Допомога - Пошук - Користувачі - Календар
Повна версія цієї сторінки: Athlon 64! круто?
Теревені — Форум > Комп'ютери > Hardware
deepfish
Я думаю у темі все сказано...... smile.gif
MrGALL
Круто то круто, але нажаль поки більшість софту під Вінду все рівно 32 бітний, тому відчутного приросту немає. Інша справа 64 бітний Лінукс...
deepfish
А про 64 бітний Лінукс не чув, підкажеш де знайшов інфо.
MrGALL
Майже кожна компанія-дистриб'ютор Лінукса випустила 64 бітну версію:
Debian, Gentoo, Mandriva, здається Suse. Інфо читав на http://www.linux.org.ua http://www.linux.org.ru і т.д.
Олександр Кравчук
Справді, ядро вже давно чудово працює з 64-бітними процесорами, та й більшість дистрів на них портували. До того ж, є й 64-бітна версія мастдайки. Але навіщо вона тобі?

Так що, якщо є можливість - купуй, не пожалкуєш!

www.linux.org.ua, www.linux.co.ua
Shaman
Взагалі мені казали що будь яке ядро Лінукса підійде йго просто треба перекомпілювати під сві процесор і буду набагато швидше працювати, якщо ти прихильник віндовса то вже е 64 розрядних ХР
MrGALL
(Shaman @ 15.03.2006 16:56)
Взагалі мені казали що будь яке ядро Лінукса підійде йго просто треба перекомпілювати під сві процесор і буду набагато швидше працювати, якщо ти прихильник віндовса то вже е 64 розрядних ХР
[snapback]15960[/snapback]

Там проблема не тільки в ядрі. Треба всі програми перекомпльовувати. До того ж треба 64 бітні драйвери і т.д. Так що звичайно будь-який Лінукс можна перекомпілювати в 64, але проблем буде дуже багато...
А Windows XP 64-бітна є тільки бета-версія.
Kassandra
Атлон 64 нормальний.гарно паше.
zav
Після випуску Intel ядра Conroe - не дуже-то Athlon крутий. box.gif
hip
Для мене все таки Атлон все одно буде кращий за Інтел (лайно) Привиду приклад: в мого друга був Інтел з чатотою 2.4 а в мене був Амд з частотою 1.4 інші деталі комп. були одинаковими, ігри які йшли в нього всі вони йшли і в мене але коли він купляв ігри які вимагали 2 Гц в нього нейшли а в мене так, і це тільки тому що в нього Інтел. І взагалі якщо мати Амд з 2.5 Гц і з класною материнкою в тебе на компі підуть всі існуючі ігри в світі. А також одна з переваг Амд це то що вона навіть в разі перегрівання тобі не згорить а Інтел поплавився б зразу. от наприклад в мене темп. Амд при навантаженнях 70 градусів а для Інтел ця температура була б вже фатальною давно. Бачив зарас Інтели з системою Dual Core де комп. використовує два процес. і при цьому частота вдвічі більша але я чекаю на застосування цієї системи на Амд і вже потім куплю. cool2.gif
zav
(hipweb @ 22.06.2006 11:25) [snapback]31478[/snapback]
Для мене все таки Атлон все одно буде кращий за Інтел (лайно) Привиду приклад: в мого друга був Інтел з чатотою 2.4 а в мене був Амд з частотою 1.4 інші деталі комп. були одинаковими, ігри які йшли в нього всі вони йшли і в мене але коли він купляв ігри які вимагали 2 Гц в нього нейшли а в мене так, і це тільки тому що в нього Інтел. І взагалі якщо мати Амд з 2.5 Гц і з класною материнкою в тебе на компі підуть всі існуючі ігри в світі. А також одна з переваг Амд це то що вона навіть в разі перегрівання тобі не згорить а Інтел поплавився б зразу. от наприклад в мене темп. Амд при навантаженнях 70 градусів а для Інтел ця температура була б вже фатальною давно. Бачив зарас Інтели з системою Dual Core де комп. використовує два процес. і при цьому частота вдвічі більша але я чекаю на застосування цієї системи на Амд і вже потім куплю. cool2.gif
Різниця між процесорами не лише в частоті, а й в ємкості кеш-пам'яті, і в технології виробництва, і в моделі ядра... Порівняння Intel_2.4 vs. Amd_1.4 без зазначення моделей процесорів не є коректним. Крім того, то ви згадали доволі давні часи, натепер ситуація істотно інша: загалом компанії випускають схожі процесори, продуктивність котрих відрізняється лише у певних спеціялізованих задачах.
Про розплавлення процесору Intel при перегріванні - це маячня /навіть не пам'ятаю, щоби бодай раз про таке чув; навпаки, щодо процесорів AMD розповідали про поодинокі випадки/. Про 70оС у навантаженні - доволі мрячно... Це на якій частоті ядра? Якщо на 2.5 ГГц, то дійсно прийнятно, але для 1.4 ГГц це занадто - або почистьте радіатор і вентилятор на процесорі, або взагалі змініть систему охолодження. Додатково про температуру процесорів можете почитати там /російською, щоправда/.
Про двічі більшу частоту у різновиді двохядерних процесорів - маячня. В новітньому ядрі Intel Conroe найбільша частота не перевищує 2.66 ГГц кожного з двох ядер процесору /дивіться посилання вище/. AMD ж випускає двохядерні процесора вже чи не рік; скоро вже другу модель запустить у виробництво - AM2.
Plexus
(zav @ 22.06.2006 10:57) [snapback]31476[/snapback]

