий HP, який з лінупсом са старта. мені десь в дорозі буде зручно якогось сервера перегрузити або срочно по скайпу побалакати smile.gif
Neorlandina
Цитата(Xobb @ 16.02.2009 21:47) *
єсть MSI Wind нармальний, на ньому лінупс літає, а єсть ще новий HP, який з лінупсом са старта. мені десь в дорозі буде зручно якогось сервера перегрузити або срочно по скайпу побалакати smile.gif

не знаю, не знаю, якийсь Вінд несерйозний якийта дуже. і продається тільки з віндовз в комплекті.
ХП не знаю, тому не буду поливати брудом.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.