vesnyanka
21.03.2008 20:57
Ось наприклад у мене справжнє українське прізвище - Пиріг

, раніше воно мені дуже не подобалося, я навіть хотіла його змінити, але тепер воно мене повністю задовільняє, до того ж воно надає мені певні привілеї: люди з якими я спілкувалася протягом певного часу ніколи не забувають моє прізвище. Але маю з ним і проблему: постійно приходиться доводити, що прізвища не перекладаються на мови світу, й Пиріг (українською) і Пирог (російською) - це далеко не одно й те саме.
А ваше прізвище вас задовільняє???
А у мене прізвище Янович. Мені подобається, навіть дуже подобається. Відомих людей з таким прізвищем не було, тобто є вже я, але відомий тільки через років 10-15 буду)))
Тільки я так і не можу визначити: одні кажуть, якщо на -ич прізвище закінчується, то воно польське, а інші кажуть що це щось югославське

Хтось може знає?
З.І. Тільки буває задовбує, коли замість Янович, кажуть ЯНукОВИЧ!
Великий Рома
21.03.2008 21:16
Цитата(Мій_Травень @ 21.03.2008 21:11)

А у мене прізвище Янович. Мені подобається, навіть дуже подобається. Відомих людей з таким прізвищем не було, тобто є вже я, але відомий тільки через років 10-15 буду)))
Тільки я так і не можу визначити: одні кажуть, якщо на -ич прізвище закінчується, то воно польське, а інші кажуть що це щось югославське

Хтось може знає?
З.І. Тільки буває задовбує, коли замість Янович, кажуть ЯНукОВИЧ!
А чому ти кажеш через років 10-15буду?Ти що Нострадамус чи що?Ти знаєш майбутнє наперед?
В мене раніше було російське прізвище Піманова, але зараз я взяла прізвище вітчима - Пахлюк. Багато кажуть, що перше було набагато краще, але мені воно не подобалося, а це подобається. От так))
Моє приізвище Шендрик мене цілком задовольняє..
Цитата(Великий Рома @ 21.03.2008 21:16)

А чому ти кажеш через років 10-15буду?Ти що Нострадамус чи що?Ти знаєш майбутнє наперед?
Ні, не Нострадамус. Просто я знаю чого хочу і в це вірю!
Lady Erato
21.03.2008 21:40
Коли змінила прізвище з вітчимового на свого рідного тата (до речі, мені нове прізвище більше подобається) - стала набагато краще себе почувати і впевненіше.... мабуть через те, що з ним я народилась..
А у мене прізвище Грушевський як перший президент України
Та де там подобається....от чого моя мама не взяла своє прізвище.... може колись зміню)
Nameless One
21.03.2008 21:55
Моє прізвище - Харандюк. Якесь воно троха ацтойне. Але яке вже є. За те таке мало хто має

Ше би знати що воно значить...
П.С. Недавно мені нове поганяло придумали одногрупники асоціюючи з моїм прізвищем - Duke Nukem
Моє прізвище мені повністю подобається як у справжньої полішучки, таке західноукранське
Я навіть задумуюся чи захочу брати прізвище чоловіка(у майбутньому), бо своє дуже вподобала, і горджусь своїм прізвищем)))
Nameless One
21.03.2008 22:02
Цитата(Margo @ 21.03.2008 21:53)

Та де там подобається....от чого моя мама не взяла своє прізвище.... може колись зміню)
А яке в тебе прізвище? Може воно гарне, і просто лиш тобі воно не подобається. Смайлики з язиком і фрази типу "а тобі скажи..." неприймаються
vesnyanka
21.03.2008 22:04
Цитата(Nameless One @ 21.03.2008 21:55)

П.С. Недавно мені нове поганяло придумали одногрупники асоціюючи з моїм прізвищем - Duke Nukem

прикольне поганяло в тебе
Цитата(Nameless One @ 21.03.2008 22:02)

А яке в тебе прізвище? Може воно гарне, і просто лиш тобі воно не подобається. Смайлики з язиком і фрази типу "а тобі скажи..." неприймаються