Після випуску Intel ядра Conroe - не дуже-то Athlon крутий. box.gif

так.... але тут порівняння йде зі старим продуктом від АМД... а от коли вийде АМ2 то будем робити дійсно справедливі тести wink.gif
zav
(Plexus @ 22.06.2006 17:45) [snapback]31542[/snapback]
так.... але тут порівняння йде зі старим продуктом від АМД... а от коли вийде АМ2 то будем робити дійсно справедливі тести wink.gif
Наголос на слові коли, так? ;-)
Зважаючи на "історичну традицію" AMD щодо недоступності новітніх процесорів у широкому продажі /аби ще й це виправили, то дійсно було би нівроку гарно/, справедливими залишаться самі тести.
BHAAD
о так конро ам2 порве як тузік грілку!
не лублу я атлони, хоча можна як пічку взимку використати!

інтел просто провтикав, потенційно( з ДПК) інтел може випускати і 4, 8 ядерні процики але кому вони нафіг треба?

те ж саме 64 бітністю - поки що вона нікому не потрібна. отак можуть зараз написати про ХР 64 бітну, і про перевагу в деяких іграх, але всетаки - це аццький аццтой!

і до того ж з такими цінами за які інтел позиціонуватиме конро, амд доведеться несолодко...
Plexus
"не лублу я атлони, хоча можна як пічку взимку використати!"

слухай хлопче тобі напевно ту стару байку ще твій дід розповів.. та? biggrin.gif .....сучасний Athlon 64 не те що абсолютно "холодний" процесор..... ти коли працюєш у Віндовс то кулер взагалі можна відключати.... wink.gif ...а ти взагалі хоч раз працював за Athlon'ом?

"інтел просто провтикав, потенційно( з ДПК) інтел може випускати і 4, 8 ядерні процики але кому вони нафіг треба?"

ну то воше відпад..... biggrin.gif cool2.gif wacko.gif

(zav @ 22.06.2006 20:44) [snapback]31599[/snapback]

Наголос на слові коли, так? ;-)
Зважаючи на "історичну традицію" AMD щодо недоступності новітніх процесорів у широкому продажі /аби ще й це виправили, то дійсно було би нівроку гарно/, справедливими залишаться самі тести.

погоджуюсь.... з цим у них частенько проблеми виникали..... але ж який прорив АМД зробила в технологічному плані, процесори які вони випускають зараз не те що було колись...
BHAAD
(Plexus @ 22.06.2006 22:55) [snapback]31634[/snapback]

"не лублу я атлони, хоча можна як пічку взимку використати!"

