Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Ноутбук чи стаціонарний комп'ютер?
Теревені — Форум > Комп'ютери > Hardware
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Крихітка
Ноути набагато зручніші,компактніші і у використанні в дечому легші. Завжди хотіла ноут,але в мене домашній ПК і не жаліюсь)просто я нікуди в основному не їжджу,сижу в 1 місті,якби не це-купили б ноут,його перевозити легше
Ярий
Цитата(FT232BM @ 20.09.2008 22:03) *
Ноут. Коштує так само як десктоп, а зручніше в 100 раз, ну хібашо як в "Чістоє небо" не грати.

Чому ж не грати, я в себе на ноуті на високій графіці(я не про максимальну з ефектами Д10, на той час експі юзав) уже кілька разів пройшов )

А взагалі то краще мати комп + нетбук)
Romun
Системник шумна штука, якщо вночі щось качається і комп увімкнений, то спати заважає. Періодично треба розкручувати і видувати з нього пил. А ще доводилось вже декілька разів змащувати кулер, можливо просто не якісний, але все одно.

Переваги, можна розкрутити і наочно побачити що там та як, для чайника це важливо, всунути чи замінити якусь плату діставляє радість.

Але якби була можливість я б вибрав ні те ні інше. Я б вибрав штуку, яка , здається ще не представлена на ринку. Себто системний блок як у нетбука. Або простіше кажучи: вирізати в нетбука монітор, клавіатуру, акумулятори, пристрій управління курсором і залишиться маленька така коробочка. Уявляю її мізерну вагу та зручність в транспортуванні. Отож, монітор і інше причандалля в мене є, а в будинку батьків, де я часом гостюю я прилаштував би ТФТ телевізор під монітор, продав би двд плеєр і купив би ще одну клаву з мишкою.

Ага, бо маленькі екрани мене дратують. А ноутбук з 17 дюймовим екраном вже завеликий для зручного транспортування...
zav
Цитата(Romun @ 17.02.2009 12:36) *
Системник шумна штука, якщо вночі щось качається і комп увімкнений, то спати заважає. Періодично треба розкручувати і видувати з нього пил. А ще доводилось вже декілька разів змащувати кулер, можливо просто не якісний, але все одно.

Кулери повикидати /можна разом зі старими надто "гарячими" процесорами і /особливо/ відеокартами, жорсткі диски замінити на сучасні - вони не шумлять, не зажати гроошей на гарний блок живлення з величезним вентилятором, що повільно обертається.
Рік вже спимо з увімкненим комп'ютером - усё гутъ!
Цитата(Romun @ 17.02.2009 12:36) *
Але якби була можливість я б вибрав ні те ні інше. Я б вибрав штуку, яка , здається ще не представлена на ринку. Себто системний блок як у нетбука. Або простіше кажучи: вирізати в нетбука монітор, клавіатуру, акумулятори, пристрій управління курсором і залишиться маленька така коробочка. Уявляю її мізерну вагу та зручність в транспортуванні. Отож, монітор і інше причандалля в мене є, а в будинку батьків, де я часом гостюю я прилаштував би ТФТ телевізор під монітор, продав би двд плеєр і купив би ще одну клаву з мишкою.

Ідіть купуйте: http://hotline.ua/pr/193-2-907 - Eee Top ваша мета!
Woman
А я спробую оцінити вибір користувача з ділової точки зору. На роботі в мене є і стаціонарний комп'ютер і ноутбук. Повірте, якщо я працюю в офісі мені якось зручніше працювати за стаціонарним комп'ютером. Якщо я їду в відрядження, або зустрічаюся з клієнтами - то тут ноутбук якраз просто необхідний! Це мобільно і зручно. Для власних потреб (тобто комп'ютер вдома) я також вибрала стаціонарний варіант. Так, ціни практично зрівняні і характеристиками вони не дуже відрізняються, але відремонтувати ноутбук коштує на порядок дорожче, ніж стаціонарний комп'ютер.
FT232BM
Я за ноут у всіх варіантах, крім останніх версій ігор. В універі завжди допоможе, вдома стоїть на робочому столі, коли треба креслення розгорнути, його знімаю. Якщо б у мене не було стаціонарного компу, то б звільнилось 2 м кв.
zav
Цитата(FT232BM @ 17.02.2009 17:30) *
Я за ноут у всіх варіантах, крім останніх версій ігор. В універі завжди допоможе, вдома стоїть на робочому столі, коли треба креслення розгорнути, його знімаю. Якщо б у мене не було стаціонарного компу, то б звільнилось 2 м кв.

