Повна версія цієї сторінки:
Wi-fi мережа
Здоровенькі!!! Пані та панове, отож ось недавно вирішили з пацанами в невеличкому гуртожиткку створити Wi-fi мережу, кабельки вже набридли

. але тут постало питання яке залізо придбати до цього, на скільки це практично. яку точку доступу краще купити... і тд. Також шукаю інформацію про саму точку доступу чи роутер яка між цим різниця і взагалі. Сьогодні в магазині запрпонували точкудоступу без зовнішньої антенки, десь загубилась - на скільки це вплине на працю мережі? Одним словом допоможіть чайнику роздовбати це все бо ніц не можу в цьому зрозуміти!!
Дякую!!!!!!!!!
KykyRyDZA
25.04.2007 21:39
ну Wi-fi стандартно тяне на 15-20 метрів через кімнати (в гуртожитку де куча мобілок і т.п.) а швидкість 54Мб./сек (як половина швидкості сітки)ну а якщо детальніше, то:
Wi-Fi, WiFi (від англ. Wireless Fidelity) - один із стандартів бездротового (радіо) зв'язку для передачі даних, який об’єднує декілька протоколів та має офіційне найменування IEEE 802.11 (Institute of Electrical and Electronic Engineers - міжнародна організація, що займається розробкою стандартів у сфері електронних технологій). Найбільш відомим та поширеним на сьогоднішній день є протокол IEEE 802.11b, що визначає функціонування бездротових мереж.
Наявність Wi-Fi-зон (точок) дозволяє користувачу підключитися до точки доступу (наприклад, до офісної, домашньої або публічної мережі), а також підтримувати з'єднання декількох комп'ютерів між собою.
Максимальна дальність передачі сигналу у такій мережі складає 100 метрів, однак на відкритій місцевості вона може досягати до 300-400 м.
Окрім 802.11b ще існує бездротовий стандарт 802.11a, який використовує частоту 5 Ггц та забезпечує максимальну швидкість 54 Мбіт/сек., а також 802.11g, що працює на частоті 2,4 Ггц і також забезпечує 54 Мбіт/сек. Крім цього, наразі ведеться розробка стандарту 802.11n, який у майбутньому зможе забезпечити швидкості до 320 Мбіт/сек.
Ядром бездротової мережі WiFi є так звана точка доступу (Access Point), яка підключається до якоїсь наземної мережевої інфраструктури (каналам Інтернет-провайдера) та забезпечує передачу радіосигналу. Зазвичай, точка доступу складається із приймача, передавача, інтерфейсу для підключення до дротової мережі та програмного забезпечення для обробки даних. Навколо точки доступу формується територія радіусом 50-100 метрів (її називають хот-спотом або зоною WiFi), на якій можна користуватися бездротовою мережею.
Для того щоб підключитися до точки доступу та відчути всі переваги бездротової мережі, власник ноутбуку або мобільного пристрою із WiFi адаптером, необхідно просто потрапити в радіус її дії. Усі дії із визначення пристрою та налаштування мережі більшість операційних систем комп’ютерів та мобільних пристроїв проводять автоматично. Якщо користувач одночасно потрапляє в декілька WiFi зон, то підключення здійснюється до точки доступу, що забезпечує найсильніший сигнал.
(Spoko @ 25.04.2007 19:32) [snapback]110294[/snapback]
Здоровенькі!!! Пані та панове, отож ось недавно вирішили з пацанами в невеличкому гуртожиткку створити Wi-fi мережу, кабельки вже набридли

.
Довго щось - у мене все в квартирі зроблено на Wi-fi вже більше року

але тут постало питання яке залізо придбати до цього
Дивлячись по задачам.
на скільки це практично
Практичність в одному - ходиш з ноутом чи КПК в межах зони без будь яких дротів. Що може бути краще?

