(Wladlen @ 3.07.2007 22:21) [snapback]139455[/snapback]
Я точно проти ранніх шлюбів. Чому?
На Львівщині є така статистика: зараз 65% усіх шлюбів розпадаються, з них 75% ранні шлюби і половина з них не проживають разом 2 років. Хоча б щось взяли від Америки корисне, там люди швидше 25 і не думають одружуватись(спочатку освіта, робота, певний статус в суспільстві). Ще потрібно, щоб життя нас трохи по асфальту потаскало(якийсь життєвий опит потрібен і вміння іти на компроміси).
Схоже автор не знає статистику розлучень в Штатах

І причини розлучень дещо інші, і вже точно не через ранній шлюб.
Ось я собі й думаю: а навіщо взагалі одружуватись, якщо любите один одного і хочете разом жити, то живіть, хто вам заважає.
Саме тому я за громадянський шлюб. Але в нашому народі цвіте і пахне святенництво - коли людям намагаються показувати ідеал, хай навіть всередині він гнилий. Але проблема в тому, що сумісне проживання лише виявляє проблеми, а не виправляє їх, а враховуючи рівень проблемності це нічого не змінить.
Не знаю хто як собі уявляє подружне життя, але з двох розповідей знайомих жінок(за 45) ось що я запам'ятав: 2 роки все супер. Далі настає переломний період - настає усвідомлення реальності, добавляється розуму. Щоб перейти цей період потрібні діти і велика повага. Далі це однотипні дні: встала, покормила, діти, на роботу, покормила, зварити їсти, діти. У вільний час настільки змучена що вже нічого не хочеться. Одне й те саме лице, розмови, проблеми дуже дратують і нервують. Впертість одночасно обох - скандал, остальне компроміси або уступки.
Однотипні дії - це і є буденність. А ця буденність завдяки нашим батькам, в звічці яких дитинку ледь не до тридцяти годувати/прибирати не примушувати і не вчити в самостійному жітті вилазить боком.
Втім, як на мене:
а) Жінок за 45 краще не слухати.
б) діти і повага тут ні до чого, спокійно розлучаються і з дітьми. Потрібне кохання. Якщо його не було, а був лише секс - то коли він стає звичним, само собою, що людей більше нічого не тримає разом. От і все.
1. Не раніше 25 -
2. за умови що ти маєш стабільнну роботу і впевнений що зможеш забезпечити сім'ю;
3. Перед цим пожити разом хоча б рік;
4. Певний досвід у вирішенні проблем;
5. Велике терпіння;
6. Усвідомлення що це назавжди, що б не сталося;
7. Лише заради дітей(також це хороший стимул: що не кажіть а діти головне, і я буду робити для них все, тому точно не задру ноги на дивані);
8. Мудра, дбайлива, відповідальна і добра жінка(від цього залежить: які будуть мої діти та їх виховання);
9. Звичайно високі почуття до неї, як пояснити результатом чого народилися мої діти(розрахунок, гроші, заздрість, злість, бажання помсти, фізична потреба, ... що?... , як не почуття - для чого вони нам дані).
1. Не обов"язково.
2. Не обов"язково, навпаки, як на мене - потрібно, щоб їх не було. Саме в проблемах люди пізнаються найкраще.
3. Ну, це правда. Втім, одного року мало. На власному досвіді вважаю, що краще три-чотири. Хоча за цієї умови сам шлюб стає лише приводом для свята та штампом в паспорті.
4. Не обов"язково - було б бажання їх вирішувати. Ми народжуємось взагалі нічого не знаючи в дуже небезпечний світ, але ж вчимося.
5. Оце точно.
6. Ну...Дивний якийсь пункт. Нічого не буває назавжди, зрештою існує смерть.
7. Повна маячня. Оте все, що було вищеперечислено - досвід, стан, фінанси: оце все якраз потрібно для дітей. Одружуватися лише заради дитини - спочатку потрібно було думати, коли її заводили. А якщо вже нічого не світить разом - краще не псувати тій дитині нервову систему життям в родині, де люди одне одне ненавидять.
8. Це точно. Втім, чоловік теж зобов"язаний таким бути, але це буває так рідко...
9. Не зрозумів пункту взагалі.