Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Ноутбук чи стаціонарний комп'ютер?
Теревені - Форум > Комп'ютери > Hardware
Сторінки: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Провінціал
(LOG @ 11.03.2007 23:46) [snapback]92933[/snapback]

Це вже із класу фантастики!
Розбити можна і звичайний комп.

Розбитий а ноут-з класу фантастики? huh.gif shok.gif shok.gif
зверніться до найближчого сервісу з ремонту ноутів-вас чекає цікаве видовище!
Роланд
(LOG @ 11.03.2007 21:11) [snapback]92828[/snapback]

А не краще мати один потужний ноут?

Щось я сумніваюся, що ти зможеш зробити нормальний серевер з ноута(хоча зараз і з КПК можна зробити серевер). Один із "теоретичних" недоліків ноутбука - проблемний доступ до інтернету. GPRS - нікуди не годиться. От з'виться 3G, от тоді ситуація зміниться...
Авантюрист
(Magero @ 12.03.2007 08:26) [snapback]92989[/snapback]

Один із "теоретичних" недоліків ноутбука - проблемний доступ до інтернету. GPRS - нікуди не годиться. От з'виться 3G, от тоді ситуація зміниться...

А Wi-Fi шо тобі мало?
Роланд
(LOG @ 12.03.2007 09:28) [snapback]93001[/snapback]

А Wi-Fi шо тобі мало?

Wi-Fi покриття - це у солідних фірм на роботі, а от де ти, сидячи в універі, знайдеш Wi-Fi?
ivansstef
(LOG @ 7.03.2007 22:59) [snapback]91425[/snapback]

-може працювати автономно (робить беззмістовним джерело безперебійного живлення)

ЧІВО???????? Ви використовуєте ББЖ для АВТОНОМНОЇ РОБОТИ ???!! і багато часу напрацьовуєте ?? smile.gif smile.gif
він ж ЗОВСІМ для іншого ): ): ):

Авантюрист
(ivansstef @ 12.03.2007 10:34) [snapback]93023[/snapback]

ЧІВО???????? Ви використовуєте ББЖ для АВТОНОМНОЇ РОБОТИ ???!! і багато часу напрацьовуєте ?? smile.gif smile.gif
він ж ЗОВСІМ для іншого ): ): ):

Я знаю до 20хв напрацьовують.

pyrius
Ну взагалы-то ББЖ використовують для того, що б при перебоях із світлом, які для нашої країни буденність, мати час зберегти всі документи, а не стрілятися після того, як півторигодинні труди зникли із накалом у лампочці.

Цитуючи товариша zav'a: Ви знову плутаєте м'яке із теплим.

Хоча і не виключення коли можна використовувати ББЖ як джерело автономної напруги. Наприклад мій друг працює за ноутбуком, і коли у нього зникає світло, то ноутбук починає працювати від своїх батарей, а ББЖ використовується щоб працював АДСЛ модем - так можна протриматися близько 2-х годин. Але це вийнятки. smile.gif
Jarlax
(pyrius @ 12.03.2007 22:55) [snapback]93243[/snapback]

Ну взагалы-то ББЖ використовують для того, що б при перебоях із світлом, які для нашої країни буденність, мати час зберегти всі документи, а не стрілятися після того, як півторигодинні труди зникли із накалом у лампочці.

Цитуючи товариша zav'a: Ви знову плутаєте м'яке із теплим.

Хоча і не виключення коли можна використовувати ББЖ як джерело автономної напруги. Наприклад мій друг працює за ноутбуком, і коли у нього зникає світло, то ноутбук починає працювати від своїх батарей, а ББЖ використовується щоб працював АДСЛ модем - так можна протриматися близько 2-х годин. Але це вийнятки. smile.gif

http://www.twacomm.com/catalog/model_U2200...87C9002CDAB510A
майже 4 години тримає smile.gif . (про ціну я, правда, промовчу).
Авантюрист
(Jarlax @ 13.03.2007 02:01) [snapback]93289[/snapback]

http://www.twacomm.com/catalog/model_U2200...87C9002CDAB510A
майже 4 години тримає smile.gif . (про ціну я, правда, промовчу).