точку доступу чи роутер яка між цим різниця і взагалі.
Точка доступу - це як свіч, лише об'єднує користувачів. До роутера ще можна підключити інтернет (локальна мережа, модем еtc) і він буде тим користувачам роздавати доступ.
точку доступу чи роутер яка між цим різниця і взагалі. Сьогодні в магазині запрпонували точкудоступу без зовнішньої антенки, десь загубилась - на скільки це вплине на працю мережі?
Дякую!!!!!!!!!
Точку доступу таку брати, зрозуміло, не треба, оскільки передача буде відсутня, або неймовірно слабка. Особливо коли завважити на ціну нормальної повноцінної ТД.
для цего тобі требабуде д-лвнків пару.... скажу відразу бгато винесе....
Авантюрист
2.05.2007 11:12
Теж хочу зробити вай-фай мережу у себе вдома. (на 2 компютери)
Які 2 адаптери краще взяти і де краще купити (бажано ЮСБ)
Авантюрист
2.05.2007 18:37
Тут один боєць писав шо 54 Мегабіт Вай-Фай. Є і на 108 ненабагато дорожче коштують.
(LOГ @ 2.05.2007 12:12) [snapback]112228[/snapback]
Які 2 адаптери краще взяти і де краще купити (бажано ЮСБ)
Які сподобаються усіма параметрами.
Хотлайн пану в руки
LOГ
У нас "Полесье" торгує мережевим обладнанням(в т.ч. і бездротовим). Доставка по Житомиру кур'єром.
Авантюрист
7.05.2007 12:53
До Роланда:
Така дорогенна фірма Полесье
Спробуй
http://i-m.com.ua/ це каталог магазинів - може підбереш щось у своєму місті.
LOГ
Дорогенна?? Ти заходив в їх онлайн-магазин і кажеш, що вона дорогенна?
По-моєму, нормальні ціни...
Стосовно ціни - то мережеві карти будуть коштувати від 15 у.о. (це якісні карти яз нормальним радусом роботи 30м і більше)
А точка доступу - 30 у.о.
Маршрутизатор від - 40 у.о.
Краще брати D-Link або Linksys (краще ніж D-Link)
На скільки я знаю, в Wi-Fi картах реалізована така технологія, що дозволяє не використовувати точку доступу, а кожна наступна карта підсилює сигнал, це вигідно коли компи розкидані досить далеко. Далі коли ці компи ну просто зовсім далеко розкидані було би розумно обладнати карту антеною, більш потужнішою, ніж стандартна. Це дасть змогу збільшити вілстань до 2 км, але це лище у випадках прямої видимості, тобто ширина каналу порядку 5 м повина бути чиста від дерев і тд. Така антена у магазинах коштує порядку потрійної вартості карти, тому це не вихід. Але маючи не криві руки можна добитися результату. Ось деякі ссилки, хоча такого в неті завались -
http://www.cqham.ru/cantenna.htm http://www.wifiantenna.org.ua/antennas/fa-20/#more-15 .
Тепер досвідчені Wi-Fi-будівники, коли я в чомусь не правий чи думаю не правильно, будь ласка скажіть то, щоби думка пішла в правильному нарямі, бо сам хочку побудувати в гуртожитку таку ж сеть!
О, ще згадав, наскільки відомо, деякі види Wi-Fi не дозволені, не так, умовно дозволені. Будь ласка скажіть які це, а якими можна користувати безкоштовно. Звісно в реалії всі користуються якими хош, але в нас тут серйозний буде нагляд, тому треба правово запастися.
hvvi О, ще згадав, наскільки відомо, деякі види Wi-Fi не дозволені, не так, умовно дозволені. Будь ласка скажіть які це, а якими можна користувати безкоштовно. Звісно в реалії всі користуються якими хош, але в нас тут серйозний буде нагляд, тому треба правово запастися.
На скільки я знаю, безкоштовно можна використовувати хотспоти в дома, в офісах. А от якщо це все на вулиці - то доведеться платити за кожну точку.
Авантюрист
17.09.2007 19:11
А шо 2 ноутбука через вай-фай не будуть конектититись без точки доступу?
(LOГ @ 17.09.2007 20:11) [snapback]172634[/snapback]
А шо 2 ноутбука через вай-фай не будуть конектититись без точки доступу?
будуть звичайно
кому потрібно почитайте тут
http://www.toms-hardware.ru/network/index.html тут багато чого цікавого
Авантюрист
29.01.2008 13:33
Цитата(SiGrey @ 17.09.2007 22:56)

