Цитата(Xobb @ 15.02.2009 15:59)

Два роки працював використовуючи ноут. Ну вайо це вайо, не якийсь хісус чи асер.
Декілька місяців купив компутєр, ноут подарував мамі. специфіка така, шо свою сраку не треба мати мобільною, тому ноут не оцінив. якщо треба мобільності -- можна купити якийсь нетбук, його більш чим достатньо для пригод в дорозі. зараз вони дешеві.
Абсолютно правильно. Нетбук - то справжня мобільність. Ноутбук - занадто важка штука. Але оце зараз у роздумах - а який нетбук варто придбати. Може хтось порадить.
отакий як на мене найліпше співвідношення ціна якість.
Цитата(Weber @ 30.03.2009 19:43)

Абсолютно правильно. Нетбук - то справжня мобільність. Ноутбук - занадто важка штука. Але оце зараз у роздумах - а який нетбук варто придбати.
У мене MSI. По ньому можу щось радити.
Ще був на роботі Acer - придбали співробітниці в подарунок, так поки вона його отримала сисадміни його п'ять разів відправляли на гарантійний ремонт: то мережа не працювала, то тачпад, то ще щось. Тому можу таке не радити.
З іншими на практиці не зустрічався.
Цитата(No_name @ 30.03.2009 19:46)

отакий як на мене найліпше співвідношення ціна якість.
Мені потрібно щоб тримала батарея до 7-8 год, а народ мені каже, що ця модель десь 2 години триматиме...
Цитата(Weber @ 31.03.2009 17:30)

Мені потрібно щоб тримала батарея до 7-8 год, а народ мені каже, що ця модель десь 2 години триматиме...
З одинарною батареєю - 2,45, принаймні у мене так.
З подвійною має витягувати 5-6.
А от 7-8 - це вже лише за рахунок жорсткого диску та екрану - себто SSD та діагональ 7-8. Але це буде не робота, а знущання над собою, причому завдяки акумуляторам - дуже тривале знущання.
Цитата(-=VJ=- @ 31.03.2009 17:04)

З одинарною батареєю - 2,45, принаймні у мене так.
З подвійною має витягувати 5-6.
А от 7-8 - це вже лише за рахунок жорсткого диску та екрану - себто SSD та діагональ 7-8. Але це буде не робота, а знущання над собою, причому завдяки акумуляторам - дуже тривале знущання.

Треба щоб диск був? Чи вистачить флеш-диску?
Цитата(Weber @ 31.03.2009 18:12)

Треба щоб диск був? Чи вистачить флеш-диску?
Залежить від того, з чим працювати. Я люблю загнати туди кілька десятків фільмів, тому мені флешу не вистачає однозначно.
Sergiy_K
31.03.2009 21:39
Цитата(-=VJ=- @ 28.03.2009 21:55)

А "хзскількидюйовий" - це про що?

телик чи що
Цитата(Weber @ 31.03.2009 17:30)

Тицяти
тут.
Я вважаю, що ноут краще тим, що він більш компактний. не буду брати до уваги, що на деяких ноутах батарея і 3 годин не витримує....Просто поставив його на стіл...і все, більше нічого не треба. Це якщо кошти дозволяют, тому що ноут і комп з однаковими начинками по ціні відчутно відрізняються. Я ось думаю через тиджень- два купити Dell Studio 1535
http://hotline.ua/tx/dell_studio_1535_1535w239d2c160dsblue/?tab=2 ://http://hotline.ua/tx/dell_studio_15...0dsblue/?tab=2 , не супер, але й не пасе задніх
Цитата(No_name @ 1.04.2009 15:35)