Дорожче ніж ноутбук biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
ivansstef
Можна автоакумуляторами обставити квартиру і працювати зо два дні.. Просто мене розсмішила фраза про НЕПОТРІБНІСТЬ ББЖ в залежності від автономного живлення smile.gif
Денис :)
імхо - тупе опитування nevdacha.gif

що краще - ложка, чи виделка?
комп"ютер, це лише інструмент з розшириними можливостями. Трішки розуму і стаціонарна тачагка шуміти не буде, про перевагу відсутності дисковода - взагалі тупізм, ну не подобається - виковиряй його blink.gif , так само як і ноут - мона взяти з класним екраном, зручною клаваю, гвинтом на мільярд терабайт і оперативою аналогічно...

як то кажуть наші сусіди - бред...
ivansstef
Імхо в опитування не вистачає саме предмета обговорення - ПРИЗНАЧЕННЯ компа..
Тому що комп підбирається ПІД конкретну РОБОТУ, а не робота під комп.
zav
(web-nation.org @ 14.03.2007 13:47) [snapback]93674[/snapback]
Найкраще - швейцарський ніж.
pyrius
(ivansstef @ 14.03.2007 14:06) [snapback]93676[/snapback]

Імхо в опитування не вистачає саме предмета обговорення - ПРИЗНАЧЕННЯ компа..
Тому що комп підбирається ПІД конкретну РОБОТУ, а не робота під комп.

Повністю пошгоджуюсь, адже у різних ситуаціях спосіб оцінки та критерії можеть змінюватися.
Роланд
zav
Щось схоже на оце? smile.gif
http://laptop.mobilnik.ua/toshiba/qosmio_g30_145/

Авантюрист

комп"ютер, це лише інструмент з розшириними можливостями. Трішки розуму і стаціонарна тачагка шуміти не буде, про перевагу відсутності дисковода - взагалі тупізм, ну не подобається - виковиряй його blink.gif , так само як і ноут - мона взяти з класним екраном, зручною клаваю, гвинтом на мільярд терабайт і оперативою аналогічно...

Якраз акутальна тема а не бред.
(LOG @ 14.03.2007 18:14) [snapback]93787[/snapback]

Якраз акутальна тема а не бред.

І в чому її актуальність?
Як ти собі уявляєш фоторетушера з ноутбуком? Наврядчи ТФТ матриця зможе задовольнити потреби в передачі кольорів та інших вузькоспеціологічних аспектів.
І як ти уявляєш менеджера по роботі з клієнтами зі стаціонарною станцією? В його обов"язки входить виїзд до клієнта і, наприклад, демонстратування йому чогось на екрані монітору... Так що, йому з собою тягати кравчучку з системником, чи водити клієнта у інтернет найближче кафе?

повторююсь - що краще, ложка, чи виделка? nevdacha.gif

(для zav - швейцарський ніж якось дивно буде виглядати у руці дівчини за умови її знаходження в якомусь тихому італійському ресторанчику у центрі Мілану...)
Провінціал

Дозвольте не погодитись...з приводу тупості опитування...
Зрозуміло,що автор теми вибирає комп'ютер для себе,для дому (якби автор був менеджером з обслуговування клієнтів або дизайнером-таке питання взагалі не виникло б..)
І не бачу нічого тупого в тому,що автор перед вибором вирішив послухати людей,звернутись до досвіду інших користувачів ,щоби мати підстави для розмірковування та зважити всі переваги та недоліки вказаних апаратів...
Саме так чинять мудрі люди.
Знаєте-" Розумний вчиться на своїх помилках.Мудрий -на помилках інщих."
Звичайно, машина береться під конкретні задачі. Але ІМХО попередньо ніщо не заважає оцінити та вислухати плюси та мінуси одних та других машин...
Перепрошую...
Xobb
Блєа..... кагпамнє ви в космос летите.
Які в дупу нанокомпутори?
Зараз будь-яка машина, з якої пишуть на цьому форумі розроблена за архітектурою фон Неймана в 33 році здається. Якщо вам потрібно апарат іншої архітектури, то це вам коштуватиме не менше чим хороший під.їзд в центрі Києва.

