Lady Erato
4.10.2007 09:47
А в мене ноут.. а стаціонарний я продала і більше бачити не хочу!
По-перше, коли зимно, мерзнуть руці і нозі, сидячи за столом, і спинка болить... А з ноутом я спокійно можу лізти в ліжко
Плюс, ноут в мене сильніший за стаціонарний (той, що був), тому мені його абсолютно вистачає... Тобто абсолютно не бачу, чому ноут гірший за стаціонарний! хіба, вже залежить від особливостей користувача і його потреб...
SER_ROCKO
4.10.2007 13:53
З одного боку хочу ноут бо свій стаціонарний я вожу з Франіка в Калуш коли починаються канікули канікули і навпаки. Це троха напряжно, бо або я напрягаю свого дядька шоб відвіз машиною, або везу в маршрутці і потім ше тягну в руках до місця призначення(раз свій системник в дощ ніс, думав срака йому настала, але якось обійшлось). З другого боку є гарні можливості для тюнінгу. І сидіти за таким компом мені зручніше, особливо ігри грати. І нема характерних мінусів ноута з нагріванням, живленням і т.п. Але всеодно думаю що майбутнє за ноутами. Особливо коли відкриють якесь краще джерело живлення, щоб супертопова конфігурація робила на батарейці більше ніж пів години :-)
я проголосувала за комп..але тепер передумала))
всетаки ноут зручніший))
Ноут. Коштує так само як десктоп, а зручніше в 100 раз, ну хібашо як в "Чістоє небо" не грати.
Минулого року постало таке питання і переді мною. Тоді я вибрала комп"ютер. Тому, що з тими фінансовими можливостями краще все ж таки було купляти потужніший системний, ніж посередній ноут.
Тепер можна гроші складати на ноутбук))))))
Якщо
з точки зору шумності, то з простим ПК простіше

: досить один раз виставити його за межі приміщення й протягнути кабелі й все!
А от ноут безшумний (або хоч би
«правильної» шумності) тре шукати й шукати...

Бо з ним, все-таки, більшість часу, думаю, доведеться працювати безпосередньо.
Добре коли є і комп і ноут, комп звичайно дешевший, і на ньому зручно дивитись фільми (особливо з прикольним моніком) і гратись, а ноут - зручно, наприклад в дорозі, або якщо хочеться в ліжку полежати. Зараз в мене комп і ноут не збираюсь купляти поки що.
Богуслав
23.09.2008 14:08
нещодавно постав перед питанням: що брати, комп чи ноут? зупинився на компі. зрештою ноута на 4 ядра і 4Гб оперативки не знайшов. та й не хотілося компутерний стіл осиротити
Я за то і то. Має бути і ноут і комп.
тре шоб було то і то. Ну а якшо нема можливості то всетаки надаю перевагу компу, але невелику.
ну на рахунок цін, то тут певно вже ноут і стаціонарний комп зрівнялись.
ТІ й ті бюджетні моделі можна знайти за >=400$ От і тепер думай.
ноут - переносний і це класно
Краще стаціонарний комп'ютер.але я обираю ноутбук.
Маю ноут та стаціонар. Тепер я завжди " при компі" .
порівняв вагу і громіздкість: системний блок, монітор, упс, колонки, клавіатура + забагацько кабелів щоб це з'єднати
і 10-15 хвилин роботи коли 'пропаде світло' з типовим ноутбуком.
Це не порівнювані речі.
Повністю підтримую позицію вибору ноута
Два роки працював використовуючи ноут. Ну вайо це вайо, не якийсь хісус чи асер.
Декілька місяців купив компутєр, ноут подарував мамі. специфіка така, шо свою сраку не треба мати мобільною, тому ноут не оцінив. якщо треба мобільності -- можна купити якийсь нетбук, його більш чим достатньо для пригод в дорозі. зараз вони дешеві.
Neorlandina
15.02.2009 17:34
ага, кого ви більше любите - папу чи маму?
ноут от прикольний тим, шо сиджу я зараз із ним в планеті сушів і на шару качаю всяке і поновлюю собі антивірусняк.
і триндю на форумі одночасно.
а комп теж прикольний, бо в нього класні колонки, великий монітор і всяке таке.
але мені то нафік треба. живучи на дві квартири, з навчанням і роботою, саме те шо треба.
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
15.02.2009 17:59
є комп і нетбук. я обираю нетбук,бо він компактний і зручний.ще й висить менше,ніж мій комп(хоча мало би бути навпаки)
Ну залежно для чого комп буде використовуватись. Якшо прийдеться носитись з ним, то ситсемнік монітор і клаву таскати з собою якось незручно... А якшо вдома на столику стояти, то я би брав нормальний,чи як ви виразились, стаціонарний комп'ютер. До того ж з часом його можна апгрейднути...
З ПК, ноутбука та нетбука обираю останнє
Цитата(Neorlandina @ 15.02.2009 17:34)