Добре, тоді фраза: "Менше знаєш - краще спиш" якраз саме те)))
milochka
21.03.2008 22:20
В мене прівище Швець ) є дві версії його походження ( які я знаю ) перша це єврейське , а друга , що ніби походить від давньоруських ремісників
vesnyanka
21.03.2008 22:23
А в мене козацьке прізвище.
FeMINIsto4ka
21.03.2008 22:32
Свідрик - нормальне прізвище...хоча не знаю шо воно оначає

... в молодших класах була сведриком... в паспорті невнятним почерком написано Свідрикс
А в мене прізвище Чубинський!!!! І я ним горджуся!!!! А чому б не гордитися?
Цитата
А в мене козацьке прізвище.
хм ... і в мене було козацьке, тепер не те.... так що не дуже то подобається...
Перше не подобалось - змінив, як тільки отримав право. Тепер подобається.
Nameless One
21.03.2008 23:19
Цитата(vesnyanka @ 21.03.2008 22:04)

прикольне поганяло в тебе
Та ліпше ніж "Хрюндель"

А Lmax i Lemon мене "хрюндюком" називають. Ще деяка особа дозволяє собі інколи називати мене жартома "хрюндликом". Ото що я подумав, може змінити собі прізвище?
vesnyanka
22.03.2008 10:09
Цитата(Nameless One @ 21.03.2008 23:19)

Ото що я подумав, може змінити собі прізвище?
Я вважаю це недоцільним. Твоє прізвище - це твоя історія. Щоб ти знав, які у мене поганяла були, о, тобі навіть і не снилося...
Nameless One
22.03.2008 13:05
Цитата(vesnyanka @ 22.03.2008 10:09)

Я вважаю це недоцільним. Твоє прізвище - це твоя історія. Щоб ти знав, які у мене поганяла були, о, тобі навіть і не снилося...
Та діло не в поганялах, я на них не звертаю уваги, тим більше їх рідко до мене застосовують. Просто мені саме прізвище не подобається. Та і ім"я теж. О, а побатьві міняти можна?
Моя історія мені до одного місця якщо чесно бо свій рід я знаю дуже погано. Там всьо дуже намішано ггг. Я би поміняв на якесь красиве і таке яке більше мені підходить. Але ще такого не придумав. Та і звик до свого. Тим більше якщо міняти прізвище то купа проблем виникає. Тому поки що точно не буду, але в перспективі таке бажання залишається.
моє прізвище дуже росповсюдженне у нашому місті тільки у школі може чоловік 10 не мої близькі родичі, а мають текеж прізвище. Але міняти не хочу бо подобається, в ньому навіть відчувається якийсь стимул. Моє прізвище Третяк.
vesnyanka
22.03.2008 17:15
Цитата(Шkідниk @ 22.03.2008 14:21)

моє прізвище дуже росповсюдженне у нашому місті тільки у школі може чоловік 10 не мої близькі родичі, а мають текеж прізвище. Але міняти не хочу бо подобається, в ньому навіть відчувається якийсь стимул. Моє прізвище Третяк.
і правильно, не міняй
КлятЫй мАскаль
22.03.2008 17:30
Моє прізвище мені подобається. Воно єврейсько-польского типу, це мене влаштовує, як і його фонетична складова.
Демчик це не прізвище, це бренд.
Демчик ©
А в мене ніколи не виникало бажання міняти прізвище...... Правда мене часто підколюють в колледжі, але я всеж задоволений. Прізвище- Литвин.
Ксюшенька
22.03.2008 18:03
А мені моє неподобається,хочу змінити,але зара єдуже багато паперів і то все переробляти в мене цього року немає коли!!!!!
Neorlandina
22.03.2008 20:52
Подобається.
але дівоче прізвище - то таке. то не назавжди.
vesnyanka
22.03.2008 20:58
А я коли вийду заміж - прізвище не мінятиму, ну хіба-що, якщо звучатиме, додам до свого чоловіче як приставку.
Подобається,змінювати не збираюся...Хіба що буду настільки одурманена коханням)).
Зустрічала скорочені форми,інколи і саме прізвище.Коли мій братик захворів,у нього була така медична картка,там було написано "Головний лікар ******* *.*." і нижче спільнокореневе прізвище брата ********** О.П.
В мене прізвище Боженко.
В принципі подобається, єдине що — погано пишеться латинкою (чи точніше читається)
Ж ->
ZH але американці читають як
ЗГ (або
ЗХ)