Автор відверто слиниться, напевне хоче сказати, що в нього супер ноут, а всі шо сидять на PC -- просто бики. Куда їм до такого ріального пассана. brovy.gif

До мінусів ноута можна віднести проблеми з охолодженням. Там досить хитра система: кулєр ззовні охолоджує два мідних дрота, які йдуть вже безпосередньо на працесор і його охолоджують. Так от, на цих мідних дротах є характерна смазка, яка з часом (3 місяці інтенсивного використання) висихає. Щоб в сервісному центрі замінили цю смазку потрібно виложити 30 паперів, шо не є критично, але досить нецікаво мені як користувачу ноута. Ну першого разу я відвідав цей центр, мені замінили смазку, я подивився шо там роботи на 15 хв. І ціна тої смазки відсили 2 доллара. Наступного разу міняв вже сам, не менш вдало. До чого веду: ноут дорогий в обслуговуванні.

ше шось згадаю, то напишу.
Провінціал
(Xobb_Xopxe aka hobit @ 15.03.2007 19:13) [snapback]93967[/snapback]

Які в дупу нанокомпутори?
Автор відверто слиниться, напевне хоче сказати, що в нього супер ноут, а всі шо сидять на PC -- просто бики. Куда їм до такого ріального пассана. brovy.gif

Мдя....неприємно.
Спочатку здалось,що тут виключно гречно та культурно спілкуються.
Соррі за оффтоп( я модерую інший український форум..за подібні персональні вислови в адресу іншого користувача будь-який користувач там був би покараний..якщо подібні висловлювання дозволяють собі модератори..то прошу пробачення у шановного товариства- я явно не туди потрапив..всього найкращого і успіхів!)
Авантюрист
(Xobb_Xopxe aka hobit @ 15.03.2007 19:13) [snapback]93967[/snapback]

brovy.gif Я тобі друг? брат чи сват? Ти так вдома можеш розмовляти - слиниться ріальний пассан/ brovy.gif brovy.gif
angry2.gif angry2.gif

А на рахунок теми:
комп у мене такий:
Проц 733 селерон
ОЗП 128 метрів
відео 32 метри вбудоване
Комбо
Дисковод
Монітор 753с Самсунг 17дм ЕЛТ

Тема для того? щоб вирішити, що краще брати/
Необхідності купувати комп'ютер не бачу, пишіть всі переваги і недоліки щодо вибору.
На рахунок ретушера то до ноута можна підєднати будь-який монітор, тому цей недолік не враховуйте/
ivansstef
(LOG @ 16.03.2007 22:37) [snapback]94223[/snapback]

Тема для того? щоб вирішити, що краще брати/
Необхідності купувати комп'ютер не бачу, пишіть всі переваги і недоліки щодо вибору.
На рахунок ретушера то до ноута можна підєднати будь-який монітор, тому цей недолік не враховуйте/

Так ще раз кажу.. Спочатку треба дізнатись ДЛЯ ЧОГО ??!!?? треба машину, а потім пропонувати щось порівнюючи недоліки та переваги
Castiel
В основному потужність компа впирається в ігри. За 500 баксюків можна взяти нормальну машину з 17дюймовим тфт, 512метрами памяті і 160гіговим хардом. Для роботи з головою хватає. Але якщо, припустим хочеш шпіляти готику 3, ще й на вісті, то як мінімум 2гіга оперативки, відео не нижче х1600\7600 і проц щоб рівнявся по рейтингу продуктивності до пенька4 3.0, а ще краще 2ядерний. Так що все впирається тільки в ігри(для домашнього юзера).
Aleph
(kost @ 17.03.2007 11:10) [snapback]94293[/snapback]

В основному потужність компа впирається в ігри. За 500 баксюків можна взяти нормальну машину з 17дюймовим тфт, 512метрами памяті і 160гіговим хардом. Для роботи з головою хватає. Але якщо, припустим хочеш шпіляти готику 3, ще й на вісті, то як мінімум 2гіга оперативки, відео не нижче х1600\7600 і проц щоб рівнявся по рейтингу продуктивності до пенька4 3.0, а ще краще 2ядерний. Так що все впирається тільки в ігри(для домашнього юзера).

Не можу погодитися, що така конфігурація є достатньої для роботи у всіх випадках. Наприклад, для Photoshop CS2 це взагалі мінімальі вимоги.