будуть звичайно
І якшо на одному компютері є інтернет то на другому теж можна буде налаштувати через проксі сервер?
Бо в мене було 2 блутуса то там нереально налаштувати інет на двох компютерах.
Якщо потрібна швидка мережа - краще використати солідний безпровідний рутер
Для прикладу ось цей Asus WL-566gm, а самі картки - це вже не суть важливо - кожен собі яку хоче хай і ставить.
З
D-LINK в якості безпровідних рутерів мав особистий негативний досвід, тому радити їх не буду, а от картки їхні, на чіпах Atheros - цілком робочі продукти!
WIFI в моєму випадку в складних умовах тягне на відстані ~300 метрів, щоправда швидкість на такій відстані - 1-5Мбіт/с - хоча для певних речей цього цілком достатньо!
Якщо плануються ігри в
wifi мережі - то будь-яка економія на обладнанні для рутера - унеможливить нормальну та швидку роботу.
Успіху
Цитата(Роланд @ 24.05.2007 13:38)

hvvi
А от якщо це все на вулиці - то доведеться платити за кожну точку.
А от ніфіга подібного, є купа бекоштовних точок доступу, я знаю дві у Києві Севасстопольсська площа і вчора не подалік Солом"янської площі знайшов безкоштовну точку Wi Fi
Цитата(podarok @ 16.03.2008 20:23)

Якщо плануються ігри в
wifi мережі - то будь-яка економія на обладнанні для рутера - унеможливить нормальну та швидку роботу.
А от це не зовсім правда. я грався в NFS Prostreet з одногрупником, ми створили між ноутбуками мережу Wi Fi і мій був точкою доступу все нормально йшло, і не тільки в простріт по Wi Fi грались
Цитата(hvvi @ 24.05.2007 11:52)

О, ще згадав, наскільки відомо, деякі види Wi-Fi не дозволені, не так, умовно дозволені. Будь ласка скажіть які це, а якими можна користувати безкоштовно. Звісно в реалії всі користуються якими хош, але в нас тут серйозний буде нагляд, тому треба правово запастися.
В реалі у нас за все потрібно платити - в тому числі за використання частот Укрчастотнагляду. Але поки що ми не дійшли до того, аби це перевіряли, то й живуть усі спокійно - вдома і в кав"ярнях. В тій же Москві, якщо не помиляюсь, до цього вже руки дійшли - засікли приладами, де існують точки і змусили заплатити за ліцензування.
Цитата(N@tsioN@list @ 11.04.2008 13:07)

А от ніфіга подібного, є купа бекоштовних точок доступу, я знаю дві у Києві Севасстопольсська площа і вчора не подалік Солом"янської площі знайшов безкоштовну точку Wi Fi
Прикольно звучить.
Типу:
- Так Віндовс же платний
- А от ніфіга подібного, є купа сайтів, де можна безкоштовно скачати...
тю, в нас на парах народ з ноутами висить напостой-в корпусі безплатна точка доступу, качай скіки влізе
WIFIbest
28.11.2008 17:11
Стоит у меня Wi-Fi оборудование
TP-link приобретал вот здесь: ООО "Мобил КоМ"
03150, г.Киев, ул. Большая Васильковская (Красноармейская), 139
Тел.8 (044) 239-11-37 599-70-18 599-18-66 240-07-99 8-050-657-65-15
e-mail: sales@mobil.com.ua,
http://www.mobil.com.ua
Цитата(WIFIbest @ 28.11.2008 17:11)