Оце мабуть куплятиму ASUS Eee PC 1000E. У Польщі його ціна 430 долярів. Цікаво, скільки в Україні.
Але в умовах великого вибору велика розгубленість. Побачив металевий хюлет. Так сподобав!
Цитата
Gwarancja: 1 rok
producent HP
procesor VIA
model procesora C7-M (1.6 GHz)
przekątna ekranu LCD 8,9 cali
nominalna rozdzielczość LCD 1024 x 600 pikseli
wielkość pamięci RAM 1 024 MB
pamięci RAM rozszerzalna do 2 048 MB
wolne gniazda pamięci 0
pojemność dysku twardego 120 GB
interfejs dysku twardego 5400 RPM
napęd optyczny brak
zewn. układ graficzny nie
karta graficzna VIA Chrome9 HC IGP
wyjścia karty graficznej wyjście D-Sub
typ akumulatora litowo-jonowa
karta dźwiękowa wejście mikrofonu
stereo (wyjście słuchawkowe)
czytnik kart pamięci SD
komunikacja WiFi IEEE 802.11a/b/g
LAN 1 Gbps
interfejsy 2x USB
ExpressCard
dodatkowe wyposażenie/funkcjonalność kamera 0.3 Mpix
wbudowany mikrofon
zainstalowany system operacyjny Linux
szerokość 255 mm
głębokość 165 mm
wysokość 27 mm
waga 1,27 kg
Ось він
гарнюнький HP 2133 Mini-Note
У нас на ринку теж такі є, і не тільки із процесорами Via (HP Mini 2133) ай із Atom (HP Mini 2140), в тій же самій розетці. Причому остання моделька як на мене більш приваблива (тицяти
тут), проте й ціна на третину вища в районі 500$
«Серйозний лептоп» для дому й офісу, й «нетбук» — для всього решти
Цитата
Еволюція портативних ПК впродовж останніх двох-трьох років була, скажемо відверто, не надто цікавою. Після того як з’явився сегмент по-справжньому недорогих ноутбуків ціною не тільки «до тисячі», а й «до восьми сотень» вічнозеленої валюти, все відбувалося якось дуже вже... еволюційно. У кожному ціновому діапазоні і в кожній функціональній ніші десятки майже однакових моделей змагалися за увагу користувача переважно з допомогою дизайну та мікроскопічних відмінностей у ціні й продуктивності.
http://www.dt.ua/3000/3994/63537/
Цитата(No_name @ 1.04.2009 16:35)

Це я його чекаю, щоб купити

Щоправда в Україну він ще не заїхав.
Попався нам до рук вчора мсай вінд ю90, потрібно було доставити пам'яті,і для цієї операції прийшлося знімати задню кришку повністю, для простого користувача то достатньо проблематично буде тому що там наліпляна пломба, а в мсай вона дуже тонка і дуже легко шкодиться.
Iron Man
11.04.2009 20:58
У компа перевага в тому, що там краще працювати, а в ноута те що він мобільний
vandermast
3.05.2009 12:46
Не потрібно забувати, що ноут це зменшена і урізана копія компа. Отже навіть коли порівнювати комп і ноут з однаковими характеристиками, то комп все одно буде потужніший. Ноути ніколи не замінять компи. Я вважаю, що коли нікуди не потрібно переїжджати то ноутбук не вигідний. І я себе зручніше почуваю коли сиджу розслаблено перед компом, а не в якісь не понятній позі коло ноута. І взагалі потрібно мати ноут і комп. Особисто я користуюсь ноутом коли подорожую, а так переважно компом.
bulbashka_aero
3.05.2009 23:50
Але ніщо не замінить ноута, коли вранці треба попрацювати, а з ліжка вилазити не хочеться.
ZoomerMan
4.05.2009 00:15
Цитата(vandermast @ 3.05.2009 13:46)

Не потрібно забувати, що ноут це зменшена і урізана копія компа. Отже навіть коли порівнювати комп і ноут з однаковими характеристиками, то комп все одно буде потужніший. Ноути ніколи не замінять компи. Я вважаю, що коли нікуди не потрібно переїжджати то ноутбук не вигідний. І я себе зручніше почуваю коли сиджу розслаблено перед компом, а не в якісь не понятній позі коло ноута. І взагалі потрібно мати ноут і комп. Особисто я користуюсь ноутом коли подорожую, а так переважно компом.
То було таке років 5 а тепер двох ядерний процесор, 2 гіга оперативки, відеокарта 512 метрів, жорсткий диск 320 гіг шо вам ше тре?...Які функції може ПК і не може зараз ноут?
Цитата(bulbashka_aero @ 4.05.2009 00:50)

Але ніщо не замінить ноута, коли вранці треба попрацювати, а з ліжка вилазити не хочеться.
Як ніщо не замінить дєнюшку, щоб той ноут придбати.)
хочу ноут
збираюсь продавати свій моднявий недавнокуплений камп заради ноута
/не жарт/
просто для моїх на даний час потрібностей, як виявилося, чотири ядра і два гіга відяхи - забагато
та й на роботу мало не тридцятикілограмовий системник тягти безглуздо якось
Мій висновок. Трбе мати 3 (три) різновиди.
1. Стаціонарний потужний з великим монітором.
2. Ноутбук типу DELL Vostro 1400 для презентацій.
3. Нетбук з матовим екраном, в якого батереї довго тримають. Для подорожі. Може то Lenovo IdeaPad S10 за 475 дол?
Shiver2005
1.06.2009 13:38
На мою думку мати ноутбук варто лише тоді, коли є стаціонарний.
Я маю і ноут і комп’ютер. Ноут переважно беру з собою, коли їду у інше місто або коли тривалий час не буду вдома.
Цитата(Shiver2005 @ 1.06.2009 13:38)