Яких 2 квадрати?! Ви жартуєте! Блок під стіл, монітор ЖК тоненький - скільки того місця? Клавіятура і миша - радіо, коли заважають - зашпуляти на ліжко.
dark
наразі мрію про ноут.
kavalera
Можу повністю солідаризуватися з попереднім дописувачем. Але про ноут мрію не через те що стаціонарний комп не зручний. Скоріше од жадності чи марнославства мабуть. Я голосував за десктоп, але своєї думки нав*язувати не збираюсь, хоча б тому що не мав ноута. Як же мені про нього судити. Єдине застереження яке у мене виникає щодо нього (адже може й я його собі колись придбаю) - це гірша, мабуть, вентиляція заліза, і, як наслідок, перегрів проца і іншого. Просто кажучи, мене турбує, що в лепі залізо зношуватиметься швидше. Для мене, такого бережкого, ця можливість - нестерпна.
yurec4yk
але за тіж гроші ти отримуєш значно гірші показники
StDemon
В мене зараз ноут, ігор практично не граю, а для всього іншого вистачає з головою, до того ж інтернет є всюди де тягне мобільна мережа, ну ще місцями wi-fi де тягне.
Але стаціонарний звичайно вигідніший і простіший в плані апгрейду. Ноут варто брати якщо це дійсно потрібно (для роботи наприклад) А якщо просто ігри пограти то за ті ж гроші можна взяти доволі непоганий комп. Вирішувати кожному потрібно самостійно.
kavalera
Цитата(yurec4yk @ 20.02.2009 14:39) *
але за тіж гроші ти отримуєш значно гірші показники

Якщо це до мого посту, то я не зрозумів, які це показники значно гірші? Показники саме чого?
---
однозначно ноут. за ними майбутнє.
зручно, мобільно, оперативно.
але для геймерів, певне краще стаціонарний
Дядько Панас
Ноут - для дому(щоб місце не займав), для всього іншого - лише стаціонарний.
---
тобто дома хай ноут стоїть, а з собою у поїздки брати системний блок і монітор у валізі.

хД екстраординарно.
Авантюрист
В ігри більше не граю, ноутбука з головою вистачає)))
СВІ†ЛОНОСНИЙ
Цитата(@Zu @ 26.09.2008 22:59) *
Краще стаціонарний комп'ютер.але я обираю ноутбук.

Жіноча логіка.

П.С.
Теревені - це кращий анекдот!
Той_Що_Танцює_на_голові
звичайний комп на мою думку кращий...
ноут? ноут потрібен тільки діловим людям... в бізнес-поїздки, відрядження... і тільки для того!!!
а якщо ви мотивуєте перевагу ноута тим, що можна брати з собою в поїздки на відпочинок, то на відпочинку варто таки відпочити від всього!!!
Гуцул © 2007
Мені б зараз ноута)
Дядько Панас
Цитата(dector @ 21.02.2009 21:59) *
тобто дома хай ноут стоїть, а з собою у поїздки брати системний блок і монітор у валізі.

хД екстраординарно.

