Повна версія цієї сторінки:
Athlon 64! круто?
deepfish
31.12.2005 21:16
Я думаю у темі все сказано......
Круто то круто, але нажаль поки більшість софту під Вінду все рівно 32 бітний, тому відчутного приросту немає. Інша справа 64 бітний Лінукс...
А про 64 бітний Лінукс не чув, підкажеш де знайшов інфо.
Майже кожна компанія-дистриб'ютор Лінукса випустила 64 бітну версію:
Debian, Gentoo, Mandriva, здається Suse. Інфо читав на
http://www.linux.org.ua http://www.linux.org.ru і т.д.
Олександр Кравчук
1.01.2006 16:59
Справді, ядро вже давно чудово працює з 64-бітними процесорами, та й більшість дистрів на них портували. До того ж, є й 64-бітна версія мастдайки. Але навіщо вона тобі?
Так що, якщо є можливість - купуй, не пожалкуєш!
www.linux.org.ua, www.linux.co.ua
Взагалі мені казали що будь яке ядро Лінукса підійде йго просто треба перекомпілювати під сві процесор і буду набагато швидше працювати, якщо ти прихильник віндовса то вже е 64 розрядних ХР
(Shaman @ 15.03.2006 16:56)
Взагалі мені казали що будь яке ядро Лінукса підійде йго просто треба перекомпілювати під сві процесор і буду набагато швидше працювати, якщо ти прихильник віндовса то вже е 64 розрядних ХР
[snapback]15960[/snapback]
Там проблема не тільки в ядрі. Треба всі програми перекомпльовувати. До того ж треба 64 бітні драйвери і т.д. Так що звичайно будь-який Лінукс можна перекомпілювати в 64, але проблем буде дуже багато...
А Windows XP 64-бітна є тільки бета-версія.
Kassandra
22.06.2006 01:31
Атлон 64 нормальний.гарно паше.
Після випуску Intel ядра
Conroe - не дуже-то Athlon крутий.
Для мене все таки Атлон все одно буде кращий за Інтел (лайно) Привиду приклад: в мого друга був Інтел з чатотою 2.4 а в мене був Амд з частотою 1.4 інші деталі комп. були одинаковими, ігри які йшли в нього всі вони йшли і в мене але коли він купляв ігри які вимагали 2 Гц в нього нейшли а в мене так, і це тільки тому що в нього Інтел. І взагалі якщо мати Амд з 2.5 Гц і з класною материнкою в тебе на компі підуть всі існуючі ігри в світі. А також одна з переваг Амд це то що вона навіть в разі перегрівання тобі не згорить а Інтел поплавився б зразу. от наприклад в мене темп. Амд при навантаженнях 70 градусів а для Інтел ця температура була б вже фатальною давно. Бачив зарас Інтели з системою Dual Core де комп. використовує два процес. і при цьому частота вдвічі більша але я чекаю на застосування цієї системи на Амд і вже потім куплю.
(hipweb @ 22.06.2006 11:25) [snapback]31478[/snapback]
Для мене все таки Атлон все одно буде кращий за Інтел (лайно) Привиду приклад: в мого друга був Інтел з чатотою 2.4 а в мене був Амд з частотою 1.4 інші деталі комп. були одинаковими, ігри які йшли в нього всі вони йшли і в мене але коли він купляв ігри які вимагали 2 Гц в нього нейшли а в мене так, і це тільки тому що в нього Інтел. І взагалі якщо мати Амд з 2.5 Гц і з класною материнкою в тебе на компі підуть всі існуючі ігри в світі. А також одна з переваг Амд це то що вона навіть в разі перегрівання тобі не згорить а Інтел поплавився б зразу. от наприклад в мене темп. Амд при навантаженнях 70 градусів а для Інтел ця температура була б вже фатальною давно. Бачив зарас Інтели з системою Dual Core де комп. використовує два процес. і при цьому частота вдвічі більша але я чекаю на застосування цієї системи на Амд і вже потім куплю.

Різниця між процесорами не лише в частоті, а й в ємкості кеш-пам'яті, і в технології виробництва, і в моделі ядра... Порівняння Intel_2.4 vs. Amd_1.4 без зазначення моделей процесорів не є коректним. Крім того, то ви згадали доволі давні часи, натепер ситуація істотно інша: загалом компанії випускають схожі процесори, продуктивність котрих відрізняється лише у певних спеціялізованих задачах.
Про розплавлення процесору Intel при перегріванні - це маячня /навіть не пам'ятаю, щоби бодай раз про таке чув; навпаки, щодо процесорів AMD розповідали про поодинокі випадки/. Про 70оС у навантаженні - доволі мрячно... Це на якій частоті ядра? Якщо на 2.5 ГГц, то дійсно прийнятно, але для 1.4 ГГц це занадто - або почистьте радіатор і вентилятор на процесорі, або взагалі змініть систему охолодження. Додатково про температуру процесорів можете почитати
там /російською, щоправда/.
Про двічі більшу частоту у різновиді двохядерних процесорів - маячня. В новітньому ядрі Intel Conroe найбільша частота не перевищує 2.66 ГГц кожного з двох ядер процесору /дивіться посилання вище/. AMD ж випускає двохядерні процесора вже чи не рік; скоро вже другу модель запустить у виробництво - AM2.
(zav @ 22.06.2006 10:57) [snapback]31476[/snapback]
Після випуску Intel ядра
Conroe - не дуже-то Athlon крутий.

