Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Хто такі пляцки?
Теревені — Форум > Загальний > Українська мова
merlin
Дуже шанованим в народі стало слово"пляцок" хто це такі ваша думка??? gryzin.gif
Your Bunny Wrote
пляцок то діалектичне слово, пляцки то вроді страва деруни...інший зміст в цьому слові я не бачу
Bananapart
ням..ням файна страва..особливо з часником мм.ше так на торти на Галичині кажуть
о що до теми це гарна альтернатива назві пацикиггггггггг
merlin
nevdacha.gif підказка: пляцок це людина...... ваші варіації.... це itshe.gif
Your Bunny Wrote
(merlin @ 18.04.2007 20:24) [snapback]106962[/snapback]

nevdacha.gif підказка: пляцок це людина...... ваші варіації.... це itshe.gif

яка людина???це страва
точно село і дерті пляцки...
Dema V
Знаю так фацетів кажуть і на торти тоже biggrin.gif
Сонечко:)
Пляцок на моєму діалекті це торт,власного виробництва...Тобто пляцок Наполеон,чи там Сирник наприклад....ЯКий не купується а виробляється власноруч.Чесно кажучи,спілкуючись стільки років українською,перший раз чую пляцок-людина.... unsure.gif
Боривітер
1."терті пляцки"-то типу деруни yes.gif
2.то,як казала No_way,торт домашнього виробництва/роблення...ммм..смакота! biggrin.gif
СВІ†ЛОНОСНИЙ
http://www.slovnyk.net/?swrd=%EF%EB%FF%F6%EE%EA

Gapochka
Я перепрошую за банальність, але в моєму дитинстві пляцком називали, окрім страви, ще й те, що корова лишає на дорозі... Напевно, не пацанів...
Ластiвочка
Пояснюю: пляцок - означає корж (плескатий) і не тре видумувати нічого нового. То вам люба галицька газдиня скаже. на свята печуть пляцки, перемажують їх різними кремами-начинками і то та страва називається перекладанець. Деруни ніколи не могли бути пляцками, бо деруни то ше мона казати тертюхи(з сметаною, часничком, з начинкою...).
Хто там порівнював пляцки з людиною - туман вісімнадцятий! і не тре видумувати нічого нового, а краще попитати знаючих людей (хоча б батьків, бабусь). А те шо корова комусь наробила - то москальські ліпйошки. Можу дати рецкпта на файного пляцка жеби знали шо то за страва і з чим її їдять cool2.gif
merlin
(Ластівочка @ 19.04.2007 16:13) [snapback]107336[/snapback]

Пояснюю: пляцок - означає корж (плескатий) і не тре видумувати нічого нового. То вам люба галицька газдиня скаже. на свята печуть пляцки, перемажують їх різними кремами-начинками і то та страва називається перекладанець. Деруни ніколи не могли бути пляцками, бо деруни то ше мона казати тертюхи(з сметаною, часничком, з начинкою...).
Хто там порівнював пляцки з людиною - туман вісімнадцятий! і не тре видумувати нічого нового, а краще попитати знаючих людей (хоча б батьків, бабусь). А те шо корова комусь наробила - то москальські ліпйошки. Можу дати рецкпта на файного пляцка жеби знали шо то за страва і з чим її їдять cool2.gif

шановна не будьте обмеженні в своїх судженнях всі знають шо таке пляцок але тут полягає в тому щоб хтось подумав тай написав власну думку про це слово gryzin.gif
Гетьман
А ви що, не чули про банду "тертих пляцків"? wink.gif
Ластiвочка
(merlin @ 19.04.2007 16:23) [snapback]107342[/snapback]

шановна не будьте обмеженні в своїх судженнях всі знають шо таке пляцок але тут полягає в тому щоб хтось подумав тай написав власну думку про це слово gryzin.gif

Люди, які думають, що все знають нервують таких людей, як я, які дійсно все знають. (с) Гетьман
Навіщо видумувати колесо, коли його видумали до нас?
merlin
(Ластівочка @ 19.04.2007 16:51) [snapback]107360[/snapback]

Люди, які думають, що все знають нервують таких людей, як я, які дійсно все знають. (с) Гетьман
Навіщо видумувати колесо, коли його видумали до нас?