Я мав на увазі роботу. Для роботи ноут не зручний.
Sergiy_K
Цитата(dector @ 20.02.2009 23:07) *
однозначно ноут. за ними майбутнє.
зручно, мобільно, оперативно.
але для геймерів, певне краще стаціонарний

табун штампів, покористуйся хоч одним

Цитата(-=VJ=- @ 16.02.2009 09:45) *
З ПК, ноутбука та нетбука обираю останнє biggrin.gif

ґґ для повного комплекту? дик в тебе дома хзскількидюйовий, а деякі люди з моніка компа фільми дивляцця

Цитата(FT232BM @ 17.02.2009 17:30) *

досі є люди, які системник на стіл ставлять?  blink.gif
Angel Seraphim
В роботі використовую і ноут і стаціонарний. Знову ж треба виходити від поставленої задачі.
King Oni
Я - за декстоп. Ноут важко апгрейдити, та і потужність страждає...
-=VJ=-
Цитата(Sergiy_K @ 3.03.2009 03:28) *
ґґ для повного комплекту? дик в тебе дома хзскількидюйовий, а деякі люди з моніка компа фільми дивляцця

Ну, у мене вдома якраз повний комплект - два ПК, ноут і нетбук. Ще ось на днях приїде смартфон smile.gif

А "хзскількидюйовий" - це про що? smile.gif
Юст
Цитата(Xobb @ 15.02.2009 15:59) *
Два роки працював використовуючи ноут. Ну вайо це вайо, не якийсь хісус чи асер.
Декілька місяців купив компутєр, ноут подарував мамі. специфіка така, шо свою сраку не треба мати мобільною, тому ноут не оцінив. якщо треба мобільності -- можна купити якийсь нетбук, його більш чим достатньо для пригод в дорозі. зараз вони дешеві.

Абсолютно правильно. Нетбук - то справжня мобільність. Ноутбук - занадто важка штука. Але оце зараз у роздумах - а який нетбук варто придбати. Може хтось порадить.
deepfish
отакий як на мене найліпше співвідношення ціна якість.
-=VJ=-
Цитата(Weber @ 30.03.2009 19:43) *
Абсолютно правильно. Нетбук - то справжня мобільність. Ноутбук - занадто важка штука. Але оце зараз у роздумах - а який нетбук варто придбати.

У мене MSI. По ньому можу щось радити.
Ще був на роботі Acer - придбали співробітниці в подарунок, так поки вона його отримала сисадміни його п'ять разів відправляли на гарантійний ремонт: то мережа не працювала, то тачпад, то ще щось. Тому можу таке не радити.
З іншими на практиці не зустрічався.
Юст
Цитата(No_name @ 30.03.2009 19:46) *
отакий як на мене найліпше співвідношення ціна якість.

Мені потрібно щоб тримала батарея до 7-8 год, а народ мені каже, що ця модель десь 2 години триматиме...
-=VJ=-
Цитата(Weber @ 31.03.2009 17:30) *
Мені потрібно щоб тримала батарея до 7-8 год, а народ мені каже, що ця модель десь 2 години триматиме...

З одинарною батареєю - 2,45, принаймні у мене так.
З подвійною має витягувати 5-6.
А от 7-8 - це вже лише за рахунок жорсткого диску та екрану - себто SSD та діагональ 7-8. Але це буде не робота, а знущання над собою, причому завдяки акумуляторам - дуже тривале знущання. ggggg.gif
Юст
Цитата(-=VJ=- @ 31.03.2009 17:04) *
З одинарною батареєю - 2,45, принаймні у мене так.
З подвійною має витягувати 5-6.
А от 7-8 - це вже лише за рахунок жорсткого диску та екрану - себто SSD та діагональ 7-8. Але це буде не робота, а знущання над собою, причому завдяки акумуляторам - дуже тривале знущання. ggggg.gif

Треба щоб диск був? Чи вистачить флеш-диску?
-=VJ=-
Цитата(Weber @ 31.03.2009 18:12) *
Треба щоб диск був? Чи вистачить флеш-диску?