Думаю, треба шукати компроміс між необхідністю мобільності та зручністю роботи. Я навіть у поїздки беру з собою повноформатну клавіатуру та мишу. А у дома однозначно надаю перевагу настольному. Можна, звичайно, взяти ноут з великим екраном та клавіатурою. Але чи буде він зручним для частого транспортування?

Та й цінова різниція хоча і значно зменшилася за останні два роки, та все ж не дкже мала.
Авантюрист
Якшо в ігри не ганятись та ше й лінукс собі поставити, то навіть найдешевшого ноута з головою вистачить.

Необхідності у вінті на 160 ГБайт не бачу - 40 з головою вистачає, все інше на ДВД-РВ можна записати.
На рахунок ОЗП, то чим більше то краще, на ноут спокійно доставити можна.

Клавіатура яка на ноуті, мене повністю влаштовує (навіщо цифрова клавіатура взагалі)
Мишу можна купити спеціально для ноутбука.
Оптимальний варіант - бездротова миша і клавіатура.
На рахунок різниці в ціні 500-700 грн викласти не так вже і шкода.
Тим більше в ноутбуці вбудована клавіатура.
Тачпад є, хоча незручно але все ж використовувати можна.
Батарея - це дуже велика перевага, тим більше окремо батарея не менше 100 баксів коштує, продати спокійно можна.
Тому для домашнього користування взагалі переваг звичайного компютера не бачу.
Тим більше в останній час ноутбуки впали в ціні.
Авантюрист
Останні мої порівняння доводять те, що зараз різниця коливається від 100 до 150 баксів
Evol
(LOG @ 17.03.2007 19:40) [snapback]94390[/snapback]

Тому для домашнього користування взагалі переваг звичайного компютера не бачу.

отут, як то кажуть, якраз і "брєд" yes.gif
Роланд
Користі від ноутбука як більш-менш універсальної станції для дому(навіть виключаючи ігри) - 0!
ІМХО ноутбук потрібен:
1) для тих, хто часто змінює місце "дислокації" і хоче постійно бути з "тачкою" - в основному робота, вардрайв і т.д.
2) для понтів
3) для збочинців
Різниця у вартості ноутбука і стаціонарного ПК однакової потужності - набагато більше буде, ніж 100-150 у.е.
І взагалі, як я вже писав, найкращий варіант - мати дома нормальний, потужний ПК, а при собі - дешевий ноут. І це вийде дешевше, ніж НОРМАЛЬНИЙ портативник.
vov41k
Ноутбук прикольний тим що він компактний за розмірами! А так то фігня! Монітор 15 дюйм графіка на ньому попсова! Щей і зараджати треба! Але класно що завжди можна взяти з собою... Я більше прихильник стаціонарних компів! brovy.gif
Авантюрист
(Magero @ 18.03.2007 22:51) [snapback]94729[/snapback]

Різниця у вартості ноутбука і стаціонарного ПК однакової потужності - набагато більше буде, ніж 100-150 у.е.

Конкретні приклади наведи. brovy.gif
Jarlax
Мдя, 40 Гб хватає - класно сказано smile.gif . В мене зараз сумарно 240 Гб, є ДВД-РВ (1-2 рази в місяць купляю пачку з 12 дисків), і все-одно сказати, що в мене місця багато язик не повертається - зараз сумарно вільно гігабайт 5.

512 метрів оперативки для роботи хіба секретаркам вистачає (Word, Excel + Солітер smile.gif ). Для кодування відео, програмування (не під дос smile.gif ) графіки (особливо 3д) треба пам'яті більше 1 Гб (звичайно, є віртуальна пам'ять, тобто все, що я описав можна робити з 256 мегабайтами, але про якусь мінімальну продуктивність, а тим більше про комфорт роботи говорити не можна буде).

Про різницю вартості - згадувався ноутбук Toshiba (здається) - дійсно продуктивна конфігурація за 3000 баксів. Десктоп (оверклокерський, з посередньою акустикою і 17 TFT) кращої продуктивності я зберу за 1200 долярів. Після розгону буде як екстрім едінш нерозігнаний, а це вже багато про що каже. Якщо не впирається в ціні, то можна брати ноутбук від фірми "Небеса" (фантастична продуктивність за 5000 долярів). Чим менш продуктивний ноут, тим менша різниця в ціні між ним і аналогічним ПК буде - цілком логічно. Але 100-150 доларів - Ви певно порівнюєте фірми різної цінової категорії, або (ймовірніше) готові конфігурації з магазинів. Різниця, якщо брати на одній фірмі ноутбук і комплектуючі для ПК (скласти і протестити не так складно) буде як мінімум 200 доларів (то з прикладом ноутбука за 600 баксів).