так.... але тут порівняння йде зі старим продуктом від АМД... а от коли вийде АМ2 то будем робити дійсно справедливі тести
(Plexus @ 22.06.2006 17:45) [snapback]31542[/snapback]
так.... але тут порівняння йде зі старим продуктом від АМД... а от
коли вийде АМ2 то будем робити дійсно справедливі тести

Наголос на слові коли, так? ;-)
Зважаючи на "історичну традицію" AMD щодо недоступності новітніх процесорів у широкому продажі /аби ще й це виправили, то дійсно було би нівроку гарно/, справедливими залишаться самі тести.
о так конро ам2 порве як тузік грілку!
не лублу я атлони, хоча можна як пічку взимку використати!
інтел просто провтикав, потенційно( з ДПК) інтел може випускати і 4, 8 ядерні процики але кому вони нафіг треба?
те ж саме 64 бітністю - поки що вона нікому не потрібна. отак можуть зараз написати про ХР 64 бітну, і про перевагу в деяких іграх, але всетаки - це аццький аццтой!
і до того ж з такими цінами за які інтел позиціонуватиме конро, амд доведеться несолодко...
"не лублу я атлони, хоча
можна як пічку взимку використати!"
слухай хлопче тобі напевно ту стару байку ще твій дід розповів.. та?

.....сучасний Athlon 64 не те що абсолютно "холодний" процесор..... ти коли працюєш у Віндовс то кулер взагалі можна відключати....

...а ти взагалі хоч раз працював за Athlon'ом?
"інтел просто провтикав, потенційно( з ДПК)
інтел може випускати і 4, 8 ядерні процики але кому вони нафіг треба?"
ну то воше відпад.....
(zav @ 22.06.2006 20:44) [snapback]31599[/snapback]
Наголос на слові коли, так? ;-)
Зважаючи на "історичну традицію" AMD щодо недоступності новітніх процесорів у широкому продажі /аби ще й це виправили, то дійсно було би нівроку гарно/, справедливими залишаться самі тести.
погоджуюсь.... з цим у них частенько проблеми виникали..... але ж який прорив АМД зробила в технологічному плані, процесори які вони випускають зараз не те що було колись...
(Plexus @ 22.06.2006 22:55) [snapback]31634[/snapback]
"не лублу я атлони, хоча
можна як пічку взимку використати!"
слухай хлопче тобі напевно ту стару байку ще твій дід розповів.. та?

.....сучасний Athlon 64 не те що абсолютно "холодний" процесор..... ти коли працюєш у Віндовс то кулер взагалі можна відключати....

...а ти взагалі хоч раз працював за Athlon'ом?
"інтел просто провтикав, потенційно( з ДПК)
інтел може випускати і 4, 8 ядерні процики але кому вони нафіг треба?"
ну то воше відпад.....
погоджуюсь.... з цим у них частенько проблеми виникали..... але ж який прорив АМД зробила в технологічному плані, процесори які вони випускають зараз не те що було колись...
та чуєш! в мене такий стоїть... і кулер непоганий, а все одно температура вища ніж у аналогічного пенька-селерона.
раніше стояв семптрон 2200+(1,5 ГГц) так середня температура 40-45 градусів!
і не треба мені розказувати - сам знаю
"раніше стояв семптрон 2200+(1,5 ГГц) так середня температура 40-45 градусів!" .....тааакккк це дуже багато..... а яку ти хочеш температуру 20-25?

....ти постав собі пеньок на базі ядра Prescot побачим яка тоді температура буде....

А про технологію Cool'n'Quite чув?

......якшо ти кажеш шо в тебе
такий стоїть то попробуй запустити цю фішку
(Plexus @ 22.06.2006 23:55) [snapback]31655[/snapback]
"раніше стояв семптрон 2200+(1,5 ГГц) так середня температура 40-45 градусів!" .....тааакккк це дуже багато..... а яку ти хочеш температуру 20-25?
А про технологію Cool'n'Quite чув?