ага, кого ви більше любите - папу чи маму?
ноут от прикольний тим, шо сиджу я зараз із ним в планеті сушів і на шару качаю всяке і поновлюю собі антивірусняк.
і триндю на форумі одночасно.
а комп теж прикольний, бо в нього класні колонки, великий монітор і всяке таке.
але мені то нафік треба. живучи на дві квартири, з навчанням і роботою, саме те шо треба.
вот до березня пірієду на квартіру, куплю нетбук і будете мені завідовать чорно. :-P
Neorlandina
16.02.2009 21:26
Цитата(Xobb @ 16.02.2009 21:19)

вот до березня пірієду на квартіру, куплю нетбук і будете мені завідовать чорно. :-P
вот в березні поїду в кетай і будете завідувать мені ви.
а шо, нині є нормальні нетбуки?
бо дивилася ті асуси еее та асери... ну не знаю, якесь воно і вже не ноут, і ще не мобільник.
Цитата(Neorlandina @ 16.02.2009 21:26)

вот в березні поїду в кетай і будете завідувать мені ви.
а шо, нині є нормальні нетбуки?
бо дивилася ті асуси еее та асери... ну не знаю, якесь воно і вже не ноут, і ще не мобільник.
єсть MSI Wind нармальний, на ньому лінупс літає, а єсть ще новий HP, який з лінупсом са старта. мені десь в дорозі буде зручно якогось сервера перегрузити або срочно по скайпу побалакати
Neorlandina
16.02.2009 22:03
Цитата(Xobb @ 16.02.2009 21:47)

єсть MSI Wind нармальний, на ньому лінупс літає, а єсть ще новий HP, який з лінупсом са старта. мені десь в дорозі буде зручно якогось сервера перегрузити або срочно по скайпу побалакати

не знаю, не знаю, якийсь Вінд несерйозний якийта дуже. і продається тільки з віндовз в комплекті.
ХП не знаю, тому не буду поливати брудом.
Крихітка
17.02.2009 08:18
Ноути набагато зручніші,компактніші і у використанні в дечому легші. Завжди хотіла ноут,але в мене домашній ПК і не жаліюсь)просто я нікуди в основному не їжджу,сижу в 1 місті,якби не це-купили б ноут,його перевозити легше
-=Ярий=-
17.02.2009 08:51
Цитата(FT232BM @ 20.09.2008 22:03)