слухай хлопче тобі напевно ту стару байку ще твій дід розповів.. та? biggrin.gif .....сучасний Athlon 64 не те що абсолютно "холодний" процесор..... ти коли працюєш у Віндовс то кулер взагалі можна відключати.... wink.gif ...а ти взагалі хоч раз працював за Athlon'ом?

"інтел просто провтикав, потенційно( з ДПК) інтел може випускати і 4, 8 ядерні процики але кому вони нафіг треба?"

ну то воше відпад..... biggrin.gif cool2.gif wacko.gif
погоджуюсь.... з цим у них частенько проблеми виникали..... але ж який прорив АМД зробила в технологічному плані, процесори які вони випускають зараз не те що було колись...

та чуєш! в мене такий стоїть... і кулер непоганий, а все одно температура вища ніж у аналогічного пенька-селерона.

раніше стояв семптрон 2200+(1,5 ГГц) так середня температура 40-45 градусів!

і не треба мені розказувати - сам знаю
Plexus
"раніше стояв семптрон 2200+(1,5 ГГц) так середня температура 40-45 градусів!" .....тааакккк це дуже багато..... а яку ти хочеш температуру 20-25? biggrin.gif ....ти постав собі пеньок на базі ядра Prescot побачим яка тоді температура буде.... biggrin.gif

А про технологію Cool'n'Quite чув? wink.gif ......якшо ти кажеш шо в тебе такий стоїть то попробуй запустити цю фішку wink.gif

BHAAD
(Plexus @ 22.06.2006 23:55) [snapback]31655[/snapback]

"раніше стояв семптрон 2200+(1,5 ГГц) так середня температура 40-45 градусів!" .....тааакккк це дуже багато..... а яку ти хочеш температуру 20-25? biggrin.gif

А про технологію Cool'n'Quite чув? wink.gif ......якшо ти кажеш шо в тебе такий стоїть то попробуй запустити цю фішку wink.gif

хочу -25 гр цельсія 8.gif biggrin.gif

але не вийде...

а кул і кваят - фігня, тільки потужність знижує.

і до речі ти пробував свій кулер знімати? а то розказуєш шо мона і без нього?
і на довго вистачить? може на завантаження біоса?
zav
(BHAAD @ 22.06.2006 23:58) [snapback]31657[/snapback]
і до речі ти пробував свій кулер знімати? а то розказуєш шо мона і без нього?
і на довго вистачить? може на завантаження біоса?
Залежить від розміру радіатора та якості його кріплення до процесору. wink.gif
CAESAR
Якби до швидкого ядра Атлона АМД додало ще б й швидкий кеш - оце булоб круто, а так нема в ньому нічого крутого, доки процес не звертається до кеша Атлон просто летить, а як потрібен кеш - це страшна мука черепахи... а в Интелів тормознуте ядро, але на порядок швидший кеш тому він стабільно показує результати, хоча й НЕДУЖЕ хороші...
Атлон гарячіший за Пень на 8-10 градусів, за своє життя зустрічав 3 згорівших Атлона і 1 Дюрон, жодного разу не зустрічав Интел... але чесно сказати Пень 3 прівняно з Пень 2 шагнув в десятки раз далі ніж Пень 4 порівняно з Пень 3...

У мене вдома стоїть Пень 4-3,00 з 512 ОЗУ і хорошою видяхою - іде апсолютно все, в знайомого Атлон 64 3000+ , 1024 ОЗУ і відяха тогож рівня - так само іде все, різниці не видно ніякої принаймі ні в Дисперадос 2, ні Бателфілд2, ні в Героях 5
ukrainer
У мене Семпрон 64 2500 - сила wink.gif легко і гарно розганяється, тягне хоч 20-ти корпусний плуг smile.gif
А якщо серйозно, то цяцька потужна, проте проблемка з температурою - влітку кімната нагадує сауну, якщо довго працювати smile.gif
Plexus
(CAESAR @ 23.06.2006 08:24) [snapback]31676[/snapback]