Стоит у меня Wi-Fi оборудование
TP-link приобретал вот здесь: ООО "Мобил КоМ"
03150, г.Киев, ул. Большая Васильковская (Красноармейская), 139
Тел.8 (044) 239-11-37 599-70-18 599-18-66 240-07-99 8-050-657-65-15
e-mail: sales@mobil.com.ua,
http://www.mobil.com.uaВідверта реклам в іншому розділі, пане.
в мене питання до тих в кого модем вай- фай, як зробити так шоб так як би не було мережі вай фай тіки щоб мій модем давав інет для компа, ато в мене погане передчуття що хтось халявить і використовує мій інет ?
Цитата(x-man @ 19.12.2008 18:43)

в мене питання до тих в кого модем вай- фай, як зробити так шоб так як би не було мережі вай фай тіки щоб мій модем давав інет для компа, ато в мене погане передчуття що хтось халявить і використовує мій інет ?
став шифрування на мережу. не надто надійно, але краще ніж без нього
deepfish
19.12.2008 21:22
має бути функція прив'язки по мас адресам.
Напиши модельку роутера
Що до халявних точок то іноді буває повна шара. Сам знімаю хату неподалік міської ради, там вай фай мережа з доступом в нет є, а адміна нема, коротше маю цілком безкоштовний нет (200 - 500 kb) доступний прямо з дому і майже завжди, іноді все ж сигнал дотягає зі збоями

.
Цитата(Evol @ 19.12.2008 19:02)

став шифрування на мережу. не надто надійно, але краще ніж без нього

добре, але як саме його поставити, мнавіть незнаю моделі, на коробці написано 3COM OfficeConnect ADSL Wireless 108Mbps 11g Firewall Router i це ше на корпусі 3CRWDR200A-75
Або
Цитата(No_name @ 19.12.2008 22:22)

має бути функція прив'язки по мас адресам.
Напиши модельку роутера
Ги-ги. Я можу собі МАС виставити 00 11 22 33 44 55. Прив*язка не спасає. Шифрування WPA-PSK , бажано маловживаними знаками, або кирилецею впереміжку з латинкою. Тоді точно ніхто не підключиться.
Цитата(x-man @ 19.12.2008 19:43)

всім здорова,я новачок і мені треба роздуплити шо таке wi-fi і чи можна просто для себе поставити таке вдома?перше мене цікавить чи можна і скільки воно буде коштувати

всім здорова,я новачок і мені треба роздуплити шо таке wi-fi і чи можна просто для себе поставити таке вдома?перше мене цікавить чи можна і скільки воно буде коштувати
Цитата(snigok @ 25.03.2009 21:01)

Я думаю "перше" треба було б дійсно
роздуплити що то таке... Потім мало би "перше мене цікавить" а чи треба мені воно...
А чи можна - то ти питай у своїх родичів що з тобою проживають...
коштує на сьогодні не дорого... хоча дивлячись з чим порівнювати...
Цитата(x-man @ 19.12.2008 22:24)

добре, але як саме його поставити, мнавіть незнаю моделі, на коробці написано 3COM OfficeConnect ADSL Wireless 108Mbps 11g Firewall Router i це ше на корпусі 3CRWDR200A-75
Абостав WPA2 / WPA2-PSK з AES шифруванням. ще є така функція як приховування точки доступу. тоді підключення на пристроях потрібно налаштовувати вручну із вводом імені мережі (SSID).
а якшо вже ставити то яка сума піде на це?
Цитата(snigok @ 25.03.2009 21:24)

а якшо вже ставити то яка сума піде на це?
А гугль?
З.І. Глянув - що б швидко і без понтів - близько 500 грн... і більше...
ну припустимо 500 грн,це яка швидкість і яка відстань сигналу
бо я просто нетбук asus eee pc 1000H або 901 НА і хочу знати для загального розвитку
Цитата(snigok @ 25.03.2009 21:34)