Щодо зміни — незнаю, навряд… (хоча колись була ідея поміняти його на Ґалл (Gall)

)
vesnyanka
23.03.2008 16:31
Цитата(MrGALL @ 23.03.2008 10:46)

Щодо зміни — незнаю, навряд… (хоча колись була ідея поміняти його на Ґалл (Gall)

)
справді сміншно, а прізвище у тебе класне
Neorlandina
23.03.2008 16:33
Цитата(MrGALL @ 23.03.2008 10:46)

В мене прізвище Боженко.
В принципі подобається, єдине що — погано пишеться латинкою (чи точніше читається)
Ж ->
ZH але американці читають як
ЗГ (або
ЗХ)

)
не нада.
буде читатися Ґолл.
краще вже Gull.
Julli Kryshtal
23.03.2008 16:35
Я від свого фанатію - Кришталь, всім подобається.....
Цитата(Ксюшенька @ 22.03.2008 18:03)

А мені моє неподобається,хочу змінити,але зара єдуже багато паперів і то все переробляти в мене цього року немає коли!!!!!
Папери не переробляються - просто надаються разом з довідкою про зміну прізвища.
В мене пріщвище Кузьмич. Воно мені сильно не подобається, тому що мене часто обзивають Кузя(А ЦЕ МЕНЕ СИЛЬНО ДРАТУЄ

)
Nameless One
23.03.2008 23:38
Цитата(Ufoman @ 23.03.2008 22:58)

В мене пріщвище Кузьмич. Воно мені сильно не подобається, тому що мене часто обзивають Кузя(А ЦЕ МЕНЕ СИЛЬНО ДРАТУЄ

)
Ги, в мене в однокласника прізвище було "Кузьмич", і звісно всі кликали його "Кузя". Спочатку він звісно вознікав але потім звик. І ти звикнеш

Взагалі якщо до прізвища легко придумати таку скорочену форму (як в твоєму випадку) то всі чисто подефолту будуть так ту людину кликати. Кузя це ще фігня, в нас в дівчини було прізвище "Зінченко", так її інколи кликали "Зіна"
vesnyanka
24.03.2008 20:29
Цитата(Пензлик @ 24.03.2008 00:08)

круто, а ти подумав як ти їх всіх прогодуєш?
в мене Прізвище Змієвець)
раніше не подобалося)
а зараз все Добре)
Цитата(Neorlandina @ 23.03.2008 16:33)

не нада.
буде читатися Ґолл.
краще вже Gull.
А я буду казати, що то французьке прізвище, і воно читається саме Ґалл)))
Ясно що це жарт, хоча…
Цікаво, як відреагують в паспортному столі на літеру Ґ?
В деяких базах даних ще й досі використовується кодування cp866 де ця літера відсутня — через мене в податковій або міліції може база заглючити)))
Міра Вогню
25.03.2008 15:43
Так!В мене прізвище Демідова
Я горжусь своїм прізвищем! Коником була, є і буду завжди.
Sweet Caroline
25.03.2008 16:34
дуже) воно в мен чисто українське) ПШЕНИЧНА дуже пишаюся
Колись і мене задовбувало власне прізвище, бо мене однокласники постійно на прізвище називали - як наче імені нема! А потім попустило. І вже подобається. Я тепер постійно кажу, що в мене найвеселіше українське прізвище - бо найчастіше зустрічається в анекдотах. (плюс найбільш "міліцейське". Якось дільничий запитав моє прізвище для протоколу, то коли я відповів, він навіть перепитав, чи не жартую я ненароком!) А ще воно з іменем гармонує - разом їх легко обігрувати, чим я нерідко й займаюся в інтернеті.
pinguiarium
27.03.2008 18:34
Яворський. Шляхетне прізвище, з САСів.... Горджуся ним.
Русак.....мені воно не подобається більш з сімейних обставин....буду 100% міняти на Дорошенко
Для перегляду повної версії цієї сторінки, будь ласка,
перейдіть по посиланню.