......якшо ти кажеш шо в тебе
такий стоїть то попробуй запустити цю фішку

хочу -25 гр цельсія
але не вийде...
а кул і кваят - фігня, тільки потужність знижує.
і до речі ти пробував свій кулер знімати? а то розказуєш шо мона і без нього?
і на довго вистачить? може на завантаження біоса?
(BHAAD @ 22.06.2006 23:58) [snapback]31657[/snapback]
і до речі ти пробував свій кулер знімати? а то розказуєш шо мона і без нього?
і на довго вистачить? може на завантаження біоса?
Залежить від розміру радіатора та якості його кріплення до процесору.
Якби до швидкого ядра Атлона АМД додало ще б й швидкий кеш - оце булоб круто, а так нема в ньому нічого крутого, доки процес не звертається до кеша Атлон просто летить, а як потрібен кеш - це страшна мука черепахи... а в Интелів тормознуте ядро, але на порядок швидший кеш тому він стабільно показує результати, хоча й НЕДУЖЕ хороші...
Атлон гарячіший за Пень на 8-10 градусів, за своє життя зустрічав 3 згорівших Атлона і 1 Дюрон, жодного разу не зустрічав Интел... але чесно сказати Пень 3 прівняно з Пень 2 шагнув в десятки раз далі ніж Пень 4 порівняно з Пень 3...
У мене вдома стоїть Пень 4-3,00 з 512 ОЗУ і хорошою видяхою - іде апсолютно все, в знайомого Атлон 64 3000+ , 1024 ОЗУ і відяха тогож рівня - так само іде все, різниці не видно ніякої принаймі ні в Дисперадос 2, ні Бателфілд2, ні в Героях 5
ukrainer
23.06.2006 08:32
У мене Семпрон 64 2500 - сила

легко і гарно розганяється, тягне хоч 20-ти корпусний плуг

А якщо серйозно, то цяцька потужна, проте проблемка з температурою - влітку кімната нагадує сауну, якщо довго працювати
(CAESAR @ 23.06.2006 08:24) [snapback]31676[/snapback]
Якби до швидкого ядра Атлона АМД додало ще б й швидкий кеш - оце булоб круто, а так нема в ньому нічого крутого, доки процес не звертається до кеша Атлон просто летить, а як потрібен кеш - це страшна мука черепахи... а в Интелів тормознуте ядро, але на порядок швидший кеш тому він стабільно показує результати, хоча й НЕДУЖЕ хороші...
Атлон гарячіший за Пень на 8-10 градусів, за своє життя зустрічав 3 згорівших Атлона і 1 Дюрон, жодного разу не зустрічав Интел... але чесно сказати Пень 3 прівняно з Пень 2 шагнув в десятки раз далі ніж Пень 4 порівняно з Пень 3...
У мене вдома стоїть Пень 4-3,00 з 512 ОЗУ і хорошою видяхою - іде апсолютно все, в знайомого Атлон 64 3000+ , 1024 ОЗУ і відяха тогож рівня - так само іде все, різниці не видно ніякої принаймі ні в Дисперадос 2, ні Бателфілд2, ні в Героях 5
....як то кажуть: "інколи краще жувати ніж говорити...." ......я в шоці від деяких постів в цій темі....

Хочеться ще задати питання людям які цікавляться даню темою.... в когось є комп`ютер на базі просесора з ядром
Prescot (Pentium 4)?
http://www.kv.minsk.by/forum/forum1000006486.htmhttp://www.oldi.ru/forum/viewtopic.php?t=3306&view=previoushttp://forum.dns.vl.ru/read.php?f=1&i=50539&t=50539http://forum.zelek.ru/lofiversion/index.php?t173.html ..... може чайку???
http://forum.hwp.ru/index.php?showtopic=672&st=0......нагадаю процесори на базі Prescot в даний час найпоширеніші в продажі з лінійки Pentium 4......
Rootofme
24.06.2006 16:47
TILKY INTEL
....як то кажуть: "інколи краще жувати ніж говорити...." ......я в шоці від деяких постів в цій темі....
добре про себе сказав, Plexus
попрацюй як я роки 3 сісадміном, повивчай як я 3 роки порівняльні тести та сам потестуй проци, а потім пиши гадості... і взагалі так невічлево писати (принаймі на нашому форумі)
чи круто? круто... чекаєм вісту і вперед

хтось там писав про "ацтой" 64 біт.. напевно він ніколи не чув того шо всякі там плейстейшени вже давно на 128 працюють, а там як відомо графіка не слабенька...
(CAESAR @ 23.06.2006 08:24) [snapback]31676[/snapback]
за своє життя зустрічав 3 згорівших Атлона і 1 Дюрон, жодного разу не зустрічав Интел...
а думав чого так? того шо атлони (і взагалі АМД) для розгону придумані, їх розганяють, звісно не завжди правильно і до розумної межі от вони і плавляться... інтел розганяти - сам знаєш...
(CAESAR @ 3.07.2006 22:50) [snapback]33040[/snapback]
добре про себе сказав, Plexus
попрацюй як я роки 3 сісадміном, повивчай як я 3 роки порівняльні тести та сам потестуй проци, а потім пиши гадості... і взагалі так невічлево писати (принаймі на нашому форумі)