це не видумка якогось нового колеса це просто оновлення прогрес думання абстрагування зрозумій це нарешті а ті люди які думають шо все знають ....... знати все неможна це абсурдно і смішно gryzin.gif
Zmi
Згодна з Ластівочкою... У цього слова є свої значення... А свої придумувати варто хіба до нових термінів і понять!))
Пляцки - то коржі... Ну я то часто чула на Західній Україні...
young
У Львові пляцком називають, напевно, всі хлібо-булочні вироби власного приготування..
Сварус
(young @ 1.05.2007 12:03) [snapback]111893[/snapback]

У Львові пляцком називають, напевно, всі хлібо-булочні вироби власного приготування..

А у Львові все як не у людей tongue.gif rolleyes.gif ggggg.gif
Sagittarius
Ще кажуть: " - Впав пляцком." Тобто прийшов з роботи змучений і на диван пляцком, або підсковзнувся і пляцком (повністю всім тілом) гуп.
чорно-біла
(Stranger @ 4.01.2008 00:41) [snapback]220074[/snapback]

Ще кажуть: " - Впав пляцком." Тобто прийшов з роботи змучений і на диван пляцком, або підсковзнувся і пляцком (повністю всім тілом) гуп.

о, це щось нове, бо інші варіанти чула. )))
Яке веселе те слово "пляцок". Вслухайтесь в нього. gryzin.gif Кожному він пахне по-іншому: комусь коржами, комусь..хм..та що тут казати)))
Сяна
Новий варіант - в мене знайома все страшить малу "Зараз надаю пляцків по дупі"...то вона певно про торти biggrin.gif
Ластiвочка
ні, пляцки то таки солодощі...можу дати рецепту на пляцки wink.gif
Міра Вогню
Не хто,а що!
А пляцок це пиріг,або млинець yes.gif
Ар-Фаразон Золотоликий
Ляпас
Збочена Кулінарка
Будьте такі ласкаві пані та панове, хто має який рецептик пляцків, поділіться, дуже прошу!!!

Ксюшенька
А я чула шо пляцок то тіпа коржа)))
Шkідниk
терті пляцки- у нас це місцеві рекетири-самоучки.
sagitta
моя бабуся робить цікаву страву: в блюдечко наливається шось подібне до джему чи варення, і за допомогою якоїсь особливої техніки воно там загусає. і виходять такі плоскі круглі штучки, які потім ріжуться на мармелад. ми їх називаємл "пляцики".
механік
placek з польської - корж

На львівщині так називають торти власного виготовлення.
Йа_ЯбЛуЧкО_XD
В моєму лексиконі слово "пляцок" має два значення:
Пляцки - деруни( так їх називають в моїй сімї
і Пляцки - торти власного виготовлення.
Amarok
у нас пляцок це такий товстий великий млинець...
дуже часто розрізають навпіл...
Pit
Цитата(R.Taras @ 6.06.2008 14:16) *
На львівщині так називають торти власного виготовлення.

Та такі слова переважно на вьому Заході вживають. А щодо його значення-хто його знає. На Тернопільщині, це також торти власного виготовлення, а в інших регіонах може означати щось інше. От наприклад слово ,,налисники,,. Є регіони, де їх називають блінчиками, хоча в нас, це зовсім різні страви.
Купава
Ну це звичайно торти, коржі до тортів....а якщо про людей, то це щось більше схоже до слів "штрих", "чувак" і тд...

О, згадала, вчора знайома одного хлопця кренделем назвала...
механік
Цитата(Pit @ 23.06.2008 18:29) *
А щодо його значення-хто його знає.

переклади "placek" з польської cool.gif
Flex
В деяких селах на Тернопільщині пляцком можуть назвати УСЕ пласке! Корж, млинець...
П.С. Якшо кота переїхала машина, то він тоже став пляцком, тілько не кулінарним.......... ggggg.gif
(=kapitoshka=)
пляцок - торт. в мене в селі усі так кажуть. доречі наші більшівцівські пляцки найсмачніші, бо їх ппечуть просто чудові господині. приїжайте в гості - пригощу beer.gif brovy.gif
lorelei
Цитата
Якшо кота переїхала машина, то він тоже став пляцком, тілько не кулінарним..........
happy1.gif І то правда...
Як корінна галичанка можу сказати, що всі вище описані значення слова "пляцок" можна почути у нас на Галичині. Таке собі багатозначне слово yes.gif
d3dxdll
то класна штука laugh.gif картопля терта посмажена ggggg.gif otruta.gif prapor3.gif
Chornyashka
в нас це різні такі тортики домашнього приготування з різними кремами, начинками. Здебільшого готують на празники в селі. Там такий великий кльош тих пляцків нарізають. Заради такого можна і їхати в село. Про тертюхи перший раз чую і про людину-пляцок(напевно якась плоска або плоский)
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.