Якби до швидкого ядра Атлона АМД додало ще б й швидкий кеш - оце булоб круто, а так нема в ньому нічого крутого, доки процес не звертається до кеша Атлон просто летить, а як потрібен кеш - це страшна мука черепахи... а в Интелів тормознуте ядро, але на порядок швидший кеш тому він стабільно показує результати, хоча й НЕДУЖЕ хороші...
Атлон гарячіший за Пень на 8-10 градусів, за своє життя зустрічав 3 згорівших Атлона і 1 Дюрон, жодного разу не зустрічав Интел... але чесно сказати Пень 3 прівняно з Пень 2 шагнув в десятки раз далі ніж Пень 4 порівняно з Пень 3...

У мене вдома стоїть Пень 4-3,00 з 512 ОЗУ і хорошою видяхою - іде апсолютно все, в знайомого Атлон 64 3000+ , 1024 ОЗУ і відяха тогож рівня - так само іде все, різниці не видно ніякої принаймі ні в Дисперадос 2, ні Бателфілд2, ні в Героях 5

....як то кажуть: "інколи краще жувати ніж говорити...." ......я в шоці від деяких постів в цій темі.... wacko.gif

Хочеться ще задати питання людям які цікавляться даню темою.... в когось є комп`ютер на базі просесора з ядром Prescot (Pentium 4)?

http://www.kv.minsk.by/forum/forum1000006486.htm

http://www.oldi.ru/forum/viewtopic.php?t=3306&view=previous

http://forum.dns.vl.ru/read.php?f=1&i=50539&t=50539

http://forum.zelek.ru/lofiversion/index.php?t173.html ..... може чайку??? biggrin.gif

http://forum.hwp.ru/index.php?showtopic=672&st=0

......нагадаю процесори на базі Prescot в даний час найпоширеніші в продажі з лінійки Pentium 4......
Rootofme
TILKY INTEL cool1.gif
CAESAR
....як то кажуть: "інколи краще жувати ніж говорити...." ......я в шоці від деяких постів в цій темі....

добре про себе сказав, Plexus biggrin.gif
попрацюй як я роки 3 сісадміном, повивчай як я 3 роки порівняльні тести та сам потестуй проци, а потім пиши гадості... і взагалі так невічлево писати (принаймі на нашому форумі) dry.gif
Evol
чи круто? круто... чекаєм вісту і вперед smile.gif хтось там писав про "ацтой" 64 біт.. напевно він ніколи не чув того шо всякі там плейстейшени вже давно на 128 працюють, а там як відомо графіка не слабенька...
(CAESAR @ 23.06.2006 08:24) [snapback]31676[/snapback]

за своє життя зустрічав 3 згорівших Атлона і 1 Дюрон, жодного разу не зустрічав Интел...

а думав чого так? того шо атлони (і взагалі АМД) для розгону придумані, їх розганяють, звісно не завжди правильно і до розумної межі от вони і плавляться... інтел розганяти - сам знаєш...
Plexus
(CAESAR @ 3.07.2006 22:50) [snapback]33040[/snapback]

добре про себе сказав, Plexus biggrin.gif
попрацюй як я роки 3 сісадміном, повивчай як я 3 роки порівняльні тести та сам потестуй проци, а потім пиши гадості... і взагалі так невічлево писати (принаймі на нашому форумі) dry.gif

почнем з того що ні про кого я гадості не писав..... скажу відразу "сісадміном" я не працював, але щось таки знаю бо теж дуже полюбляю вивчати "порівняльні тести"..... тоді питання до дуже досвідченого "сісадміна"...шо означає "тормознуте ядро"???? яким чином воно тормознуте????..... я взагалі такі терміни вперше зустрічаю.... можна якісь посилання на статті від "досвідченого адміна" для підтвердження слів? ....і взагалі як процесор може виконувати команди не звертаючись до кеш пам`яті????