P. S. Універсальний кардрідер бачив, якщо не помиляюсь, за 38 долярів - так що його перетворювати в хто-зна яку перевагу ноутбука не варто.
Авантюрист
(Jarlax @ 19.03.2007 18:12) [snapback]94885[/snapback]

Мдя, 40 Гб хватає - класно сказано smile.gif . В мене зараз сумарно 240 Гб, є ДВД-РВ (1-2 рази в місяць купляю пачку з 12 дисків), і все-одно сказати, що в мене місця багато язик не повертається - зараз сумарно вільно гігабайт 5.

А у мене колись був вінчестер на 1,2 Гбайти - мені вистачало. Все писав на СД-РВ

512 метрів оперативки для роботи хіба секретаркам вистачає (Word, Excel + Солітер smile.gif ). Для кодування відео, програмування (не під дос smile.gif ) графіки (особливо 3д) треба пам'яті більше 1 Гб (звичайно, є віртуальна пам'ять, тобто все, що я описав можна робити з 256 мегабайтами, але про якусь мінімальну продуктивність, а тим більше про комфорт роботи говорити не можна буде).

У мене 128 ОЗУ - працюю з CorelDRAW, мені вистачає.

Але 100-150 доларів - Ви певно порівнюєте фірми різної цінової категорії, або (ймовірніше) готові конфігурації з магазинів. Різниця, якщо брати на одній фірмі ноутбук і комплектуючі для ПК (скласти і протестити не так складно) буде як мінімум 200 доларів (то з прикладом ноутбука за 600 баксів).

Брав конкретні комплектуючі з однієї конкретної фірми, можу викласти всі розрахунки

P. S. Універсальний кардрідер бачив, якщо не помиляюсь, за 38 долярів - так що його перетворювати в хто-зна яку перевагу ноутбука не варто.

А я бачив за 20 долярів smile.gif

zav
То ви невпорядковано використовуєте простір, але для вас є рішення - зовнішнє сховище інформації: від звичайного зовнішнього диску з інтерфейсом USB-FireWire до NAS.
Із тих програм, що я використовую, найбільше завантажує оперативну пам'ять... вгадайте що? Opera. Ну, це крім Photoshop. Суто для роботи 512 МБ ОЗП вистачає, ще й залишається.
Про різницю вартості - згадувався ноутбук Toshiba (здається) - дійсно продуктивна конфігурація за 3000 баксів.
Як я нещодавно роздивлявся ціни, то більше $2200 не бачив... решта $800 - це, певно, BlueRay.
(LOG @ 19.03.2007 23:01) [snapback]94940[/snapback]
А у мене колись був вінчестер на 1,2 Гбайти - мені вистачало. Все писав на СД-РВ
У мене 128 ОЗУ - працюю з CorelDRAW, мені вистачає.
Тепер із вами...
Про 128 МБ ОЗП ви той-во-во... хвантазуєте: ядро операціних систем Windows 2000 і вище займає більше 128 МБ. Працювати, звісно можна, але буде перевантажений жорсткий диск, внаслідок чого отримаємо: значне уповільненні роботи /це ледарям треба ставити 128 МБ - тоді більше відпочиваєш, замість працювати/, пришвидчений вихід його з ладу.
Щодо жорсткого диску 1.2 ГБ: загалом згоден, але мій робочий Seagate Barracuda чи-то 6, чи-то 7 80 ГБ напружує мене не місткістю, а саме швидкістю - характер роботи потребує SATA, бо черга команд.
Lactarius
Там про вай-фай казали... Знаю шо в головному корпусі ЛНУ є як мінімум 2 точки доступу
люди добрі... усе впирається в бабло. Якщо останнього неміряно - то мона і ноут собігарний дозволити, а якщо міряно і обмежено - то мона і зі стаціонарником жити smile.gif