ну припустимо 500 грн,це яка швидкість і яка відстань сигналу
snigok - я так розумію потурання вашій ліні веде до збільшення нахабства...
гугл у вас не працює? принципово не підтримується вашим браузером?
ви взагалі по зсилці що я вам навів ходили? там написано...
і шоб не сидіти на одному місці,щоб зручніше користуватись
гугл в мене є,в мене бравзер від гугла,але ссилки нема або я вже зтупів,а так просто шукати не виходить,не мож знайти те шо треба
Цитата(snigok @ 25.03.2009 21:43)

і шоб не сидіти на одному місці,щоб зручніше користуватись
гугл в мене є,в мене бравзер від гугла,але ссилки нема або я вже зтупів,а так просто шукати не виходить,не мож знайти те шо треба
Добре... шукаємо:
http://uk.wikipedia.org/wiki/WiFiшукаємо через гугл
шукаємо ціни
http://www.google.com.ua/search?hl=uk&...lang_ru|lang_ukшукаємо дальність
http://www.google.com.ua/search?hl=uk&...mp;aq=f&oq=
це я зрзумів,але ше питання,якшо я знайшов в місті якусь точку де тягне wi-fі,є якісь шанси шо мене засічуть?
Цитата(snigok @ 25.03.2009 22:37)

це я зрзумів,але ше питання,якшо я знайшов в місті якусь точку де тягне wi-fі,є якісь шанси шо мене засічуть?
в сенсі засічуть? і що значить тягне?
в мене в Франіку в велесі на 3 поверсі є мережа wi-fi,але чи мене спіймають на тому шо я коритуюсь їхньою мережею безплатно?
Цитата(snigok @ 25.03.2009 22:54)

в мене в Франіку в велесі на 3 поверсі є мережа wi-fi,але чи мене спіймають на тому шо я коритуюсь їхньою мережею безплатно?
не знаю... може й ні... може вона там спеціально безкоштовно, ви не думали над таким варіантом?

в Кубі у вас безкоштовна...
А якщо вони лишили дирку - то їх проблеми... це законом не забороняється...
правда і по морді вам теж можуть дати... хоч і не законно
struyroman
4.12.2009 19:11
Мені потрібно зробити мережу на 4 комп'ютери, відстань між мною і комп'ютером де я хочу ставити wi-fi маршрутизатор десь 300м. Прамої видимості немає, юо між нами декілька будинків. Підскажіть чи потягне маршрутизарот ASUS WL-520gC на таку відстань. І чи можливі якісь алтернативні варіанти.
кілька будинків це жорстоко... не думаю, що дотягне.
struyroman
4.12.2009 19:57
Є між нами 3 будинки, але месцевість сільська.
Ретрансляція. Але то не варіант, ще стирять. Тяніть кабеля, закопайте, заверніть в гарну ізоляцію, але на скільки я пам'ятаю теж підсилювачі мають на маршруті бути, отож необхідний ще і силовий кабель,разом з землею(у диф. пар немає землі), але щоб лежав подалі від диференціальних пар, щоб синфазні завади меншими були.
Кава з козявками...
4.12.2009 20:47
Цитата
Є між нами 3 будинки, але месцевість сільська.
на даху присобач антенки, так щоб одна на одну дивилось... антенки десь на 12 дцбл..
за 2 штуки гривень мона спокійно таке зробити. тру вай фай десь на сто км може тягнути. головне шоб бабос був))
і взагалі, це тобі не на форумі тре питати, а у консультанта. він тобі скаже, чи пробиває твій вай фай через кірпіч, і чи потягне 300 метрів. і тд і тп.
Цитата(Кава з козявками... @ 4.12.2009 20:47)

на даху присобач антенки, так щоб одна на одну дивилось... антенки десь на 12 дцбл..
за 2 штуки гривень мона спокійно таке зробити. тру вай фай десь на сто км може тягнути. головне шоб бабос був))
і взагалі, це тобі не на форумі тре питати, а у консультанта. він тобі скаже, чи пробиває твій вай фай через кірпіч, і чи потягне 300 метрів. і тд і тп.
А шо за антенки? Покажи. Як їх до роутера фіґачити?
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.