Цей спосіб самий простий і поширений. Для початку налаштуєм мережеву карту. Заходим в Панель керування => Мережеві підключення. Для зручності можете перейменувати підключення на свій смак.

і заходим в властивості мережевої карти.

Дальше вибираєм Протокол Інтернету TCP/IP => Властивості

і прописуєм мережевій карті IP адрес і маску підмережі. За замовчуванням в модемі IP адрес 192.168.1.1, відповідно в мережевої карти адрес має бути тої самої підмережі, що у модему. Жмем на ОК і виходим.

Не обовязково 192.168.1.2, як на скріншоті. Може бути і 192.168.1.3 і т.д., як вам буде зручніше. В модемі настроювати нічого не прийдеться (якщо там до вас ніхто не загдядав
Тепер саме підключення. Заходим в Майстер нових підключень => Підключитись до Інтернету =>

Встановити підключення вручну =>

Через високошвидкісне підключення, що потребує імені користувача і пароля =>

Назва підключення =>

Ім’я користувача, Пароль і Підтвердження =>

Готово.
Спосіб 2. Режим роутера.
Налаштування мережевої карти практично нічим не відрізняються, від описаного в Способі 1. Прийдеться тільки в властивостях Протоколу Інтернету TCP/IP дописати Основний шлюз, а також DNS-сервер. Тут вказуєм IP адрес модему 192.168.1.1

Тепер черга модему. Налаштовувати модем будем через WEB-інтерфейс. В адресній лінійці любого інтернет браузера набираєм адрес модему 192.168.1.1 і в віконці, що зявиться вводим Логін і Пароль.

Логін admin Пароль admin(в мене саме так)
Тиснем на ОК і ми в модемі
Далі вибираєм Configuration - WAN Connection

Тепер нам потрібно видалити існуюче WAN з’єднання.

І створити нове.

Вибираєм ATM PPPoE Routed і тиснем на Configure. В полі Description пишем довільну назву (обовязково!!!), відмічаєм пташкою Enable NAT on this interface, тип аутентифікації PAP, User name і Password тут думаю пояснень не треба. Зберігаєм зміни натиснивши на Configure.

Тепер ще потрібно дещо змінити. Тиснем на Edit

Потім на Edit 'Ip Interface'

Далі обовязково зайдіть в Edit 'Tcp Mss Clamp'
і в полі Value змініть параметр false на true (якщо ви цього не зробите, то більшысть сайтів в Інтернеті вам буде недоступна). Після цього тиснем на Change.

Далі заходим в Save config і зберігає зміни – Save.

На цьому все.
Ще можна зайти в System - Backup/Restore і зберегти налаштування в вигляді файла, щоб потім, якщо буде потрібно зробити всю вищеописану процедуру за декілька секунд. Що я і зробив.