....і ше одне.... дуже цікаво чому всі так гарно оминають моє питання нарахунок Prescota? ....невже ні в кого немає цього супер процесора Пентіум4?
zav
(Plexus @ 3.07.2006 23:53) [snapback]33044[/snapback]
шо означає "тормознуте ядро"???? яким чином воно тормознуте????
Певно мається на увазі задовгий конвеєр. ;-)
Plexus
(zav @ 4.07.2006 00:29) [snapback]33049[/snapback]

Певно мається на увазі задовгий конвеєр. ;-)

але ж у них вищі частоти ядер, збільшений розмір кешу......
zav
(Plexus @ 4.07.2006 02:02) [snapback]33053[/snapback]
але ж у них вищі частоти ядер, збільшений розмір кешу......
Зважаючи на довжину конвеєра, частота й кеш даються взнаки лише на потокових безперервних задачах. А якщо починаються розгалудження алгоритму програми чи повернення до обчислення попередньої ділянки, скидають усі напрацювання задовгого конвеєру, що забирає відчутну кількість процесорного часу. Це і можуть подекуди називати "гальмами", бо процесор задовго перемикається між двома потоками або витрачає забагато часу в разі невірного передбачення розгалудження в одному потоці.
Plexus
(zav @ 4.07.2006 09:12) [snapback]33064[/snapback]

Зважаючи на довжину конвеєра, частота й кеш даються взнаки лише на потокових безперервних задачах. А якщо починаються розгалудження алгоритму програми чи повернення до обчислення попередньої ділянки, скидають усі напрацювання задовгого конвеєру, що забирає відчутну кількість процесорного часу. Це і можуть подекуди називати "гальмами", бо процесор задовго перемикається між двома потоками або витрачає забагато часу в разі невірного передбачення розгалудження в одному потоці.

Погоджуюсь з Вами якщо порівнювати процесори з ядрами Northwood (~20 конвеєрів) і Prescott (~30 конреєрів) які працюють на однаковій частоті...... проте всім відомо що збільшення кількості конвеєрів у Пентіумах якраз і націлено на те щоб можна було збільшувати тактові частоти (саме таку політику обрала Інтел використовуючи технологію NetBurst)

P.S. Приємно розмовляти з людиною коли відчуваєш, що вона розуміє що каже і вміє це грамотно викласти. wink.gif
zav
(Plexus @ 4.07.2006 12:00) [snapback]33070[/snapback]
Погоджуюсь з Вами якщо порівнювати процесори з ядрами Northwood (~20 конвеєрів) і Prescott (~30 конреєрів) які працюють на однаковій частоті...... проте всім відомо що збільшення кількості конвеєрів у Пентіумах якраз і націлено на те щоб можна було збільшувати тактові частоти (саме таку політику обрала Інтел використовуючи технологію NetBurst)
Бачите, яка гидота: збільшення частоти у Prescot не дає адекватного збільшення його продуктивності. wink.gif
На кінець, саме випуск Conroe й поставив крапку не концепції архітертури NetBurst.
(Plexus @ 4.07.2006 12:00) [snapback]33070[/snapback]
P.S. Приємно розмовляти з людиною коли відчуваєш, що вона розуміє що каже і вміє це грамотно викласти. wink.gif
Коли в людини за плечима 10 років читання "КО", то... wink.gif
Тим більше, не терплю порожніх балачок у темах, де їм не місце.
deepfish
скажу так, за браком часу все вище переглянув одним оком і думаю ось що, АМд швидші були через вбудований контролер памяті....
конро, звісно заслуговує на певне хороше ставлення, але думаю лиш до появи нового ядра АМД.
Тай у АМД швидкодія на Ват тепловиділення більша. Що нині дуже сутєво.
Rootofme
Таж це повне гавно! Тільки INTEL 64!!!
zav
(Rootofme @ 19.07.2006 14:09) [snapback]35384[/snapback]
Таж це повне гавно! Тільки INTEL 64!!!
Невже Itanium2? happy1.gif
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка, перейдіть по посиланню.
Русская версия IP.Board © 2001-2010 IPS, Inc.