Залежить від того, з чим працювати. Я люблю загнати туди кілька десятків фільмів, тому мені флешу не вистачає однозначно.
Sergiy_K
Цитата(-=VJ=- @ 28.03.2009 21:55) *
А "хзскількидюйовий" - це про що? smile.gif

телик чи що dontknow.gif
deepfish
Цитата(Weber @ 31.03.2009 17:30) *

Тицяти тут.
Jorick
Я вважаю, що ноут краще тим, що він більш компактний. не буду брати до уваги, що на деяких ноутах батарея і 3 годин не витримує....Просто поставив його на стіл...і все, більше нічого не треба. Це якщо кошти дозволяют, тому що ноут і комп з однаковими начинками по ціні відчутно відрізняються. Я ось думаю через тиджень- два купити Dell Studio 1535 http://hotline.ua/tx/dell_studio_1535_1535w239d2c160dsblue/?tab=2 ://http://hotline.ua/tx/dell_studio_15...0dsblue/?tab=2 , не супер, але й не пасе задніх rolleyes.gif
Юст
Цитата(No_name @ 1.04.2009 15:35) *
Тицяти тут.

Оце мабуть куплятиму ASUS Eee PC 1000E. У Польщі його ціна 430 долярів. Цікаво, скільки в Україні.
Юст
Але в умовах великого вибору велика розгубленість. Побачив металевий хюлет. Так сподобав!

Цитата
Gwarancja: 1 rok
producent HP
procesor VIA
model procesora C7-M (1.6 GHz)
przekątna ekranu LCD 8,9 cali
nominalna rozdzielczość LCD 1024 x 600 pikseli
wielkość pamięci RAM 1 024 MB
pamięci RAM rozszerzalna do 2 048 MB
wolne gniazda pamięci 0
pojemność dysku twardego 120 GB
interfejs dysku twardego 5400 RPM
napęd optyczny brak
zewn. układ graficzny nie
karta graficzna VIA Chrome9 HC IGP
wyjścia karty graficznej wyjście D-Sub
typ akumulatora litowo-jonowa
karta dźwiękowa wejście mikrofonu
stereo (wyjście słuchawkowe)
czytnik kart pamięci SD
komunikacja WiFi IEEE 802.11a/b/g
LAN 1 Gbps
interfejsy 2x USB
ExpressCard
dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność kamera 0.3 Mpix
wbudowany mikrofon
zainstalowany system operacyjny Linux
szerokość 255 mm
głębokość 165 mm
wysokość 27 mm
waga 1,27 kg

Ось він гарнюнький HP 2133 Mini-Note

deepfish
У нас на ринку теж такі є, і не тільки із процесорами Via (HP Mini 2133) ай із Atom (HP Mini 2140), в тій же самій розетці. Причому остання моделька як на мене більш приваблива (тицяти тут), проте й ціна на третину вища в районі 500$
Юст
«Серйозний лептоп» для дому й офісу, й «нетбук» — для всього решти
Цитата
Еволюція портативних ПК впродовж останніх двох-трьох років була, скажемо відверто, не надто цікавою. Після того як з’явився сегмент по-справжньому недорогих ноутбуків ціною не тільки «до тисячі», а й «до восьми сотень» вічнозеленої валюти, все відбувалося якось дуже вже... еволюційно. У кожному ціновому діапазоні і в кожній функціональній ніші десятки майже однакових моделей змагалися за увагу користувача переважно з допомогою дизайну та мікроскопічних відмінностей у ціні й продуктивності.

http://www.dt.ua/3000/3994/63537/
-=VJ=-
Цитата(No_name @ 1.04.2009 16:35) *
Тицяти тут.