Ноут. Коштує так само як десктоп, а зручніше в 100 раз, ну хібашо як в "Чістоє небо" не грати.
Чому ж не грати, я в себе на ноуті на високій графіці(я не про максимальну з ефектами Д10, на той час експі юзав) уже кілька разів пройшов )
А взагалі то краще мати комп + нетбук)
Системник шумна штука, якщо вночі щось качається і комп увімкнений, то спати заважає. Періодично треба розкручувати і видувати з нього пил. А ще доводилось вже декілька разів змащувати кулер, можливо просто не якісний, але все одно.
Переваги, можна розкрутити і наочно побачити що там та як, для чайника це важливо, всунути чи замінити якусь плату діставляє радість.
Але якби була можливість я б вибрав ні те ні інше. Я б вибрав штуку, яка , здається ще не представлена на ринку. Себто системний блок як у нетбука. Або простіше кажучи: вирізати в нетбука монітор, клавіатуру, акумулятори, пристрій управління курсором і залишиться маленька така коробочка. Уявляю її мізерну вагу та зручність в транспортуванні. Отож, монітор і інше причандалля в мене є, а в будинку батьків, де я часом гостюю я прилаштував би ТФТ телевізор під монітор, продав би двд плеєр і купив би ще одну клаву з мишкою.
Ага, бо маленькі екрани мене дратують. А ноутбук з 17 дюймовим екраном вже завеликий для зручного транспортування...
Цитата(Romun @ 17.02.2009 12:36)

Системник шумна штука, якщо вночі щось качається і комп увімкнений, то спати заважає. Періодично треба розкручувати і видувати з нього пил. А ще доводилось вже декілька разів змащувати кулер, можливо просто не якісний, але все одно.
Кулери повикидати /можна разом зі старими надто "гарячими" процесорами і /особливо/ відеокартами, жорсткі диски замінити на сучасні - вони не шумлять, не зажати гроошей на гарний блок живлення з величезним вентилятором, що повільно обертається.
Рік вже спимо з увімкненим комп'ютером - усё гутъ!
Цитата(Romun @ 17.02.2009 12:36)

Але якби була можливість я б вибрав ні те ні інше. Я б вибрав штуку, яка , здається ще не представлена на ринку. Себто системний блок як у нетбука. Або простіше кажучи: вирізати в нетбука монітор, клавіатуру, акумулятори, пристрій управління курсором і залишиться маленька така коробочка. Уявляю її мізерну вагу та зручність в транспортуванні. Отож, монітор і інше причандалля в мене є, а в будинку батьків, де я часом гостюю я прилаштував би ТФТ телевізор під монітор, продав би двд плеєр і купив би ще одну клаву з мишкою.
Ідіть купуйте:
http://hotline.ua/pr/193-2-907 - Eee Top ваша мета!
Малюсінька
17.02.2009 17:11
А я спробую оцінити вибір користувача з ділової точки зору. На роботі в мене є і стаціонарний комп'ютер і ноутбук. Повірте, якщо я працюю в офісі мені якось зручніше працювати за стаціонарним комп'ютером. Якщо я їду в відрядження, або зустрічаюся з клієнтами - то тут ноутбук якраз просто необхідний! Це мобільно і зручно. Для власних потреб (тобто комп'ютер вдома) я також вибрала стаціонарний варіант. Так, ціни практично зрівняні і характеристиками вони не дуже відрізняються, але відремонтувати ноутбук коштує на порядок дорожче, ніж стаціонарний комп'ютер.
Я за ноут у всіх варіантах, крім останніх версій ігор. В універі завжди допоможе, вдома стоїть на робочому столі, коли треба креслення розгорнути, його знімаю. Якщо б у мене не було стаціонарного компу, то б звільнилось 2 м кв.
Цитата(FT232BM @ 17.02.2009 17:30)