На мою думку мати ноутбук варто лише тоді, коли є стаціонарний.
Я маю і ноут і комп’ютер. Ноут переважно беру з собою, коли їду у інше місто або коли тривалий час не буду вдома.
І я так робив, але якось ноутбук навіть доволі компактний видався мені заважким і загроміздким... І тому не поскуплюся на третю бойову одиницю - а саме нетбук. Щоб дивитися кіно в дорозі та заглядати в інтернет. Головне, що легесеньке, негроміздке та довготримаюче.
ZoomerMan
18.06.2009 18:54
Народ хочу брати ноут, хтось має HP Pavilion, а то одні на нього "моляться" а інші кажуть що під каток такий ноут. Хочу почути що хто думає про цю серію ноутів. Поки що зупинився або на dv5 або на dv2....
Ми їх багато ремонтували, і шо цікаво переважна більшість тих що приносили на ремонт привезені зі штатів, і що цікаво в їх були криво напаяні мости і інші великі чіпи, основні болячки із наборами логіки то або в один прекрасний момент нестарт або артефакти, у деяких проблеми по люнцюгу живлення. Проблемні моделі, то павіліони 6 та 9 серій. 5 був здається тільки один. а другої серії нам дуже сподобався, маленький гарненьки і досить таки добротно зроблений.
Пропоную ще погляну на дели серії хрs.
Особисто мені зараз більше потрібен ноут, оскільки я поступаю. А в гуртожиток тягнути блок з монітором якось не дуже зручно. Є лише одна проблема: я того ноута можу одразу ж у гуртожитку позбутися(((
Зараз, коли бавлюся PROTOTYPE категорично проти ноута, він би цього не стянув )
ZoomerMan
25.06.2009 12:04
Цитата(No_name @ 24.06.2009 22:17)

Ми їх багато ремонтували, і шо цікаво переважна більшість тих що приносили на ремонт привезені зі штатів, і що цікаво в їх були криво напаяні мости і інші великі чіпи, основні болячки із наборами логіки то або в один прекрасний момент нестарт або артефакти, у деяких проблеми по люнцюгу живлення. Проблемні моделі, то павіліони 6 та 9 серій. 5 був здається тільки один. а другої серії нам дуже сподобався, маленький гарненьки і досить таки добротно зроблений.
Пропоную ще погляну на дели серії хрs.
Дякую, а що скажите про HP Pavilion dv4 - побачив я його і шось він мені так сподобався - і не малий і не великий, як то кажуть оптимальний!
HP Pavilion dv5-1192er візьми краще хрs дорогі
Цитата(Castiel @ 25.06.2009 13:09)

HP Pavilion dv5-1192er візьми краще хрs дорогі
Та не такі вже й дорогі
15,4".
13,3"HP Pavilion dv4, хмм навіть в руках нетримав
KinoManiak
25.06.2009 22:43
Думаю про придбання Dell Vostro 1510, хтось мав справу ?
ZoomerMan
26.06.2009 09:04
Цитата(No_name @ 25.06.2009 22:46)

Та не такі вже й дорогі
15,4".
13,3"HP Pavilion dv4, хмм навіть в руках нетримав

Та я також навіть ніде його знайти не можу! Хоча модель вийшла ще зимою здається! Просто він для мене якраз оптимальний по розмірах і конфігурації!
Зараз ціни на ноути летять вниз з космічною швидкістю. тому 700 у.о для хорошого ноута(не ігрового) це вже багато.
Авантюрист
3.09.2009 11:41
Цікавить ноутбук до 600 у.е. Відео Ati або Nvidia, процесор pentium dual core і нормальний акумулятор (шоб можна було хоча б подивитись двохгодинний фільм...)
Придбав ось такий нетбук у розетківців.
Samsung NP-NC10 (NP-NC10-KA02UA)
http://www.rozetka.com.ua/ru/products/deta...7536/index.htmlВчора. На разі задоволений. Навіть дуже... 6 годин тримає, екран матовий.
Єдину перевагу ноута яку я вбачаю то це мобільність. Тому голосував за ПК.
замовив у розетківців такий - він мені краще підійде для дороги, бо тримає 11 годин. Екран матовий.
Ноутбук Samsung N140 (NP-N140-KA02UA).
http://rozetka.com.ua/ru/products/details/32506/index.htmlПЕС.Тамтой попередній віддав брату... В кредит. Він і так тримає лише 6 годин.
Цитата(Юст @ 24.10.2009 16:20)

замовив у розетківців такий - він мені краще підійде для дороги, бо тримає 11 годин. Екран матовий.
Ноутбук Samsung N140 (NP-N140-KA02UA).
http://rozetka.com.ua/ru/products/details/32506/index.htmlПЕС.Тамтой попередній віддав брату... В кредит. Він і так тримає лише 6 годин.
Самвисунг? ну-ну... успіхів
Цитата(Zuzik @ 24.10.2009 15:23)