Це я його чекаю, щоб купити smile.gif Щоправда в Україну він ще не заїхав.
deepfish
Попався нам до рук вчора мсай вінд ю90, потрібно було доставити пам'яті,і для цієї операції прийшлося знімати задню кришку повністю, для простого користувача то достатньо проблематично буде тому що там наліпляна пломба, а в мсай вона дуже тонка і дуже легко шкодиться.
Iron Man
У компа перевага в тому, що там краще працювати, а в ноута те що він мобільний
vandermast
Не потрібно забувати, що ноут це зменшена і урізана копія компа. Отже навіть коли порівнювати комп і ноут з однаковими характеристиками, то комп все одно буде потужніший. Ноути ніколи не замінять компи. Я вважаю, що коли нікуди не потрібно переїжджати то ноутбук не вигідний. І я себе зручніше почуваю коли сиджу розслаблено перед компом, а не в якісь не понятній позі коло ноута. І взагалі потрібно мати ноут і комп. Особисто я користуюсь ноутом коли подорожую, а так переважно компом.
bulbashka_aero
Але ніщо не замінить ноута, коли вранці треба попрацювати, а з ліжка вилазити не хочеться.
ZoomerMan
Цитата(vandermast @ 3.05.2009 13:46) *
Не потрібно забувати, що ноут це зменшена і урізана копія компа. Отже навіть коли порівнювати комп і ноут з однаковими характеристиками, то комп все одно буде потужніший. Ноути ніколи не замінять компи. Я вважаю, що коли нікуди не потрібно переїжджати то ноутбук не вигідний. І я себе зручніше почуваю коли сиджу розслаблено перед компом, а не в якісь не понятній позі коло ноута. І взагалі потрібно мати ноут і комп. Особисто я користуюсь ноутом коли подорожую, а так переважно компом.

То було таке років 5 а тепер двох ядерний процесор, 2 гіга оперативки, відеокарта 512 метрів, жорсткий диск 320 гіг шо вам ше тре?...Які функції може ПК і не може зараз ноут?
kavalera
Цитата(bulbashka_aero @ 4.05.2009 00:50) *
Але ніщо не замінить ноута, коли вранці треба попрацювати, а з ліжка вилазити не хочеться.

Як ніщо не замінить дєнюшку, щоб той ноут придбати.)
d^.^b
хочу ноут cry.gif
збираюсь продавати свій моднявий недавнокуплений камп заради ноута
/не жарт/

просто для моїх на даний час потрібностей, як виявилося, чотири ядра і два гіга відяхи - забагато laugh.gif
та й на роботу мало не тридцятикілограмовий системник тягти безглуздо якось dry.gif
Юст
Мій висновок. Трбе мати 3 (три) різновиди.
1. Стаціонарний потужний з великим монітором.
2. Ноутбук типу DELL Vostro 1400 для презентацій.
3. Нетбук з матовим екраном, в якого батереї довго тримають. Для подорожі. Може то Lenovo IdeaPad S10 за 475 дол?
Shiver2005
На мою думку мати ноутбук варто лише тоді, коли є стаціонарний.
Я маю і ноут і комп’ютер. Ноут переважно беру з собою, коли їду у інше місто або коли тривалий час не буду вдома.
Юст
Цитата(Shiver2005 @ 1.06.2009 13:38) *
На мою думку мати ноутбук варто лише тоді, коли є стаціонарний.
Я маю і ноут і комп’ютер. Ноут переважно беру з собою, коли їду у інше місто або коли тривалий час не буду вдома.

І я так робив, але якось ноутбук навіть доволі компактний видався мені заважким і загроміздким... І тому не поскуплюся на третю бойову одиницю - а саме нетбук. Щоб дивитися кіно в дорозі та заглядати в інтернет. Головне, що легесеньке, негроміздке та довготримаюче.
ZoomerMan
Народ хочу брати ноут, хтось має HP Pavilion, а то одні на нього "моляться" а інші кажуть що під каток такий ноут. Хочу почути що хто думає про цю серію ноутів. Поки що зупинився або на dv5 або на dv2....
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.