Я за ноут у всіх варіантах, крім останніх версій ігор. В універі завжди допоможе, вдома стоїть на робочому столі, коли треба креслення розгорнути, його знімаю. Якщо б у мене не було стаціонарного компу, то б звільнилось 2 м кв.
Яких 2 квадрати?! Ви жартуєте! Блок під стіл, монітор ЖК тоненький - скільки того місця? Клавіятура і миша - радіо, коли заважають - зашпуляти на ліжко.
Можу повністю солідаризуватися з попереднім дописувачем. Але про ноут мрію не через те що стаціонарний комп не зручний. Скоріше од жадності чи марнославства мабуть. Я голосував за десктоп, але своєї думки нав*язувати не збираюсь, хоча б тому що не мав ноута. Як же мені про нього судити. Єдине застереження яке у мене виникає щодо нього (адже може й я його собі колись придбаю) - це гірша, мабуть, вентиляція заліза, і, як наслідок, перегрів проца і іншого. Просто кажучи, мене турбує, що в лепі залізо зношуватиметься швидше. Для мене, такого бережкого, ця можливість - нестерпна.
yurec4yk
20.02.2009 14:39
але за тіж гроші ти отримуєш значно гірші показники
В мене зараз ноут, ігор практично не граю, а для всього іншого вистачає з головою, до того ж інтернет є всюди де тягне мобільна мережа, ну ще місцями wi-fi де тягне.
Але стаціонарний звичайно вигідніший і простіший в плані апгрейду. Ноут варто брати якщо це дійсно потрібно (для роботи наприклад) А якщо просто ігри пограти то за ті ж гроші можна взяти доволі непоганий комп. Вирішувати кожному потрібно самостійно.
Цитата(yurec4yk @ 20.02.2009 14:39)

але за тіж гроші ти отримуєш значно гірші показники
Якщо це до мого посту, то я не зрозумів, які це показники значно гірші? Показники саме чого?
однозначно ноут. за ними майбутнє.
зручно, мобільно, оперативно.
але для геймерів, певне краще стаціонарний
Дядько Панас
21.02.2009 14:57
Ноут - для дому(щоб місце не займав), для всього іншого - лише стаціонарний.
тобто дома хай ноут стоїть, а з собою у поїздки брати системний блок і монітор у валізі.
хД екстраординарно.
Авантюрист
21.02.2009 22:41
В ігри більше не граю, ноутбука з головою вистачає)))
СВІ†ЛОНОСНИЙ
22.02.2009 01:30
Цитата(@Zu @ 26.09.2008 22:59)

Краще стаціонарний комп'ютер.але я обираю ноутбук.
Жіноча логіка.
П.С.
Теревені - це кращий анекдот!
Той_Що_Танцює_на_голові
22.02.2009 17:17
звичайний комп на мою думку кращий...
ноут? ноут потрібен тільки діловим людям... в бізнес-поїздки, відрядження... і тільки для того!!!
а якщо ви мотивуєте перевагу ноута тим, що можна брати з собою в поїздки на відпочинок, то на відпочинку варто таки відпочити від всього!!!
Гуцул © 2007
22.02.2009 19:43
Мені б зараз ноута)
Дядько Панас
23.02.2009 12:45
Цитата(dector @ 21.02.2009 21:59)

тобто дома хай ноут стоїть, а з собою у поїздки брати системний блок і монітор у валізі.
хД екстраординарно.
Я мав на увазі роботу. Для роботи ноут не зручний.
Цитата(dector @ 20.02.2009 23:07)

однозначно ноут. за ними майбутнє.
зручно, мобільно, оперативно.
але для геймерів, певне краще стаціонарний
табун штампів, покористуйся хоч одним
Цитата(-=VJ=- @ 16.02.2009 09:45)

З ПК, ноутбука та нетбука обираю останнє

ґґ для повного комплекту? дик в тебе дома хзскількидюйовий, а деякі люди з моніка компа фільми дивляцця
Цитата(FT232BM @ 17.02.2009 17:30)

досі є люди, які системник на стіл ставлять?
†Fallen Angel†
27.03.2009 23:17
В роботі використовую і ноут і стаціонарний. Знову ж треба виходити від поставленої задачі.
King Oni
28.03.2009 12:41
Я - за декстоп. Ноут важко апгрейдити, та і потужність страждає...
Цитата(Sergiy_K @ 3.03.2009 03:28)

ґґ для повного комплекту? дик в тебе дома хзскількидюйовий, а деякі люди з моніка компа фільми дивляцця
Ну, у мене вдома якраз повний комплект - два ПК, ноут і нетбук. Ще ось на днях приїде смартфон

А "хзскількидюйовий" - це про що?