Самвисунг? ну-ну... успіхів
Мало не єдина марка яка ще випускає матові екрани. + гарантія. Краще ніж блікуюче леново.
Цитата(Юст @ 24.10.2009 16:51)

Мало не єдина марка яка ще випускає матові екрани. + гарантія. Краще ніж блікуюче леново.
ой вей... блискучість екрану ц виключні уподобання... але рівняти самвисунг з лєнов все рівно шо жигуля з бімером...
Цитата(Zuzik @ 24.10.2009 16:01)

ой вей... блискучість екрану ц виключні уподобання... але рівняти самвисунг з лєнов все рівно шо жигуля з бімером...
блискучість екрану смертельна при користуванні нетбуком у дорозі... От їду я доволі часто 6 годин в потягу (2 год) та автобусі (4) і маю великі клопоти з бліками при перегляді фільмів на Делл Востро 1400.
Цитата(Юст @ 24.10.2009 17:05)

блискучість екрану смертельна при користуванні нетбуком у дорозі... От їду я доволі часто 6 годин в потягу (2 год) та автобусі (4) і маю великі клопоти з бліками при перегляді фільмів на Делл Востро 1400.
гм... мав перший...блискучий асус - ніяких бліків... аналогічно з лєново... а тошиба 5 років тому матова блистіла так - шо аж червоне в зелене переверталося...
З.І. Рекомендую папір. книжку.
Недавно мав вибір, що брати - лептоп чи десктоп.
Вибрав лептоп, при чому майже тільки для домашнього використання. Не жалкую.
Тепер дивлюся на стаціонарний комп як на архаїзм)
Потужність не настільки вже й менша за однакові гроші, але ноут не займає місця, менше шумить, можна взяти з собою.
Плюс можна таскати по хаті, лежати з ним в ліжку.
Щодо малого екрану, то можна до ноуту підключити з нормальною діагоналлю чи підключати ноут до телевізора, наприклад, під ччас перегляду фільмів.
Так, ноут найкращий навіть в плані ігор. Граю в CS на своєму eeePC 8.9"))) А серйозно, то для САПРів мені не вистачає двох екранів по 21"
Не погоджуюсь що ноут кращий в плані ігор. За ті гроші які віддаси за ноут можна взяти комп кращий приблизно в 1.5 раза і кращий по відеокарті. Плюс мені здається на нормальній клаві набагато зручніше ніж на зменчениз чи зсунутих до купи клавішах ноута.
-=Ярий=-
25.10.2009 01:17
Мені зручніше ноут, звик до нього, хоча логічно вдома працювати за стаціонарним, але з ноутом можна і в ліжку лежати і в м"якому кріслі, на кухні і де завгодно. Оце чи цього чи того літа купив до стаціонарного компа монітор широкофрматний в 22 дюйма і тепер задумуюсь нафіга, із рідка фільми на ньому втикаю в ігри не особо пограєшся там (AMD 64 2800 + 1.8 GHz/ 1.5 Gb DDR RAM/Nvidia GForce 6600 128 MB/ 500 GB HDD) от тако т стоїть стаціонарний пилюкою покривається ) Тому висновок ноут рулєз )
Я за ноути. Хоча вважаю що в домі також повинен бути стаціонарний ПК з великим монітором мінімум 24 дюйми (плазму з собою не потащищ з вітальні до кінати).
Але... поки маємо тільки ноути
rusjavyj
31.10.2009 17:37
Ноутбук звичайно добре - компактний, нешумить, не потрубує постійного джерела струму, переносний і т.д...і т. п....
Він удобний для людей,які потребують постійної його присутності - по роботі типу Word і т. д.....
А також для людей що живуть в маленьких приміщеннях - сховав у тумбу і немішає......Це все звичайо великий плюс..........
Але недоліків насправді набагато більше.....Так так...... зравомисящі люди добре розуміють чому...
1. Ремонт у двічі, а той у тричі дорожчий, вдома наврядчи сам поремотуєш.....
2.Модернізувати його практично неможливо, що купив то і носи доки не здохне.....
3.Зазвичай небуває ноута з усіма якісними запчастями....То процесор поганий, то відокарта слабенька і т.д....(наприклад робота з потужною графікою без цього пункту не обійдеться, в стаціонарному пішов і докупив, поставив у домашніх умовах)...
4. Коштує всетаки дорожче...(на ті самі гроші стац. комп можна купити набагато кращий)....
Це далеко не весь список, але мене руки болять друкувати, тож кому треба той зрозумів недоліки і переваги....
Добре звичайно мати те і те, але не кожному кишеня дозволяє, тому все таки раджу купувати стац. комп.
Мета виправдовує засоби....
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.