почнем з того що ні про кого я гадості не писав..... скажу відразу "сісадміном" я не працював, але щось таки знаю бо теж дуже полюбляю вивчати "порівняльні тести"..... тоді питання до дуже досвідченого "сісадміна"...шо означає "тормознуте ядро"???? яким чином воно тормознуте????..... я взагалі такі терміни вперше зустрічаю.... можна якісь посилання на статті від "досвідченого адміна" для підтвердження слів? ....і взагалі як процесор може виконувати команди не звертаючись до кеш пам`яті????
....і ше одне.... дуже цікаво чому всі так гарно оминають моє питання нарахунок Prescota? ....невже ні в кого немає цього супер процесора Пентіум4?
(Plexus @ 3.07.2006 23:53) [snapback]33044[/snapback]
шо означає "тормознуте ядро"???? яким чином воно тормознуте????
Певно мається на увазі задовгий конвеєр. ;-)
(zav @ 4.07.2006 00:29) [snapback]33049[/snapback]
Певно мається на увазі задовгий конвеєр. ;-)
але ж у них вищі частоти ядер, збільшений розмір кешу......
(Plexus @ 4.07.2006 02:02) [snapback]33053[/snapback]
але ж у них вищі частоти ядер, збільшений розмір кешу......
Зважаючи на довжину конвеєра, частота й кеш даються взнаки лише на потокових безперервних задачах. А якщо починаються розгалудження алгоритму програми чи повернення до обчислення попередньої ділянки, скидають усі напрацювання задовгого конвеєру, що забирає відчутну кількість процесорного часу. Це і можуть подекуди називати "гальмами", бо процесор задовго перемикається між двома потоками або витрачає забагато часу в разі невірного передбачення розгалудження в одному потоці.
(zav @ 4.07.2006 09:12) [snapback]33064[/snapback]
Зважаючи на довжину конвеєра, частота й кеш даються взнаки лише на потокових безперервних задачах. А якщо починаються розгалудження алгоритму програми чи повернення до обчислення попередньої ділянки, скидають усі напрацювання задовгого конвеєру, що забирає відчутну кількість процесорного часу. Це і можуть подекуди називати "гальмами", бо процесор задовго перемикається між двома потоками або витрачає забагато часу в разі невірного передбачення розгалудження в одному потоці.
Погоджуюсь з Вами якщо порівнювати процесори з ядрами Northwood (~20 конвеєрів) і Prescott (~30 конреєрів) які працюють на
однаковій частоті...... проте всім відомо що збільшення кількості конвеєрів у Пентіумах якраз і націлено на те щоб можна було збільшувати тактові частоти (саме таку політику обрала Інтел використовуючи технологію NetBurst)
P.S. Приємно розмовляти з людиною коли відчуваєш, що вона розуміє що каже і вміє це грамотно викласти.
(Plexus @ 4.07.2006 12:00) [snapback]33070[/snapback]
Погоджуюсь з Вами якщо порівнювати процесори з ядрами Northwood (~20 конвеєрів) і Prescott (~30 конреєрів) які працюють на однаковій частоті...... проте всім відомо що збільшення кількості конвеєрів у Пентіумах якраз і націлено на те щоб можна було збільшувати тактові частоти (саме таку політику обрала Інтел використовуючи технологію NetBurst)
Бачите, яка гидота: збільшення частоти у Prescot не дає адекватного збільшення його продуктивності.

На кінець, саме випуск Conroe й поставив крапку не концепції архітертури NetBurst.
(Plexus @ 4.07.2006 12:00) [snapback]33070[/snapback]
P.S. Приємно розмовляти з людиною коли відчуваєш, що вона розуміє що каже і вміє це грамотно викласти.

Коли в людини за плечима 10 років читання "КО", то...

Тим більше, не терплю порожніх балачок у темах, де їм не місце.
скажу так, за браком часу все вище переглянув одним оком і думаю ось що, АМд швидші були через вбудований контролер памяті....
конро, звісно заслуговує на певне хороше ставлення, але думаю лиш до появи нового ядра АМД.
Тай у АМД швидкодія на Ват тепловиділення більша. Що нині дуже сутєво.
Rootofme
19.07.2006 13:09
Таж це повне гавно! Тільки INTEL 64!!!
(Rootofme @ 19.07.2006 14:09) [snapback]35384[/snapback]
Таж це повне гавно! Тільки INTEL 64!!!
Невже Itanium2?
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.