От скажіть, шановні, у скількі кілобаксів мені обійшовся б ноут з такими параметрами, у скобах - стільки, скільки віддав рік тому за стаціонарні аналоги)

проц целка 2.53 + безшумний кулер + мамка 9** шось там... (100баксів)
РАМ ДДР2 533мхц 1гектар мост (200 баксів)
Гвинтик 80Га САТА ($50)
двд+/-рв ($30)
відео 128/128 гіфорс ($60)
екран ЖК 17" ($210)
миша+клава (ще десь 20 баксів)

думаю ноут з аналогічними параметрами потягнув би дорожче wink.gif
Роланд
web-nation.org
Перше, що потрапило на око в прайзі:
ACER Aspire 5633WLMi_VGA 15.4"/CoreDuo(1.6GHz)/1Gb/120Gb/nVidia GeForce7300-128/DVD-RW/FM/Lan/WiFi 802.11/WXPHe/2.77kg - 6960 грн
Віднімемо 400 грн(максимум!) за Вінду, різницю у вартості вінчестерів - 150 грн і ще гривень 700(теж по максимуму) - проц.
Маємо: 6960-1250=5710 грн. Ось. А ти взяв за 670 уе=3420 грн

LOG
5710-3420=2290 грн
2290 грн~450 ye!!

Що скажеш?
pyrius
web-nation.org

По-перше ноутбук із процесором селерон - взагалі брати не варто, т.я. мобільні їх версіі дуууже слабкі.
А от стосовно ціни - приводжу ще один приклад,

Dell Inspiron 6400
CPU: Intel Core 2 DUO 2GHz - 4MB Cache
RAM: 1 GB 533 Mhz
HDD: 120 GB
Video: Radeon X 1400 Mobile
Sound: Sigmatel (тобто звук не інтегрований у чіпсет мат. плати)
DVD-RW-DL
LNA,Wi-Fi,WinXP-HE
І все це можна взяти за 1300 американських гривень
Не так вже і дорого, на мою думку, за якість і потужність.

До речі, стосовно діагоналі монітора - у ноутбуках якраз ціниться менший діаметр монітора, якщо ви обираєте мобільного друга.
Тобу ноутбук із екраном 13" частіше всього буде дорожчій за ноутбук із екраном 17" - але для вибагливих - є ноутбуки і з 19" монітором, наприклад із серії HP Pavilion, яка в нас не продається НАЖАЛЬ.
Авантюрист
(Magero @ 20.03.2007 13:26) [snapback]94984[/snapback]

LOG
5710-3420=2290 грн
2290 грн~450 ye!!

Що скажеш?

В міру зростання потужності різниця змінюється. Але можна вибрати і більш дешевий ноут з такими характеристиками.

Ноутбук ACER TravelMate 2492NWLMi Intel Celeron M 420 (1.6MHz), 512Mb DDRII, 60Gb, DVD-Dual DL, 15.4"WXGA (1280x800), Intel GMA950 (до 224Mb), LAN 10/100, Wi-Fi b/g, 4xUSB, TV-Out, PCMCIA, SD/MMC/MS/MSPro/xD, Linux, Li-Ion (до 3г), 358x265x29mm, 2.77kg, міжнародна гарантія 1 рік,
в районі 600 у.е.
+ DDR2-533 SоDM 512Mb Hynix PC4300 (для ноутбука) 45 у.е.
= 645 у.е. - Wi-Fi - CardReader - Li-ion

А двд+/-рв ($30) нереально купити особливо рік назад.
pyrius
(LOG @ 25.03.2007 17:07) [snapback]96403[/snapback]

В міру зростання потужності різниця змінюється. Але можна вибрати і більш дешевий ноут з такими характеристиками.

Ноутбук ACER TravelMate 2492NWLMi Intel Celeron M 420 (1.6MHz), 512Mb DDRII, 60Gb, DVD-Dual DL, 15.4"WXGA (1280x800), Intel GMA950 (до 224Mb), LAN 10/100, Wi-Fi b/g, 4xUSB, TV-Out, PCMCIA, SD/MMC/MS/MSPro/xD, Linux, Li-Ion (до 3г), 358x265x29mm, 2.77kg, міжнародна гарантія 1 рік,
в районі 600 у.е.
+ DDR2-533 SоDM 512Mb Hynix PC4300 (для ноутбука) 45 у.е.
= 645 у.е. - Wi-Fi - CardReader - Li-ion
А двд+/-рв ($30) нереально купити особливо рік назад.

Ага, і в порівнянні із настільним комп'ютером такої конфігурації - ценй ноут можна викинути у вікно і не бачити де впало.
ІМХО марне витрачення коштів.
Авантюрист
А якшо порівнювати ціни такі як у web-nation.org, то ноут такий можна навіть і за 550 у.е. взяти. 600 це не на самій дешевій фірмі.
Виходить не гірший комп ніж
проц целка 2.53 + безшумний кулер + мамка 9** шось там... (100баксів)
РАМ ДДР2 533мхц 1гектар мост (200 баксів)
Гвинтик 80Га САТА ($50)
двд+/-рв ($30)
екран ЖК 17" ($210)
миша+клава (ще десь 20 баксів)
різниця зведена до мінімуму.
zav
(LOG @ 25.03.2007 23:39) [snapback]96549[/snapback]
проц целка 2.53
...
Гвинтик 80Га САТА ($50)
...
...
екран ЖК 17" ($210)
...
різниця зведена до мінімуму.
Де тут що зведено до мінімуму?..
^__^
Я займаюсь дизайном 2D i 3D.. всякі проекти + допоміжні файли мають постійно бути на вінту і місця вони жруть все більше і більше (я вже мовчу про фільми + музику), при прорахунку сцен комп нагружає так що не кожна ігруха так зможе... і як на мене робити все це на ноуті = збочення + галімі понти..

ноут більше підходить для роботи з текстами (бухгалтерія, програмування... і т.д.)
Авантюрист
(zav @ 26.03.2007 02:01) [snapback]96564[/snapback]

Де тут що зведено до мінімуму?..

Я маю на увазі різниця між ноутом і цим компютером
zav
(LOG @ 26.03.2007 09:59) [snapback]96600[/snapback]
Я маю на увазі різниця між ноутом і цим компютером
Різницю в ціні дійсно звели до мінімуму. Натомість продуктивність відрізняється удвічі...
Авантюрист
На рахунок процесора - менша частота компенсується в 4 рази більшим розміром кеша!
ОЗП - аналогічний
Вінт - не дуже сильно відрізняється.
ДВД-РВ - повний аналог
Монітор аналогічний як на ноуті коштує в районі 800 грн
zav
(LOG @ 26.03.2007 11:39) [snapback]96624[/snapback]
На рахунок процесора - менша частота компенсується в 4 рази більшим розміром кеша!
ОЗП - аналогічний
Вінт - не дуже сильно відрізняється.
ДВД-РВ - повний аналог
Монітор аналогічний як на ноуті коштує в районі 800 грн
Відколи це обсяг кешу почав компенсувати частоту?
Не аналогічний, бо ви не враховуєте обсяг пам'яті, котрий відокремлюється для потреб відеоядра.
Десь так на 20% повільніший.
Так, повний аналог.
Так і записили би ціну $160 замість $210...
А як щодо відеокарти, котра зовнішня, та ще й потужніша, тому не навантажує загальну оперативну пам'ять?
Авантюрист
(zav @ 26.03.2007 13:01) [snapback]96633[/snapback]

А як щодо відеокарти, котра зовнішня, та ще й потужніша, тому не навантажує загальну оперативну пам'ять?

зайва трата грошей
zav
(zav @ 26.03.2007 12:01) [snapback]96633[/snapback]
(LOG @ 26.03.2007 12:11) [snapback]96635[/snapback]
зайва трата грошей
То навіщо було писати:
(LOG @ 25.03.2007 23:39) [snapback]96549[/snapback]
?
ivansstef
Невже так важко купити і те і друге..
Нема грошей?? заробити значить треба ...
zav
(ivansstef @ 26.03.2007 13:52) [snapback]96666[/snapback]
Невже так важко купити і те і друге..
Нема грошей?? заробити значить треба ...
Тим, хто купує велетенський копмп'ютер можна й портитивний заразом узяти, але навіщо власникам станнього те доробало - не розумію.
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.